Cum să păstrați în siguranță numărul de card de debit (PIN)

În general, banca vă sfătuiește să nu vă rupeți codul PIN (numărul de identificare personal) pe care îl vă trimite împreună cu noul card. Dar ați știut că există multe alte lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja numărul și pentru a vă asigura că nimeni nu încearcă să îl folosească pentru a vă accesa contul? Cardurile de debit sunt foarte atractive pentru hoții potențiali, deoarece este întotdeauna mai de dorit să obțineți imediat numerar decât să cumpărați bunuri cu un card de credit extern. Aici veți vedea câțiva pași suplimentari simpli pe care îi puteți lua pentru a vă proteja codul PIN.

pași

Metoda 1
Alegeți un cod PIN bun

Imaginea intitulată Păstrați numărul cardului dvs. de debit (PIN) în siguranță Pasul 4
1
Alegeți ca NIP o parolă care nu este evidentă. Data nașterii, aniversarea nunții, numărul de telefon și adresa de domiciliu sunt o alegere foarte evidentă, așa că nu o utilizați. În schimb, atunci când intenționați să creați un cod PIN, gândiți-vă la numerele care nu sunt legate de evenimente sau direcții importante din viața dvs.
 • O tehnică care dă rezultate bune pentru a crea un cod PIN este să o împărți în două grupe de două cifre și să le tratezi ca pe un an. De exemplu, imaginați-vă că ați convertit 8367 în anii 1983 și 1967. Apoi găsiți un eveniment care sa întâmplat în acești doi ani. Fiecare eveniment trebuie să fie ceva personal, numai pe care îl cunoașteți sau ceva istoric, dar nu foarte relevant. Din aceste evenimente, el inventează o frază amuzantă și ciudată care le relaționează. Trebuie să fie ceva care să nu permită să deducem cu ușurință ce eveniment este și, prin urmare, și la ce date este. Scrieți această teză în loc să scrieți codul PIN.
 • O altă modalitate de a crea un cod PIN ușor de reținut este de a traduce un cuvânt în numere (de exemplu, cu tastatura telefonului). De exemplu, "wiki" ar fi 9454. ATM-urile au adesea litere tipărite sub numere.
 • Imaginea intitulată
  2
  Alegeți coduri PIN diferite pentru alte carduri. Nu țineți aceeași cheie pentru toate cardurile. Alegeți un alt cod PIN pentru fiecare, deci dacă vă pierdeți portofelul, este mult mai greu să descifrați toate cheile.
 • Metoda 2
  Mențineți confidențialitatea codului PIN

  Imaginea intitulată Păstrați numărul cardului dvs. de debit (PIN) în siguranță. Pasul 1
  1
  Nu distribuiți niciodată codul PIN. Poate fi tentant să încredințezi PIN-ul unui prieten sau unui membru al familiei, dar nu este o idee bună. Circumstanțele se pot schimba și, uneori, oamenii pot avea o nevoie mult mai mare pentru a menține încrederea sau chiar mai rău, o persoană de încredere poate fi într-o situație compromițătoare cu o altă persoană și să fie obligat să prezinte codul PIN sub hărțuire sau amenințare. Este mai bine să nu încercați acest lucru.
 • Imaginea intitulată Păstrați numărul cardului dvs. de debit (PIN) în siguranță
  2
  Nu dezvălui niciodată codul PIN ca răspuns la solicitări prin telefon sau e-mail. Abuzurile de phishing constau în e-mailuri nesolicitate prin care vă solicită detalii despre contul dvs. bancar, parolele și codul PIN. Eliminați-le fără ezitare și nu le răspundeți niciodată. O bancă reală nu vă va cere niciodată detalii despre conturile dvs. personale prin e-mail. În plus, niciodată proporționează codul PIN prin telefon. acest Nu este niciodată necesar, este întotdeauna o cerere frauduloasă.
 • Imaginea intitulată Păstrați numărul cardului dvs. de debit (PIN) în siguranță Pasul 3
  3
  Acoperiți degetele când introduceți codul PIN. Folosește-ți mâna, a carte de verificare, o foaie de hârtie etc. pentru a acoperi codul PIN atunci când îl accesați într-o mașină a băncii sau a unui magazin. Fiți foarte atent, mai ales când vă aflați în rândul unui magazin, unde cineva ar putea să acorde mai multă atenție decât dumneavoastră. De asemenea, trebuie să fiți atent cu "skimmere" (dispozitive de clonare a cardurilor) în ATM-uri. Ei folosesc scanere aranjate deasupra slotului pentru carduri care colectează informații de pe cardurile de debit și înregistrează codul PIN prin intermediul unei camere sau prin spionaj. Dacă acoperiți corect codul PIN atunci când îl introduceți, veți frustra planurile infractorilor.


 • Imaginea intitulată Păstrați numărul cardului dvs. de debit (PIN) în siguranță Pasul 5
  4
  Nu scrieți codul PIN pe card. Niciodată. Nici măcar într-un ziar. Dacă trebuie să o scrieți undeva, ascundeți-o într-un fel sau puneți-o într-un loc care nu are nimic de-a face cu cardul. De exemplu, în mijlocul unei cărți a lucrărilor complete ale lui Shakespeare.
 • Metoda 3
  Evitați furturile

  Imaginea intitulată Evitați o taxă de inactivitate a băncii Pasul 3
  1
  Monitorizați-vă contul pentru activități suspecte. Acordați-vă timp pentru a revizui declarațiile dvs. bancare în mod regulat pentru a vă asigura că nu s-au efectuat tranzacții neautorizate cu cardul dvs. Majoritatea băncilor vă vor contacta dacă suspectează că o tranzacție este frauduloasă, dar este întotdeauna o idee bună să revizuiți declarațiile personal și în mod regulat. Dacă este posibil, verificați contul dvs. online, în loc să așteptați ca declarațiile tipărite pe hârtie să ajungă.
 • Imaginea intitulată
  2
  Dacă cardul dvs. este pierdut sau furat, contactați imediat banca. Dacă bănuiți că PIN-ul poate fi compromisa pentru orice motiv, Spune-le immediately-, fie pentru că PIN-ul este prea simplu, deoarece există altă identificare care permite descifra rapid, sau în cel mai rău caz, pentru că PIN-ul este scris undeva din portofel sau pe card. Lăsați banca să anuleze imediat cardul.
 • Imaginea intitulată
  3
  Fii proactiv Dacă suspectați orice activitate frauduloasă cu un card aflat în posesia dvs., în plus față de notificarea băncii și a poliției, schimbați imediat codul PIN.
 • sfaturi

  • Nu ascundeți codul PIN ca număr de telefon. Criminalii știu acest truc și unul dintre primele locuri unde vor căuta cheia este în numerele de telefon ale agendei tale.
  • Dacă banca vă permite, utilizați un cod PIN de 5 sau 6 cifre. Rețineți că unele mașini din alte țări acceptă numai un PIN din patru cifre.
  • Puteți folosi această metodă de a scrie pe card, dar cu un anumit nivel de securitate: 1) inventează un număr unic, care nu merge la forget- 2) Aruncare sau scade numărul respectiv NIP Real- 3) scrie numărul obținut în parte din spate a cardului (deci zădărnici planurile unui potențial hoț) - 4) folosește aceeași formulă pentru alte PIN-ul, astfel încât trebuie doar să memoreze formula și nici un număr PIN.
  • Dacă sunteți o persoană foarte uitată, încercați să memorați codul PIN folosind tehnici de memorie.
  • Puteți utiliza una dintre aceste aplicații pentru a ascunde codul PIN. De exemplu, SafePIN pentru iOS vă permite să vă ascundeți codul PIN cu segmente de culori ordonate într-o matrice, urmând metoda pe care ați ales-o. Pur și simplu tastați cifrele din segmentele culorii preferate în locația preferată (de exemplu, în colțul din dreapta sus). Fa-o atunci când nimeni nu te vede. Codul dvs. PIN va fi protejat complet și veți putea vedea aplicația în mod public în siguranță.
  • În loc să semnați spatele cardului, scrieți "Solicitați identificarea fotografiilor". Majoritatea cardurilor de identitate au semnătura dvs. Acum, aproape toți angajații magazinelor vor verifica semnătura. În felul acesta vă pot vedea fotografia și vă pot controla semnătura în același timp.

  avertismente

  • Rețineți că dacă permiteți utilizarea cardului și codului PIN de către o altă persoană, banca are dreptul legal de a vă refuza rambursarea în cazul în care cardul dvs. este compromis. Aceasta este considerată lipsă de diligență în ceea ce privește obligația de a vă proteja informațiile.
  • Nu acordați atenție celor care spun că nu semnează niciodată partea din spate a cărții. Dacă ulterior recuperați cardul și verificați dacă nu există nicio semnătură pe spate, vânzătorul nu va trebui să returneze banii. Pentru că nu exista nicio cale prin care angajatul să poată determina cine are cartea nu a fost proprietarul, se consideră că orice semnătură este valabilă (când cardul a fost folosit ca credit, nu pentru debitare).
  • Nu vă faceți griji cu privire la păstrarea cardurilor de debit sau de credit departe de magneți. Atracția unui magnet nu poate Demagnetizați cardurile sau ștergeți orice informație. Cu toate acestea, dacă treceți un magnet puternic direct pe banda magnetică a unui card, acesta va șterge sau deteriora informațiile stocate în acesta.
  • Pentru o mai mare securitate, încercați să utilizați întotdeauna același bancomat și să observați bine detaliile, de exemplu înălțimea tastaturii numerice, dacă există o diferență în jurul monitorului sau ceva nou care a fost adăugat la aparat. În acest fel veți observa când încearcă să facă frauda "skimming". Dacă aveți vreo suspiciune, contactați banca responsabilă cu acel ATM.
  • contactate imediat cu banca în cazul în care bancomatul este "mânca" cartea ta Acesta este un semn posibil că ATM-ul este folosit pentru a comite fraude "skimming".
  • Nu scrieți niciodată codul PIN pe o carte poștală sau pe exteriorul unui plic.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați o carte de credit în contul dvs. PayPalCum să adăugați o carte de credit în contul dvs. PayPal
  Cum să adăugați o carte de credit într-un cont UberCum să adăugați o carte de credit într-un cont Uber
  Cum să adăugați bani în PayPalCum să adăugați bani în PayPal
  Cum să adăugați cărți în aplicația Apple WalletCum să adăugați cărți în aplicația Apple Wallet
  Modificarea numărului principal de telefon al ID-ului Apple pe iPhoneModificarea numărului principal de telefon al ID-ului Apple pe iPhone
  Modificarea detaliilor de plată în contul tău UberModificarea detaliilor de plată în contul tău Uber
  Cum să vă schimbați numărul de telefon pe SnapchatCum să vă schimbați numărul de telefon pe Snapchat
  Cum să cumperi lucruri pe Amazon fără un card de creditCum să cumperi lucruri pe Amazon fără un card de credit
  Cum să cumpărați online utilizând un card de debitCum să cumpărați online utilizând un card de debit
  Cum se creează un ID Apple pe un iPhoneCum se creează un ID Apple pe un iPhone
  » » Cum să păstrați în siguranță numărul de card de debit (PIN)

  © 2011—2020 ertare.com