Cum să luptați împotriva Asociației Proprietarilor de Case

De obicei, un HOA este o organizație nonprofit creată pentru a opera și a menține o comunitate rezidențială. Majoritatea asociațiilor de proprietari sunt conduse de un consiliu de administrație ales de membrii săi, care trebuie să respecte regulamentul intern al Asociației Proprietarilor. Aceste reguli de multe ori stabilite în documentele care reglementează poate lua Hoa forma de statut, charter, clauze, orientări și / sau de altă natură adoptate de asociere politică Proprietarii (denumite în continuare, acestea vor fi numite împreună cu "regulile").

conținut

Cu toate acestea, uneori, Consiliul HOA poate depăși puterea, încearcă să aplice regulile în mod arbitrar sau capricios sau pur și simplu să interpreteze greșit propriile Reguli. În aceste cazuri, cu care se confruntă Asociația Proprietarilor ar putea fi un curs adecvat de acțiune.

pași

Imagine intitulată Luptă-te cu HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 1
1
Înțelegeți-vă relația cu Asociația proprietarilor de case. De obicei, când cumpărați o casă (sau mai multe) care fac parte dintr-o asociație de proprietari, cumpărătorul sau proprietarul devine automat membru al Asociației Proprietarilor. În calitate de membru, proprietarul trebuie să-și îndeplinească obligațiile legate de apartenența la Asociația Proprietarilor care include plata drepturilor Asociației Proprietarilor.
 • În timp ce funcția principală a Asociației Proprietarilor este de a proteja și menține atât valoarea proprietății private, cât și proprietatea comună, acțiunile Consiliului de Administrație al Asociației Proprietarilor și interpretarea și aplicarea acestora a Regulamentului Asociației Proprietarilor, în Uneori pot provoca probleme proprietarilor. Aveți permisiunea de a pune o magazie de depozitare? Poți să-ți pictezi o casă diferită? Ar trebui să vă prune copacul? Puteți să vă parcați R.V. la intrarea în mașină? Probabil, Asociația proprietarilor de locuințe are reguli aplicabile fiecăruia dintre aceste circumstanțe.
 • Regulile HOA funcționează într-o manieră similară unui contract între HOA și fiecare dintre membrii care le dețin. Orice încălcare a contractului este un motiv de acțiune în justiție și una dintre resursele disponibile la proprietar pentru încălcarea Hoa al Asociației proprietarilor Standarde este executarea silită a proprietarului.
 • Imagine intitulată Luptă-ți HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 2
  2
  Înțelege-ți drepturile În primul rând, la fel ca toate organizațiile comerciale, Asociațiile de proprietari de case trebuie să respecte legile locale, statale și federale. Uneori, regulile nu indică ceea ce consideră membrii Consiliului de administrație al HOA ca fiind atenți. Căutați un limbaj general sau ambiguu (sau, în acest caz, limba complet absentă sau omisă). În unele cazuri, diferite secțiuni din documentele Regulamentului se află în conflict între ele, adică subliniază lucrurile contrare în ceea ce privește aceeași problemă.
 • Statele diferite din SUA Aceștia au cerințe diferite pentru documentele pe care Asociația Proprietarilor trebuie să le aibă în cadrul Regulilor Asociației Proprietarilor. Documentele care sunt incluse cel mai frecvent sunt: ​​(1) Actul Constituției (2) Statutul - și (3) Declarația Clauzelor și Restricțiilor. Aceste documente împreună descriu puterile, limitele și obligațiile Asociației Proprietarilor de Locuințe. În general, acestea descriu modul în care regulile pot fi schimbate, modul în care aleg (sau respins) Consiliului de ce puteri și Hoa Consiliul, modul în care se întrunește ansambluri și consecințele orice încălcare a regulile Asociației Proprietarilor de către membri.
 • Imagine intitulată Luptă-ți HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 3
  3
  Documentați acțiunile În general, păstrați copii ale e-mailurilor, scrisorilor, facturilor și avertismentelor de la Asociația proprietarilor de case. Dacă vorbiți cu cineva care acționează ca reprezentant al HOA, asigurați-vă că vă scrieți părerea despre conversație ca scrisoare de confirmare și trimiteți o copie a scrisorii către HOA. Acest lucru permite HOA să corecteze orice neînțelegeri pe care le-ați avut. În cazul în care HOA nu vă corectează opinia, așa cum se menționează în scrisoarea dvs., declarațiile din scrisoarea dvs. ar putea servi drept dovadă de încredere a ceea ce sa spus de fapt.
 • Chiar dacă sunteți sigur că ați respectat cu strictețe toate regulile de Hoa, este o idee bună de a păstra o evidență a conformității dvs. (de exemplu, locuri de parcare, înregistrările bancare care arată plăți de drepturi, chitanțe pentru abonamente achiziționate vizitatori, etc).
 • În calitate de membru, dacă v-ați acordat o excepție de la Regulile de asociere a proprietarilor de case, asigurați-vă că această excepție este în scris pentru a preciza exact ceea ce a fost acordat, cine a acordat-o, când și pentru ce termen. Aceste excepții ar trebui înregistrate la biroul de înregistrare a județului, la fel ca și fapta publică a proprietății dvs.
 • Pentru a evita o mulțime de documente, pur și simplu scanați aceste documente și păstrați copii electronice care garantează că aveți copii de rezervă ale fișierelor în cazul în care calculatorul dvs. nu reușește, suferiți furt sau pierdere catastrofală.
 • Imagine intitulată Luptă-te cu HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 4
  4
  Comunicați cu vecinii. Dacă aveți o problemă cu Asociația proprietarilor de case, vecinii dvs. au probabil aceeași problemă cu Asociația proprietarilor de case. Ele vă pot ajuta să vă informați, să vă sprijiniți și să vă consolidați lupta. Cu cât se alăture mai mulți membri, Asociația proprietarilor de case este mai probabil să renunțe. Ar putea fi utilă colectarea semnăturilor de la vecinii care sunt de acord cu cererea dumneavoastră. În calitate de grup unic, este mai ușor să se realizeze schimbări pozitive pentru a convinge membrii Consiliului de administrație prin votarea unor modificări specifice ale regulilor sau prin alegerea prin vot (sau reelectarea) a membrilor consiliului de administrație.
 • Imagine intitulată Luptă-ți HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 5
  5
  Rămâi calm Rețineți că majoritatea membrilor consiliului de administrație sunt voluntari care nu primesc nicio plată. Dacă le tratezi cu respect și bunătate, probabil că vei fi mai aproape de obiectivul tău. Fii un profesionist, scrie scrisori bine fondate, vorbește curtenitor într-un mod calm. Deși s-ar putea să te simți bine prin lovirea ușilor unei sesiuni de consiliu și chemând membrii consiliului cu nume diferite, acest lucru nu vă va ajuta cauza. În loc de a acționa în acest mod, numai că exprimă poziția dumneavoastră prezintă niciun element de probă trebuie să susțină poziția și ceea ce doresc cu adevărat Hoa fac. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să arate forță. De fapt, este o idee bună să vă asigurați că consiliul știe că doriți să vă prezentați poziția. Doar respectați.
 • Imagine intitulată Luptă-ți HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 6
  6
  Plătiți amenzi și drepturi. Plătiți amenzile (și / sau drepturile) la data respectivă și discutați-le mai târziu. Dacă ignorați facturile Asociației Proprietarilor, nu numai să adăugați, ci să acumulați drepturi, sancțiuni și / sau dobânzi suplimentare pentru neplată. În general, Asociația Proprietarilor are puterea (și probabil voința și capacitatea) de a vă impozita proprietatea și chiar de a vă închide proprietatea pentru a colecta amenzile. Dacă reușiți să vă luptați împotriva Asociației Proprietarilor, probabil vă vor restitui plățile de dobânzi.


 • Imagine intitulată Luptă-ți HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 7
  7
  Cereți o audiere Scrieți o scrisoare profesională care solicită respectarea unei audieri pentru a vă adresa problema. Participați la public cu diverse copii ale testelor și / sau solicitări semnate care arată sprijinul vecinilor dumneavoastră. Când vorbiți, vă bazați pe fapte. Declarația dvs. trebuie să fie clară, concisă și profesională, chiar dacă vă simțiți mânie și frustrare.
 • De asemenea, vă recomandăm să depuneți o plângere la HOA împotriva anumitor persoane din HOA (sau sub controlul HOA) care vă hărțuiește, care aplică în mod arbitrar și capricios reglementări împotriva dvs. altfel te tratează prost.
 • Imaginea intitulată Luptă-te pe HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 8
  8
  Gândiți-vă creativ. Amintiți-vă că un public nu este singura modalitate de a lupta împotriva Asociației Proprietarilor de Locuințe. Dacă puteți capta atenția mass-media locală, puteți face ca Asociația Proprietarilor de Locuințe să "cedeze" presiunea comunității. Sau luați în considerare faptul că puteți elimina un membru al Consiliului de administrație, care este deseori desemnat, cu 10% dintre membrii care au votat pentru realegere. De asemenea, puteți încerca modificarea Regulilor, deși acest proces ar necesita un efort considerabil. Cu toate acestea, în cazul în care vă puteți „oferta“, o modificare a normelor altor membri ca fiind ceva care le-ar avea de câștigat (mai degrabă decât pur și simplu, considerându-l ca un ajutor pentru tine te evita o amendă), ați putea obține sprijinul necesar.
 • O altă modalitate mai simplă de a modifica Regulile ar fi să solicite o "renunțare". Aceasta este o cerere fundamentală pentru o excepție de la reguli în cazul dvs. particular. De exemplu, puteți avea o boală care necesită o furgonetă mare cu acces pentru persoanele cu handicap pentru a parca în fața casei dvs. (în acest exemplu, presupuneți că un astfel de vehicul ar fi altfel interzis în vecinătate). HOA poate face excepție (acordă o derogare) în cazul dvs. fie ca un gest de bunăvoință, fie pentru a evita un proces.
 • Imagine intitulată Luptă-ți HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 9
  9
  Fii atent la discriminare. Dacă Asociația Proprietarilor de Locuințe vă citează și vă sancționează, dar nu o faceți cu alți membri pentru aceleași infracțiuni, acționează potențial într-o manieră arbitrară și capricioasă, ceea ce vă permite să inițiați reclamația pe baza discriminării. De exemplu, dacă vi se refuză permisiunea de a construi o piscină, dar ceilalți vecini au fost acordați, merită să încercați să enumerați ce vecini, locația bazinelor lor și datele aproximative în care au fost instalate. Dacă puteți demonstra că respingerea dvs. sa bazat pe o "condiție protejată", cum ar fi rasa, sexul, originea națională, credința religioasă, starea civilă etc., veți fi pe cale să vă câștigați lupta împotriva Asociației Proprietarilor de Locuințe.
 • Imaginea intitulată Luptă-ți HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 10
  10
  Consultați-vă cu un avocat. Trebuie să țineți cont de angajarea unui avocat. Dacă o faci, nu înseamnă că vei depune neapărat o reclamație. Prezența avocatului în concurs determină adesea HOA să își reconsidere poziția. De asemenea, un avocat vă poate oferi sfaturi valoroase cu privire la strategia dvs., puteți trimite scrisori și cereri în numele dvs. și vă puteți reprezenta interesele într-un mecanism de soluționare alternativă a litigiilor (MARC) sau litigii.
 • Închiriați o persoană cu experiență în conflicte cu Asociația Proprietarilor. Nu ar trebui neapărat să fie un avocat imobiliar. Asociațiile de proprietari sunt organizații nonprofit similare corporațiilor, care sunt complet diferite de problemele tipice imobiliare. Adesea, Asociația Baroului local vă poate oferi recomandări și referințe excelente.
 • Imagine intitulată Luptă-ți HOA (Asociația pentru proprietari de case) Pasul 11
  11
  Luați în considerare MARC. Mecanismele alternative de rezolvare a conflictelor (MARC), în special medierea, reprezintă un instrument valoros pentru rezolvarea rapidă a unui conflict cu Asociația Proprietarilor de Locuințe. În mediere, părțile își asumă de obicei costul angajării unui mediator neutru pentru ai ajuta să vină cu o soluție. Mediatorul, de obicei, dar nu neapărat, este un avocat cu experiență în astfel de chestiuni, așa cum este cazul dumneavoastră. Mediatorul poate discuta cu fiecare parte, poate evalua faptele și poate da opinii cu privire la posibila soluție și valoarea cazului. Acest tip de sfat de la o persoană care nu are niciun interes în rezultatul cazului dvs. poate ajuta un partid părtinitor să vadă lucrurile mai clar și să încerce să stabilească o soluție. În general, MARC implică mai puțin timp, sunt mai ieftine și mai puțin formale decât litigiile.
 • Imagine intitulată Luptă-ți HOA (Asociația de proprietari de case) Pasul 12
  12
  Trimiteți o reclamație Revendicările pot fi dificile, pot fi consumate financiar și durează prea mult. De asemenea, rețineți că membrii consiliului de administrație al Asociației proprietarilor de case pe care îl faceți în judecată sunt probabil vecinii dvs., ceea ce poate face viața de zi cu zi chiar mai dificilă. În plus, dacă pierdeți, regulile Asociației dvs. de proprietari de case vă pot cere să plătiți taxele legale ale Asociației Proprietarilor, care pot fi cu ușurință numere cu șase cifre. Chiar dacă ați câștiga, HOA ar putea să transmită cel puțin o parte din costurile dvs. legale (și chiar despăgubiri pentru daunele pe care sunt obligați să vă plătească) printr-o evaluare specială în care toți membrii trebuie să plătească o sumă HOA. (Acest lucru nu va ajuta vecinii dvs. să vă fie prieteni).
 • Avocatul dvs. vă va ajuta să luați în considerare cauzele acțiunii pe lângă cererea dvs. Este potrivit Asociația Proprietarilor de Fonduri? Își neglijează obligațiile de reparare și menținere a zonelor comune? Nu le notifică membrilor adunările? Colectați probe pentru toate infracțiunile pe care le puteți, dar asigurați-vă că nu faceți acuzații nefondate.
 • sfaturi

  • Amintiți-vă că anumite revendicări trebuie făcute rapid sau vă veți pierde dreptul de a le face. În acest fel, dacă ați fost răniți, este logic să vă luptați cât mai curând posibil, înainte de a vă interzice în mod legal statutul de limitări.
  • Asociația proprietarilor de case trebuie să vă anunțe în mod corespunzător dacă nu respectați o regulă, precum și să vă oferiți posibilitatea de a contesta o amendă. Dacă notificarea nu este făcută, ați putea evita citarea și / sau amenda.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să organizați o loterie de grup (vaquita)Cum să organizați o loterie de grup (vaquita)
  Cum să raportați acte de vandalismCum să raportați acte de vandalism
  Cum să începeți un club de călătorieCum să începeți un club de călătorie
  Cum să sărbătoriți ziua "Ia-ți câinele să lucreze"Cum să sărbătoriți ziua "Ia-ți câinele să lucreze"
  Cum să devii un lucrător social licențiatCum să devii un lucrător social licențiat
  Cum să devii arbitruCum să devii arbitru
  Cum să creați un ONG în SpaniaCum să creați un ONG în Spania
  Cum de a începe o afacere de model de acasăCum de a începe o afacere de model de acasă
  Cum se fac regulile sau contractul de clasăCum se fac regulile sau contractul de clasă
  Cum să păstrați confidențialitatea în consiliereCum să păstrați confidențialitatea în consiliere
  » » Cum să luptați împotriva Asociației Proprietarilor de Case

  © 2011—2020 ertare.com