Cum să vă atingeți libertatea financiară

Libertatea financiară este capacitatea de a nu fi limitată de preocupările economice. Cu o planificare atentă, libertatea financiară poate să nu fie atât de dificil de realizat, așa cum pare. Pentru a realiza acest lucru, creați un plan pentru dvs. Pentru a face acest lucru, aruncați o privire la locul în care sunteți acum în termeni de bani și căutați modalități de a elimina cheltuielile frivole. Din punctul de plecare, căutați modalități de a elimina cheltuielile inutile. De asemenea, face unele planuri pentru viitor și gândiți-vă la pensionare, precum și pentru a înființa un fond de urgență.

pași

Partea 1
Creați un plan financiar

Imagine cu titlul Cumpărați o Casă Abandonată Pasul 2
1
Deciphează-ți starea financiară în acest moment. Primul pas către obținerea libertății financiare este de a determina care este poziția dvs. actuală. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă evaluați finanțele și activele pentru a înțelege de unde ar trebui să mergeți din acest punct pentru a obține o securitate financiară mai mare. Deciphează ceea ce înseamnă bogăția ta, care este, în esență, o evaluare cinstită a bogăției tale actuale.
 • Faceți o recapitulare a tot ceea ce dețineți și a valorii sale. Acestea includ lucruri evidente precum casa și mașina dvs., dar nu uitați să vă gândiți și la lucruri neconvenționale. Aveți datorii valoroase pe care să le colectați? Sunteți proprietarul unei proprietăți? Odată ce ați numărat activele dvs., adăugați venitul dvs. anual, precum și orice bani suplimentari pe care îi câștigați în fiecare an prin muncă independentă sau prin investiții.
 • Faceți o listă cu tot ce vă face să pierdeți bani și să calculați cât pierdeți pe an. Acestea includ datorii pentru carduri de credit, ipoteci și împrumuturi. Apoi, scade acest număr de la primul număr. Numărul rezultat va reprezenta proprietatea dvs.
 • Imaginea intitulată
  2
  Urmăriți-vă cheltuielile curente. Ceea ce căutați este să calculați câți bani cheltuiți în fiecare lună. Acest lucru vă va oferi o idee despre locul în care puteți elimina unele cheltuieli. Dacă acordați atenție cheltuielilor dvs., veți fi surprinși de cât de mulți bani cheltuiți în mod inutil.
 • Păstrați un jurnal mic pentru o lună și notați punctele în care vă cheltuiți banii. Urmăriți conturile pe care le plătiți, cum ar fi chiria lunară sau ipoteca, plățile de asigurare, printre altele.
 • Trebuie să adăugați și alte cheltuieli suplimentare. Vă abonați la reviste sau servicii online? Dacă da, adăugați acel punct la lista dvs. În fiecare zi, notează câți bani cheltuiești pentru lucruri cum ar fi cumpărături, mese festive, activități recreative etc.
 • S-ar putea să vă surprindeți atunci când vă calculați cheltuielile pe categorii la sfârșitul fiecărei luni. Poate că cheltuiești mai mulți bani decât credeai despre lucruri precum mâncarea și ieșirea la băuturi.
 • Imagine intitulată Cumpărați asigurarea legală Pasul 10
  3
  Creați un buget. Acum, că aveți o idee despre locul în care se îndreaptă banii, stabiliți un buget. Acest lucru vă poate ajuta să evitați să cheltuiți prea mulți bani în anumite zone. Creați un buget strict cu privire la câți bani puteți cheltui pe lucruri cum ar fi alimente, mâncare, activități recreative etc.
 • Gândiți-vă la ce zone puteți începe eliminarea cheltuielilor. Să presupunem că ați calculat că cheltuiți 350 dolari în fiecare lună. Chiar trebuie să mănânci atât de des? Ai putea elimina 150 $ din cheltuieli și economisiți 200 $.
 • Gândiți-vă la lucrurile pe care le prețuim cu adevărat și la lucrurile pe care le puteți face fără. Chiar iti citesti copiile lunare ale revistei New Yorker sau Time? În caz contrar, poate ați putea să ștergeți aceste abonamente și să economisiți mai mulți bani.
 • Imaginea intitulată
  4
  Stabilește o serie de obiective financiare. Idealul este de a vă stabili câteva scopuri financiare. Trebuie să aveți un plan bine definit pentru viitor, dacă doriți să fiți mai independenți în finanțele voastre.
 • Încercați să anticipați viitorul. Unde vrei să fii în 10 ani? Sau poate în 15 ani? Cum puteți investi și economisi bani pentru a vă asigura că puteți atinge aceste obiective? Asigurați-vă obiectivele realiste. De exemplu, puteți face un efort pentru a găsi un loc de muncă plătit bine și care vă oferă beneficii. De asemenea, vă puteți strădui să vă mențineți standardul actual de economisire pentru pensionare.
 • Luați notă de o serie de obiective și clasificați-le în termeni de importanță. Include ambele obiective pe termen scurt ("Vreau să eliminăm cheltuielile în valoare de 300 de dolari luna aceasta) ca obiective pe termen lung ("Vreau să creez un fond de pensii pentru a putea să mă pensionez acum 20 de ani").
 • Imagine intitulată Cumpărați asigurarea legală Pasul 11
  5
  Scopul este de a salva între 10 și 15% din ceea ce câștigați. Când este vorba de salvare, trebuie să începeți chiar acum. Un obiectiv bun este de a separa între 10 și 15% din ceea ce câștigați lunar pentru economii. Având obiceiul de a economisi bani vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele financiare pe termen lung.
 • Puteți să o faceți săptămânal sau lunar. Dacă aveți un serviciu bancar online, puteți salva puțin bani pentru fiecare plată pe care o primiți. De asemenea, puteți să discutați cu banca dvs. pentru a efectua transferuri automate pentru a economisi între 10 și 15% din fiecare plată pe care o primiți în contul de economii în fiecare lună.
 • Abonamentele automate sunt o idee bună. Mulți oameni consideră dificilă separarea banilor și sunt tentați să cheltuiască tot ce au.
 • Partea 2
  Eliminați cheltuielile

  Imagine intitulată Dosare de divorț de fișiere fără avocat Pasul 18
  1
  Examinați-vă conturile și eliminați cheltuielile inutile. Evaluați-vă conturile lunare. Verificați toate plățile pe care trebuie să le efectuați în fiecare an și determinați dacă puteți elimina unele din cheltuielile dvs.
  • Este posibil să puteți consolida unele servicii. De exemplu, este posibil să puteți contracta aceeași poliță de asigurare pentru toate mașinile de familie în loc să le plătiți separat. În ceea ce privește telefoanele mobile, planurile familiale sunt, în general, mai puțin costisitoare.
  • Sunați și solicitați o reducere sau o rată redusă. Dacă ați fost un client al companiei de telefonie pentru o lungă perioadă de timp, este posibil să puteți negocia o rată mai mică. De asemenea, verificați sistemele de recompensare sau politicile de loialitate, deoarece este posibil să ignori economiile potențiale.


 • Imagine intitulată Cumpărați asigurarea legală Pasul 8
  2
  Străduiți-vă să vă eliminați datoriile. Datoriile reprezintă o povară mare pentru mulți oameni și, pentru a obține securitate financiară, trebuie să eliminați cât mai mult datoria posibilă. Faceți o listă cu toate datoriile pe care le aveți și calculați cât de mult puteți plăti în mod rezonabil în fiecare lună pentru a vă achita datoriile. S-ar putea să trebuiască să faceți niște sacrificii, cum ar fi sărind vacanțele de familie în acest an, dar merită să trăiți fără datorii.
 • Stabiliți priorități cu privire la datoriile dvs. Nu toate datoriile sunt create în aceleași condiții. Prin urmare, ar trebui să încercați mai întâi să plătiți datoriile cu un interes mai mare, deoarece, altfel, ele vor fi mai scumpe în timp.
 • Dacă trebuie să faceți acest lucru, aflați dacă puteți găsi un alt loc de muncă pentru a avea bani cu care puteți plăti exclusiv o datorie. Dacă poți lucra 20 de ore suplimentare pe săptămână, chiar dacă faci locuri de muncă independente pentru clienți privați, ai putea obține câteva sute de dolari pentru a tăia o datorie.
 • Imaginea intitulată Determinați cât de mult vă puteți permite Casa 7
  3
  Plata plății de card de credit în fiecare lună. Trebuie să vă asigurați că nu o exagerați atunci când utilizați cardul dvs. de credit, deoarece aceasta ar putea genera o datorie mare. Cardurile de credit generează dobândă în timp și având o datorie pe termen lung vă poate deteriora ratingul de credit. Asigurați-vă că plătiți integral factura cardului de credit în fiecare lună. Marcați în calendarul dvs. datele la care se datorează încasările cardurilor dvs. de credit.
 • Imaginea cu titlul Spread Positivity with Coffee Pasul 2
  4
  Eliminați cheltuielile inutile Banii cheltuiți pe bunuri și servicii inutile ar putea fi salvate sau utilizate pentru a vă elimina datoriile. Prin urmare, este o idee bună să vă străduiți să eliminați cheltuielile inutile. Chiar și schimbările mici pot duce la economii mari în timp, ajutându-vă să obțineți libertatea financiară.
 • Petreceți o cafea în fiecare zi pe drumul spre muncă? Poate că aș putea face cafea acasă, economisind câteva dolari pe zi.
 • Gândiți-vă la serviciile la care v-ați abonat. Folosești cu adevărat contul tău Netflix? Vedeți o mulțime de televiziune prin cablu? Este posibil să puteți reduce aceste servicii. Cât de des îți folosești calitatea de membru în sală? Puteți căuta modalități de a vă exercita acasă?
 • Partea 3
  Planificarea viitorului

  Imaginea intitulată
  1
  Stabilirea unui fond de pensii. Un fond de pensii este vital pentru a garanta un viitor financiar stabil. Nu este niciodată prea devreme să începeți să separați niște bani pentru fondul dvs. de pensii. Profitați de orice program oferit de angajator, cum ar fi planul 401K, și începeți să economisiți bani cât mai curând posibil.
  • Dacă nu sunteți sigur că compania dvs. oferă beneficii de pensie, faceți o programare cu o persoană din departamentul de resurse umane și întrebați-i. Dacă nu aveți un loc de muncă care oferă beneficii de pensie, vă recomandăm să căutați un alt loc de muncă.
  • De asemenea, puteți să discutați cu un planificator financiar la banca dvs. locală. Este posibil ca banca dvs. să vă ofere servicii gratuite de consultanță sau care vă poate oferi o rată scăzută. De asemenea, puteți deschide un cont de pensionare pentru a începe să economisiți bani acolo.
 • Imaginea intitulată Calculați câți bani aveți nevoie pentru a elimina Pasul 11
  2
  Învățați-le copiilor cum să obțineți independența financiară. Vrei ca copiii tăi să fie independenți din punct de vedere financiar. Chiar dacă sunt foarte mici, începeți să le învățați cum să gestionați banii. Vizitați banca dvs. locală și permiteți copiilor să deschidă un cont de economii. Încurajați-i să economisească bani, astfel încât să poată vedea cum crește banii lor în timp.
 • Ar trebui să discutați cu copiii dvs. despre cum să gestionați banii. Spune-le cum să bugeteze și să cheltuiască cu înțelepciune.
 • Gândiți-vă cum să deschideți un cont de economii în banca dvs. locală, unde puteți economisi bani pentru educația copiilor dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Plătiți pentru asigurarea de sănătate pe propriul dvs. pas 14
  3
  Creați un fond de urgență. Dacă doriți să obțineți libertatea financiară, nu doriți ca un accident sau circumstanțe neprevăzute să vă forțeze în datorii. Pe lângă faptul că aveți politici de asigurare solide, trebuie să vă străduiți să aveți un fond de urgență în cazul în care ceva nu merge în mod neașteptat.
 • Discutați cu banca dvs. despre deschiderea unui cont separat pentru a începe să vă construiți fondul. Este o idee bună să aveți un fond echivalent cu un an de cheltuieli, deși punerea împreună a acestui capital poate dura mult timp.
 • Luați în considerare efectuarea de transferuri automate către acest fond. Cele 10 sau 15% pe care le veți separa de venitul dvs. în fiecare lună pentru ao salva, ar putea fi depuse în acest cont.
 • sfaturi

  • Întotdeauna includeți niște bani în bugetul dvs. pentru cheltuieli neplanificate și cheltuieli de urgență.
  • Realizarea libertății financiare este mult mai ușoară dacă începeți de la o vârstă fragedă. Acest lucru se datorează faptului că economiile dvs. au mai mult timp să crească.
  • Dacă sunteți căsătorit, asigurați-vă că soțul / soția este de acord cu dumneavoastră în chestiuni financiare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se întocmește o situație financiarăCum se întocmește o situație financiară
  Cum să plătiți pentru școala de dreptCum să plătiți pentru școala de drept
  Cum se calculează rentabilitatea financiară (RF)Cum se calculează rentabilitatea financiară (RF)
  Cum se calculează profitul înainte de finanțare, impozitul pe venit, deprecierea și amortizarea…Cum se calculează profitul înainte de finanțare, impozitul pe venit, deprecierea și amortizarea…
  Cum se creează un plan de investițiiCum se creează un plan de investiții
  Cum să eliminați un nume dintr-o ipotecă fără a cere o refinanțareCum să eliminați un nume dintr-o ipotecă fără a cere o refinanțare
  Cum de a alege un planificator financiarCum de a alege un planificator financiar
  Cum se scrie un plan financiar personalCum se scrie un plan financiar personal
  Cum se scrie un raport financiarCum se scrie un raport financiar
  Cum să setați un buget realist pentru o nuntăCum să setați un buget realist pentru o nuntă
  » » Cum să vă atingeți libertatea financiară

  © 2011—2020 ertare.com