Cum se completează o notă la ordin

Biletul la ordin este un document care se face în mod normal atunci când o persoană împrumută bani unei alte persoane și dorește să primească o plată într-o anumită perioadă. O bilet la ordin este de asemenea utilizat în cazurile în care un furnizor furnizează un bun sau un serviciu și ajunge la un acord cu clientul său pentru a primi plata la o dată ulterioară.

pași

Metoda 1
Diligența biletului la ordin

Imaginea intitulată Scrieți un IOU Pasul 1
1
Includeți data și suma banilor pe care i-ați împrumutat sau valoarea serviciului sau produsului pe care l-ați livrat.Scrieți în mod clar suma de bani care urmează să fie plătită.
 • Imaginea intitulată Scrieți un IOU Pasul 2
  2
  Include data scadenței plății. La ce dată vă așteptați să primiți plata? Dacă intenționați să primiți plata în mai multe tranșe, setați anumite date pentru fiecare dintre plăți.
 • Imaginea intitulată Scrieți un IOU Pasul 3
  3
  Acesta include procentul de dobândă pe care îl veți taxa. Ar putea părea un pic excesiv de perceput dobânzile, mai ales dacă ați împrumutat bani unui membru de familie sau unui prieten. Cu toate acestea, există multe motive valabile pentru impunerea unei rate mici a dobânzii către debitor:
 • Împrumuturile fără dobândă sunt afaceri rele. Veți pierde puterea de cumpărare (abilitatea de a cumpăra și de a investi cu banii pe care i-ați împrumutat) și de umflare Va depăși valoarea banilor.
 • Dacă percepeți dobânzi, veți fi mai probabil să primiți rapid plata. Gândiți-vă în acest fel: împrumutul va genera dobânzi atâta timp cât nu este anulat, deci cu cât debitorul ia mai mult să plătească, cu atât vor fi plătite mai mulți bani din dobândă.
 • Nu plătiți mai mult de 15% sau 20% din dobânzi. De fapt, ratele dobânzilor de peste 15% sau 20% ar putea să nu fie permise de legile antiguvernale din țara dvs. Stabiliți o rată a dobânzii la un nivel ușor de gestionat care să satisfacă ambele părți la acord.
 • Imaginea intitulată Scrieți un IOU Pasul 4
  4
  Semnează biletul la ordin Includeți semnătura împreună cu numele dvs. legal.
 • Imaginea intitulată Scrieți un IOU Pasul 5
  5


  Asigurați-vă că cealaltă parte semnează documentul. Trimiteți celeilalte părți documentul împreună cu numele legal al acestora.
 • Imaginea intitulată Scrieți un IOU Pasul 6
  6
  Dacă este posibil, obțineți un martor (opțional). Deși un martor nu scade sau validează o notă la ordin, poate fi util în cazul în care trebuie să inițiezi un proces. Un martor poate dovedi că la un moment dat a avut loc un contract verbal obligatoriu.
 • Metoda 2
  Cunoașteți implicațiile juridice

  Imaginea intitulată Scrieți un IOU Pasul 7
  1
  O notă obligatorie din punct de vedere juridic vă poate ajuta în cazul în care autoritatea fiscală a țării dvs. vă audită. Prin urmare, este important să vă asigurați că biletul la ordin are formatul specificat mai sus, mai ales când acordați o sumă considerabilă de bani.
 • Imaginea intitulată Scrieți un IOU Pasul 8
  2
  Rețineți că în Statele Unite există două tipuri de bilete la ordin. În Statele Unite există două tipuri de bilete la ordin: IOU ("Îți datorez", pentru acronimul său în limba engleză) și biletul la ordin. Adesea "IOU" Ele sunt greu de executat într-o instanță, deoarece sunt, de obicei, acorduri informale care se desfășoară fără a beneficia de un martor. În timp ce în "IOU" numai suma care trebuie plătită este specificată în biletul la ordin că informațiile sunt însoțite de măsurile necesare pentru anularea datoriilor și consecințele pe care le va avea împrumutatul dacă nu face acest lucru.
 • Dacă intenționați să acordați o sumă considerabilă de bani în Statele Unite, acordați-i timp pentru a pregăti o notă la ordin. Va fi mai ușor să vă recuperați banii într-o instanță cu o bilet la ordin, decât cu un bilet "IOU".
 • Trebuie să autentificați biletul la ordin, astfel încât acesta să fie valabil. Dacă nu, veți avea același efect cu a "IOU". Pentru a autentifica acest document, trebuie să îl semnați în prezența unui notar, astfel încât acesta să poată posta ștampila de aprobare.
 • Imaginea intitulată Scrieți un IOU Pasul 9
  3
  Dacă aveți întrebări cu privire la orice aspect al biletului la ordin, discutați cu un avocat. Un avocat va putea să explice detaliile legale ale unei bilete la ordin și vă va oferi sfaturi despre căile de atac pe care le puteți utiliza dacă nu primiți plata.
 • sfaturi

  • Asigurați-vă că păstrați biletul la ordin într-un loc sigur.
  • Dacă este posibil, scanați documentul și dați o copie celeilalte părți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să împrumut bani de la un membru al familiei sau de la un prieten pentru a cumpăra o casăCum să împrumut bani de la un membru al familiei sau de la un prieten pentru a cumpăra o casă
  Cum să cereți unui prieten să vă plătească ceea ce datorațiCum să cereți unui prieten să vă plătească ceea ce datorați
  Cum se calculează un interes simpluCum se calculează un interes simplu
  Cum se calculează amortizareaCum se calculează amortizarea
  Cum se scrie un contract de platăCum se scrie un contract de plată
  Cum se calculează plata unui cuponCum se calculează plata unui cupon
  Cum se calculează plata dobânzii la un bonusCum se calculează plata dobânzii la un bonus
  Cum se calculează valoarea unui bonusCum se calculează valoarea unui bonus
  Cum se calculează valoarea la expirareCum se calculează valoarea la expirare
  Cum se calculează rata implicită a dobânziiCum se calculează rata implicită a dobânzii
  » » Cum se completează o notă la ordin

  © 2011—2020 ertare.com