Cum să devii stabilă din punct de vedere financiar în șase luni

Stabilitatea financiară înseamnă a cheltui mai puțini bani decât câștigi. În primul rând, trebuie să învățați să vă controlați cheltuielile pentru a deveni stabil din punct de vedere financiar. Apoi, puteți să economisiți bani și să scăpați de datorii. Amintiți-vă că poate dura mai mult timp pentru a ieși din datorii decât pentru a-l acumula. Fiți răbdători și harnici. Într-o perioadă de șase luni, puteai să te orientezi pentru a deveni stabil din punct de vedere financiar.

pași

Partea 1
Trăiește în resursele tale

Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 5
1
Creați un buget. Crearea unui buget înseamnă a lua o perspectivă cinstită asupra câți bani cheltuiți în comparație cu ceea ce câștigați. Poate fi înspăimântător să vă adăugați toate cheltuielile lunare și să evaluați datoriile totale. Cu toate acestea, dacă scopul dvs. este de a vă gestiona cheltuielile lunare astfel încât să puteți deveni stabil din punct de vedere financiar, atunci crearea unui buget realist este un prim pas important.
 • Faceți o listă a tuturor conturilor dvs., inclusiv cheltuielile ipotecare sau de închiriere, transportul, alimentele și sprijinul pentru copii. Acesta include, de asemenea, plățile datoriei, cum ar fi împrumuturile pentru studenți, cardurile de credit și plata autoturismelor.
 • Determinați-vă venitul total lunar. Includeți toate veniturile pe care le puteți utiliza pentru a vă plăti facturile pe lună. Acestea ar putea include salariile dvs., dividendele pe acțiuni, plățile pentru susținerea copiilor, darurile și moștenirile și compensațiile amânate dintr-un acord sau plan de pensionare.
 • Dacă câștigați cu o oră, țineți evidența salariului dvs. pentru câteva săptămâni și calculați media. Acest lucru vă va oferi o cifră medie lunară de venit pe care o puteți utiliza când stabiliți un buget.
 • Reduceți cheltuielile dvs. din venitul dvs. Acest lucru vă va spune dacă cheltuiți prea mult sau nu. Dacă cheltuiești mai mult decât câștigi, atunci trebuie să-ți dai prioritate cheltuielilor.
 • Efectuați un plan care să vă reducă semnificativ cheltuielile. Reducerea sumei pe care o cheltuiți vă va lăsa cu mai mulți bani la sfârșitul lunii, suma pe care o puteți utiliza pentru a vă scuti de datorii sau pentru a acumula un fond de urgență.
 • Imaginea intitulată Bugetul banii dvs. Pasul 11
  2
  Salvați pe costurile de transport. Potrivit Asociației Americane pentru Automobile, costul anual de deținere și conducere a unui automobil se ridică la mai mult de 8.000 de dolari pe an. Combustibilul, întreținerea, plățile auto și asigurarea contribuie la această cifră. Recuperați câțiva dintre acești bani vânzând mașina și folosindu-vă mijloacele de transport în comun. Dacă într-adevăr aveți nevoie de o mașină pentru a vă transporta, utilizați un serviciu de transport comun cum este cel oferit de Uber. Dacă nu doriți să vă vindeți vehiculul, reduceți frecvența în care îl conduceți în timp ce călătoriți în el împărțind-o cu alte persoane.
 • Imaginea intitulată Setați un termostat Pasul 1
  3
  Reduceți contul dvs. de servicii de electricitate. O casă medie cheltuiește aproximativ 2200 de dolari pe an pentru serviciile de electricitate. Cea mai mare parte a acestora constă în sistemul de încălzire și aer condiționat. Găsiți modalități de îmbunătățire a eficienței energetice a casei dvs. pentru a reduce costurile serviciilor de energie electrică. Înlocuiți becurile incandescente cu becuri fluorescente compacte mai eficiente (CFL) sau cu becuri cu diodă luminoasă (LED). Instalați un termostat programabil pentru a reduce utilizarea sistemului de încălzire și de aer condiționat atunci când nu există nimeni acasă. Deconectați dispozitivele atunci când nu le utilizați. Etanșează scurgerile de aer în locuința dvs. și scade temperatura încălzitorului de apă caldă.
 • Imaginea intitulată Live pe un buget strâns Pasul 17
  4
  Reduceți cheltuielile de divertisment. Mulți oameni văd acest lucru ca fiind primul punct evident pentru a începe reducerea cheltuielilor. Este ușor să reduceți costurile de divertisment fără a vă afecta stilul de viață. Anulați accesul la sală de gimnastică și reduceți sau eliminați contul dvs. de cablu. Înlocuiți aceste forme de divertisment pentru cele mai puțin costisitoare, cum ar fi o plimbare cu jogging sau cu bicicleta în parc, împrumutarea cărților sau a unor filme din bibliotecă și participarea la evenimente culturale din comunitate. În mod similar, puteți anula abonamentele la ziare și reviste și le puteți citi în bibliotecă. Eliminați alte servicii plătite, cum ar fi Hulu, Amazon Prime sau Netflix.
 • Imaginea intitulată
  5
  Economisiți bani pe alimente Faceți un plan de masă și pregătiți-l acasă. Acest lucru vă va împiedica să vă uscați. De asemenea, puteți salva resturile pentru a doua zi, în loc să cumpărați un prânz la serviciu. Utilizați cupoane și să cumpere produse generice, în loc de mărci scumpe. Cumpărați en-gros de produse alimentare perisabile la un preț mai mic pe unitate. Începeți a face o livadă pentru a avea livrări fixe de legume proaspete.
 • Imaginea cu titlul Creați un buget pentru bugetul gospodăriei 14
  6
  Reduceți-vă conturile de asigurare. Dacă sunteți sănătoși și nu vizitați frecvent medicul, schimbați asigurarea de sănătate la un plan cu o deductibilitate mai mare. Găsiți cea mai bună rată pentru asigurarea dvs. auto și auto. Uneori, gruparea acestor două cheltuieli vă poate economisi bani. Luați în considerare achiziționarea asigurării de viață pe termen. Este o opțiune mai puțin costisitoare decât o asigurare de viață integrală sau o asigurare de viață universală.
 • Imaginea intitulată Crearea unui buget al gospodăriei casnice 9
  7
  Forge un tampon în contul dvs. de verificare. Salvați o sumă de bani și nu o eliminați din contul dvs. de verificare. Suma trebuie să se situeze între 500 și 800 USD sau să fie egală cu două săptămâni din venitul dvs. Aceasta înseamnă o cheltuială neașteptată. În acest fel, nu vi se vor percepe taxe de descoperit de cont sau nu trebuie să utilizați cardul dvs. de credit.
 • De exemplu, imaginați-vă că plata chiriei dvs. este debitată în contul dvs. cu o zi sau două zile înainte de depunerea salariului. A avea un tampon înseamnă că contul dvs. nu va ajunge în exces și nu vi se va percepe o descoperire de cont sau taxe pentru cecurile returnate.
 • Ar trebui să aveți această pernă, chiar dacă aveți o datorie cu un card de credit. Această sumă de bani trebuie să fie cât mai mult necesară. Channel toate veniturile suplimentare pentru a plăti datoria.
 • Poate fi dificil să salvați această sumă dacă locuiți după un salariu după salariu. Cu toate acestea, puteți face acest lucru dacă vă reduceți cheltuielile sau găsiți o modalitate de a câștiga puțin bani în plus.
 • Imaginea intitulată Crearea unui buget bugetar pentru gospodărie 12
  8
  Începeți un fond de urgență. Acesta este diferit de un buffer în contul dvs. de verificare. Un fond de urgență este un cont separat care conține între trei și nouă luni de venituri. Aveți nevoie de acest fond în caz de urgență, cum ar fi o boală sau o vătămare, o pierdere de muncă sau o reparație majoră acasă sau pentru mașina dvs. Trebuie să o păstrați într-un cont de economii separat, unde câștigați dobânzi.
 • Păstrați contul dvs. de urgență separat de contul dvs. de verificare, astfel încât să nu fiți tentat să îl utilizați.
 • Comparați ratele dobânzilor în diferite bănci. Banca dvs. locală ar putea oferi un interes de până la 0,25% pentru un cont de economii. Conturile de economii online oferă rate de dobândă mai mari, deoarece nu trebuie să plătiți costurile fixe de menținere a unei locații fizice.
 • Imaginea cu titlul Prioritizați datoriile dvs. Pasul 5
  1
  Înțelegeți ce este o datorie nerecuperabilă. O datorie incorectă include carduri de credit, împrumuturi personale, împrumuturi auto sau orice alt împrumut pentru care plătiți dobânzi de peste 6,5%. Acesta este tipul de datorii pe care îl acumulați, cheltuind mai mult decât câștigi. Când ați salvat o sumă de tampon în contul dvs. de verificare, următoarea prioritate ar trebui să fie reducerea datoriilor neperformante.
  • Planificați să vă plătiți debitele mai întâi cu un interes mai mare.
  • O altă opțiune este de a plăti mai întâi datoriile cu solduri mai mici. În acest fel, îți atingi obiectivele de a plăti lucrurile mai devreme.
  • În general, împrumuturile elevilor au dobânzi mai mici de 6%. Nu este nevoie să plătiți datoria pentru un împrumut pentru studenți, cu excepția cazului în care interesul dvs. este mai mare de 6%. Continuați să respectați plățile minime și să vă redirecționați alte venituri pentru a plăti o datorie cu dobândă mai mare sau pentru a face investiții cu dobânzi mai mari.
  • Rețineți că există modalități prin care să vă iertați împrumuturile pentru studenți. Anumite locuri de muncă, cum ar fi cele legate de educație și serviciul public și unele programe precum AmeriCorps, ar putea permite iertarea împrumuturilor. Trebuie să îndepliniți anumite criterii specifice pentru a vă califica pentru o iertare a împrumutului.
  • Ipoteca nu este considerată o datorie proastă, în cazul în care aveți una.
 • Imagine intitulată Îndepărtați datoriile cărții dvs. de credit Pasul 6
  2


  Calculați datoriile totale. Examinați declarațiile de cont ale cardurilor dvs. de credit, împrumuturile dvs. personale, împrumuturile auto. Adăugați balanțele neplătite pentru tot. Această cifră reprezintă suma totală de bani pe care o datorezi.
 • De exemplu, imaginați-vă că aveți un card de credit cu un sold de 5000 USD, un împrumut personal cu un sold de 7.000 de dolari și un împrumut de mașină cu un sold de 15.000 de dolari. Datoria dvs. totală necoltată va fi de 27.000 de dolari.
 • Imaginea intitulată Hrăniți o familie pe un buget strâns Pasul 14
  3
  Determinați raportul dintre datoriile și veniturile dvs. Împărțiți-vă datoria totală cu venitul brut total anual. Acest lucru vă oferă o idee despre cât de multă datorie aveți. Un raport al datoriilor cu venituri mai mari de 35% înseamnă că trebuie să vă concentrați pe plata datoriilor.
 • De exemplu, imaginați-vă că aveți datorii de 27.000 $ și câștigați 48.000 $ pe an. Raportul datoriilor dvs. cu venitul este de 56% (27.000 dolari / 48.000 dolari = 56.25).
 • Imaginea intitulată Îndepărtați datoriile cărții dvs. de credit Pasul 5
  4
  Modificați-vă stilul de viață. Concentrați-vă pe schimbarea comportamentelor care v-au determinat să vă îndreptați în primul rând. Recunoașteți că acumularea unei mulțimi de datorii înseamnă că trăiți dincolo de resursele dvs. Chiar dacă ați devenit îndatorat pentru pierderea locului de muncă sau a bolii, trebuie să vă examinați obiceiurile prin cheltuirea și schimbarea comportamentului. Stabilirea unui buget și reducerea cheltuielilor vă vor ajuta să vă opriți să cheltuiți mai mult decât câștigați.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați datoriile cărții dvs. de credit Pasul 13
  5
  Transferați soldurile ridicate ale dobânzii. Dacă aveți un scor de credit de 700 sau mai mult, vă puteți califica pentru un nou card de credit care oferă un transfer zero la sută la clienții noi. Acest lucru vă permite să transferați o parte din datorie de la cardul de credit de interes ridicat. În general, perioada de dobândă de zero procente durează 12 luni. Prin urmare, în această perioadă, toți banii pe care îi plătiți cu acest card de credit pe lună vizează plata soldului.
 • Imaginea intitulată Îndepărtează-ți datoriile cu cardul de credit Pasul 16
  6
  Luați în considerare obținerea unui împrumut între indivizi. Dacă aveți o mulțime de datorii pentru a vă califica pentru un nou card de credit, luați în considerare obținerea unui împrumut pentru a vă consolida datoria de la o rețea de credite între persoane fizice. Deoarece nu există o participare la bănci, este posibil să obțineți o rată scăzută a dobânzii. Dacă vă calificați, vi se poate acorda un împrumut personal cu o rată fixă ​​a dobânzii de 3 sau 5 ani.
 • Câteva exemple de rețele private de împrumut sunt Clubul Prosper și Lending.
 • Imaginea intitulată Scapa de datorii pe cardul dvs. de credit Pasul 15
  7
  Luați în considerare consilierea de credit sau gestionarea datoriilor. Dacă creditul dvs. nu este suficient de bun pentru a vă califica pentru un nou card de credit sau un împrumut personal, atunci este posibil să trebuiască să cereți ajutor. Consilierea de creditare este de lucru cu un profesionist care vă poate ajuta să creați un plan pentru a scăpa de datoriile dumneavoastră. Gestionarea datoriilor este de a lucra cu o terță parte care negociază cu creditorii dvs. pentru a obține rate de dobândă mai mici sau plăți mai mici pentru a vă putea plăti datoriile.
 • Contactați Fundația Națională pentru Consiliere în domeniul Creditelor dacă vă aflați în Statele Unite. Această fundație are consilieri de prestigiu de credit care vă pot ajuta să formați un plan pentru a scăpa de datoriile dvs.
 • Evitați înșelătoriile legate de gestionarea datoriilor. Multe companii necinstite vor încerca să vă perceapă taxe scumpe sau să vă facă promisiuni pe care nu le pot păstra. Nu lucrați niciodată cu o companie care percepe o taxă în avans. Investiți companiile de administrare a datoriei la Oficiul de Bune Practici de Afaceri (BBB) ​​dacă vă aflați în Statele Unite. Citiți cu atenție contractul pentru a înțelege pe deplin modul în care funcționează compania.
 • Partea 3
  Obțineți mai multe venituri

  Imaginea intitulată
  1
  Completați venitul Reducerea cheltuielilor dvs. și schimbarea stilului dvs. de viață vă va permite să aveți suficienți bani pentru a vă plăti mai mult datoria. Cu toate acestea, va trebui să vă măriți venitul pentru a câștiga suficient pentru a ieși din datorii. Mulți oameni rămân indatoriți datorită faptului că plățile lor sunt atât de ridicate încât nu dispun de suficienți bani pentru a acoperi cheltuielile de trai, astfel încât aceștia continuă să-și folosească cardurile de credit. Câștigați mai mulți bani vă pot ajuta să vă rupeți dependența de cardurile de credit și să vă concentrați asupra plății datoriilor.
 • Imagine cu titlul Vindem fotografii pentru reviste Pasul 1
  2
  Lucrați ca un independent în timpul liber. Utilizați abilitățile pe care le-ați dobândit în viața profesională pentru a câștiga niște bani suplimentari. Dacă aveți abilitatea de a scrie, un gust pentru design sau un talent artistic, puteți câștiga bani furnizând servicii cu aceste abilități. Dacă replicați munca pe care o faceți în viața profesională, aveți grijă să nu concurați cu angajatorul. Vedeți dacă ați semnat un acord de neconcurență, care vă împiedică să lucrați în aceeași industrie în concurență directă cu angajatorul dvs.
 • Locurile de muncă pentru a scrie în mod independent includ scrierea postărilor pentru bloguri și generarea de conținut pentru paginile web. Scrierea conținutului pentru paginile web plătește aproximativ 0,03 dolari pe cuvânt, ceea ce ar fi de 3 dolari pentru 100 de cuvinte. Scrierea postărilor ca blogger de oaspeți ar putea să plătească până la 50 USD pe post.
 • Dacă aveți o experiență consistentă artist grafic, Puteți câștiga până la 100 USD pe oră pentru a crea anunțuri, pagini principale de pagini web, cărți, broșuri sau rapoarte corporative. Creați o pagină web care indică faptul că sunteți disponibil pentru a lucra și plasa link-uri pentru a vedea câteva exemple din munca dvs. și mărturiile de la clienții dvs.
 • Dacă aveți o cameră digitală SLR și puteți utiliza un program de editare foto, puteți câștiga bani prin luarea portretelor ca un fotograf de nunta sau prin vânzarea de fotografii stoc. Fotografi din portrete și familii câștigă până la 100 USD pe sesiune. Fotografii de nunta pot percepe mai multe mii de dolari. Fotografia de fotografie plătește între 0,15 și 0,50 dolari per fotografie.
 • Imaginea intitulată Titlu Fotografii Pasul 11
  3
  Creați și vindeți obiecte de artă și meșteșuguri. Dacă sunteți artistică sau calificată cu arte manuale, vă puteți vinde produsele. Începeți propriul site web pentru a vinde produsele dvs. sau pentru a le vinde pe un site web cum ar fi Etsy. Cereți vânzătorilor locali să vândă produsele dvs. Închiriați o masă la un târg de artizanat sau pe o piață locală de purici.
 • Faceți bijuterii cu materiale convenționale sau unice. Amintiți-vă să includeți costul materialelor și timpul petrecut la articole atunci când stabiliți prețul.
 • Creați meserii pentru festivități precum Paștele, Crăciunul, Halloweenul și Ziua Îndrăgostiților.
 • Imagine intitulată Deveniți fotograf profesionist Pasul 6
  4
  Vinde-ți experiența Dacă aveți o mulțime de calificare în ceva sau aveți experiență cu o activitate sau un hobby, creați un produs digital pentru a vă împărtăși cunoștințele. Scrierea de cărți electronice sau crearea de cursuri online sunt surse bune de venituri pasive. Aceasta înseamnă că atunci când creați un produs și îl puneți în vânzare, el continuă să genereze venituri chiar și după ce ați încetat să mai lucrați activ.
 • Dacă aveți deja un blog, grupați-vă publicațiile și convertiți-le într-o carte electronică pe care o puteți vinde pe o platformă, cum ar fi Amazon`s Kindle Direct Publishing.
 • Creați un curs online pe unele pagini web, cum ar fi Udemy sau Pathwright. Cursurile pot fi vândute cu până la 50 USD sau mai mult, în funcție de subiect. Potrivit Forbes, un instructor mediu câștigă aproximativ 7 000 de dolari pe curs.
 • Imagine cu titlul Teach Guitar Step 9
  5
  Învățați sau oferă îndrumări. Dacă sunteți un profesor sau dacă aveți o abilitate, cum ar fi o limbă străină sau un instrument muzical, să îi asumați pe unii studenți pentru a oferi tutoriale. Găsiți elevii prin trecerea cuvântului sau prin publicitate în ziar sau Craigslist. Furnizați lecții în persoană sau obțineți elevii online prin intermediul unor platforme, cum ar fi AceYourCollegeClasses.com. Tutorii privați pot câștiga cel puțin 30 USD pe oră sau mai mult dacă au studii superioare. Profesorii de muzică pot taxa între 25 și 30 de dolari pentru o clasă de 30 de minute. Predarea într-un centru de educație pentru adulți plătește aproximativ 20 de dolari pe oră.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să preveniți problemele economice să vă distrugă relațiaCum să preveniți problemele economice să vă distrugă relația
  Cum să dezvolte abilități de gestionare a banilorCum să dezvolte abilități de gestionare a banilor
  Cum de a dezvolta opulența generațiilorCum de a dezvolta opulența generațiilor
  Cum să scapi de datoriile cărților de creditCum să scapi de datoriile cărților de credit
  Cum să pregătești un bugetCum să pregătești un buget
  Cum de a alege un planificator financiarCum de a alege un planificator financiar
  Cum se scrie un plan financiar personalCum se scrie un plan financiar personal
  Cum se scrie un raport financiarCum se scrie un raport financiar
  Cum să fii conștient de finanțele tale personaleCum să fii conștient de finanțele tale personale
  Cum să fii debitorCum să fii debitor
  » » Cum să devii stabilă din punct de vedere financiar în șase luni

  © 2011—2020 ertare.com