Cum de a crește credința

În Noul Testament, Isus a spus: "Adevărat vă spun că oricine crede în mine faptele pe care le fac, va face și el și le va face mai mari, pentru că mă întorc la Tatăl"(Ioan 14:12)

Ce trebuie făcut pentru a crește credința, astfel încât credința să crească cu îndrumarea Duhului lui Hristos?

Singurul mediator dintre Dumnezeu și oameni este Isus Hristos. El este mediatorul dvs., deci ce ar trebui făcut pentru a avea o credință în creștere? În continuare, vă vom arăta cum să faceți acest lucru.

pași

Image cu titlul Creșterea credinței Pasul 1
1
Hrănește-ți credința: primește o măsură de credință din partea lui Dumnezeu prin citirea Cuvântului lui Dumnezeu (când studiază Biblia). Romani 10:17 spune: "Așa că credința vine ca urmare a auzului mesajului și mesajul care este auzit este cuvântul lui Hristos".
 • Credința nu vine în primul rând prin rugăciune, rugăminte sau post, dar Romani 10:17 ar fi doar o sugestie.
 • Biblia ne îndeamnă să ne rugăm "mereu", astfel încât atitudinea de a se ruga va fi esențială, dar credința vine din auzul și apoi din aplicarea Cuvântului lui Dumnezeu.
 • Trebuie să continuați să citiți și să studiați Cuvântul lui Dumnezeu (Biblia) pentru ca credința voastră să crească. În 2 Tesaloniceni 1: 3 se spune: "credința voastră crește din ce în ce mai mult", trăind conform promisiunilor lui Dumnezeu din Biblie.
 • Imaginea cu titlul Creșterea credinței Pasul 2
  2
  Citiți partea din Biblie în care spune că Isus Hristos avea toată credința lui Dumnezeu ": fără măsură. El este cuvântul viu al lui Dumnezeu. Credința este numită "rod al Duhului Sfânt" pe care Isus a promis să o trimită după ce a mers cu Tatăl. Credința s-ar putea manifesta într-o persoană născută din nou de Spirit, chiar și în momente dificile, nu numai în zilele bune:

  "[...] Fructele Duhului Sfânt sunt iubire, bucurie, pace, răbdare, bunătate, bunătate, credincioșie [...]".
 • Image cu titlul Creșterea credinței Pasul 3
  3
  Ca credincios, va trebui să se nască din nou prin pocăință (încetați să faceți ceea ce ați făcut înainte) și va trebui să continuați în Hristos, pentru a primi o măsură a credinței și a Duhului lui Dumnezeu. Dacă sunteți născut din nou, înseamnă că veți avea o parte din Natura lui Dumnezeu, așa cum afirmă Cuvântul. Deci, nimeni nu are o scuză: "Nimeni să nu aibă un concept de sine mai mare decât ar trebui să aibă, ci mai degrabă să se gândească la el însuflețit, potrivit măsurii credinței pe care Dumnezeu ia dat-o" (Romani 12: 3).
 • Fie ca credința să crească în voi și va crește în acea zonă pe care nu o vedeți în ceea ce credeți (da, întotdeauna în voia lui Dumnezeu), atunci puteți să o aplicați și să o realizați. Nu este doar o speranță, ci și accesul pe care Dumnezeu la determinat să obțină lucrurile care îl privesc.
 • Imagine cu titlul Creșterea credinței Pasul 4
  4
  Iubește-ți fratele. Cum poți să-L iubești pe Dumnezeu pe care nu-l vezi dacă nu-ți poți iubi pe fratele tău pe care îl vezi? Dumnezeu vă va fi descoperit prin poporul său, dragostea lui, Fiul Său, Cuvântul Său și prin Duhul Sfânt, Duhul lui Hristos.
 • Potrivit lui Galateni 5: 6, credința lucrează prin iubire.
 • Imaginea cu titlul Creșterea credinței Pasul 5
  5
  A avea credință pentru a muta munții de necaz este pur și simplu să crezi că Dumnezeu își va împlini Cuvântul. Încredeți-vă că Dumnezeu nu minte. Nu puteți avea încredere în Dumnezeu fără să-L cunoașteți prin comuniunea prezenței lui Dumnezeu. Această comuniune constă în cheltuirea timpului de calitate singur, studiind, lăudându-se, rugându-se lui Dumnezeu, cunoscându-L, viața, calea și adevărul (pe care îl veți vedea în Biblie).
 • Conform Romani 4: 19-21, Avraam are o credință extrem de puternică pentru că: 1) nu se concentrează asupra circumstanțelor sale, 2) are încredere că Dumnezeu poate face ceea ce a promis și 3) laudă pe Dumnezeu.
 • Imaginea cu titlul Creșterea credinței Pasul 6
  6
  Au părtășie cu El și pe măsură ce o dezvoltați, sunteți de acord cu alți credincioși.

  ~ "De asemenea, vă spun că dacă doi dintre voi de pe pământ sunt de acord cu ceea ce cer (în voia lui Dumnezeu), aceasta va fi acordată de Tatăl Meu care este în ceruri. Căci acolo unde se întâlnesc doi sau trei în numele meu, acolo sunt în mijlocul lor "(Matei 18: 19-20).
 • Imagine cu titlul Creșterea credinței Pasul 7
  7
  Pentru a-ți cultiva credința, dă-i lui Dumnezeu ocazia de a te dezvălui. Îl vei cunoaște, pentru că el va trăi în viața ta. Au părtășie cu Dumnezeul invizibil care dă viață spiritului cu o măsură de credință care poate schimba lucrurile în lumea vizibilă și fizică.
 • Image cu titlul Creșterea credinței Pasul 8
  8
  Acționați conform credinței voastre. Credința este exprimată în acțiuni, nu în gânduri sau cuvinte. Mulțumită a ceea ce crezi, vei putea să o primești, atunci vei căuta și vei aștepta rezultate reale, pentru că vei avea așteptări de a fi în favoarea lui Dumnezeu. Dumnezeu ia spus lui Iosua că trebuie să fie credincios Scripturilor:

  ~ "Întotdeauna reciți cartea legii și meditați asupra ei zi și noapte - respectați cu atenție tot ceea ce este scris în ea.

  Astfel veți prospera și veți avea succes "(Iosua 1: 8).
 • Țineți minte că în Marcu 9:23, Isus a spus că toate lucrurile sunt posibile pentru cel care crede. "Credeți" este un verb care necesită acțiune. Dacă nu ar fi fost nevoie de nici o acțiune, Isus ar fi spus: "Toate lucrurile sunt posibile pentru cel care are credință". Credința este un substantiv, este un dar pe care Dumnezeu ni-l dă.
 • Imaginea cu titlul Creșterea credinței Pasul 9
  9


  Meditează asupra Cuvântului lui Dumnezeu. Meditând pe aceasta, veți ști cum să vă comportați în conformitate cu Cuvântul. Mărturisiți, spuneți Cuvântul și lucrurile lui Dumnezeu fac parte din rugăciune și meditație. Pe măsură ce citiți, veți digera și vor vorbi cuvintele pentru tine Deci vei fi meditativ în Cuvânt.
 • Imaginea cu titlul Creșterea credinței Pasul 10
  10
  Pentru a vă spori credința, spuneți un lucru, gândiți-vă și faceți-o sincer, fără a vă preface. Cuvântul lui Dumnezeu se întâmplă deja, dar nu se va întâmpla dacă nu credeți cu convingere. Ceea ce meditați este format și formează ceea ce credeți:

  "Fii atent ce crezi tu.
  Ce credeți că determină ce faceți.
  Fii atent ce faci cu oportunitățile.
  Aceste acțiuni vă vor determina credința, identitatea și caracterul.
  Fiți atenți la acele aspecte ale caracterului vostru, deoarece ele determină ce este în interiorul ființei voastre.
  Ceea ce este în interiorul ființei voastre va determina persoana voastră
  Deci este adevărat că "Tu ești ceea ce crezi"
  (înțelepciunea populară).
 • Imaginea cu titlul Creșterea credinței Pasul 11
  11
  Construiți-vă prin credință, care se dezvoltă și prin rugăciunea în limba duhului (Iuda 20). Rugați-vă în limbi Este un tip de exercițiu spiritual potrivit Noului Testament.
 • Imagine cu denumirea Creșterea credinței Pasul 12
  12
  Ia-ți puțin timp să te rogi și să meditezi în fiecare zi asupra Cuvântului în limba maternă și în limbi, astfel încât spiritul să rămână activ și nu pasiv. Scripturile spun:

  ~ "Tu, dragii mei frați, păstrați-vă în dragostea lui Dumnezeu, edificându-vă pe baza sfintei voastre credințe și
  rugându-se în Duhul Sfânt "
  (Iuda 1:20)
 • Imagine cu titlul Creșterea credinței Pasul 13
  13
  Fie ca Dumnezeu să fie în meditațiile voastre, să laude și să crească în ființa voastră. Meditând asupra Cuvântului și venind la un acord, te vei face să crezi în el atât de mult încât vei acționa prin credință.
 • Image cu titlul Creșterea credinței Pasul 14
  14
  Refuză să accepte îndoiala. Începeți să lăudați pe Dumnezeu când gândurile negative vă invadează și le schimbați pentru laudă. Dacă credeți în El, veți avea multe laudă să-L dați. El trăiește în interiorul și în oamenii care cred în El:

  "Dumnezeu locuiește în laudele lui Israel (adică poporul său, credincioșii care fac voia Lui)".
 • Imaginea cu titlul Creșterea credinței Pasul 15
  15
  Aflați de ce Dumnezeu locuiește în laudele poporului său: a fost o cinste pentru Dumnezeu că cortul tabernacolului a devenit templul pietrei, dar acum El trăiește în voi.
 • Astfel, tabernacolul dă loc spiritului credincios pentru că este locuința care-i place lui Dumnezeu:

 • Dar universul este tempo lui Dumnezeu, deci de ce există un templu în spiritul omului?
 • Cerul este tronul lui și pământul, picioarele picioarelor lui. Slujba oamenilor nu-i aduce deloc beneficii și încă îi caută pe credincioși să-i servească.
 • Imaginea cu titlul Creșterea credinței Pasul 16
  16
  Urmați pe Isus prin credința în natura activă a vieții sale, calea și adevărul aleși și unsul, astfel încât spiritul uman credincios, contrariat și răscumpărat poate reprezintă templul care vă place, unde vreți să trăiți.
 • video

  sfaturi

  • În vremuri dificile, când Dumnezeu nu pare a fi credincios și când credința este ruptă, în realitate Dumnezeu va întări credința voastră. Dacă veți câștiga ispita să vă îndoiți de El, veți fi întăriți.
  • Pentru a avea succes în viață și în proiectele voastre, dezvoltați-vă credința prin meditație și mărturisire (vorbire) a Cuvântului (Sfânta Scriptură).
  • Dacă adoptați niște pași foarte buni de credință, puteți obține încredere în religia voastră.
  • Credința presupune iubirea aproapelui nostru așa cum ne-a iubit. Isus a spus: "Este necesar să merg și să trimit Duhul Sfânt să le însoțească întotdeauna. " Împărtășește acea minunată dragoste și spirit cu ceilalți.

  avertismente

  • Nu credeți că credința voastră va crește atunci când vă înfuriați pe ceilalți nemântuiți sau pe ură.
  • Poți fi supărat pe rău, dar trebuie să lași Duhul Sfânt și Evanghelia să te ghideze. Pentru a face acest lucru, va trebui să studiezi Biblia și să aplici Cuvântul lui Dumnezeu în iubire prietenos. Isus a spus: "Astfel, toată lumea va ști că ei sunt ucenicii mei, dacă se iubesc unii pe alții".
 • Feriți-vă de ceea ce a spus Solomon: "Înțelepciunea vine întâi. Dobândiți-vă înțelepciunea! "Fiindcă credința în Dumnezeu nu vine numai din ascultare orice înțelepciune sau filozofie care ar putea fi împotriva Bibliei, ci vine din Cuvântul lui Dumnezeu în Biblie, conform voinței și Cuvântului Său.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-L accepți pe Isus ca Mântuitorul tăuCum să-L accepți pe Isus ca Mântuitorul tău
  Cum să te apropii de Dumnezeu ca creștinCum să te apropii de Dumnezeu ca creștin
  Cum să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru fiecare binecuvântare pe care ne-o dăCum să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru fiecare binecuvântare pe care ne-o dă
  Cum să se laude și să se închine lui DumnezeuCum să se laude și să se închine lui Dumnezeu
  Cum să-L iubești pe Isus așa cum te iubeșteCum să-L iubești pe Isus așa cum te iubește
  Cum de a crește copiii creștiniCum de a crește copiii creștini
  Cum să-L găsim pe DumnezeuCum să-L găsim pe Dumnezeu
  Cum să înțelegeți Psalmul 23Cum să înțelegeți Psalmul 23
  Cum de a scrie o rugăciune lui DumnezeuCum de a scrie o rugăciune lui Dumnezeu
  Cum să fiți aproape de Dumnezeu chiar și atunci când nimeni altcineva nu esteCum să fiți aproape de Dumnezeu chiar și atunci când nimeni altcineva nu este
  » » Cum de a crește credința

  © 2011—2020 ertare.com