Cum să vă organizați viața

Crezi că, uneori, ziua nu are ore bune sau nu ai destui bani în bancă? Rezervorul de gaz al mașinii este întotdeauna sub jumătate, iar gunoiul tău este întotdeauna plin? Apoi, suferiți de boala de a fi "ocupat" - nu aveți timp să faceți alte lucruri sau să vă relaxați. Vestea bună este că există un remediu: organizația! Urmați pașii de mai jos și bucurați-vă de ședințe regulate de relaxare.

pași

Metoda 1
Organizați-vă mental

Imaginea intitulată Analizați-vă singur Pasul 10
1
Determinați cauza dezorganizării dvs. De ce te simți înecat? Pentru unii, programele agitate fac organizarea dificilă. Pentru alții, este pur și simplu o lipsă de motivație sau de a ști cum să o facem. Pentru a începe organizarea vieții, trebuie să cunoașteți cauza și să luați o decizie de ao schimba.
 • Imagine intitulată Live in Slab City Step 3
  2
  Gândiți-vă la ceea ce trebuie să organizați. În timp ce este ușor să spui "totul", șansele sunt că în viața ta există zone specifice care sunt mai împovărătoare decât altele. Unde ești cel mai dezorganizat? Luați în considerare abilitățile dvs. de a face planuri, de a curăța casa sau de a face comisioane. Care dintre ele este cel mai stresant? Amintiți-vă să vă gândiți la viața voastră de muncă, prietenii etc.
 • Dacă credeți că totul din viața voastră trebuie organizat, alegeți un lucru pe care să vă concentrați și apoi să treceți la altul.
 • Image cu titlul Stați organizat cu un pas de rutină 17
  3
  Completați un calendar. Dacă aveți un program ocupat (sau chiar dacă nu aveți unul), cumpărați sau faceți un calendar și puneți-l undeva unde îl vedeți în mod regulat. Poate fi aproape de chei, în frigider sau în birou. Luați câteva minute pentru a completa calendarul cu date și evenimente importante.
 • Nu o umpleți cu activități comune care să-l vâneze, ci cu lucrurile pe care intenționați să le faceți cu adevărat. Poate include clase, programul dvs. de lucru, întâlniri medicale și evenimente importante precum nunți și înmormântări.
 • Verificați calendarul și analizați programul săptămânii normale. Când vă odihniți? Aveți perioade scurte de timp între evenimentele pe care le puteți profita? Când ești cel mai aglomerat?
 • Imaginea intitulată
  4
  Obțineți o agendă bună. Consolidarea calendarului este o agendă pe care o puteți transporta, o listă a activităților zilnice ultraorganizate. Deși ideea unei agende poate părea proastă, oamenii organizați o folosesc în mod constant. De fiecare dată când planificați un eveniment, indiferent dacă sunteți alocat unui proiect la locul de muncă sau într-o clasă sau dacă trebuie să înregistrați sarcini și mesaje, marcați-le pe ordinea de zi.
 • Încercați să aveți un cod de culoare pentru ao organiza chiar mai mult. Utilizați o culoare pentru a marca evenimentele din aceeași categorie (cum ar fi sarcinile sau orele pe care le veți cumpăra) și alte culori pentru a marca evenimente importante (cum ar fi utilizarea roșie pentru ceva ce trebuie făcut la timp).
 • Ia ordinea de zi peste tot. Nu merită să aveți o agendă dacă o lăsați acasă sau dacă se află sub o grămadă de hârtii. Pentru a fi organizat, păstrați-l în portofel, în mașină, la birou, în cele din urmă undeva unde vă aduceți aminte.
 • Image cu titlul Stați organizat cu un pas de rutină 16
  5
  Creați o listă de sarcini. Da, o listă de sarcini este foarte asemănătoare cu utilizarea unei agende pentru a programa zilele. Cu toate acestea, gândiți-vă la lista dvs. de sarcini ca pe o modalitate de a vă rupe ziua în bucăți mai mici, mai ușor de gestionat. Nu enumerați proiecte generale sau vagi, cum ar fi curățarea casei sau exercitarea mai multor activități. Căutați o direcție clară, cu sarcini ușoare și scurte, cum ar fi curățarea bucătăriei, a băii și a alerga un kilometru.
 • Adăugați casete pentru fiecare sarcină, chiar dacă pare proastă. Verificarea cutiilor pe măsură ce faceți lucrurile în timpul zilei vă va aduce un memento vizibil al muncii voastre și vă va lăsa mulțumit și mândru de asta.
 • Păstrați lista dvs. de sarcini undeva unde vedeți frecvent să vă amintiți sarcinile pe care trebuie să le faceți. Puteți pune-o pe ordinea de zi.
 • Finalizați proiectele mari din lista de sarcini înainte de a le face pe cei mici. De exemplu, terminați "curățarea frigiderului" înainte de a "ridica poșta" pentru a vă da un impuls și a fi mai productiv.
 • Imaginea intitulată Creșteți concentrația în timp ce studiați Pasul 4
  6
  stop amâna totul. Probabil cel mai dificil punct al listei, amânarea este o plângere pentru organizarea vieții tale. În loc să amânați lucrurile, faceți-le imediat. Obligați-vă să faceți lucruri fără a trebui să așteptați să le terminați. Dacă acestea pot fi efectuate în 2 minute sau mai puțin, faceți-le imediat după ce defalcați sarcinile mai mari în bucăți mai mici, astfel încât acestea să fie ușor de gestionat.
 • Puneți un timer de 15 minute și lucrați ca nebunul în acel moment. Nu vă distrați, nu vă odihniți sau opriți pentru niciun alt motiv decât o urgență în acel moment. Apoi, faceți o pauză atunci când timpul a expirat. Probabil că veți continua să lucrați pentru că veți fi pe proiectul pe care îl evitați.
 • Evitați distragerile, oricare ar fi ele. Acestea sunt de obicei internetul, telefonul, somnul sau chiar o carte bună. Indiferent ce vă distrage atenția, stabiliți o perioadă de timp când lucrați fără ei.
 • Imaginea intitulată Folosiți soluția proactivă Pasul 5
  7
  Începeți bine ziua. Când te ridici, ai un mic dejun bun, fa duș sau îți speli fața, te îmbraci și îți pune pantofii. Faceți-vă toate lucrurile pe care le-ați face în fiecare zi, ca și cum voi ați lucra. Aceasta vă va schimba perspectiva: dacă vă pregătiți și deveniți prezentabili pentru lume, veți fi predispuși la succes. Veți avea mai multă încredere, pentru că veți ști că veți fi pregătiți pentru orice și că veți fi mai direcți când vine vorba de finisarea lucrării și de organizarea ei.
 • Imaginea intitulată Învățați să scrieți melodii Pasul 3
  8
  Scrie-i totul jos De fiecare dată când aveți un gând important, amintiți-vă ceva ce nu vreți să uitați sau că vi se reamintește că aveți ceva de făcut, scrieți-l jos. Puteți să o faceți în agenda dvs. sau într-un alt notebook pe care îl aveți cu dvs. Scriind mesajele pe care le credeți nu numai că le vor scoate din minte (și, prin urmare, vă vor elibera conștiința), dar și le puneți într-un loc pe care îl puteți revizui mai târziu, fără să uitați.
 • Imaginea intitulată Scrieți un narativ epistolar Pasul 15
  9
  Nu fi copleșit. Dacă credeți că nu aveți timp și programul dvs. este plin, ați putea face lucruri mai puțin importante pe o bază zilnică. Chiar trebuie să ai cafeaua cu prietenul tău azi? Ce zici de planurile de a lucra la temele tale în afara programului de lucru? Dacă faceți prea multe lucruri simultan, vă veți simți dezorganizat și vă poate da îngrijorare. Anulați planurile atunci când este necesar, pentru a vă oferi minții mai puțin spațiu de gândit.
 • Învățați să delegați proiecte altora. Dacă știți că trebuie să faceți cumpărăturile, dar sunteți prea ocupat, reconsiderați ideea și cereți unui membru al familiei sau unui prieten apropiat să facă scrisul pentru dvs. Atâta timp cât nu amânați sarcini majore sau nu delegați lucruri importante altora, delegarea poate fi sănătoasă.
 • Nu accesați tot ce vă întreabă dacă știți că nu aveți timp să o faceți. Prietenii tăi nu te vor urî, șeful tău nu va crede că ești leneș, iar partenerul tău va înțelege că ai nevoie de timpul liber pentru a-ți face o treabă personală și pentru a te organiza.
 • Imagine cu titlul Declutter Your Bedroom Step 16
  10
  Nu fi un perfecționist. Dacă simți că ați terminat o sarcină atunci când este "perfectă", veți lăsa multe sarcini neterminate care vă vor îngheța viața. În același mod, dacă așteptați să începeți sarcini până când vă aflați în starea de spirit "perfectă", veți aștepta mult timp.
 • Nu amânați mai multe proiecte și nu știți când un proiect este terminat și poate fi lăsat. Când ajungi la punctul în care este acceptabil, mulțumiți-vă și mergeți la următoarea sarcină.
 • Dacă aveți anumite proiecte pe care nu le puteți perfecționa, faceți o pauză și le reluați după ce ați făcut alte sarcini minore. Veți face mai mult în același timp, în loc să vă plictisiți și să vă petreceți timpul pe această sarcină fără a vă perfecționa.
 • Metoda 2
  Organizați-vă viața acasă și la locul de muncă

  Imagine cu denumirea Organizați dormitorul dvs. Pasul 7
  1
  Găsiți un loc pentru tot. Dacă casa ta nu este organizată, probabil că nu ți-ai alocat un loc pentru lucrurile tale. În loc să abandonați lucrurile într-o cameră sau într-o zonă, puneți-vă deoparte un loc specific pentru tot ce există în casa dvs.
  • Nu lăsa nimic pe noptieră, creează un spațiu pentru asta. Faceți același lucru pentru tot ce există în casa dvs., astfel încât lucrurile să nu meargă fără un anumit loc.
  • Puneți ceva asemănător unui coș sau unui mic raft lângă ușă, unde puteți amplasa lucrurile pe care ar trebui să le organizați atunci când aveți mai mult timp. Ar putea fi poșta dvs., achizițiile sau lucrurile de acasă și de muncă.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă camera organizată Pasul 1


  2
  Ordonați un spațiu la un moment dat. Alegeți o zi pe săptămână când aveți cea mai mare parte (sau tot) de zile libere. Apoi, alegeți o zonă din viața voastră, care este dezorganizată și trebuie rezolvată. Ar putea fi camerele din casa ta, din mașina ta sau din biroul tău. Apoi aruncați inutilul care ocupă locul în acel loc.
 • Achiziționați containere de depozitare, foldere și casete pentru a vă ajuta să păstrați locul organizat. Puteți cumpăra obiecte concepute pentru a fi depozitate în multe centre comerciale sau puteți chiar să le faceți cu ochelari, cutii de încălțăminte și plăci. Faceți-le mai atractive cu un strat de vopsea sau țesătură.
 • Gândiți-vă la ultima dată când ați folosit articolele pe care le veți pune înăuntru. Dacă nu le-ați folosit luni sau ani, luați în considerare aruncarea lor.
 • Imaginea intitulată Organizează dulapul tău Pasul 3
  3
  Scapă de lucrurile de care nu ai nevoie. Chiar dacă credeți că aveți nevoie de tot, o casă dezorganizată are probabil lucruri de care nu aveți nevoie. Sortați ceea ce este în mod normal dezordonat și întrebați-vă dacă este util. Dacă nu l-ați folosit mult timp, nu o folosiți frecvent, nu vă place sau nu aveți nevoie de ea, scapă de ea.
 • Separați-vă emoțiile de lucrurile pe care le-ați pus acolo. Da, mătușa ta ți-a dat acel ornament de porțelan, dar vrei sau chiar ai nevoie de ea? Faceți pași pentru a scăpa de aceste lucruri și nu vă simțiți ca o persoană rea pentru că ați făcut-o.
 • Separați lucrurile pe care le veți scăpa, cum ar fi gunoi, donații, lucruri de vânzare. Apoi, procesați acel stack după cum este necesar.
 • Organizați o vânzare în garaj pentru a câștiga niște bani cu lucrurile pe care le veți arunca. Articolele mari, cum ar fi mobilierul sau aparatele, pot fi vândute pe Internet pe site-uri cum ar fi eBay sau Craigslist, deci nu va trebui să organizați un eveniment mare pentru a face bani.
 • Imagine cu titlul Annoy Your Roommate Step 10
  4
  Nu mai primiți obiecte inutile. Nu distrugeți procesul de organizare a vieții prin achiziționarea de lucruri noi de care nu aveți nevoie. Ce ai putea face este să cumperi oferte. Evitați ofertele minunate, deoarece acestea vă vor face să cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie sau doriți doar pentru că nu doriți să lăsați oferta să treacă.
 • Când cumpărați ceva, întrebați-vă unde vă propuneți: aveți un anumit loc unde puteți să îl plasați permanent?
 • Când mergeți la magazin, aveți o listă cu lucrurile pe care le căutați. Atunci când căutați lucrurile, nu lăsați lista. Veți reveni acasă numai cu ceea ce aveți nevoie în loc de ceea ce credeți că aveți nevoie.
 • Luați în considerare banii economisiți prin evitarea ofertei. Chiar dacă este o ofertă, veți cheltui banii pentru ceva ce nu vă trebuie.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă camera organizată Pasul 3
  5
  Puneți lucrurile în locul lor imediat. Toată lumea o face: ia un stilou din sertar, scrie o notă și o lasă pe tejghea. În loc să lăsăm lucrurile acolo unde sunt cele mai bune pentru dvs., faceți o clipă pentru a le pune înapoi în locul lor.
 • Dacă ceea ce aveți de gând să faceți durează mai puțin de 2 minute, faceți-o imediat. Făcând acest lucru vă va permite să organizați casa și vă va oferi mai puțin de făcut mai târziu.
 • Dacă există mai multe lucruri din site-ul dvs. în aceeași zonă, faceți o clipă pentru a le pune în locul lor. Acest lucru va împiedica ca lista sarcinilor să devină tot mai mare și mai greu de realizat.
 • Imagine intitulată Vindem casa rapidă Pasul 4
  6
  Împărțiți treburile voastre. De câte ori a fost casa ta murdară pentru că ai amânat curățarea? Deși acest lucru este legat de amânare, puteți face o listă de sarcini de curățat și de organizat, care este mai ușor de gestionat prin punerea unor sarcini mai mici. Alegeți un singur lucru (de exemplu, curățați praful) și setați o anumită oră și o zi pentru ao face. Dacă faceți acest lucru cu toate sarcinile, spațiul dvs. va fi întotdeauna gata fără a fi nevoie să îl curățați timp de mai multe ore la un moment dat.
 • Imagine cu titlul Păstrați-vă camera organizată Pasul 15
  7
  Puneți etichete. Aveți cutii sau sertare pline de obiecte misterioase și pierdute din memoria dvs.? Scoateți eticheta (sau folosiți un marcator) și etichetați tot ce aveți. Colectați elemente similare pentru a face procesul de etichetare puțin mai ușor.
 • Metoda 3
  Organizați-vă zilele

  Imaginea intitulată Lucrul cu pasul dvs. ex 3
  1
  Prioritizați-vă viața. Gândiți-vă la 5 aspecte pe care doriți să le prioritizeze în viața dvs., cum ar fi studierea, exercitarea, mâncarea sănătoasă, relaxarea, munca, somnul etc.
 • Imaginea intitulată Organizează o propunere de împrumut Pasul 1
  2
  Faceți o masă. Se afișează pe verticală în următoarele zile ale lunii pe o pagină. În partea de sus, puneți cele 5 lucruri în care doriți să vă împărțiți zilele.
 • Imaginea intitulată Întrebați un profesor pentru ajutor Pasul 1
  3
  Decideți ce vor fi obiectivele dvs. Indiferent dacă doriți să faceți 30 de minute sau 1 oră de exercițiu în fiecare zi. Pune-o pe fiecare.
 • Imaginea intitulată Scrieți obiective personale Pasul 4
  4
  Treceți prin ele. Răsplătește-te cu plăcerea de a traversa ceva când ți-ai atins scopul.
 • Imagine intitulată Make Yourself Feel Better Pasul 6
  5
  Răsplătește-te De exemplu, dacă bifați 100 de casete, spuneți: "Voi merge la cinema cu toți prietenii mei".
 • sfaturi

  • Permiteți ideilor să curgă Nu vă obișnuiți cu ei, deoarece ei se pot întoarce oricând.
  • Ascultați muzica, indiferent de ce este, să vă relaxați și să vă permiteți să creați o stare mentală care vă permite să vă concentrați asupra a ceea ce contează.
  • Separarea sarcinilor în grupuri similare poate ajuta. Toate sarcinile de lucru dintr-o singură listă, toate lucrurile în hobby-ul tău în altul.

  avertismente

  • Nu încercați să faceți mai multe sarcini simultan. Alegeți una, faceți-o până când terminați și eliminați-o din listă. Dacă nu, veți avea în continuare multe sarcini în așteptare și veți vedea doar progrese mici, dar nu le veți completa și veți fi descurajate: este un cerc vicios.
  • Gândiți-vă la îndeplinirea sarcinilor din listă Nu este același lucru cu Faceți sarcinile din listă. Dacă te gândești la ce să faci, nu o vei face și vei fi obosit să gândești. Încercați sfatul nostru din cele 15 minute menționate mai sus.
  • Nu fi prea organizat! Viața nu trebuie planificată perfect! Lasati cateva lucruri la intamplare! De exemplu, dacă vă duceți la cină împreună cu părinții, nu planificați ceea ce veți mânca sau unde veți merge. Dacă planificați totul, momentele familiale bune vor fi ceva complet mecanice. Totuși, aceasta nu este o scuză pentru a nu fi organizată. Organizați-vă dar să lăsați unele lucruri să-și urmeze cursul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă organizați spațiul virtual de lucruCum să vă organizați spațiul virtual de lucru
  Cum se organizează cu Microsoft OutlookCum se organizează cu Microsoft Outlook
  Cum să organizați un picnic de familieCum să organizați un picnic de familie
  Cum să te întorci pe pistăCum să te întorci pe pistă
  Cum să organizezi dulapul unui adolescentCum să organizezi dulapul unui adolescent
  Cum să vă organizați pantofiiCum să vă organizați pantofii
  Cum să nu mai simțiți că viața ta nu este suficient de bunăCum să nu mai simțiți că viața ta nu este suficient de bună
  Cum să ne ocupăm de vesti proasteCum să ne ocupăm de vesti proaste
  Cum să vă ordonați în mod logic gândurileCum să vă ordonați în mod logic gândurile
  Cum să vă organizați ziuaCum să vă organizați ziua
  » » Cum să vă organizați viața

  © 2011—2020 ertare.com