Cum să te rogi lui Isus

Dacă vrei să înțelegi viața de rugăciune sau dacă ești doar curios să alegi cum să te rogi, vei învăța despre diferitele tehnici și metode pe care le poți folosi pentru a te ruga lui Isus. Veți afla multe sfaturi despre locul și momentul când vă rugați. În plus, puteți urma modelele pe care Isus le-a lăsat în Biblie cu privire la modul de a se ruga. De asemenea, veți afla cum rugăciunea vă poate ajuta să vă gestionați emoțiile într-un mod sănătos.

pași

Metoda 1
Beneficiați emoțional de la rugăciune

Image title Rugați-vă la Isus Pasul 6
1
Vorbește cu Isus despre furie și despre emoții dificile. Puteți folosi rugăciunile voastre la Isus pentru a-i spune despre situațiile dificile pe care le aveți în viață. Rugăciunea poate fi benefică pentru a face față unor emoții, cum ar fi frustrarea și durerea. Dacă vă puteți elibera mânia în timpul rugăciunii, nu în viața cotidiană sau în relațiile voastre, atunci ea poate deveni un suport emoțional pe care îl puteți folosi pentru a vă liniști.
 • Când vi se întâmplă ceva rău (de exemplu, dacă vă pierdeți slujba), vă puteți ruga lui Isus pentru a vă ajuta să vă procesați emoțiile și să găsiți o ușurare a stresului. Vorbește cu el despre frustrarea, furia sau teama ta cu privire la această pierdere.
 • Puteți folosi Psalmii ca îndrumători pentru a vă ruga prin împrejurări dificile. De exemplu, în Psalmul 4, psalmistul cere lui Dumnezeu să-și scape durerea.
 • Trebuie să fiți sigur că Isus te iubește. Adu-ți aminte că Dumnezeu te-a făcut după chipul Său, că Isus te iubește și că Duhul Său te însoțește pe drum. El a vrut să aleagă pocăință, să caute să placă lui Dumnezeu și să-l recunoască în tot ceea ce faci, la fel cum sunt: ​​libertatea de a alege să urmeze planul său pentru mântuire. Când vă costă să vă iubiți, amintiți-vă că Isus a venit pe Pământ și a murit, în parte, datorită dragostei sale mari pentru voi. Harul lui depășește toată înțelegerea.
 • Imaginea intitulată Rugați-vă lui Isus Pasul 7
  2
  Amintiți-vă ce spune în Ioan 15: 11-13: "V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria mea să fie în voi și bucuria voastră să fie desăvârșită. Aceasta este porunca mea:
 • că vă iubești unii pe alții, așa cum te-am iubit. Nimeni nu are o iubire mai mare decât aceasta: acela își dă viața prietenilor săi ".
 • Image title Rugați-vă la Isus Pasul 8
  3
  Înțelegeți într-o lumină diferită lucrurile dificile care s-au întâmplat cu voi. În rugăciunile voastre către Isus, aveți ocazia să vă reconsiderați motivul pentru care anumite lucruri s-au întâmplat cu voi. Poate că, atunci când reconsiderezi circumstanțele, vei putea să înțelegi cum Dumnezeu a folosit ceva rău în viața ta pentru ceva bun.
 • De exemplu, poate că pierderea slujbei dvs. vă permite să petreceți mai mult timp cu copiii dumneavoastră.
 • Luați în considerare beatitudes. Isus, în Predica de pe Munte (Matei 5: 1-12), spune: "Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați. Ferice de cei umili, căci vor moșteni pământul. "
 • Imaginea intitulată Rugați-vă la Isus Pasul 9
  4
  Concentrați-vă pe legătura dvs. cu Isus în vremuri grele. Mergând la Isus în rugăciune când treceți prin vremuri dificile, vă puteți proteja de emoțiile negative pe care le experimentați. De exemplu, dacă cineva pe care-l iubești este în operație, probabil că trebuie să iei o clipă și să te concentrezi pe Isus și să ai ușurare și putere în prezența lui.
 • Deși trebuie să-l folosiți pe Isus ca sprijin, continuați să îi sprijiniți pe alții și, de asemenea, să permiteți altora să vă sprijine. Continuați să însoțați pe cei dragi și împărtășiți cu ei rutina, bucuria și durerea pe care o aveți sau pe care le experimentați.
 • Gândiți-vă la modul în care Isus va acționa în situația în care vă aflați. Poate fi util să folosiți modelul lui Isus și practicile sale de dragoste și compasiune, astfel încât să puteți avea o înțelegere a ceea ce trebuie să vă confruntați în viață. În timp ce vă rugați pentru circumstanțele din viața voastră, luați în considerare căile în care Isus va răspunde.
 • Dacă aveți un timp dificil de a lucra cu cineva care ți-a împiedicat cariera prin primirea promoției pe care ai dorit-o sau merituiești, poți să te gândești la modul în care Isus ar fi răspuns la această situație. De exemplu, în Luca 6:27, Isus spune: "Dar pentru voi, care auziți, vă spun:

  Iubiți pe dușmanii voștri - faceți bine celor care vă urăsc. "
 • Metoda 2
  Tehnici pentru rugăciune

  1
  • Rugați-vă zilnic într-un loc regulat și într-un program regulat. Găsiți programe regulate și locuri unde puteți să vă odihniți și să vă faceți timp să vă rugați. De exemplu, găsiți un loc liniștit în clădirea de lucru unde puteți să vă rugați în timpul vacanțelor. Puteți, de asemenea, să ieșiți în natură și să căutați un loc aproape de un copac mare într-un parc. Puteți marca un calendar regulat în calendarul dvs. pentru a merge la acest loc.
  • Setați o alarmă zilnică pe telefon sau creați un e-mail de reamintire repetat.
 • Image title Rugați-vă la Isus Pasul 10
  2
  Du-te la locul unde te rogi și stai acolo până când ești gata să te rogi.
 • Adoptați postura care vă face să vă simțiți mai confortabil. De exemplu, îngenuncherea, traversarea brațelor în fața unuia și închiderea ochilor să se roage este o poziție recomandată.
 • Încercați diferite poziții în funcție de locul în care vă aflați. De exemplu, dacă vă rugați într-un parc, puteți să vă traversați picioarele și să vă puneți mâinile pe genunchi.
 • Image title Rugați-vă la Isus Pasul 11
  3
  Exprimați recunoștința și discutați cu Dumnezeu, deoarece el este tatăl vostru și vă iubește.
 • Nu cereți lucruri, în schimb, cereți ajutor pentru a avea îndrumare, pace și ușurare. Când te rogi lui Dumnezeu prin Isus, rugăciunea se termină spunând "în numele lui Isus".
 • Încercați să faceți din fiecare deget al mâinilor o parte importantă a vieții care are nevoie de atenție în rugăciune. Rugați-vă pentru familia voastră, pentru profesorii voștri, pentru oficiali guvernamentali, pentru săraci și pentru voi înșivă.
 • Image title Rugați-vă la Isus Pasul 12
  4


  Degetul mare poate reprezenta familia ta și relațiile apropiate care te suportă. Este degetul cel mai robust și de aceea reprezintă familia.
 • Degetul arătător, ca un deget arătător, poate fi degetul care reprezintă ghidul în viața ta sau poate reprezenta cei care vă arată cum vă ajută. De exemplu, ei pot fi șefii, pastorii, profesorii, mentorii, prietenii și chiar cei care vă oferă îngrijiri medicale, cum ar fi medici și asistente medicale.
 • Degetul mijlociu este cel mai lung degetul pe mana si poate fi folosit pentru a vă reaminti să vă rugați pentru oamenii care au puterea în țara dumneavoastră și în lume: oficiali guvernamentali, lideri mondiali, politicieni, etc.
 • Imaginea intitulată Rugați-vă lui Isus Pasul 13
  5
  Degetul inelar este cel mai slab deget și, prin urmare, vă poate aminti să vă rugați pentru persoanele care suferă de sărăcie și de orice boală pe care ar dori să o aibă.
 • Ultimul, degetul mic, te reprezintă. Nu uita să te rogi pentru tine.
 • Imaginea intitulată Rugați-vă la Isus Pasul 14
  6
  Experimentați cu modalități de a vă ruga să știți care funcționează cel mai bine pentru dvs. Utilizați obiecte sau redați muzică pentru a vă putea concentra atenția asupra rugăciunii. De exemplu, dacă sunteți o persoană vizuală, rugați-vă în timp ce urmăriți o frumoasă pictură. De asemenea, puteți citi o carte sau puteți scrie într-un jurnal. Nu încercați să vă adaptați la nici o formă a ceea ce credeți că ar trebui să fie o rugăciune.
 • Poate că trebuie să faci ceva cu mâinile în timp ce faci rugăciunea. Puteți utiliza un cont de rozariu și repetați fraze pentru fiecare cont sau puteți schița flori în notebook-ul dvs. în timp ce vă rugați.
 • Imagine intitulată Rugați-vă la Isus Pasul 1
  7
  Puteți, de asemenea, să vă cântați rugăciunile. Cântând propoziții poate fi o modalitate plină de bucurie de a vă exprima sentimentele într-un mod extern.
 • Metoda 3
  Rugați-vă pe Tatăl nostru

  1
  • Trebuie să cunoașteți contextul Tatălui nostru. Această rugăciune este adresată lui Dumnezeu - totuși, în Ioan 10:30, Isus spune "Eu și Tatăl meu sunt una". Tatăl nostru este găsit în Matei 5: 7. Aceste pasaje conțin, de asemenea, Predica de pe Munte și Fericirile (binecuvântate sunt cei care plâng, căci ei vor fi mângâiați). Predica de pe munte este despre importanța pe care Dumnezeu o pune în viața interioară, spre deosebire de a avea o religie a aparențelor.
  • Isus condamnă autoritățile religioase care și-au prezumat în mod public neprihănirea.
 • Imagine cu titlul Rugați-vă la Isus Pasul 2
  2
  Isus spune că adevărata neprihănire aparține celor din clasa cea mai joasă: cei care plânge, cei săraci și cei care sunt docizi, chiar dacă nu au aparența de a fi neprihăniți.
 • De exemplu, în Matei 6: 5, Isus spune: „Când vă rugați, nu fiți ca fățarnici, cărora le place să stea și să se roage în sinagogi și la colțurile străzilor să fie văzuți de oameni“ .
 • Image title Rugați-vă la Isus Pasul 3
  3
  De exemplu, alegeți să mergeți în camera dvs., închideți ușa și rugați-l pe Isus acolo. Aceasta este una din instrucțiunile lui Isus din Matei 6: 6 despre cum să se roage. Isus continuă să spună: "... și Tatăl vostru, care vede în secret, vă va răsplăti". Găsiți o cameră sau un loc privat unde puteți fi singur și să vă rugați la Dumnezeu acolo. Simțiți-vă că este mângâiat de prezența lui Dumnezeu "care vede în secret".
 • Acesta nu este singurul loc în care vă puteți ruga. Puteți, de asemenea, să vă "rugați fără încetare" (oriunde vă aflați în rugăciune) așa cum a scris Pavel în 1 Tesaloniceni.
 • Imaginea intitulată Rugați-vă lui Isus Pasul 4
  4
  Păstrați corespondența recitației rugăciunii Domnului. Isus în Matei 6: 7 spune: "Și când te rogi, nu folosește repetări fără sens, ca și neamurile, pentru că își închipuie că vor fi auzite din cauza discuțiilor lor". În acest timp, oamenii se pot ruga prin anumite ritualuri, recitații și vrăji, dar nu aveți nevoie să vă rugați lui Isus.
 • De asemenea, nu trebuie să vorbiți despre problemele voastre când reciți pe Tatăl nostru. Când te rogi în general sau într-un moment diferit, poți vorbi cu Isus despre problemele tale.
 • Isus continuă versetul de mai sus cu acest avertisment în versetul 8: „De aceea, nu fiți ca ei, căci Tatăl vostru știe de ce aveți nevoie înainte să-l întrebi.“
 • Meditează asupra Tatălui nostru. Puteți citi Tatăl nostru cu voce tare sau pentru voi înșivă. Citește-o încet, astfel încât sensul fiecărui verset să poată pătrunde în inima ta. În Matei 6: 9-13, Isus a spus: "De aceea, rugați-vă astfel: Tatăl nostru din cer, sfințit să fie numele vostru. Împărăția voastră vine Voia ta se va face pe pământ așa cum este în ceruri. Dați-ne astăzi pâinea noastră zilnică. Și să ne iertăm datoriile, așa cum am iertat debitorilor noștri. Și nu ne duce în ispită, ci ne izbăvește de rău. Pentru că a ta este împărăția, puterea și slava pentru totdeauna și întotdeauna. Amin. "
 • „Tatăl nostru care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău“ vă ajută să vă îndreptați atenția spre Dumnezeu, care este dincolo de capacitatea ta de a vedea sau de a înțelege.
 • "Vine Împărăția voastră. Voia ta se face pe pământ așa cum este în cer "vă ajută să formați o atitudine de dorință de a participa la ceea ce se face pe Pământ și de a avea un angajament față de lumea din jurul vostru.
 • Imaginea intitulată Rugați-vă la Isus Pasul 5
  5
  "Dă-ne astăzi pâinea noastră zilnică. Și să ne iertăm datoriile noastre, așa cum am iertat debitorilor noștri "înseamnă că aveți încredere în bunătatea lui Dumnezeu de a vă oferi lucrurile de care aveți nevoie. Trebuie să uitați, de asemenea, lucrurile pe care oamenii în nevoie le datorează, deci nu ar trebui să cereți plata. Nu uita datoriile săracilor este ceva care nemultumeste pe Dumnezeu, pentru că El a iertat o datorie de păcat, care nu ar putea permite.
 • "Și nu ne duce în ispită, ci ne eliberează de rău" poate însemna lucruri diferite pentru diferite persoane. Nu toți împărtășesc aceleași lucruri pe care le fac, pe care nu ar vrea să le facă. Totuși, indiferent de ce vă luptați, cereți-i lui Dumnezeu ajutor pentru a depăși aceste lucruri.
 • "Pentru că a ta este împărăția și puterea și slava pentru totdeauna", nu se găsește în primele manuscrise - cu toate acestea, îți poate închide rugăciunea și te face să te reorientezi asupra naturii minunate a lui Dumnezeu.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-L accepți pe Isus ca Mântuitorul tăuCum să-L accepți pe Isus ca Mântuitorul tău
  Cum să te apropii de Dumnezeu ca creștinCum să te apropii de Dumnezeu ca creștin
  Cum să-L laudă pe Dumnezeu (Creștinism)Cum să-L laudă pe Dumnezeu (Creștinism)
  Cum să-L iubești pe Isus așa cum te iubeșteCum să-L iubești pe Isus așa cum te iubește
  Cum de a crește credințaCum de a crește credința
  Cum de a crește copiii creștiniCum de a crește copiii creștini
  Cum de a scrie o rugăciune lui DumnezeuCum de a scrie o rugăciune lui Dumnezeu
  Cum să evitați aroganța dacă sunteți creștinCum să evitați aroganța dacă sunteți creștin
  Cum să evitați sabotarea vieții voastre în rugăciune (creștinism)Cum să evitați sabotarea vieții voastre în rugăciune (creștinism)
  Cum se face rugăciunea TahajjudCum se face rugăciunea Tahajjud
  » » Cum să te rogi lui Isus

  © 2011—2020 ertare.com