Cum să uiți lucrurile în mod intenționat

Unele amintiri pot fi atât de dureroase încât pur și simplu doriți să le uitați. Deși nu este posibilă ștergerea amintirilor minții, există strategii pe care le puteți utiliza pentru a face o memorie mai puțin vizibilă. De asemenea, puteți face lucruri pentru a schimba modul în care memoria vă face să vă simțiți și să înlocuiți amintirile neplăcute cu altele care sunt noi și plăcute. Rețineți că nu este întotdeauna posibil de a uita o memorie, așa că, probabil, ar putea dori să ia în considerare să vorbesc cu un terapeut dacă amintiri neplăcute interferează cu viața ta.

pași

Metoda 1
Uită amintirile

Imaginea intitulată
1
Identificați ce doriți să uitați. Înainte de a putea uita o amintire, va trebui să vă gândiți la detaliile memoriei. A face acest lucru poate fi dificil, dar este necesar. Înregistrați-vă răspunsurile la următoarele întrebări pentru a identifica detaliile memoriei:
 • Ce sa întâmplat?
 • Cine a fost implicat?
 • Unde și când sa întâmplat?
 • Ce altceva sa întâmplat?
 • Cum te-ai simțit?
 • Imaginea intitulată
  2
  Gândește-te la ce te deranjează cel mai mult despre memorie. Următorul pas este identificarea celor mai deranjante părți ale memoriei. Mergând la rădăcina a ceea ce vă deranjează cel mai mult vă va ajuta să știți ce trebuie să uitați. Scrieți aceste lucruri specifice, astfel încât să puteți lucra la uitarea acestora.
 • Rețineți că nu puteți uita existența ex-prietena ta sau fostul tău prieten, dar puteți uita întâlniri, evenimente sau anumite amintiri senzoriale. De exemplu, puteți uita mirosul unui parfum, prima dvs. întâlnire sau ceva despre care a spus ex.
 • Dacă obsedează o experiență traumatică, fac o listă de oameni care te-au hărțuit, anumite locuri unde ai suferit în vreun fel și alte detalii senzoriale, cum ar fi mirosul camerei, vestiar sau sala de sport.
 • Imaginea intitulată
  3
  Ștergeți memoria cu un ritual de eliberare. Puteți utiliza detaliile pe care le-ați identificat pentru a efectua un ritual de eliberare. Acest ritual este un exercițiu mental care vă poate ajuta să uitați o amintire. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să transformați memoria într-o imagine mentală și să vizualizați că o puneți în foc.
 • În mintea ta, imaginați-vă o parte din memoria pe care vreți să o uitați. Încercați să vă imaginați acest detaliu ca o fotografie. Atunci imaginați-vă că ați pus fotografia în foc. Imaginați-vă că marginile fotografiei devin maro și îndoite, apoi întorcând negrul și sfărâmându-se. Imaginați-vă că focul consumă imaginea mentală a memoriei dvs. până când nu mai rămâne nimic.
 • De asemenea, puteți încerca să utilizați o altă imagine în locul memoriei reale. De exemplu, vă puteți imagina un bătăuș ca un Honda Civic se scufunda într-un iaz sau a unui tren de marfă prăbușit încet într-un perete.
 • Imaginea intitulată
  4
  Eliminați "obiectele de declanșare" Anumite obiecte sau imagini pot declanșa o memorie dureroasă și pot face mai greu să uiți. Dacă aveți o fotografie sau un obiect care declanșează amintiri proaste, lăsați-l afară din vedere sau luați în considerare eliminarea.
 • De exemplu, poate ar trebui să scapi de orice vă amintește de ex, inclusiv fotografiile și darurile pe care ți le-a dat.
 • Imaginea intitulată
  5


  consideră hipnoză. De asemenea, puteți folosi hipnoza pentru a uita amintirile nedorite. Hipnoza necesită să intrați într-o stare de relaxare, astfel încât să fiți mai deschisi la sugestie. Dacă doriți să încercați hipnoza, căutați un hipnotizator profesionist în zona dvs.
 • Luați în considerare faptul că nu toată lumea este susceptibilă la hipnotism, deci este posibil să nu funcționeze pentru dvs. În plus, există, de asemenea, o probabilitate ca efectele să dureze doar o perioadă scurtă de timp pentru persoanele sensibile.
 • Metoda 2
  Înlocuiți amintirile

  Imaginea intitulată
  1
  Încercați să vă gândiți la detalii neplăcute în timp ce faceți lucruri frumoase. O modalitate de a depăși sentimentele rele asociate cu o amintire este să vă învățați să asociați amintirile neplăcute cu lucruri bune. Obiectivul dvs. este de a face aceste amintiri mai puțin dureroase prin asocierea pozitivă.
  • Fa ceva ce te face fericit în timp ce te gândești la o amintire rea. De exemplu, puteți reflecta asupra rușinea te-ai simțit când ai terminat cu partenerul în timp ce ascultați muzică liniștitoare sau puteți face o baie relaxantă cu lumânări parfumate în timp ce gândirea în momentul în care ți-ai pierdut locul de muncă.
  • Dacă asociația pozitivă pare să nu ajute, atunci puteți încerca să auzi zgomote albe pentru a îneca amintirile dureroase. Luați în considerare faptul că înconjurați-vă radiourile care emite generatoare de zgomot statice sau albe în timp ce meditați asupra amintirilor dureroase.
 • Imaginea intitulată În mod intenționat uita lucrurile Pasul 7
  2
  Faceți niște amintiri noi. O altă modalitate bună de a scăpa de amintirile vechi este de a ieși și de a face altele noi. Chiar dacă nu faceți lucruri legate de memoria pe care vreți să o uitați, formarea unor noi amintiri va face să vă uitați lucrurile pe care doriți să le uitați. Unele lucruri pe care le puteți face pentru a începe să formați amintiri noi includ:
 • începeți a hobby nou
 • citiți o nouă carte
 • vizionați un film
 • căutați o nouă slujbă
 • a face noi prieteni
 • Imaginea intitulată
  3
  Căutați modalități de îmbunătățire a amintirilor proaste. Poate puteți să înlocuiți o amintire pe care doriți să o uitați formând noi amintiri asemănătoare celei vechi. Încercați să găsiți modalități de a experimenta lucruri pozitive care sunt similare cu memoria pe care doriți să o uitați. După un timp, mintea ta va începe să confunde amintirile și memoria originală și-ar fi pierdut puterea.
 • De exemplu, dacă doriți să uitați o excursie pe care ați făcut-o la San Francisco, luați în considerare o altă călătorie în San Francisco sau undeva în apropiere. Vizitați Berkely, Oakland sau Palo Alto. În timpul călătoriei dvs., cumpărați noi cămăși, luați fotografii noi pe plajă și vizitați restaurante noi.
 • În cazul în care exonul dvs. de colonie este impregnat în mintea ta, du-te la contor de parfumuri. Miroase fiecare dintre coloniile de oameni pe care le puteți și saturați mintea ta cu noi arome și diferite tipuri de parfum.
 • Mergeți la întâlniri. Dacă amintirile unui ex-vă deranjează, întâlnirile vă vor ajuta să o depășiți și să faceți niște amintiri noi.
 • Imaginea intitulată
  4
  Luați în considerare discuția cu un terapeut. Dacă nu puteți uita sau depăși sentimentele negative ale unei memorii proaste, atunci ar fi o idee bună să căutați ajutorul unui terapeut. Un terapeut vă poate ajuta să vă ocupați de emoțiile legate de memorie, pentru a vă putea continua viața.
 • sfaturi

  • Ascultarea unui audiobook și focalizarea pe poveste pot ajuta. Încercați ceva ușor, dar interesant, pentru a vă distrage atenția.
  • Fii răbdător Fiecare metodă va necesita timp și multe repetări pentru ao realiza. Nu vă descurajați de eșecuri și continuați. Dacă este necesar, cereți ajutor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să dezactivați Memorii pe SnapchatCum să dezactivați Memorii pe Snapchat
  Cum se determină tipul de memorie RAMCum se determină tipul de memorie RAM
  Cum se formatează cartele de memorie într-un telefon Nokia N73Cum se formatează cartele de memorie într-un telefon Nokia N73
  Cum de a crește capacitatea unui stick USBCum de a crește capacitatea unui stick USB
  Cum de a crește memoria unui laptopCum de a crește memoria unui laptop
  Cum să eliberați spațiu pe SnapchatCum să eliberați spațiu pe Snapchat
  Cum să uiți ceva oribil pe care l-ai văzut pe internetCum să uiți ceva oribil pe care l-ai văzut pe internet
  Cum să faci o imagine a amintirilorCum să faci o imagine a amintirilor
  Cum sa faci o plapuma cu amintiri fotograficeCum sa faci o plapuma cu amintiri fotografice
  Cum să vă opriți de îngrijorareCum să vă opriți de îngrijorare
  » » Cum să uiți lucrurile în mod intenționat

  © 2011—2020 ertare.com