Cum de a îmbunătăți puterea minții

Oamenii sunt norocoși deoarece avem plasticitate cerebrală, abilitatea de a ne schimba și de a ne dezvolta funcția creierului. Păstrați mintea și corpul stimulat pentru a construi noi conexiuni și poate chiar dezvolta noi celule creierului. O cantitate mică de efort pentru îmbunătățirea funcției cognitive are recompense pozitive în mod disproporționat, așa că citiți acest articol pentru a învăța cum să modelați puterea creierului.

pași

Metoda 1
Exercițiu creierul

Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 1
1
Aflați noi abilități Îți vei păstra creierul provocat și în uz dacă vei învăța noi abilități, care pot construi conexiuni neuronale noi și îți vor îmbunătăți funcția cognitivă.
 • Învățarea unei noi limbi este o modalitate excelentă de a vă extinde mintea. Vă va forța creierul să funcționeze în moduri în care nu vă obișnuiți și vă poate ajuta să vedeți lumea din jurul vostru dintr-o perspectivă lingvistică nouă.
 • Încercarea de noi activități sau hobby-uri vă va menține creierul. Căutați oportunități de a învăța cum să faceți lucruri noi, cum ar fi înscrierea pentru a învăța dansul în sala de bal, arta marțială, coaserea sau scrierea într-un atelier.
 • Joacă jocuri Redarea de jocuri noi cu prietenii sau familia, în special cu cele mai intense, cum ar fi jocurile de șah și de cărți, vă poate ajuta să vă îmbunătățiți și să vă îmbunătățiți abilitățile cognitive.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 2
  2
  Cultivați curiozitatea. Nu acceptați lucrurile așa cum sunt. În schimb, învățați-le să le întrebați în mod constant, chiar și pe cele care par a fi evidente sau de bază.
 • În mod deliberat căutați lucruri noi și diferite. Deși este adevărat că ar putea fi tentant pentru a evita, mai degrabă decât un interes în ele, cum ar fi produsele alimentare și mănâncă noi stiluri, noi ceremonii religioase, noi cartiere, etc., creierul construiește mai diverse și noi conexiuni de fiecare dată el întâlnește ceva nefamiliar sau greu de înțeles. Acceptați provocările față de ideile, credințele și experiențele voastre.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 3
  3
  Lee. Citirea foloseste creierul si imaginatia si este o modalitate excelenta de a invata lucruri noi si de a invata sa vada oameni, locuri, lucruri si idei in moduri noi si diferite.
 • Căutați o citire care este cel puțin moderată dificilă în ceea ce privește vocabularul, conținutul sau ideile. Căutați citiri care nu numai că vă oferă acces la cunoștințe noi, ci vă permit să explorați idei și perspective noi și diferite, perspective și credințe.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 4
  4
  Faceți jocuri de inteligență și puzzle-uri. Există tot felul de jocuri concepute pentru a vă menține creierul agil și potrivit. Curiozitate, experimentați și aflați ce funcționează pentru dvs.
 • Cuvintele încrucișate și jocurile logice antice au existat pentru o vreme și persistă în prezent deoarece funcționează, deoarece sunt modalități excelente de a vă provoca și de a vă extinde abilitățile de gândire.
 • Există mai multe alternative recente pentru a vă provoca creierul online și cu aplicațiile smartphone. Multe pagini web oferă jocuri concepute pentru a vă menține mintea activă și în uz, așa că în loc să vă petreceți timpul liber în căutarea de fotografii ale pisicilor, luați în considerare încercarea unui joc de inteligență virtuală.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 5
  5
  Focus și revizuire. Angajați-vă să vă concentrați cu atenție asupra învățării și îmbunătățirii gândirii. Când veniți împotriva unei noi idei sau a unui fapt, concentrați-vă asupra învățării și memorării acesteia. Apoi, întoarceți din când în când ideile și faptele noi pe care le-ați învățat și le învățați.
 • Învățând noi informații în acest fel, mai ales la scurt timp după ce le-ați învățat, este esențial să le încorporați într-un mod semnificativ și durabil în memoria dvs.
 • S-ar părea trivial, dar se pare că simplul act de a vă face să vă concentrați și să vă angajați într-o idee nouă vă va ajuta să o păstrați.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 6
  6
  Scrieți lucrurile de mână. Cercetarea a arătat că scrierea de noi informații cu mâna vă ajută să o integrați mai cuprinzător și să vă amintiți mai ușor.
 • De exemplu, în timp ce ascultați informații noi într-o întâlnire, într-o conferință sau într-o clasă, notați cele mai importante informații. Asigurați-vă că scrieți lizibil și apoi revedeți ceea ce ați scris pentru ai ajuta să rămână fix în mintea voastră.


 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 7
  7
  Implicați-vă simțurile. Încercați să corelați noile informații cu cele cinci simțuri pentru a vă ajuta să le absorbți și să le păstrați.
 • Legați ideea sau fapta cu un gust, o senzație, un miros sau o imagine. Cu cât îl faci mai multisenzorial, cu atât mai mult vei rămâne cu tine.
 • Majoritatea oamenilor relatează deja mirosul mâncării preferate cu aroma și experiențele pe care le-au avut atunci când o consumă.
 • Un alt lucru pe care îl puteți încerca este să numărați numărul de persoane dintr-o cameră. Acest lucru vă va ajuta să vă dezvoltați rapid o minte agilă atunci când vine vorba de amintiri, mai ales dacă oamenii umblă într-un coridor sau ceva de genul asta.
 • De exemplu, dacă doriți să vă amintiți că ați lăsat cheile pe blatul de lângă castron, încercați să asociați gândurile cheilor cu gustul zahărului și albul (sau culoarea) blatului.
 • Metoda 2
  Hrăniți creierul

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 8
  1
  Nu mai fuma Cercetătorii au descoperit dovezi că fumatul împiedică funcția cognitivă și chiar poate micsora hipocampul creierului.
  • Cercetările au arătat că fumatul poate scădea abilitățile legate de memorie, planificare și abilități mentale generale.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 9
  2
  Mâncați bine. Există mai multe alimente pe care cercetătorii cred că le pot îmbunătăți funcția creierului. Desigur, mănâncă nucile nu te va face un geniu, dar ei ar putea ajuta creierul dvs. să facă ceea ce are de făcut, și poate să facă ceva mai bine.
 • Alimentele cu conținut ridicat de acizi grași omega 3, precum nuci și pește, sunt importante pentru dezvoltarea creierului și ar putea ajuta la reglarea stării de spirit și a concentrației.
 • Se crede, de asemenea, că consumul de alimente bogate în magneziu îmbunătățește funcția creierului și deoarece mulți oameni au un deficit de magneziu, creșterea consumului poate fi, de asemenea, o idee bună în general.
 • Se crede că alimente bogate în antioxidanți ajută la protejarea creierului de degenerare și se găsesc în principal în fructe și legume. Cu cat este mai intunecata leguma sau fructul mai intunecat, cu atat mai multi antioxidanti pe care il va contine. De exemplu, afinele, murele, prune, fasole roșie și fasole neagră sunt bogate în antioxidanți.
 • Alimentele bogate în boabe integrale ajută la reglarea nivelului de glucoză al organismului și deoarece glucoza este ceea ce creierul utilizează ca și combustibil, menținerea nivelurilor stabile este importantă pentru starea dumneavoastră de spirit și capacitatea de concentrare. Sursele bune de boabe integrale sunt ovazul blunt, orezul brun și fibra de ovăz.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 10
  3
  Exercițiu în mod regulat. Menținerea unui exercițiu de rutină și a unei alimentații sănătoase este importantă nu numai pentru sănătatea dumneavoastră fizică, ci și pentru sănătatea mintală. Exercițiile cardiovasculare eliberează o combinație puternică de hormoni importanți pentru a îmbunătăți starea de spirit, calmul stresului și creșterea concentrației.
 • Mai multe studii au asociat exercițiul cu o funcție cognitivă îmbunătățită, incluzând memoria, atenția și capacitatea de a îndeplini cu ușurință sarcini diferite.
 • Deși nu există un consens absolut, mulți experți recomandă un exercițiu cardiovascular moderat de 2 sau 3 ori pe săptămână pentru a obține beneficiul mental complet al exercițiilor fizice.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 11
  4
  Ia suficient somn. Ați fost deja avertizat suficient despre somn, dar este important. Și se dovedește că este remarcabil de important să ai o funcție bună a creierului.
 • Așteptați cel puțin 6 sau 8 ore pe noapte. Nu numai că vă va ajuta să rămâi concentrat și să rămâi vigilent, de asemenea, vă va ajuta să preveniți pierderea de materie cenușie în creierul dvs. în timp.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea puterii minții Pasul 12
  5
  Meditează. Cercetările au arătat că meditația zilnică poate îmbunătăți creierul, pe lângă bunăstarea. Se crede că meditația îmbunătățește în special procesul decizional și capacitatea de a procesa informații.
 • Sa dovedit că practicile de meditație, cum ar fi yoga și tai chi, îmbunătățesc de asemenea funcția mentală și starea de spirit.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să menținem o minte ascuțită și o atitudine bunăCum să menținem o minte ascuțită și o atitudine bună
  Cum să gândești repedeCum să gândești repede
  Cum să vă ușurați dacă creierul dumneavoastră îngheațăCum să vă ușurați dacă creierul dumneavoastră îngheață
  Cum de a crește viteza de prelucrare a creieruluiCum de a crește viteza de prelucrare a creierului
  Cum să vă măriți capacitatea intelectualăCum să vă măriți capacitatea intelectuală
  Cum sa devii o minuneCum sa devii o minune
  Cum să dezvolți ambele emisfere ale creieruluiCum să dezvolți ambele emisfere ale creierului
  Cum să vă goliți mintea și să vă gândițiCum să vă goliți mintea și să vă gândiți
  Cum să scadă vârsta creieruluiCum să scadă vârsta creierului
  Cum să-și exercite creierul pentru a avea mai multe abilități intelectualeCum să-și exercite creierul pentru a avea mai multe abilități intelectuale
  » » Cum de a îmbunătăți puterea minții

  © 2011—2020 ertare.com