Cum să rămâi concentrat asupra lui Dumnezeu

Starea concentrată asupra lui Dumnezeu poate fi o sarcină dificilă, chiar și pentru persoanele care se consideră foarte religioase sau spirituale. Familia, munca și divertismentul sunt unele dintre lucrurile care tind să distragă oamenii de la mersul lor cu Dumnezeu. Din fericire, puteți învăța să vă concentrați asupra lui Dumnezeu fără a neglija alte responsabilități importante. Prioritizați-vă relația cu Dumnezeu stabilind scopuri spirituale pentru dvs., petrecând o anumită perioadă de timp cu Dumnezeu în fiecare zi și trăind conform principiilor credinței voastre.

pași

Metoda 1
Evaluați-vă viața

Imagine cu titlul Discutați cu Dumnezeu Pasul 1
1
Gândiți-vă la relația actuală cu Dumnezeu. Stați jos când aveți un moment liniștit și evaluați starea actuală a vieții voastre spirituale. Fii umil și cinstit cu tine însuți. Întrebați-vă dacă încorporați credința în rutina voastră zilnică, dacă folosiți credința pentru a vă ghida deciziile și dacă vă simțiți aproape de Dumnezeu.
 • Nu vă descurajați dacă descoperiți că viața voastră spirituală are nevoie de ceva lucru. Înțelesul acestui exercițiu este pur și simplu să aflați unde sunt punctele forte și cele slabe ale dvs. în acest moment.
 • Imagine cu titlul Vorbește cu Dumnezeu Pasul 5
  2
  Evaluați ce este ceea ce vă distrage de la Dumnezeu. Întrebați-vă ce aspecte ale vieții voastre vă duc departe de Dumnezeu. Presiunile și responsabilitățile externe, cum ar fi locul de muncă, școala și relațiile, reprezintă distragere obișnuită. Nu uitați să luați în considerare distragerile interne, cum ar fi mândria sau materialismul.
 • De exemplu, dacă mândria te face să încerci să rezolvi fără probleme toate problemele tale, poate fi dificil să te întorci la Dumnezeu pentru îndrumare.
 • Imagine intitulată Predarea la Dumnezeu Pasul 6
  3
  Căutați îndrumarea unei persoane de credință în care aveți încredere. Oricare ar fi afilierea dvs. spirituală sau religioasă, ar fi util să solicitați sfatul unui lider. Această persoană vă poate ajuta să identificați barierele care vă împiedică să vă aprofundați relația cu Dumnezeu. De asemenea, vă poate ajuta să vedeți cum este viața voastră spirituală în prezent.
 • Mergeți la un membru de încredere al comunității dvs. spirituale și explicați-vă dilema. Întreabă-l cum poți să-ți îmbunătățești atenția asupra lui Dumnezeu și spiritualității tale.
 • Imagine intitulată Predarea la Dumnezeu Pasul 3
  4
  Faceți un plan de aprofundare a credinței voastre. Gândiți-vă cum doriți să mențineți sau să vă îmbunătățiți relația cu Dumnezeu. Stabiliți câteva scopuri spirituale pentru voi înșivă Gândiți-vă la ceea ce doriți să realizați în relația voastră cu Dumnezeu într-o lună sau un an. Apoi gândește-te cum poți să-ți schimbi obiceiurile pentru a-ți atinge obiectivele.
 • De exemplu, dacă vrei să te simți mai aproape de Dumnezeu în fiecare zi, poți stabili obiceiul de a te ruga câteva minute în fiecare dimineață.
 • Metoda 2
  Faceți timp pentru Dumnezeu

  Imagine intitulată Predarea la Dumnezeu Pasul 9
  1
  Rezervați-vă un timp pentru credința voastră în fiecare zi. A face un mic efort în mod regulat vă poate ajuta să rămâneți conectați la Dumnezeu tot timpul. Lăsați puțin timp pentru practicarea spirituală în fiecare zi. Luați acest timp la fel de serios ca și orice altă întâlnire importantă.
  • De exemplu, puteți folosi masa de prânz pentru a citi textele bazate pe credință sau puteți lăsa o jumătate de oră să vă rugați și să reflectați înainte de a merge la culcare. Puteți chiar să vă scrieți pe agenda dvs. practicile spirituale ca orice altă obligație de a vă asigura că le urmați.
  • Mulți oameni preferă să facă practicile lor spirituale parte din rutina dimineții. Timpul petrecut cu Dumnezeu devreme dimineața vă poate oferi o bază pozitivă pentru restul zilei.
 • Image title Discuție cu Dumnezeu Pasul 2
  2
  Blocați distragerile. Puneți toată atenția în practica voastră spirituală. Du-te undeva unde nu există distragere pentru a te ruga, citi și reflecta. Respirați adânc și puneți deoparte grijile și distragerile pe măsură ce aprofundeți relația voastră cu Dumnezeu.
 • Imagine intitulată Predarea la Dumnezeu Pasul 5
  3
  Citiți textele dvs. religioase. Conectează-te cu Dumnezeu citind și gândindu-te la textele sacre. Marcați pasajele care ecou în tine și petreceți timp suplimentar care reflectă asupra lor. Căutați idei și teme în textele sacre pe care le puteți aplica în propria voastră viață.
 • Citirea cărților liderilor religioși și a înțelepților vă poate ajuta să vă aprofundați credința și înțelegerea lui Dumnezeu.
 • Imagine intitulată Predarea la Dumnezeu Pasul 11
  4
  Reza. Rugați-vă zilnic este unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le puteți face pentru a vă apropia de Dumnezeu. Rugăciunea este foarte personală și vă puteți ruga pentru orice. Încercați să vă folosiți timpul rugăciunii pentru a cere îndrumare și inspirație, pentru a vă reafirma credința personală sau pentru a vă ruga pentru cei dragi.
 • Vă puteți ruga oricând și oriunde. Cu toate acestea, este încă o idee bună să anulați un anumit moment pentru a vă ruga în fiecare zi, astfel încât să nu vă simțiți repede sau distras.
 • Image title Discuție cu Dumnezeu Pasul 7


  5
  Reflectă pe Dumnezeu. Pe măsură ce observați lumea în fiecare zi, lăsați lucrurile pe care le vedeți să vă ghideze gândurile către Dumnezeu. Când vă mută ceva, luați o clipă pentru a medita asupra a ceea ce vă spune despre natura lui Dumnezeu și despre relația personală cu Dumnezeu.
 • Pe măsură ce credința voastră crește, veți găsi pe Dumnezeu reflectat în multe aspecte ale vieții, inclusiv arta, lumea naturală și alte persoane.
 • Metoda 3
  Trăiți cu credincioșie

  Image titled Deal cu rasismul Pasul 14
  1
  Vorbiți cu prietenii și familia care vă împărtășesc credințele. Găsiți alte persoane cu care vă puteți împărtăși călătoria voastră spirituală. Vorbește despre lucruri cum ar fi cum să încorporăm credința în viața de zi cu zi și cum să evităm distragerea problemelor lumești.
  • Dacă nu cunoașteți pe cineva care împărtășește convingerile voastre, faceți un efort pentru a vă întâlni cu noi prieteni în grupul dvs. religios sau pentru a găsi grupuri de persoane care au aceleași minți pe Internet.
 • Imagine intitulată Predarea la Dumnezeu Pasul 8
  2
  Participați la serviciile religioase. Păstrați-vă credințele puternice participând la serviciile și tradițiile credinței voastre. Vizitarea grupului tău religios te va ajuta adesea să rămâi conectat cu comunitatea ta spirituală și cu Dumnezeu.
 • Imagine intitulată Predarea la Dumnezeu Pasul 1
  3
  Fie ca credința să vă ghideze deciziile. De-a lungul vieții, va trebui să luați decizii mari și mici. Înainte de a lua o decizie, gândiți-vă cu atenție la ce acțiuni vă vor ajuta să vă atingeți scopurile spirituale și să trăiți conform principiilor credinței voastre. Când puteți, luați decizii care vă aduc mai aproape de Dumnezeu.
 • Rugăciunea vă poate ajuta să luați decizii bune atunci când trebuie să luați decizii dificile.
 • Imaginea intitulată Predarea la Dumnezeu Pasul 10
  4
  Căutați modalități de a vă servi comunității. Ajutarea altor oameni este o modalitate bună de a crește în credința voastră și a vă apropia de Dumnezeu. Găsiți oportunități locale de voluntariat care reflectă valorile cele mai importante pentru dvs.
 • Poți să găsești oportunități de a te oferi voluntar prin locul tău de închinare.
 • Metoda 4
  Probleme de față care vă distrag atenția

  Imaginea intitulată Scrieți o hârtie de filosofie Pasul 4
  1
  Prioritizati-va credinta, dar fiti flexibili cu metodele voastre. Chiar dacă credința voastră este prioritatea principală a vieții, este posibil să fiți nevoiți să acceptați că vor exista momente în care nu aveți prea mult timp să vă respectați practicile spirituale. Când se întâmplă acest lucru, nu vă îngrijiți prea mult. Încearcă să o faci atâta timp cât poți, dar probabil că trebuie să fii creativ.
  • De exemplu, dacă o agendă supraîncărcată împiedică participarea la un serviciu de închinare, puteți asculta un podcast sau un videoclip pe drumul spre lucru.
  • Dacă de obicei petreceți o oră dimineața și seara să vă rugați și să vă închinați, va trebui să reduceți acest timp la o jumătate de oră în timpul săptămânilor aglomerate.
 • Image title Discuție cu Dumnezeu Pasul 14
  2
  Folosește-ți credința în timpul tragediilor personale. Trecerea printr-un eveniment traumatic, cum ar fi abuzul sau pierderea unui copil, vă poate amenința credința în Dumnezeu. Te poți gândi "De ce eu?" sau întrebați de ce se întâmplă lucruri rele cu oameni buni. În aceste momente, în loc să întrebați de ce s-au întâmplat lucrurile într-un anumit fel, căutați o legătură mai profundă cu Dumnezeu și încercați să o înțelegeți pentru a depăși circumstanțele.
 • Puteți să vă adresați unui consilier spiritual, să primiți consiliere religioasă sau să studiați scripturile pentru a înțelege situația.
 • Credințele religioase și spirituale tind să ajute oamenii să se vindece mai repede, așa că întoarceți-vă la credința voastră în aceste vremuri. Pe de altă parte, puteți descoperi că sunteți mai concentrată decât oricând asupra lui Dumnezeu.
 • Imagine cu titlul Discutați cu Dumnezeu Pasul 18
  3
  Reflectați pe credința voastră atunci când vă simțiți nevrednici. Poate veni un timp când faci o greșeală în viață care nu se aliniază cu ideile tale spirituale sau religioase. Apoi, poate vă distanțați de Dumnezeu din cauza unei rușini. Ar trebui să știți că majoritatea crezurilor recunosc și înțeleg că nu sunteți perfecți și că nu veți fi niciodată perfecți. Trebuie să fiți dispuși să vă iertați pentru ca Dumnezeu să vă poată ierta.
 • Căutați îndrumarea cuiva din credința voastră. Explicați ce sa întâmplat, poate că ați fost necredincioși în relația dvs. sau ați consumat excesiv alcool. Apoi, cereți recomandări pentru a ști cum puteți să vă iertați și să vă simțiți din nou vrednici.
 • Imaginea intitulată
  4
  Nu permiteți altor persoane să vă determine convingerile. Poate fi dificil să-ți urmezi practicile spirituale atunci când cei mai apropiați ai tăi se opun. Alți oameni vă pot face să vă simțiți rușinați de credința voastră în Dumnezeu sau să încercați să puneți la îndoială validitatea credințelor voastre. Probabil că trebuie să luați o decizie cu privire la menținerea acestor oameni în viața dvs. sau la eliberarea lor. Discutați despre acest subiect cu cineva în care aveți încredere înainte de a lua o decizie.
 • Dacă membrii familiei dvs. nu sunt de acord cu convingerile dvs., puteți evita să vorbiți despre opiniile dvs. atunci când sunteți aproape de ei sau, dacă aceștia sunt deschisi, puteți încerca să vă împărtășiți cu compătimire ideile.
 • Dacă un prieten sau un coleg se opune credinței voastre, puteți decide să încheiați relația, mai ales dacă prezența voastră în viața voastră vă distrage atenția de la credința voastră.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crea un dans evanghelicCum de a crea un dans evanghelic
  Cum să evitați presiunile colegilor prin a fi adolescenți creștiniCum să evitați presiunile colegilor prin a fi adolescenți creștini
  Cum să te apropii de DumnezeuCum să te apropii de Dumnezeu
  Cum să vă închinați lui Dumnezeu în spirit și în adevărCum să vă închinați lui Dumnezeu în spirit și în adevăr
  Cum să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru fiecare binecuvântare pe care ne-o dăCum să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru fiecare binecuvântare pe care ne-o dă
  Cum să se laude și să se închine lui DumnezeuCum să se laude și să se închine lui Dumnezeu
  Cum să-L iubești pe Isus așa cum te iubeșteCum să-L iubești pe Isus așa cum te iubește
  Cum de a crește credințaCum de a crește credința
  Cum să mergem cu DumnezeuCum să mergem cu Dumnezeu
  Cum să vă consacrațiCum să vă consacrați
  » » Cum să rămâi concentrat asupra lui Dumnezeu

  © 2011—2020 ertare.com