Cum să păstrați un jurnal creștin

Un jurnal creștin vă va ajuta să creșteți credința în Dumnezeu. În plus, este un loc bun pentru a scrie ceea ce credeți, pasaje biblice, rugăciunile voastre, ceea ce Dumnezeu a făcut în viața voastră și unele note ale predicii pe care ați auzit-o în biserică, printre altele. După cum puteți vedea, există multe lucruri pe care le puteți scrie într-un jurnal creștin. Când aveți o problemă sau uitați un pasaj al Bibliei, puteți întotdeauna să revedeți ceea ce ați scris în ea.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă jurnalul

Imagine intitulată Păstrați un jurnal creștin Pasul 1
1
Obțineți un jurnal sau un notebook. Puteți alege dintr-o mare varietate de notebook-uri și jurnale. Alegeți una care vă place și decorați-o așa cum preferați.
 • Poți să decorezi cu una din aceste idei: un verset al Bibliei, bucăți, numele tău cu litere mari, cuvinte care reprezintă bucuria a ceea ce creștinismul este pentru tine etc.
 • Dacă preferați, puteți face ziarul de la zero. Totul depinde de cât de bun sunteți pentru meșteșuguri. Este ușor să obțineți șabloane de tipărit din reviste de rugăciune pe multe pagini de internet. Trebuie doar să efectuați o căutare și să alegeți cea care vă place cel mai mult.
 • Imaginea intitulată Păstrați un jurnal creștin pasul 2
  2
  Creați o pagină de însoțire în care explicați ce este vorba despre ziar. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți scopul jurnalului și, de asemenea, că ceilalți oameni cărora le doriți să le citiți înțelegeți care este obiectivul. Nu aveți nevoie să o împărtășiți nimănui, dar ar fi bine să vă moșteniți jurnalul de la cineva ca un fel de moștenire de familie.
 • Partea 2
  Scrieți în jurnal

  Imaginea intitulată Păstrați un jurnal creștin Pasul 3
  1
  Începeți să scrieți Puteți scrie orice care inspiră creștinismul tău, părerile tale despre el și ceea ce ai învățat din Biblie, din biserică etc. Acestea ar putea include poezii, cântece, pasaje preferate, predici și amintiri ale credinței voastre. Amintiți-vă că este un jurnal creștin și nu unul normal în care ați scrie ceea ce ați făcut în acea zi. Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă creșteți credința, deci este important să vă concentrați asupra a ceea ce vă inspiră și întărește.
  • Puteți face jurnalul la fel de vizibil pe cât doriți. Folosiți hărți mentale, imagini, scraperii și alte lucruri creative pentru ao face mai valoros și să vă bucurați de umplerea acesteia.
 • Imaginea intitulată Păstrați un jurnal creștin Pasul 4
  2
  Citiți Biblia în mod regulat. Utilizați jurnalul dvs. pentru a lua note cu privire la ceea ce citiți și interpretarea dvs. personală a textului. Ce pasaje biblice au un înțeles special pentru tine? Cum te inspiră sau te motivează ceea ce citești? Doriți să faceți ceva pentru a ajuta pe alții cu ceea ce citiți? Există alte modalități de a aplica ceea ce am citit în această zi? Puneți răspunsurile la aceste întrebări în jurnalul dvs. ca adnotări, fragmente, eseuri, poezii sau orice tip de text care pare potrivit.
 • Înregistrați versetele, citatele și povestirile biblice care sunt importante pentru dvs.
 • Poate doriți să vă scrieți propozițiile. Acestea ar putea fi rugăciuni pe care le-ați citit în altă parte sau creație proprie.
 • Imaginea intitulată Păstrați un jurnal creștin Pasul 5
  3
  Notați lucrurile pe care doriți să le împărtășiți lui Dumnezeu. Ele pot fi gânduri, idei sau întrebări.


 • Imaginea intitulată Păstrați un jurnal creștin Pasul 6
  4
  Luați în considerare crearea unei liste de rugăciuni pentru lucrurile pe care sperați că le vor schimba sau care se vor întâmpla. De exemplu, într-o coloană puteți scrie o problemă care necesită un răspuns, cum ar fi un test medical al unui membru al familiei cu un rezultat pozitiv sau o călătorie sigură a unui prieten. În cealaltă coloană puteți scrie răspunsul la această teză odată ce se produce schimbarea sau apariția așteptată. Dacă rezultatul nu a fost pozitiv, utilizați jurnalul pentru a medita asupra unei posibile explicații și pentru a dezvolta următorul pas pe care îl veți lua.
 • Image titled Păstrați un jurnal creștin pasul 7
  5
  Dacă aveți probleme, treceți printr-o provocare sau dacă vă străduiți să obțineți ceva, folosiți jurnalul pentru a vă completa efortul cu încurajarea care vine din Biblie. Găsiți versuri și capitole care vă încurajează și vă ajută să faceți față momentelor cele mai dificile.
 • De exemplu, dacă întâmpinați dificultăți la trecerea trecutului, căutați versuri care vă ajută să scapați de lucruri. Puteți căuta un pasaj ca Psalmul 27:14: "Așteptați-vă Domnul - Fiți puternici și inima voastră este puternică - Da, așteptați-vă pe Domnul". Sau 1 Corinteni 15:33: "Nu vă înșelați - discuțiile rele corupau morale bune". Utilizați un verset sau o poveste care vă inspiră să renunțați la trecut și să continuați cu ajutorul lui Dumnezeu.
 • Imaginea intitulată Păstrați un jurnal creștin pas 8
  6
  Utilizați jurnalul ca ajutor pentru memorarea pasajelor din Biblie. Puteți scrie un verset și îl recitiți. Adăugați decorațiuni frumoase în așa fel încât să doriți să petreceți timpul înconjurați. Decorurile vor fi, de asemenea, înregistrate în memoria dvs. și vor face parte din ajutorul pentru a vă aminti cuvintele.
 • Partea 3
  Păstrați jurnalul la îndemână

  Imaginea intitulată Păstrați un jurnal creștin Pasul 9
  1
  Țineți jurnalul cu dvs. oriunde mergeți. Domnul lucrează în moduri misterioase. Niciodată nu știi când se va întâmpla ceva demn de scris în jurnalul tău.
  • Luați jurnalul la școală, la biserică, la bibliotecă, la tabăra de vară, când vizitați familia dvs. etc.

  sfaturi

  • Dacă aveți un jurnal cu pagini goale, obțineți o foaie zgâriată pe care o puteți pune în spatele paginii pe care o veți scrie astfel încât să servească drept ghid pentru scrierea în linii drepte. În acest fel puteți scrie într-un mod ordonat. Dar acest lucru nu este necesar - amintiți-vă că creativitatea merge mai întâi.
  • Dacă doriți, puteți include memento-uri de rugăciune ca parte a jurnalului dvs.
  • Dacă decideți să păstrați jurnalul cu dvs., păstrați-l în siguranță și curățați într-un caz sau în geantă.
  • Țineți jurnalul bine organizat. În acest fel, va fi mai ușor de citit. Genele sunt, de asemenea, utile dacă aveți un jurnal mare pe care îl veți folosi pentru diferite lucruri. Puteți pune filele în secțiuni separate, după titluri precum Biblia, studiu, predici de biserică, devoționali, lectură biblică, rugăciuni etc. Dacă notebook-ul vă permite să atașați mai multe pagini, puteți continua să îl utilizați pentru o perioadă lungă de timp.

  Lucruri de care ai nevoie

  • un ziar
  • elemente decorative
  • o biblie
  • markere, pixuri, creioane, etc.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a scrie un cântec creștin mareCum de a scrie un cântec creștin mare
  Cum să evitați presiunile colegilor prin a fi adolescenți creștiniCum să evitați presiunile colegilor prin a fi adolescenți creștini
  Cum să scrieți într-un jurnalCum să scrieți într-un jurnal
  Cum să scrieți un jurnal de viațăCum să scrieți un jurnal de viață
  Cum să scrieți un jurnal personalCum să scrieți un jurnal personal
  Cum de a scrie o carte ca și cum ar fi fost un jurnalCum de a scrie o carte ca și cum ar fi fost un jurnal
  Cum să faci un jurnal cu tăieturiCum să faci un jurnal cu tăieturi
  Cum să păstrați un jurnal secretCum să păstrați un jurnal secret
  Cum să te apropii de Dumnezeu ca creștinCum să te apropii de Dumnezeu ca creștin
  Cum să-L laudă pe Dumnezeu (Creștinism)Cum să-L laudă pe Dumnezeu (Creștinism)
  » » Cum să păstrați un jurnal creștin

  © 2011—2020 ertare.com