Cum să devii preot catolic

A deveni preot catolic este o decizie serioasă. Dacă simțiți chemarea lui Dumnezeu și credeți că o viață de celibat și devoțiune față de Dumnezeu este pentru voi, poate acesta este modul în care trebuie să urmați. Viața unui preot catolic este un apel pentru a sluji lui Dumnezeu și a celor nevoiași din jurul vostru.

pași

Metoda 1
Introduceți corpul ministerial la o vârstă fragedă

Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 1
1
Respectă cerințele de bază. În biserica romano-catolică, un preot trebuie să fie un bărbat și să nu fie căsătorit. Multe biserici catolice orientale comandă bărbați căsătoriți, de obicei în țările lor natale.
 • Deși nu există cerințe formale sau interdicții, oricine are "homosexuale" Ar trebui în general "să le depășească" timp de cel puțin trei ani înainte de hirotonire.
 • Trebuie să aveți cel puțin 25 de ani pentru a fi preot - totuși, aceasta este rareori o problemă dacă nu finalizați studiile neobișnuit de devreme.
 • Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 2
  2
  Implicați-vă în parohia voastră. Înainte de a gândi chiar dacă mergi la facultate sau seminar, este o idee bună să începi să ajuți în parohie. Cu cat mai multi ani aveti catolici in practica, cu atat este mai usor sa intrati in preotie.
 • Faceți cunoștință cu preotul dvs. preferat. Vorbiți cu el despre interesul pe care îl simți să vă înscrieți în seminar și să vedeți dacă îl puteți ajuta în timpul serviciilor (sau când merge la vizita membrilor bolnavi ai bisericii) sau să participe la activități în zonă.
 • În plus față de serviciile de altar, vă puteți ajuta cu melodiile sau cu citirile. Dobândirea cunoștințelor detaliate despre cărți și imnuri va face totul mult mai ușor pe parcurs.
 • Imagine intitulată Deveniți preot catolic Pasul 3
  3
  Evaluați-vă credințele. A fi preot nu este o decizie pe care ar trebui so luați cu ușurință. Este o cale care durează ani întregi și nu este pentru cei slabi ai inimii sau pentru cei care nu au credințe ferme. Dacă vezi că faci altceva, poate că preoția nu e pentru tine. Următoarele surse de cunoștințe vă pot ajuta să luați o decizie:
 • Reza pentru a vă ajuta Dumnezeu să vă deosebească situația.
 • Participă în mod regulat la masă și dezvoltă o relație cu preotul parohial.
 • Cereți sfatul unui director vocațional sau al oricărui mentor în care aveți încredere în biserică.
 • Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 4
  4
  Participați la o universitate (recomandată). O diplomă de colegiu face de obicei mai ușoară participarea la un seminar și reduce durata studiilor cu doi ani. Un grad în filosofie sau teologie te pregătește mai bine, dar o diplomă în orice subiect poate arăta dedicarea și abilitățile tale.
 • Implicați-vă în ministerul campusului. Utilizați acest timp pentru a participa la retrageri, a ajuta alți studenți și a vă conecta cu noua parohie sau eparhie.
 • Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 5
  5
  Introduceți un seminar. Aplicați pentru seminarii prin dioceza sau printr-o ordine religioasă. Dacă este posibil, introduceți un seminar care acordă o diplomă de masterat în divinități și este acreditat de Asociația Școlilor Teologice (dacă vă aflați în Statele Unite sau Canada). Întreabă-l pe pastorul tău cum poți începe.
 • Fiecare școală are un proces de aplicare diferit. S-ar putea să aveți nevoie de scrisori de referință, dovada participării la biserică, o anumită medie a punctului de clasă și o declarație de interese, pentru a numi câteva cerințe de bază.
 • Întrebările se pot referi la subiecte precum sănătatea fizică, bunăstarea emoțională, concordanța comportamentului cu tradiția catolică și cunoașterea largă a doctrinei bisericii.
 • Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 6
  6
  Rezistă în seminar. În seminar, veți petrece mai mulți ani studiind teologia dogmatică și morală, exegeza, legea canonică și istoria bisericii. Extinderea programului variază în funcție de educația anterioară și de timpul pe care îl puteți petrece, dar un student tipic se înscrie în patru ani de teologie absolvită și de la zero la patru ani de filozofie universitară sau ani spirituali.
 • Va trebui, de asemenea, să participați la retrageri, conferințe și ateliere ca o parte obișnuită a pregătirii dvs. Veți fi îndrumați în meditație și în singurătate și vi se va da timp suficient pentru a vă perfecționa abilitățile de vorbire publică.
 • Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 7
  7


  Deveniți diacon. După încheierea seminarului, un episcop vă poate suna la ordinele sacre și vă poate ordona în slujire. Acum veți sluji ca diacon pentru cel puțin șase luni.
 • Nu vă faceți griji prea multe despre posibilitatea de a fi ordonat. Dacă există probleme care împiedică hirotonirea, probabil că le veți descoperi în timpul seminarului.
 • Dacă nu vă vor alege ca preot sau dacă veți părăsi seminarul mai devreme, veți putea cere o rambursare a educației. Răspunsul depinde de politicile seminarului și de situația financiară a acestuia.
 • Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 8
  8
  Intră în preoție. În funcție de tradiția țării dvs., puteți intra în preoție după o perioadă relativ scurtă sau puteți alege să rămâneți diaconul permanent. Există multe forme de preoție, pe care le veți învăța în detaliu în timpul seminarului. Acestea sunt câteva exemple:
 • Preoții diecezani care servesc într-o biserică într-o zonă geografică. Acestea includ preoții parohi, capelanii și profesorii religioși, printre altele. Ei fac jurăminte de celibat și de ascultare.
 • Preoții religioși care se alătură comunității globale a unui ordin religios sau a unei congregații, cum ar fi Benedictinii sau franciscanii. Acești preoți fac jurăminte formale de sărăcie, castitate și ascultare, cu unele variații între ordinele diferite.
 • Metoda 2
  Fii preot în viitor

  Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 9
  1
  Aflați cerințele anumitor comunități. Biserica Catolică nu are o vârstă maximă pentru hirotonire. Cu toate acestea, eparhiile și comunitățile religioase specifice nu acceptă solicitanții care depășesc o anumită vârstă. Când există o anumită limită, aceasta este, de obicei, între 40 și 55 de ani.
  • Trebuie să fii bărbat și să fii singur. Un cuib de văduvă este acceptat - însă, în general, nu după unu sau doi ani de la moartea soției sale. Barbatii divortati trebuie sa solicite anularea. Unele Biserici Catolice Răsăritene au standarde diferite și (rareori) un bărbat căsătorit care a fost hirotonit într-o altă credință poate deveni și poate fi un preot catolic.
  • Tendințele și actele homosexuale sunt judecate pe o bază individuală, dar, în general, fac mult mai dificilă intrarea în preoție.
 • Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 10
  2
  Gândiți-vă la experiențele voastre în viață. Parintiștii se pot simți mai confortabil cu un preot mai în vârstă care împărtășește experiențele lor în viață. În special, preoția necesită oameni care demonstrează calități umane, intelectuale, spirituale și pastorale. Dacă puteți demonstra aceste calități în cel puțin una sau două zone, este mai probabil să fiți acceptat într-un seminar, un sponsor va avea grijă de povara financiară și, în sfârșit, veți fi ordonat.
 • Experiența educațională și profesională poate ajuta, însă viața personală poate fi, de asemenea, o sursă de putere. De exemplu, predarea, oferirea de îndrumări emoționale și spirituale sau contribuția la comunitate vă poate pregăti.
 • Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 11
  3
  Introduceți un seminar. Seminarul oferă o educație riguroasă la nivel absolvent, care poate fi intimidantă dacă ați părăsit școala cu mulți ani în urmă. Discutați cu mentorii bisericii pentru a găsi seminare care să se potrivească elevilor mai mari. Puteți găsi, de asemenea, un seminar care este specializat în consiliere, predare sau altă zonă care vă corespunde abilităților de viață.
 • Este posibil să nu aveți nevoie de o diplomă universitară pentru a intra în seminar, dar va fi mai dificil de realizat, iar extinderea învățământului va crește în general cu opt ani.
 • Imagine intitulată Deveniți un preot catolic Pasul 12
  4
  Fii ordonat. După ce termini seminarul, un episcop vă va ordona în serviciul catolic. Mai întâi vei sluji ca diacon pentru cel puțin șase luni. După acest serviciu, este probabil să fii hirotonit un preot diecezan care să slujească într-o parohie sau în altă zonă locală. De asemenea, puteți face jurăminte și trăiți într-o comunitate religioasă.
 • sfaturi

  • Termenii "vocație" și "discernământ" ele pot fi utile "vocație", potrivit Bisericii Catolice, este chemarea. Toți oamenii au chemarea universală de a fi sfinți, dar fiecare persoană într-un mod diferit. Vocațiile includ viața religioasă, preoția, singurătatea și căsătoria. "discernământ" este procesul (care durează o viață) de a constata voința lui Dumnezeu prin rugăciune și îndrumare spirituală. Discernământul necesită multă răbdare.
  • Poți suspecta că ești chemat la preoție la scurt timp după conversie. Nu este ceva neobișnuit, dar poate doriți să discutați cu mentorii bisericii voastre cu privire la posibila vocație.
  • Nu trebuie să fiți 100% sigur de vocația voastră de a intra în seminar sau în noviciat.
  • Datorită scandalurilor recente, verificarea fundalului a devenit din ce în ce mai riguroasă. Contextul dvs. criminal va fi investigat, accentuând comportamentul sexual al infractorilor.

  avertismente

  • Biserica Catolică este o instituție globală cu multe tradiții. Este mai bine să discutați cu un preot local pentru a afla mai multe despre acest proces în regiunea dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să te căsătorești cu o altă religieCum să te căsătorești cu o altă religie
  Cum să te căsătorești cu Biserica CatolicăCum să te căsătorești cu Biserica Catolică
  Cum de a crea un dans evanghelicCum de a crea un dans evanghelic
  Cum să scrieți o scrisoare unui preotCum să scrieți o scrisoare unui preot
  Cum să te apropii de Dumnezeu ca creștinCum să te apropii de Dumnezeu ca creștin
  Cum să vă închinați lui Dumnezeu în spirit și în adevărCum să vă închinați lui Dumnezeu în spirit și în adevăr
  Cum să vă consacrațiCum să vă consacrați
  Cum se convertește de la hinduism la creștinismCum se convertește de la hinduism la creștinism
  Cum să deveniți un sfântCum să deveniți un sfânt
  Cum să devii tatăCum să devii tată
  » » Cum să devii preot catolic

  © 2011—2020 ertare.com