Cum să devii cardinal

Calea de a deveni un cardinal al Bisericii Romano-Catolice nu este scurtă, nu este ușor și nu veți avea aproape nici un control asupra problemei după un anumit punct. Cu toate acestea, dacă sunteți convins să urmați această cale pe un nivel spiritual și religios, vă vom prezenta ceea ce ar trebui să știți.

pași

Partea 1
La început

Imagine cu titlul Deveniți un Cardinal Pasul 1
1
Determinați dacă îndepliniți cerințele. Pentru a începe procesul de a deveni Cardinal al Bisericii Catolice, va trebui să îndepliniți câteva cerințe esențiale. Trebuie să fii catolic, bărbat și singur.
 • Pe lângă faptul că este singur, trebuie să faceți un jurământ de castitate pe tot parcursul vieții.
 • Atâta timp cât sunt îndeplinite celelalte condiții, chiar dacă sunteți văduv, puteți deveni membru al clerului. Cu toate acestea, va trebui în continuare să faceți un jurământ de castitate pentru viitor.
 • Dacă vrei să fii membru al clerului, nu poți fi un bărbat divorțat, dar ai putea deveni un bărbat divorț dacă ai o anulare.
 • Imagine intitulată Deveniți un Cardinal Pasul 2
  2
  Fii activ în parohia ta și în comunitatea catolică. Este de așteptat ca clerul catolic să participe activ la viața acelor catolici pe care îi slujesc. Fiți activi în parohia voastră și în comunitatea catolică mai largă înainte de a începe procesul, astfel încât să aveți o idee despre ceea ce va fi și anumiți oameni cheie ar putea să vă vadă cu ochi mai buni.
 • Imagine cu titlul Deveniți un Cardinal Pasul 3
  3
  Discutați despre chemarea la viața religioasă. Ar putea părea evident, dar devenirea unui cardinal (sau episcop sau preot) necesită un angajament spiritual cu normă întreagă. O vocație este un apel, așa că înainte de a merge mai departe în proces, trebuie să vă asigurați că Dumnezeu te cheamă la o viață religioasă.
 • Ca parte a procesului de discernământ, adresați-vă preotului pentru îndrumare. Pastorul și alți lideri ai comunității dvs. catolice vă pot oferi mai multe informații și îndrumări. Acești oameni s-ar putea ruga, de asemenea, pentru tine și pentru tine să te ajute în discernământul tău personal.
 • Imagine cu titlul Deveniți un Cardinal Pasul 4
  1
  Obțineți o diplomă universitară. Va trebui să obțineți o diplomă universitară de patru ani de la o instituție acreditată. Din punct de vedere tehnic, titlul ar putea fi de orice fel de carieră, dar preferabil va fi un grad de filosofie catolică.
  • În momentul absolvirii, nu va fi necesar ca notele dvs. să fie cele mai înalte din clasă, dar trebuie să fiți un student mediu sau superior.
 • Imagine cu titlul Deveniți un Cardinal Pasul 5
  2
  Înscrieți-vă într-un program preoteologic. Va trebui să urmați un program de pre-teologie de doi ani, care constă în 30 de ore de credit de cursuri de filozofie și 12 ore de cursuri de cursuri de teologie.
 • Rețineți că probabil veți îndeplini cerințele parțial sau complet în timpul anilor de studii colegi, dacă urmați cursuri la o universitate catolică care să corespundă cursurilor necesare într-un program pre-teologic.
 • Imagine intitulată Deveniți Cardinalul Step 6
  3
  Obțineți un masterat în divinități într-un seminar. Participați la un seminar catolic și câștigați o diplomă de masterat de patru ani.
 • Pentru a intra într-un seminar, probabil că veți avea nevoie de scrisori de recomandare de la actualii lideri ai bisericii voastre.
 • Din punct de vedere academic, seminarul te pregătește cu cursuri în studii biblice, filozofie și teologie catolică, liturghii, studii pastorale, istorie și predicare a Bisericii.
 • În plus, seminarul vă va ajuta să vă deosebiți definitiv chemarea la o vocație religioasă. Aceasta înseamnă că veți fi pregătiți academic și spiritual.
 • Introducerea unui seminar nu este o decizie permanentă. Nu veți avea obligația de a avea viață și de a îndeplini lucrarea unui preot până când veți face juramintele dvs. finale.
 • Imagine intitulată Deveniți un Cardinal Pasul 7
  4
  Petreceți ceva timp ca diacon. În general, va trebui să vă dedicați timp de șase luni ca diacon, înainte de a fi hirotonit preot. În calitate de diacon, va trebui să participați activ la funcționarea parohiei pe care o veți fi încredințată.
 • În esență, timpul petrecut în calitate de diacon va fi ca perioada de probă pentru preoție. Preotul din parohia desemnată vă va încredința multe îndatoriri, dintre care foarte des va trebui să îndepliniți rolul de preot atunci când timpul este corect.
 • Preotul bisericii desemnate poate să-și exprime opinia dacă vă consideră potrivită pentru preoție sau nu.
 • Imagine intitulată Deveniți un Cardinal Pasul 8
  5
  Lăsați-i să vă ordoneze. După ce a îndeplinit toate cerințele la nivelul pregătirii academice, pasul final pe calea către preoție este obținerea aprobării episcopului. Dacă episcopul diecezei voastre stabilește că aveți ceea ce este necesar pentru a fi un preot bun, vă va ordona.
 • Când episcopul diecezei voastre vă aprobă, va avea loc o ceremonie oficială de hirotonire în care veți face jurămintele și veți deveni oficial preot.
 • După ce ați luat ordinul preoțesc, episcopul eparhiei voastre vă va încredința o poziție. În general, veți fi numiți preot sau preot asistent într-o parohie care aparține diecezei, dar, ocazional, ați putea fi numit capelan al unui spital catolic sau al unui post similar. Puteți face o cerere, dar poate sau nu să vă influențeze poziția finală.
 • Partea 3
  Deveniți episcop  Imagine cu titlul Deveniți un Cardinal Pasul 9
  1
  Obțineți un doctorat în teologie. Deși nu este o cerință oficială, obținerea unui doctorat în teologie va crește șansele de a fi selectat pentru a fi episcop.
  • Pentru a avea chiar și mai multe probabilități, studiați programul la o universitate catolică, deoarece o instituție catolică vă va învăța teologia din perspectiva voastră.
 • Imagine cu titlul Deveniți un pas Cardinal 10
  2
  Obțineți suficientă experiență. Experiența nu este, de asemenea, o cerință oficială, dar este o altă calitate importantă "neoficială" pe care trebuie să o aveți dacă doriți să fiți ales. Veți avea nevoie de experiență vitală și vocațională pentru a trece testul, în plus, trebuie să aveți vârsta de 35 de ani sau mai mult și un preot de 5 ani sau mai mult.
 • În această perioadă de timp, va fi foarte util să vă faceți un nume pentru dvs. Cu cât sunteți mai activi și mai dedicați ca preot, cu atât mai mult este posibil ca eforturile voastre să fie recunoscute de oamenii potriviți.
 • Imagine intitulată Deveniți un pas Cardinal 11
  3
  Așteptați până când un episcop local se retrage sau moare. Numărul de episcopi este determinat de numărul de dieceze. Singura modalitate de a deveni episcop este să așteptați până când episcopul diecezei sau un episcop al unei eparhii din apropiere se retrage sau moare, creând astfel o poziție disponibilă.
 • Este obligatoriu ca episcopii să se pensioneze la vârsta de 75 de ani.
 • Imagine cu titlul Deveniți un pas Cardinal 12
  4
  Asteptati ceva nou Din păcate, nu veți putea să vă aplicați sau să vă prezentați drept candidat pentru a deveni episcop. Episcopii locali ai eparhiilor vecine vor face selecția inițială a candidaților, care trebuie să treacă prin diferite canale înainte de a fi ales un nou episcop. Cu toate acestea, dacă te aleg, probabil vă vor informa câteva luni după deschiderea postului.
 • Episcopii locali vor selecta preoții din zonă și vor face o listă cu potențialii candidați pe care îi consideră capabili să îndeplinească îndatoririle unui episcop. Acești candidați sunt incluși într-o listă nedivulgată și trimiși la nunțiul apostolic.
 • Nunțiul apostolic este ambasadorul Romei într-o țară. El se ocupă de revizuirea numelor listei trimise de episcopi și după efectuarea unei serii de interviuri și investigații, el alege trei candidați din listă. Apoi, treceți cele trei nume la congresul episcopilor de la Roma.
 • Congresul episcopilor de la Roma va examina cei trei candidați și va determina cine, probabil unul, ar trebui să fie ales ca nou episcop. Dacă nu este mulțumit de nimeni, nunțiul apostolic va trebui să aleagă alți trei candidați. Dacă vă place cineva, numele va merge la Papă.
 • Papa va examina candidatul final. Dacă este aprobat, candidatul va deveni noul episcop. Dacă o respinge, nunțiul apostolic va trebui să aleagă alți candidați.
 • Partea 4
  Deveniți un cardinal

  Imaginea intitulată Deveniți un pas Cardinal 13
  1
  Înțelegeți rolul unui cardinal. Cardinalul nu este capul celorlalți episcopi, așa cum ar putea însemna ierarhia Bisericii Catolice. Cardinalul rămâne un episcop și titlul de "cardinal" este doar unul suplimentar.
  • Țineți minte că, potrivit legilor eclesiastice, noii cardinali trebuie să fie hirotoniți episcopi înainte ca ei să fie considerați drept cardinali. Cu toate acestea, în anumite cazuri foarte rare, acei preoți în vârstă, care au câștigat o mare recunoștință și au făcut admirabil în biserică, pot fi numiți cardinali fără să fi fost numiți mai întâi episcopi.
 • Imagine cu titlul Deveniți un Cardinal Pas 14
  2
  Uită-te la diferitele categorii de cardinali. Printre cardinali există diferite grade de tren: Cardinalul Bishop, Cardinalul Presbyter și Cardinalul Deacon. Nici un rang nu este "mai mare" decât altul în sine, dar fiecare rang are propriile responsabilități.
 • Episcopii cardinali sunt episcopii din Roma care servesc cu normă întreagă în administrarea centrală a afacerilor Bisericii în Curia Romană sau în corpul guvernamental al Bisericii.
 • Preoții cardinali sunt episcopii ale căror eparhii sunt în afara Romei.
 • Cardinalii diaconi sunt episcopii titulari ai căror principale atribuții sunt de a sluji la Curia Romană cu normă întreagă.
 • Imaginea intitulată Deveniți un pas Cardinal 15
  3
  Creste șansele de a deveni arhiepiscop al eparhiei corecte. Din punct de vedere tehnic, poți fi numit cardinal atâta timp cât ești un episcop al oricărei eparhii, dar episcopii sau arhiepiscopii din anumite dieceze, potrivit povestirii, sunt mult mai probabil să fie selectați decât mulți alții.
 • Când ajungeți la această etapă de pregătire, urmăriți episcopii care au devenit cardinali în ultimele decenii pentru a vă stabili probabilitățile. În mod tradițional, în SUA, Baltimore și Boston sunt eparhiile din care au părăsit cei mai mulți cardinali.
 • Țineți minte că un arhiepiscop este un episcop care stăpânește propria eparhie conducând, de asemenea, episcopii altor eparhii mai mici, într-un district metropolitan mai larg.
 • Imaginea intitulată Deveniți un pas Cardinal 16
  4
  Fiți numiți de Papă. Ca și pentru a deveni episcop, nu există nici o posibilitate de a vă prezenta în calitate de candidat sau de a vă aplica pentru slujba cardinalului. Mai degrabă va fi necesar să aveți speranța că actualul Papă vă va vedea eforturile, va recunoaște semnificația lor spirituală și va decide că trebuie să fiți Cardinalul prin voia lui Dumnezeu.
 • În afară de sugestiile deja menționate, vă va fi foarte util să fii un episcop notoriu evlavios. Indiferent de dieceza pe care o slujiți, ca episcop trebuie să demonstrați dăruirea voastră voinței lui Dumnezeu și dorința voastră de a conduce credința catolică a turmei care vi-a fost încredințată pentru a fi recunoscută și luată în considerare.
 • Imagine cu titlul Deveniți un pas Cardinal 17
  5
  Luați jurământul cardinalilor. Când ați selectat să fie cardinal, vi se va da tinuta corespunzătoare în timpul unei ceremonii oficiale care va avea nevoie, de asemenea, să facă un jurământ să-și exprime dedicarea în noua poziție.
 • În timpul ceremoniei, veți primi o tichie stacojie (pălărie) și un biretta stacojiu (pălărie de mătase patru colțuri) plus un inel care reprezintă noul titlu.
 • Jurământul cardinalilor ar putea fi tradus astfel:
 • „Eu [numele și prenumele], Cardinal al Sfintei Biserici Romane, promite și jura credință de azi și pentru totdeauna, în timp ce el trăiește pentru Hristos și Evanghelia sa, să fie ascultător constant al Sfântului Imperiu Roman Biserica Apostolică, Peter binecuvântat în persoana Suveran Pontif Francisc și succesorul său ales canónicamente- să mențină întotdeauna comuniunea cu Biserica catolică, în cuvânt și done- nu spune nimănui ce se bazează pe secrete și nu dezvăluie ar putea dăuna sau dezonoare la Biserica Sfântă - să îndeplinească sarcinile la care sunt chemat prin slujirea mea Bisericii cu mare diligență și loialitate, conform normelor legii. Deci, ajută-mă pe Dumnezeu Atotputernic. "
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crea un site web pentru o bisericăCum de a crea un site web pentru o biserică
  Cum de a desena un trandafir nauticCum de a desena un trandafir nautic
  Cum să faci un sutien sport purtând o scurtăCum să faci un sutien sport purtând o scurtă
  Cum să te căsătorești cu Biserica CatolicăCum să te căsătorești cu Biserica Catolică
  Cum să alegi nașii buniCum să alegi nașii buni
  Cum să devii avocat în CaliforniaCum să devii avocat în California
  Cum să spun Te iubesc în arabăCum să spun Te iubesc în arabă
  Cum să scrieți o scrisoare unui preotCum să scrieți o scrisoare unui preot
  Cum sa faci un barbat adult sa aiba maniere buneCum sa faci un barbat adult sa aiba maniere bune
  Cum se convertește de la hinduism la creștinismCum se convertește de la hinduism la creștinism
  » » Cum să devii cardinal

  © 2011—2020 ertare.com