Cum să facem față unei crize existențiale

O criză existențială poate apărea atunci când răspunsurile la anumite întrebări despre sensul și scopul vieții (și despre funcția noastră în ea) nu sunt valide, satisfăcătoare și, prin urmare, nu ne permit să găsim pacea interioară. Reflectând asupra vieții și neștiind ce scop trebuie urmărit pentru a împlini împlinirea personală, poate deveni obositor din punct de vedere mental. Determinarea și obiectivele personale vă vor ajuta să vă găsiți mai bine.

pași

Image cu titlul Deal cu o criză existențială Pasul 1
1
Recunoașteți că treceți printr-o criză existențială. Dacă vă puneți la îndoială scopul existenței voastre sau dacă fundamentele vieții dvs. par instabile și temporare, este posibil să vă confruntați cu o criză (de obicei numită "existențială" prin relația sa cu anumite idei studiate de curentul filosofic al existențialismului) care ar putea fi rezultatul:
 • Sentimentul de a fi singur și izolat în lume
 • O schimbare în modul de înțelegere sau percepție a moralului
 • Credeți că viața nu are nici un sens sau un scop extern
 • Fiți conștienți de libertatea de sine și de consecințele acceptării sau respingerii acestei libertăți
 • O experiență extrem de plăcută sau dureroasă care încurajează căutarea sensului ei.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială Pasul 2
  2
  Decideți care este sensul vieții voastre. Existențialismul sugerează că fiecare individ are capacitatea de a alege parametrii propriei existențe. Alegerea scopului și a semnificației vieții pentru dvs. fără ajutorul din afară ar putea fi cheia soluționării unei crize existențiale. Iată câteva metode care pot ajuta:
 • Metoda 1
  Metoda de Ultimul Mesia

  Filosoful norvegian Peter Wessel Zapffe susține că conștiința umană este direct asociată cu "represiunea excesului dăunător al conștiinței", și sugerează patru modalități de a rezolva această problemă:

  Image cu titlul Deal cu o criză existențială
  1
  izolaţie: eliminați orice gânduri sau sentimente negative sau trăite din conștiința dvs. și respingeți-le în mod activ.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială Etapa 4
  2
  ancorare: elimină sentimentele de izolare "ancorare" conștiința voastră la anumite valori sau idealuri predeterminate cum ar fi "Dumnezeu, Biserica, statul, moralitatea, destinul, legile vieții, oamenii, viitorul"... Concentrarea pe astfel de lucruri (fie să crezi în ei, fie să le respingi) te poate ajuta să simți că conștiința ta nu se învârte sau, după cum spunea Zapffe, să construiești "pereții în jurul luptei lichide a conștiinței".
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială
  3
  distragere a atenției: ține-ți gândurile departe de orice idee înfricoșată care îți ocupă timpul cu distragere. Concentrați-vă energia pe anumite hobby-uri, proiecte, lucrări sau orice altceva care vă împiedică să vă distrați.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială
  4
  sublimare: direcționați energia spre căi de evadare pozitive și creative cum ar fi muzică, artă, literatură sau orice altă activitate care vă permite să vă exprimați.
 • Metoda 2
  Alte metode

  Image cu titlul Deal cu o criză existențială
  1
  Aflați care este cauza problemei. Gandurile singure nu sunt o problema, insa bazandu-te pe acele ganduri este o problema. Gândurile voastre (și limba în care le experimentați) provin din condiționarea voastră, din mediul dvs. social și din reacția dvs. față de experiențele voastre.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială 8
  2
  Încercați să vedeți viața și locul pe care îl ocupați în ea, așa cum sunt cu adevărat. Întrebați totul și încercați să vedeți dincolo de ideile false și de condițiile sociale, politice, spirituale și personale.
 • Imaginea intitulată Deal cu o criză existențială Etapa 9
  3
  Rețineți că aceasta este o problemă obișnuită. Trebuie să știți că oamenii noștri se simt adesea ca și când suntem prinși într-un joc creat și controlat de alții care nu sunt cel puțin preocupați de interesele noastre personale sau de cele ale umanității în general. Când treceți printr-o criză, se pare că și alții au reușit să progreseze datorită ignoranței, fricii și abilității de a manipula alte persoane. Investigați istoria civilizației și cum a început această rasă nebună, cum sa perpetuat. Apoi, începeți să formulați înțelegerea proprie pentru a vedea unde puteți merge.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială
  4
  Gândiți-vă cât de bine ar trebui să fie o orchestrație. Se pare că există ceva consistent deasupra noastră, cel puțin la nivel micro.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială 11


  5
  Nu te mai compara cu ceilalți. Capacitatea dvs. de a experimenta satisfacția va crește semnificativ atunci când vă opriți compararea cu alte persoane și începeți să vă comparați cu voi înșivă. Cât de ironic poate fi, puteți să o atingeți dacă adoptați o viziune mai subiectivă și mai stoică asupra voastră.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială
  6
  Nu vă fie frică să vă stabiliți propriile standarde. Amintiți-vă că trebuie să ștergeți "să"- Tu decizi tu. (Această afirmație este a "taxă", deci nu luați prea mult în considerare). Doar tu îți creezi propriile valori și, nu uitați, valorile depind practic de factori genetici și fizici, deși par să aibă mai multă relație cu terenul emoțional. Dacă vă simțiți anxietate deoarece nu știți ce să faceți, acum că nu există nimeni care să vă spună ce să faceți, să vă gândiți că nu trebuie să vă faceți griji, ci exact opusul ... Vă amintiți copilăria voastră? Intriga? Aventura? Să mirosi mirosuri noi și să atingi țesături noi? Alimente noi? Faceți ceva pentru a vă îmbunătăți capacitatea de a vă bucura de lucruri.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială 13
  7
  Încercați să vă exprimați problema. Unii oameni scriu propoziții lungi pentru a determina care este problema lor. Alții încep prin a scrie o poezie pentru a-și lăsa gândurile și sentimentele să curgă. Apoi, puteți scrie în proză.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială 14
  8
  Imaginați-vă sfatul care vă va oferi mai mulți oameni pe care îi place sau pe care îi respectați. Nu stați cu nimic jignitor. Încercați cu primul dvs. profesor la școală sau cu acea persoană cu care v-ați îndrăgostit nebun în liceu. Nu sunt de mare ajutor, nu-i așa? Dar este distractiv să vorbim cu ei.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială Pasul 15
  9
  Gândiți-vă la consiliu pe care le-ar da unei alte persoane în aceeași situație. Ar mai părea încă o problemă serioasă?
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială 16
  10
  Rezolva problema Dacă nu reușiți să vă rezolvați problema, înseamnă că este un conflict de greutate. Dacă soluția implică modificări mari, faceți câteva zile să gândiți.
 • Dacă nu puteți face nimic pentru a vă rezolva problema acum, acceptați-o. Dacă e târziu, mergeți la culcare - dacă nu puteți dormi, căutați ceva de făcut, nu este nevoie să vizionați televizorul sau să priviți ecranul computerului (lumina albastră cauzează insomnie). În scurt timp, veți dori să dormiți. Dacă este ziua, faceți un exercițiu sau încheiați munca. Fii profesionist Un mic succes nu face rău nimănui.
 • Imaginea intitulată Deal cu o criză existențială 17
  11
  Puneți în practică ceea ce ați învățat. Deși, după o mare cercetare, încă vă simțiți nemulțumiți, veți obține cunoștințe și criterii filosofice pentru a analiza situația. În acest moment trebuie să știți că dorința adevărului despre viață este absurdă. Întrucât nu știm cu adevărat dacă existența umană are vreun sens, putem întotdeauna să recidiveze îndoială și să pună la îndoială semnificația vieții din nou.
 • Dacă puneți viața și moartea în două coloane și sensul și lipsa sensului existenței în două rânduri, veți vedea că trăirea celui mai bun pe care o puteți pentru tot restul vieții este cea mai bună opțiune (indiferent de ce ororuri pot fi ascunse). după autenticul simț al existenței).
 • Imaginea intitulată Deal cu o criză existențială 18
  12
  Încercați să generați pace și bucurie. Te afli în situația în care te afli, nu-ți face rău pe tine sau pe alții - deși câteodată suferi, vei termina să o depășești. Căutați satisfacție în plăcerile mici ale vieții prin simțuri. Opriți-vă să miroșiți trandafirii, simțiți lumina soarelui, savurați mâncarea, contemplați frumusețea și ascultați apelul inimii voastre. Poți da viață vieții pentru tine și găsește locul pe care vrei să-l ocupi în ea. La urma urmei, este vorba despre viata, jocul, experimentul. Joacă-te cu propriile reguli, respectând în același timp alții și rezolvă problemele tale cât poți. Dacă doriți să găsiți soluția, acceptați ajutorul altora.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială Pasul 19
  13
  Curățați camera în care vă aflați. Acest lucru vă va ajuta să vă clarificați puterea în lume și vă lasă câteva minute să utilizați tehnici de bază pentru a rezolva problemele. Nu te limita la a pune totul în locul ei, curățenie cu atentie camera cu produse potrivite.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială Pas 20
  14
  Ține minte că mâine va fi o zi nouă. Mâine veți avea o altă ocazie de a face schimbări în căutarea fericirii și a satisfacției personale. Puterea este a ta, ai siguranța.
 • Image cu titlul Deal cu o criză existențială 21
  15
  Întrebați-vă singur Dacă nu v-ați păsa de problema filozofică a disperării existențiale, nu ați avea de-a face cu o criză existențială, deoarece imposibilitatea de a demonstra ceva ar purta cu tine. Dacă citiți această pagină, vă faceți griji. Prin urmare, ar trebui să fiți interesați de problema filosofică: de ce? Pentru a fi consecvent, trebuie să analizați riguros motivațiile dvs., în același mod în care vă reflectați asupra tuturor celorlalte. O întrebare foarte utilă pentru această analiză este "Dacă aș fi descoperit adevărul și semnificația vieții, ce aș face, ce credeam și ce m-aș simți?", pentru că ceea ce vă imaginați că ați face, gândiți și simțiți este ceea ce vreți la urma urmei (căutarea sensului și a adevărului este doar o modalitate de a ajunge la acea situație finală imaginară). Dacă ceea ce vă imaginați este dăunător, căutați ajutor profesional.
 • sfaturi

  • Aveți grijă de corpul vostru Beți mai multă apă Poate calma durerea de cap si imbunatateste schimbarile de dispozitie si functia creierului. O plimbare vă poate ajuta să vedeți lucrurile dintr-o perspectivă diferită și să creșteți nivelul endorfinelor.
  • Nu-ți fie frică să faci greșeli. Dacă faceți o greșeală, luați-o ca o oportunitate de a câștiga experiență și înțelepciune pentru a schimba și a crește.
  • Dacă sunteți căsătoriți sau trăiți cu cineva important pentru dvs., iată regula de aur: nu-l treziți în seara asta dacă ați făcut-o deja ieri. Acea persoană te iubește, dar ți-a dat deja sfatul de care ai nevoie.
  • Deși este tentant să faceți acest lucru, nu plătiți pentru nesiguranța dvs. cu alții. Dacă credeți că sunteți fără valoare, este problema dvs. Îngroparea altor oameni nu vă va schimba percepția asupra ta, indiferent cât de greu încerci.
  • Uneori, puteți simți pur și simplu că vă plimbați în apele vieții și nu o trăiți pentru voi înșivă. Stați, concentrați-vă. Ce vrei cu adevărat să faci în viață? Când aveți răspunsul, faceți-o.
  • Acceptați lucrurile (și oamenii) pe care nu le puteți schimba sau controla.
  • Căutați succesul în realizări mici - aceasta va duce la satisfacții mai mari pe termen lung.
  • Nu renunta la a face fata unei probleme doar pentru ca ati auzit ca viata are mai mult sens atunci cand suferiti.
  • Fii generos și de ajutor celorlalți.
  • Nu gândiți prea mult după miezul nopții. Asta nu se termină niciodată bine, dacă nu ești ca o bufniță, nocturnă prin natură. În cazul în care cineva nu se simte bine în timpul zilei și lucrează bine noaptea, trebuie să inversăm normele și să nu gândim prea mult dimineața înainte de a fi fost suficient de treaz pentru a simți ceva, cu excepția durerii sau a furiei.
  • Printre autori care au abordat acest subiect sunt: ​​Nietzsche, Sartre și Camus. În funcție de modul în care vă aflați, citirea acestor filozofi vă poate face să vă simțiți mai bine sau mai rău.
  • Nu-ți fie frică să râzi de tine. Râzând la tine este o modalitate bună de a-ți cunoaște propria identitate. Această practică vă va oferi un adevărat simț al libertății personale. Este, de asemenea, o modalitate bună de a clarifica ceea ce este cu adevărat important. Dacă vă este greu să râdeți la ceva, problema dvs. este mult mai rea decât ați crezut.
  • Inspirați adânc prin nas și expirați prin gură - respirația rapidă prin gură este un semn de panică.
  • Devino dragoste în acțiune.
  • Nu-ți fie frică!
  • Mănâncă bine și beți din abundență apă purificată.
  • Meditează.
  • alege trăi, ierta, să învețe, dragoste și prosperă.

  avertismente

  • Nu recurgeți la consumul de alcool sau droguri pentru a vă depăși criza. Deși aceste substanțe par să ofere o ușurare imediată, consumarea lor în mod compulsiv va face să suferiți mai mult pe termen lung și vă va îngreuna creșterea și îmbunătățirea vieții.
  • Respectați existența altora. Dacă există ceva sau cineva care vă împiedică să vă atingeți obiectivul, va fi mai bine să determinați o soluție benefică pentru ambele părți. Cu alte cuvinte, uciderea, atacarea sau provocarea de orice fel a unei alte persoane sunt practici inacceptabile care vă pot duce la pierzare. Trăiește și lasă-te să trăiești, dragă. De asemenea, dacă credeți că viața voastră cum este acum este dezgustătoare, nu veți dori să vă imaginați cum este în închisoare. Dacă într-adevăr credeți că viața are mai mult sens prin suferință, ignorați pur și simplu acest sfat și continuați. Veți găsi conflicte interne foarte greu de rezolvat, fără îndoială.
  • Nu ezitați să apelați telefoane de speranță sau de ajutor. Este acolo pentru a beneficia persoanele cu probleme cum ar fi ale dvs. sau similare. Viața e grea. Ajutați-i pe ceilalți și să ceară ajutor atunci când ai nevoie.
  • Indiferent ce faceți, nu vă sinucideți, faceți tăieturi sau vă faceți rău de sine. Nu faceți nici o schimbare permanentă din cauza unei probleme temporare: distrugerea singurei copii a romanului dvs. sau obținerea unui tatuaj facial nu sunt opțiuni bune. Dacă vrei să te lupți cu părinții tăi, vopsește-ți părul albastru.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci față temerilor existențialeCum să faci față temerilor existențiale
  Cum să obțineți pacea mințiiCum să obțineți pacea minții
  Cum să vă definițiCum să vă definiți
  Cum să exerciți plinătatea mentală pentru a fi mai fericitCum să exerciți plinătatea mentală pentru a fi mai fericit
  Cum să găsiți scopul vieții voastreCum să găsiți scopul vieții voastre
  Cum să găsești pacea și fericirea adevăratăCum să găsești pacea și fericirea adevărată
  Cum să fii în paceCum să fii în pace
  Cum să găsești pacea interioară prin meditațieCum să găsești pacea interioară prin meditație
  Cum să identificați o criză masculină de vârstă mijlocie (pentru femei)Cum să identificați o criză masculină de vârstă mijlocie (pentru femei)
  Cum să facem față unei crize de identitate din universitateCum să facem față unei crize de identitate din universitate
  » » Cum să facem față unei crize existențiale

  © 2011—2020 ertare.com