Cum se instalează o placă de sunet

Doriți să adăugați mai multă putere de sunet la computer? Primele computere trebuie să aibă instalate plăci de sunet pentru a conecta difuzoarele, dar majoritatea computerelor noi au funcționalitate integrată a sunetului. Dacă sunteți unul dintre oamenii imersați în producția audio sau dacă doriți să obțineți cea mai bună calitate a sunetului pentru difuzoarele high-end, instalarea unei plăci de sunet vă va oferi sunetul de care aveți nevoie.

pași

Partea 1
Deschideți carcasa calculatorului

Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 1
1
Asigurați-vă că aveți nevoie de o placă de sunet. Aproape toate computerele moderne au placa de sunet încorporată în placa de bază. Puteți verifica dacă aveți cardul integrat prin vizualizarea conectorilor difuzoarelor din spatele calculatorului. Cardurile de sunet sunt necesare numai pentru audiophiles și pentru computerele din studiourile de înregistrare sau pentru cele vechi care nu au o cartelă integrată.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 2
  2
  Opriți calculatorul și scoateți toate cablurile. Acest lucru vă va permite să vă mutați computerul într-un loc unde îl puteți accesa cu ușurință. Așezați computerul pe o parte pe o masă cu porturile din spate cât mai aproape de suprafață. Porturile sunt conectate la placa de bază, astfel încât să le așeze cât mai aproape de masă va asigura accesul facil la placa de bază atunci când carcasa este deschisă.
 • Evitați plasarea computerului pe un covor.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 3
  3
  Scoateți panoul lateral al computerului. Cele mai multe carcase noi au șuruburi, deci este posibil să aveți nevoie de o șurubelniță. Șuruburile sunt situate pe spatele calculatorului. Scoateți panoul de pe partea opusă a plăcii de bază și lăsați-l deoparte.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 4
  4
  Conectați-vă la sol. Când lucrați cu componentele interne ale unui computer, trebuie să vă conectați întotdeauna la sol. Puteți folosi o brățară antistatică sau atingeți un robinet metalic pentru a evacua acumularea electrostatică. Dacă nu vă conectați la pământ, riscați deteriorarea componentelor cu descărcare electrostatică
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 5
  5
  Curățați praful. Acum, când calculatorul este deschis, ar trebui să profitați de ocazia de a curăța praful acumulat în interiorul carcasei. Prea mult praf poate provoca supraîncălzirea, ceea ce poate duce la defectarea componentelor.
 • Utilizați aer comprimat sau un vacuum mic pentru a îndepărta cât mai mult praf și resturi cât puteți. Asigurați-vă că ajungeți la toate colțurile și sloturile.
 • Partea 2
  Instalați cardul

  Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 6
  1
  Localizați sloturile PCI. Există sloturi în care puteți instala cardurile de extensie. Sloturile PCI sunt de obicei albe și pot fi de la 1 la 5. Aceste sloturi sunt aliniate cu panourile detașabile de pe spatele carcasei.
  • Dacă întâmpinați dificultăți în identificarea sloturilor PCI, verificați manualul pentru placa de bază. De asemenea, vă puteți informa pe Internet în cazul în care aveți numărul de model al plăcii dvs. de bază.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 7
  2
  Scoateți placa de sunet existentă (dacă este necesar). Dacă înlocuiți o carte veche, îndepărtați mai întâi cardul vechi. Dacă aveți două plăci instalate, va apărea conflicte cu hardware-ul. Scoateți șuruburile care fixează cardul în carcasă și scoateți cardul direct din slot.
 • Este posibil să fie necesar să deconectați placa de sunet de pe unitatea CD și DVD.
 • Asigurați-vă că ați deconectat difuzoarele conectate la vechea carte înainte de al scoate.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 8
  3


  Plasați noul card. Dacă instalați noua placă, îndepărtați panoul de protecție din spate. Asigurați-vă că crestăturile din sloturi aliniază cu cardul și apăsați cardul direct în jos și ferm. Nu forțați cardul să intre în slot și asigurați-vă că porturile din spate aliniază cu deschiderea.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 9
  4
  Fixați cardul cu un șurub. Plasați un singur șurub pe inelul metalic care fixează cardul pe carcasă. Nu o reglați prea mult, dar asigurați-vă că cardul este fixat perfect.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 10
  5
  Conectați placa de sunet la unitatea CD și DVD (opțional). Unele carduri de sunet mai vechi pot fi conectate la unitatea CD și DVD printr-un cablu mic. Acest lucru este opțional la aproape toate calculatoarele recente, deoarece această conexiune este acum realizată de hardware.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 11
  6
  Închideți carcasa. Înlocuiți panoul lateral de pe computer și fixați-l. Puneți calculatorul înapoi pe birou și conectați cablurile.
 • Partea 3
  Conectați difuzoarele

  Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 12
  1
  Așezați difuzoarele. Plasați difuzoarele în jurul computerului. Asigurați-vă că canalele din stânga și din dreapta se află pe laturile corecte. Evitați amplasarea subwooferului într-un colț sau în perete.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 13
  2
  Conectați difuzoarele la placa de sunet. Examinați porturile plăcii de sunet. Aceste porturi au un cod de culoare și este necesar să se potrivească aceste culori cu cablurile difuzoarelor.
 • Verde: difuzoare frontale sau căști
 • Negru: difuzoarele din spate
 • Argint: difuzoare laterale
 • Orange: centru sau subwoofer
 • Roz: microfon
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 14
  3
  Porniți computerul. Așteptați încărcarea Windows. Windows ar trebui să detecteze automat placa de sunet și unitățile vor fi instalate automat.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 15
  4
  Instalați driverele pentru placa de sunet. Dacă Windows nu poate instala driverele corecte pentru placa dvs. de sunet, va trebui să o faceți manual. Utilizați discul livrat împreună cu unitatea sau descărcați driverele de pe site-ul producătorului.
 • Imaginea intitulată Instalați o placă de sunet Pasul 16
  5
  Testați difuzoarele. Asigurați-vă că difuzoarele sunt pornite și volumul este ridicat. Faceți clic pe pictograma Difuzoare din tava de sistem. Când utilizați butonul glisant pentru a regla volumul, se va efectua un test sonor al difuzoarelor.
 • Dacă nu găsiți pictograma Difuzoare, este posibil ca placa de sunet să nu fie instalată corect. Asigurați-vă că driverele sunt instalate corect.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Modificarea sunetului notificărilor în KikModificarea sunetului notificărilor în Kik
  Cum se conectează boxele externe (difuzoare) la un Macbook ProCum se conectează boxele externe (difuzoare) la un Macbook Pro
  Cum să conectați un mixer DJ la computerul dvs. MacCum să conectați un mixer DJ la computerul dvs. Mac
  Cum să dezactivați placa de sunet integratăCum să dezactivați placa de sunet integrată
  Cum se detectează o placă de sunetCum se detectează o placă de sunet
  Cum sa alegi partile unui calculator personalizat (cu buget redus)Cum sa alegi partile unui calculator personalizat (cu buget redus)
  Cum să înregistrați audio pe un computerCum să înregistrați audio pe un computer
  Cum se înregistrează sunetul produs de placa dvs. de sunetCum se înregistrează sunetul produs de placa dvs. de sunet
  Cum se înregistrează audio dintr-o aplicație utilizând SoundflowerCum se înregistrează audio dintr-o aplicație utilizând Soundflower
  Cum se înregistrează sunetul pe un MacCum se înregistrează sunetul pe un Mac
  » » Cum se instalează o placă de sunet

  © 2011—2020 ertare.com