Cum se îngheață celulele în Excel

Când utilizați o foaie de calcul în Excel, cu siguranță veți avea de a face cu sute de celule. Pentru a păstra vizibile unele coloane și rânduri în timp ce răsfoiți întreaga foaie, este posibil să le imobilizați și astfel să le lăsați fixate. Dacă doriți să editați rapid două părți ale foii dintr-o dată, separarea panourilor va face sarcina mult mai ușoară.

pași

Partea 1
Înghețați celulele

Imagine intitulată Înghețarea celulelor în Excel Pasul 1
1
Determinați celulele pe care doriți să le imobilizați. Celulele imobilizate vor rămâne pe ecran, chiar dacă răsfoiți restul foii de calcul. Acest lucru este foarte util dacă doriți ca coloanele cu anteturi sau rânduri cu etichete să fie vizibile oriunde în foaia de calcul. Este posibilă numai imobilizarea unor rânduri sau coloane complete.
 • Imagine intitulată Înghețarea celulelor în Excel Pasul 2
  2
  Faceți clic pe fila "vedere". Căutați grupul "fereastră". În ea veți găsi butonul "Congelați panourile".
 • Imagine intitulată Înghețarea celulelor în Excel Pasul 3
  3
  Imobilizați rândul de sus. Dacă rândul de sus conține coloane cu anteturi pe care doriți să le vedeți întotdeauna, înghețați rândul de sus. Faceți clic pe butonul "Congelați panourile" și selectați "Înghețați rândul de sus". Aceasta va aduce o linie sub rândul de sus și o va face să rămână pe ecran, chiar dacă răsfoiți.
 • Imagine intitulată Înghețarea celulelor în Excel Pasul 4
  4
  Imobilizați coloana din stânga. Dacă aveți mai multe coloane pe care trebuie să le completați și doriți să vedeți identificatorul fiecărui rând, îngheți cel care este mai departe spre stânga. Faceți clic pe butonul "Congelați panourile" și selectați "Imobilizați prima coloană". Aceasta va aduce o linie în partea dreaptă a primei coloane și o va face să rămână pe ecran, chiar dacă navigați spre dreapta.
 • Imaginea intitulată Fără celule în Excel Pasul 5


  5
  Blochează coloane și rânduri. Este posibil să îngheți coloanele și rândurile dacă doriți să rămână pe ecran. Coloanele și rândurile imobilizate trebuie să fie conectate la marginea foii de calcul, dar este posibil să se blocheze mai multe coloane și rânduri în același timp.
 • De exemplu, este posibil să se înghețe coloanele A și B, dar nu să se imobilizeze numai coloana B.
 • Pentru a alege ceea ce doriți să imobilizați, selectați coloana pe care doriți să o fiți noul colț de sus, faceți clic pe "Congelați panourile" și selectați "Congelați panourile". Tot ceea ce este deasupra și în stânga celulei va fi imobilizat. De exemplu, dacă selectați celula C5, rândurile 1 până la 4 vor fi imobilizate lângă coloanele A și B.
 • Imaginea intitulată Înghețarea celulelor în Excel Pasul 6
  6
  Eliberează cela. Dacă doriți ca foaia să revină la starea sa normală, faceți clic pe buton "Congelați panourile" și selectați "Congelați panourile". Celulele imobilizate vor fi eliberate.
 • Partea 2
  Panouri separate

  Imaginea intitulată Congelați celulele în Excel Pasul 7
  1
  Decideți ce doriți să separați. Separarea panourilor vă permite să navigați individual prin secțiuni separate. Este foarte utilă paginile mari în care este necesară manipularea mai multor zone simultan.
  • Când se separă, vă veți separa de partea dreaptă și de partea de sus.
 • Imaginea intitulată Înghețarea celulelor în Excel Pasul 8
  2
  Trageți barele de separare. Separatoarele sunt bare mici amplasate în partea superioară a barei de navigație verticale și în partea dreaptă a barei de navigație orizontale. Faceți clic și trageți aceste bare pentru a seta noua margine de separare. Este posibil să navigați în foaia de calcul în fiecare dintre cadrele create.
 • Nu mai este posibil să trageți barele de separare în Office 2013. În schimb, faceți clic pe butonul "distinct" în fila "vedere" pentru a crea o separare implicită pe care puteți face clic și trageți pentru a efectua ajustări.
 • Imaginea intitulată Înghețarea celulelor în Excel Pasul 9
  3
  Eliminați o separare. Dacă doriți să eliminați o separare, faceți dublu clic pe bara de separare pentru a face să dispară.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se adaugă un antet în ExcelCum se adaugă un antet în Excel
  Cum se potrivesc coloanele Microsoft Excel în ordine alfabeticăCum se potrivesc coloanele Microsoft Excel în ordine alfabetică
  Cum se compară datele în ExcelCum se compară datele în Excel
  Cum se creează filtre în ExcelCum se creează filtre în Excel
  Cum se împarte ExcelCum se împarte Excel
  Cum să ștergeți duplicate în ExcelCum să ștergeți duplicate în Excel
  Cum se generează o foaie de calcul Excel dintr-un fișier PDFCum se generează o foaie de calcul Excel dintr-un fișier PDF
  Cum se fac tabele în Microsoft ExcelCum se fac tabele în Microsoft Excel
  Cum se face o foaie de calcul ExcelCum se face o foaie de calcul Excel
  Cum se tipăresc formulele celulelor utilizate într-o foaie de calcul ExcelCum se tipăresc formulele celulelor utilizate într-o foaie de calcul Excel
  » » Cum se îngheață celulele în Excel

  © 2011—2020 ertare.com