Cum se creează filtre în Excel

Filtrarea este o metodă convenabilă și fiabilă de localizare și gestionare a informațiilor într-o foaie de calcul. Puteți filtra informații utilizând funcția de filtrare automată din Excel 2007

pentru a afișa numai informații care îndeplinesc anumite criterii. Informațiile filtrate pot fi copiate, manipulate și tipărite fără a fi nevoie să le mutați într-o altă foaie de calcul. Utilizarea filtru automat, Puteți filtra informațiile, selectând criteriile dorite dintr-o listă, cum ar fi condițiile numerice sau culoarea. Aici vom explica modul de utilizare a funcției de filtrare Excel 2007.

pași

Metoda 1
Aplicați filtre

Imaginea intitulată Adăugați un filtru în Excel 2007 Pasul 1
1
Deschideți foaia de calcul pe care doriți să filtrați informații.
 • Imaginea intitulată Adăugați un filtru în Excel 2007 Pasul 2
  2
  Pregătiți-vă informațiile pentru filtrul de autofiltere Excel 2007. Excel poate filtra informații în toate celulele selectate într-un interval, atâta timp cât nu există rânduri sau coloane complet goale în interval. După găsirea unui rând sau a unei coloane goale, funcția de filtrare se oprește automat. Dacă datele din intervalul pe care doriți să filtrați sunt separate prin rânduri sau coloane goale, trebuie să eliminați aceste spații înainte de a continua filtrarea.
 • În caz contrar, dacă există informații în foaia de calcul pe care nu doriți să faceți parte din informațiile filtrate, separați informațiile utilizând una sau mai multe coloane sau rânduri necompletate. Dacă informațiile pe care nu doriți să le filtrați sunt sub informațiile care trebuie filtrate, utilizați cel puțin un rând complet gol pentru a finaliza filtrarea. Dacă informațiile pe care nu doriți să le filtrați se află în partea dreaptă a informațiilor care urmează să fie filtrate, utilizați o coloană complet necompletată.
 • De asemenea, este o practică bună să aveți rubricile coloane în intervalul informațiilor care sunt filtrate.
 • Imaginea intitulată Adăugați un filtru în Excel 2007 Pasul 3
  3
  Faceți clic pe orice celulă din intervalul pe care doriți să îl filtrați.
 • Imaginea intitulată Adăugați un filtru în Excel 2007 Pasul 4
  4
  Faceți clic pe fila "Date" a panglicii funcției Excel.
 • Imaginea intitulată Adăugați un filtru în Excel 2007 Pasul 5


  5
  Faceți clic pe opțiunea "Filtrare" din grupul "Sortare și filtrare". Săgețile scalabile vor apărea la începutul fiecărui interval de coloană. Dacă gama de celule conține anteturi de coloane, săgețile drop-down vor apărea în anteturi.
 • Imaginea intitulată Adăugați un filtru în Excel 2007 Pasul 6
  6
  Dați clic pe săgeata drop-down a coloanei care conține criteriile dorite pentru filtrare. Efectuați oricare dintre următoarele:
 • Pentru a filtra informațiile după criterii, faceți clic pentru a șterge caseta de selectare "(selectați toate"). Toate celelalte casete de validare vor fi debifate. Faceți clic pentru a selecta casetele cu criterii pe care doriți să le afișați în lista filtrată. selecta "în regulă" pentru a filtra intervalul în funcție de criteriile selectate.
 • Pentru a seta un număr ca filtru, faceți clic pe "Filtre număr" și apoi selectați comparația dorită din lista care va fi afișată. Se va afișa fereastra "Filtru personalizat". În caseta din dreapta operatorului de comparație, selectați numărul dorit din lista derulantă sau puteți introduce și valoarea. Pentru a configura filtrarea după număr cu mai mulți operatori de comparație, faceți clic pe opțiunea "y" pentru a indica că ambele criterii trebuie îndeplinite sau selectați opțiunea "o" pentru a indica că cel puțin unul dintre criterii trebuie îndeplinit. fi adevărat Selectați al doilea operator de comparație și selectați sau scrieți valoarea dorită în caseta din dreapta. Selectați "Ok" pentru a aplica filtrarea după număr în interval.
 • Pentru a filtra informațiile pe criterii de culoare, faceți clic pe "Filtrați după culoare". Selectați culoarea dorită din lista "Filter by font color" care va apărea. Informațiile vor fi filtrate în funcție de culoarea literei.
 • Metoda 2
  Eliminați filtrele

  Imaginea intitulată Adăugați un filtru în Excel 2007 Pasul 7
  1
  Dați clic pe săgeata drop-down a intervalului care conține filtrul și apoi selectați "Șterge filtrul" pentru a elimina filtrul dintr-o coloană.
 • Imaginea intitulată Adăugați un filtru în Excel 2007 Pasul 8
  2
  Selectați fila "Date" a panglicii funcției Excel și apoi selectați "Ștergeți" pentru a elimina filtrele din toate coloanele.
 • sfaturi

  • Pe măsură ce configurați filtrele, puteți, de asemenea, să organizați informațiile după cum este necesar. Puteți sorta informațiile în modul ascendent, "Sortare de la A la Z" pentru text, "Sortare de la cel mai mic la cel mai mare" pentru numere, descendent prin selectarea opțiunii "Sortare de la Z la A", "Sortare de la cea mai înaltă la cea mai mică" de asemenea, prin culoarea literei.
  • Pentru a actualiza rezultatele informațiilor filtrate, faceți clic pe fila "Date" și apoi selectați "Reaplicați".
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se adaugă un antet în ExcelCum se adaugă un antet în Excel
  Cum se adaugă o coloană într-un tabel pivotCum se adaugă o coloană într-un tabel pivot
  Cum să grupați și să creați scheme în ExcelCum să grupați și să creați scheme în Excel
  Cum se calculează deviația medie și standard cu Excel 2007Cum se calculează deviația medie și standard cu Excel 2007
  Cum se creează tabele dinamice în ExcelCum se creează tabele dinamice în Excel
  Cum se creează o histogramă în ExcelCum se creează o histogramă în Excel
  Cum să ștergeți duplicate în ExcelCum să ștergeți duplicate în Excel
  Cum să ștergeți rânduri goale în ExcelCum să ștergeți rânduri goale în Excel
  Cum se stabilește o parolă în Excel 2007Cum se stabilește o parolă în Excel 2007
  Cum se generează o foaie de calcul Excel dintr-un fișier PDFCum se generează o foaie de calcul Excel dintr-un fișier PDF
  » » Cum se creează filtre în Excel

  © 2011—2020 ertare.com