Cum se trece de la Windows la Linux

Un ghid sugestiv despre cum să vă mișcați de la Windows la Linux. Obțineți un eșantion de Linux fără a întrerupe instalarea Windows.

pași

Imaginea intitulată Mută ​​de la Windows la Linux Pasul 1
1
Alegeți o distribuție Linux. Cercetarea este esențială. Cercetați ce este mai bun GNU / Linux distribuție pentru tine Suntem cu toții diferiți, iar distribuțiile Linux sunt diferite, dar este probabil una (sau două) pe care vă place mai mult decât restul. Dacă sunteți nou în acest sistem de operare, este probabil cel mai bine să încercați ceva de genul Ubuntu, Debian, Fedora, OpenSuse, Mandriva, PCLinuxOS sau Linux Mint. Aceste distribuții sunt destinate utilizatorilor neexperimentați și vă vor ajuta pe parcurs. Distribuția Ubuntu nu mai trimite un CD fără taxă, dar există site-uri pe Internet care percep taxe mici pentru costurile de transport. Cea mai rapidă și probabil cea mai puțin costisitoare modalitate de a obține Linux este să descărcați o imagine .iso de pe site-ul de distribuție și să o scrieți pe un CD sau să creați o unitate flash bootabilă utilizând un instrument cum ar fi Pendrivelinux. Ubuntu este în prezent distribuția cea mai populară pentru utilizatorii noi în Linux și are forumuri active de suport.
 • Imaginea intitulată Mută ​​din Windows în Linux Pasul 2
  2
  Testați versiunile cu "CD independent" în primul rând, Presupunând că computerul dvs. va porni din unitatea CD - cel mai mult. Cele mai multe distribuții oferă ISO-uri pe CD-uri de sine stătătoare pe site-urile lor, pe care le puteți arde apoi pe un CD. Un CD stand-alone înseamnă că Linux va rula complet de pe CD-ul și nu va atinge instalarea Windows. Acest lucru vă va permite să încercați câteva dintre caracteristicile oferite de Linux fără să vă curățați instalarea Windows existentă. Dacă computerul nu pornește de pe un CD independent la prima încercare, încercați să aruncați o privire la ordinea de încărcare din BIOS-ul calculatorului și să setați unitatea CD-ROM la o prioritate mai mare decât unitatea principală.
 • Imaginea intitulată Mută ​​din Windows în Linux Pasul 3
  3
  Utilizați aplicații Linux care au fost adaptate prin aplicații Windows sau cross-platform. [1], obrăznicie, VLC, Inkscape și GIMP Sunt exemple bune în acest sens. Utilizarea acestor aplicații vă va ajuta să vă obișnuiți cu tipul de aplicații disponibile în Linux. Utilizarea aplicațiilor cu sursă deschisă va fi un stimulent real atunci când faceți schimbarea și va fi relativ nedureroasă pentru, de exemplu, un utilizator xchat utilizați XChat în noul dvs. sistem, mai degrabă decât pentru un utilizator mIRC (sau alt client IRC pentru Windows) trebuie să învețe un program complet nou.
 • Imaginea intitulată Mută ​​din Windows în Linux Pasul 4
  4
  Faceți o copie de rezervă a tuturor datelor importante înainte de a face orice altceva. Dacă faceți o greșeală de instalare a Linux-ului, va trebui să formatați hard disk-ul pentru a obține totul în locul său. În acest caz, veți pierde toate datele. Este foarte important să faceți copii de siguranță dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Mută ​​din Windows în Linux Pasul 5


  5
  Obțineți un CD de instalare Linux. Dacă porniți computerul de pe un CD, acesta vă va îndruma prin pașii necesari pentru a instala Linux. Unele distribuții, cum ar fi Ubuntu, sunt de fapt instalate de pe un CD independent, deci nu va trebui să descărcați o imagine suplimentară.
 • Imaginea intitulată Mută ​​de la Windows la Linux Pasul 6
  6
  Alegeți ce sistem de operare să bootați odată ce ați terminat instalarea Linux. Aceasta se numește boot dublu. Este recomandabil să faceți acest lucru înainte de a vă converti complet la Linux, pentru a avea opțiunea de a vă întoarce dacă ceva nu merge bine.
 • Imaginea intitulată Mută ​​din Windows în Linux Pasul 7
  7
  Bucurați-vă de Linux. Odată cu trecerea timpului, veți găsi că trebuie să porniți Windows mai puțin și mai puțin. Utilizarea Linux este o experiență de învățare. Asigurați-vă că faceți cea mai mare parte a ajutorului "comunitate", disponibil pentru majoritatea distribuțiilor Linux. Există de obicei o comunitate mare în care puteți pune întrebări și veți găsi oameni mai mult decât dispuși să vă ajute cu orice problemă aveți. Asigurați-vă că utilizați Google și funcțiile de căutare pe site-urile web ale comunității, deoarece unii oameni se pot simți enervați de faptul că trebuie să răspundă la aceleași întrebări în forumuri și pe IRC. Vizitați pagina de suport a distribuției dvs. sau întrebările frecvente (FAQ prin acronimul său în limba engleză).
 • Imaginea intitulată Mută ​​din Windows în Linux Pasul 8
  8
  Curățați partiția Windows (dedicați întregul disc Linux) odată ce vă simțiți confortabil cu Linux. Este foarte probabil să nu vă întoarceți niciodată!
 • sfaturi

  • Experiență. Unele versiuni Linux, cum ar fi "Puppy Linux" și "Damn Small Linux", sunt difuzate pe CD-uri sau pe carduri de memorie (Puppy Linux introduce cu ușurință o cartelă de memorie de 128 MB, în timp ce DSL ocupă doar 50 MB) Absolut hard diskul computerului (dacă nu doriți să îl faceți). Descărcați un fișier comprimat "iso" și utilizați "unetbootin" [2] pentru a le transfera pe o cartelă de memorie USB sau un program asemănător "Nero" pentru a inscripționa fișierul de imagine .iso pe un CD (nu va funcționa dacă sunt doar copiile).
  • Dacă doriți să jucați jocuri, încercați software-ul VIN, Loki sau care rulează Windows într-o mașină virtuală cu kqemu sau qemu. Există, de asemenea, mai multe jocuri creat gândire Linux, cum ar fi Nexuiz sau Bătălia pentru Wesnoth. În funcție de gustul dvs. pentru jocuri, poate puteți găsi ceva care vă place și care funcționează într-un mod nativ.
  • Linux este foarte diferit de Windows în sensul că fiecare individ preferă o distribuție diferită decât cea recomandată. Ubuntu și Kubuntu sunt un exemplu comun în acest sens. Ambele sunt aceleași în kernel, dar au medii desktop diferite. Deci, dacă simți că trebuie să încerci o distribuție diferită (atâta timp cât ești sigur și ai o cunoaștere decentă cum să o rezolvi), descărcarea ei și arderea unui CD merită mereu.
  • Dacă vă gândiți să schimbați la o distribuție diferită, vă ajută să căutați una care este similară cu distribuția curentă. Este deosebit de util ca unele depozite să fie împărtășite. Această imagine vă oferă o "arbore genealogic" Distribuții destul de bune: https://en.citizendium.org/images/a/a1/Linux_distro_timeline.jpg

  avertismente

  • Utilizați distribuția dvs.! Mulți oameni folosesc Linux ca și cum ar fi Windows, descărcând programe din site-uri aleatoare și încercând să le instaleze. Nu faceți asta decât dacă sunteți cu cineva care vă poate ajuta. De cele mai multe ori, distribuția dvs. are deja programul dorit, trebuie să utilizați managerul de pachete al distribuției pentru al instala. Dacă nu există, căutați pe web programul pentru versiunea dvs. de distribuție. Nu descărcați sau instalați niciodată un program creat pentru alte distribuții, deoarece de cele mai multe ori nu va funcționa sau vă va deruta și vă va afecta distribuția pe termen lung. Instalarea de la sursă (pachete * src *) nu este dificilă, dar probabil că nu aveți suficiente cunoștințe pentru a face acest lucru încă. Nu încercați dacă nu aveți instrucțiuni sau cineva care să vă ajute.
  • Alegeți distribuția cu atenție. Ubuntu este probabil un bun început pentru utilizatorii de Windows, în timp ce distribuțiile precum Gentoo sau Slackware necesită un nivel intim al cunoștințelor și confortului cu Linux.
  • Lăsați Linux să lucreze. De cele mai multe ori, veți găsi și descărca driverele necesare pentru toate dispozitivele dvs. și chiar veți monta partiția Windows.
  • Lumea Linux este (în general) mai prietenoasă cu noii veniți decât alte sisteme, iar noii utilizatori sunt, în general, bineveniți și încurajați în forumurile diferitelor "distros". DAR Înainte de a pune o întrebare, asigurați-vă că nu ați făcut-o de 1.000 de ori înainte. Toți au un serviciu de căutare și nu o utilizează este o modalitate garantată de a irita alte persoane!
  • Asigurați-vă că știți care cip video pe care îl utilizați. Toate cipurile video sunt susținute de modul text, iar cele mai multe sunt susținute de Windows în capacitățile de rezoluție. Cu toate acestea, multe dintre ele nu pot fi acceptate pentru accelerații pe hard discuri 2D și 3D. Există instrucțiuni pentru încărcarea unităților de accelerare ATI și nVidia pentru majoritatea distribuțiilor Linux, pe diferite site-uri de Internet.
  • Datorită restricțiilor legale, multe versiuni de Linux nu pot software suplimentar (cunoscut sub numele de "codec-uri") pentru a permite jucătorilor media să redea (de exemplu) DVD-uri comerciale. Trebuie să știți unde și cum să obțineți aceste codecuri și să utilizați managerul de pachete al versiunii dvs. Linux pentru a le instala. De exemplu, utilizatorii de Ubuntu (sau variantele lor) pot să le obțină pe site-ul "medibuntu"[3]. Acolo veți găsi instrucțiuni despre ce să faceți.
  • Joacă cu Linux. Cu cât îl folosiți mai mult, cu atât veți înțelege mai mult. Nu încercați să executați toate programele Windows cu Linux prin Wine, deoarece majoritatea au programe echivalente în Linux. Schimbarea este întotdeauna dificilă. Chiar și schimbarea aplicațiilor în Windows vă poate pierde vechile aplicații și funcții, dar este normal. Diferitele aplicații funcționează în moduri diferite, alegerea celor mai bune este o chestiune de gust.
  • Instalați numai o unitate externă dacă sunteți 100% sigur că sistemul BIOS vă va permite să faceți acest lucru. Dacă nu, este posibil să nu puteți încărca Windows și Linux și veți rămâne blocați utilizând CD-ul independent dacă aveți unul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă creați propria distribuție LinuxCum să vă creați propria distribuție Linux
  Cum se creează un program simplu în CCum se creează un program simplu în C
  Cum să dezarhivezi fișiere în LinuxCum să dezarhivezi fișiere în Linux
  Cum să editați fișiere PDF pe Linux utilizând PDFEditCum să editați fișiere PDF pe Linux utilizând PDFEdit
  Cum se rulează Linux pe un MacCum se rulează Linux pe un Mac
  Cum de a alege o distribuție LinuxCum de a alege o distribuție Linux
  Cum de a extrage fișiere Tar în LinuxCum de a extrage fișiere Tar în Linux
  Cum se formatează un hard disk Linux pentru WindowsCum se formatează un hard disk Linux pentru Windows
  Cum se instalează Firefox pe Debian LinuxCum se instalează Firefox pe Debian Linux
  Cum se instalează Google Earth pe Ubuntu LinuxCum se instalează Google Earth pe Ubuntu Linux
  » » Cum se trece de la Windows la Linux

  © 2011—2020 ertare.com