Cum se partiționează un hard disk în Windows 8

Partiționarea înseamnă divizarea unei unități de disc în două sau mai multe unități mai mici și mai separate. Cu cât este mai mare discul, cu atât va dura mai mult un computer pentru a obține date de pe acel disc. Partiționarea unei unități mari poate accelera timpul de acces la acea unitate. În plus, crearea unei partiții vă permite să separați sistemul de operare de celelalte fișiere de pe hard disk, astfel încât să puteți crea mai ușor și mai repede copii de rezervă ale fișierelor importante. Această procedură vă permite, de asemenea, să creați unități de boot suplimentare în scopul utilizării mai multor sisteme de operare. Înainte de a împărți unitatea hard disk, ar fi o idee bună să stabiliți cât spațiu este disponibil în el. De asemenea, ar fi convenabil să aveți un motiv bun pentru a vă împărți unitatea hard disk, deoarece astfel puteți determina cât spațiu aveți nevoie în noile dvs. partiții.

pași

Partea 1
Rezervați spațiu pe disc pentru noua partiție

Imaginea cu titlul Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 1
1
Deschideți meniul de căutare. Apăsați butoanele ⌘ Câștigați+S pentru a deschide funcția "căutare".
 • Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 2
  2
  În câmpul de căutare, tastați Gestionarea discurilor apoi apăsați ⌅ Introduceți.
 • Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 3
  3
  Faceți clic pe "Gestionarea discurilor".
 • Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 4
  4
  Verificați volumele În coloană "volum" de pe fereastră "Gestionarea discurilor", verificați volumele discului. Volumul (C :) este de obicei rezervat ca unitate de boot Windows care conține fișierele de sistem Windows. Coloana "capacitate" arată spațiul total al fiecărui volum și coloană "Spațiu disponibil" arată spațiul disponibil al fiecărui volum.
 • Dacă un disc utilizează mai mult de 90% din capacitatea sa totală, acesta nu este un bun candidat pentru a crea o partiție, deoarece în realitate, în acest moment, este plină.
 • Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 5
  5
  Reduceți volumul Înainte de a putea crea o partiție pe un disc, trebuie să reduceți volumul. În acest fel, veți rezerva spațiul gol al unui volum pentru a crea partiția. Faceți clic dreapta pe volumul pe care doriți să îl partiționați și selectați "Reduceți volumul ...".
 • Calculatorul va începe să examineze cantitatea de spațiu disponibilă pentru a reduce. În timp ce o faci, va afișa un mesaj care spune "Consultarea spațiului pentru reducere".
 • Odată terminat, se va deschide caseta de dialog "reduce".
 • Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 6
  6
  Selectați cantitatea de spațiu pe hard disk pe care doriți să o reduceți. Spațiul de reducere este spațiul, în megaocteți, pe care doriți să îl utilizați pentru partiția dvs. Unde se spune "Dimensiunea spațiului pe care doriți să îl reduceți, în MB" Scrieți numărul de megaocteți de spațiu pe care doriți să îl reduceți.
 • Dacă doriți să utilizați tot spațiul disponibil pe hard disk pentru noua partiție, copiați numărul care apare de lângă "Spațiu disponibil pentru reducere, în MB" în teren "Dimensiunea spațiului pe care doriți să îl reduceți, în MB".
 • Numerele dialogului "reduce" ele sunt exprimate în megaocteți. 1000 megaocteți reprezintă 1 gigabyte.
 • Compartimentarea spațiului de pe hard disk trebuie să fie mai mare decât într-adevăr nevoie, din cauza modului în care sunt calculate dimensiunile de disc și pentru că este de preferat ca tu despre spațiu și nu vă lipsesc.
 • Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 7
  7


  Dați clic pe Reduceți. Spațiul redus de pe hard disk va fi transformat în spațiu nealocat în fereastră "Gestionarea discurilor".
 • Partea 2
  Creați partiția de pe hard disk

  Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 8
  1
  Împărțiți spațiul spațial neasignat. Faceți clic dreapta pe zona care spune "Nu sunt alocate", apoi faceți clic pe "Noul volum simplu ...".
 • Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 9
  2
  Selectați dimensiunea noii partiții. În "Asistent nou de volum simplu" căutați câmpul "Dimensiune simplă a volumului în MB" și introduceți dimensiunea în megaocteți pentru noua dvs. partiție. Faceți clic pe Următorul
 • Dacă doriți să utilizați dimensiunea maximă, introduceți numărul care apare pe linie "Spațiu maxim pe disc în MB".
 • Imaginea cu titlul Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 10
  3
  Atribuirea unei litere de unitate partiției noi. Faceți clic pe butonul radio "Alocați următoarea literă de unitate" pentru a selecta acea opțiune. Faceți clic pe meniul derulant și apoi selectați litera de unitate pe care doriți să o utilizați. Faceți clic pe Următorul
 • Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 11
  4
  Selectați opțiunile de format pentru partiție. Faceți clic pe butonul radio "Formați acest volum cu următoarea configurație". Faceți clic pe Următorul
 • Puteți alege în siguranță opțiunile implicite.
 • "Sistem de fișiere" este structura hard diskului. NTFS (noul sistem de fișiere tehnologice sau "Noul sistem de fișiere tehnologice") este sistemul utilizat de Microsoft. Cu excepția cazului în care aveți motive să nu o utilizați, trebuie să selectați această opțiune. Celelalte opțiuni sunt FAT32 și FAT. Principalul motiv pentru a utiliza acest din urmă este atunci când doriți să executați Windows 95, 98 sau ME.
 • Dimensiunea unității de alocare este cât de mare vor fi blocurile de memorie de pe hard disk. O dimensiune mică utilizează spațiul mai eficient. Dacă nu aveți un motiv să nu faceți acest lucru, selectați "predeterminată" în "Dimensiunea asignării". Dacă intenționați să utilizați partiția dvs. pentru a stoca fișiere media mari, ar fi mai bine să alegeți dimensiunea mai mare.
 • Eticheta volumului este numele partiției de pe hard disk. Puteți scrie orice doriți în acest câmp pentru a descrie partiția.
 • Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 12
  5
  Faceți clic pe Finalizare Ecranul final va afișa opțiunile pe care le-ați selectat. Dacă faceți clic pe Terminare, va începe procesul de formatare.
 • Imaginea intitulată Partiționarea unui hard disk în Windows 8 Pasul 13
  6
  Verificați noua partiție. În fereastră "Gestionarea discurilor" asigurați-vă că spațiul "Nu sunt alocate" acum a fost înlocuită cu scrisoarea noii unități.
 • sfaturi

  • Puteți să vă împărțiți hard disk-ul în cât mai multe partiții pe care le doriți, atâta timp cât există suficient spațiu pentru a crea partiția.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a schimba un hard disk al unui computerCum de a schimba un hard disk al unui computer
  Cum se conectează o unitate de hard disk externă la un Macbook ProCum se conectează o unitate de hard disk externă la un Macbook Pro
  Cum se convertește un sistem de fișiere FAT32 la NTFS în Windows XPCum se convertește un sistem de fișiere FAT32 la NTFS în Windows XP
  Cum se creează un hard disk virtual în Windows 8Cum se creează un hard disk virtual în Windows 8
  Cum de a distruge un hard diskCum de a distruge un hard disk
  Cum se elimină partițiile de pe hard diskCum se elimină partițiile de pe hard disk
  Cum de a alege între un hard disk intern Hitachi, un Seagate și un Western DigitalCum de a alege între un hard disk intern Hitachi, un Seagate și un Western Digital
  Cum să ascundeți și să protejați hard disk-urile în "My PC"Cum să ascundeți și să protejați hard disk-urile în "My PC"
  Cum se scrie pe o unitate hard disk externă în Mac OS XCum se scrie pe o unitate hard disk externă în Mac OS X
  Cum se formatează un hard disk Linux pentru WindowsCum se formatează un hard disk Linux pentru Windows
  » » Cum se partiționează un hard disk în Windows 8

  © 2011—2020 ertare.com