Cum să vă organizați fotografiile digitale

Fotografia cu camera digitală este distractivă, ușoară și captivantă. Dintr-o data te afli cu sute de fotografii de pe hard disk, astfel încât să acopere întregul desktop, cameră, și pereți. Ce trebuie să faceți pentru a vă organiza și cataloga fotografiile? Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să sortați mizeria și să vă bucurați de amintirile digitale.

pași

Image title Descărcați xnview Pasul 1
1
Descărcați un organizator gratuit de imagini. Unele pe care le puteți descărca sunt [Xnview https://xnview.com/] (open source) și IrfanView (Popular). Picasa Google este un instrument ușor de utilizat pentru a gestiona fotografiile. Cu toate acestea, citiți imprimarea fină din contractul pe care l-ați semnat cu Picasa / Google. Deoarece Google își rezervă dreptul de a utiliza toate fotografiile pe care le plasați pe site fără restricții
 • Imaginea intitulată Transfer de la cam la computer Pasul 2
  2
  Când transferați fotografiile de pe cameră pe computer, plasați-le imediat într-un folder de pe hard disk - nu numai în My Pictures, ci creați un subfolder de date (utilizați acest format 06.26.2007), numele evenimentului sau ambele.
 • Imaginea intitulată Crearea subfolderilor Pasul 3
  3
  Dacă aveți deja un număr abundent de fotografii din folderul My Pictures, ia ceva timp pentru a crea subfoldere așa cum este menționat mai sus, și să le aranjați în dosarul corespunzător
 • Imaginea intitulată
  4
  Faceți copii de rezervă ale fotografiilor prin înregistrarea lor pe un CD sau DVD. Nu este nimic mai rău decât ruperea hard diskului și pierderea tuturor imaginilor. Apoi, puneți CD-ul sau DVD-ul într-o cutie, stand sau album (puteți găsi "albume foto" pentru CD-urile cu imagini din magazinele foto), astfel încât să știți întotdeauna unde vă aflați și puteți accesa cu ușurință fișierele.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă fotografiile în albume Pasul 5


  5
  De îndată ce cerneala se usucă, organizați fotografiile în albume. Cu cât o faceți mai repede, cu atât mai puține fotografii acumulate și saturați spațiul dvs., fără a menționa faptul că este deteriorat.
 • Imaginea intitulată Fotografii deja prontețate Pasul 6
  6
  Faceți pasul anterior pentru toate fotografiile pe care le-ați imprimat deja. Utilizați diferite albume pentru a cataloga și categoriza - de exemplu, puteți păstra albume separate pentru prieteni, evenimente pe care le participă și fotografii "ingenios" pe care le luați.
 • Imaginea intitulată Copiați-vă fotografiile pe un CD Pasul 7
  7
  Rețineți că, dacă face copii de siguranță ale fotografiilor de pe un CD, și lăsați-l pe computer, astfel încât este probabil să descoperi că aveți mai multe copii ale aceleiași fotografii în dosare diferite. În Picasa2, atunci când faci o copie a fotografiilor, Picasa amintește că nu duplicat de pe același CD.
 • Imaginea intitulată Punerea etichetelor CD-ului Pasul 8
  8
  O bună metodă de organizare este de a pune numai fotografiile pe un anumit subiect pe fiecare CD și pe etichetă ca atare, cum ar fi "nepoți" sau "întâlnire din data de 98", atunci dacă doriți să găsiți un anumit subiect puteți găsi cu ușurință.
 • sfaturi

  • Și fotografiile tipărite pot fi stocate în cutii. Unele magazine vând "casetele de memorie" care sunt foarte decorative.
  • Faceți o copie de siguranță a fotografiilor digitale în mod regulat.
  • Nu fi doar o copie de rezervă a fotografiilor, încercați pentru a face backup-uri noi la fiecare doi ani (de exemplu, acum 10 ani, CD-uri au fost un instrument pentru a salva populare mass-media de date comune, DVD-ul au fost foarte Popular 5 ani în urmă, iar acum hard disk sau ceea ce este cunoscut sub numele de „nor“), ideea este de a se asigura că fișierele salvate sunt compatibile cu standardul "mâine" în cazul în care trebuie să restaurați imaginile.
  • Descărcați fotografiile de pe camera dvs. cât mai repede posibil după fotografiere. Imposibilitatea de a face acest lucru poate duce la unele surpriza neplacuta de pe cartela de memorie, cum ar fi descoperirea că cardul este plin, atunci când trebuie să facă fotografii la petrecerea de ziua copilului sau de absolvire a prietenului.
  • Dacă doriți să plasați imaginile pe un site Web, asigurați-vă că ați salvat fotografia de rezoluție mai bună undeva. Acest lucru se datorează faptului că imaginile salvate ale site-urilor web au o rezoluție mult mai mică și nu servesc la imprimare.

  avertismente

  • Asigurați-vă că albumele foto pe care le alegeți sunt fără acid. Fotografiile durează mai mult dacă albumele nu conțin acizi în componentele lor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se convertește o cameră web într-o cameră cu infraroșuCum se convertește o cameră web într-o cameră cu infraroșu
  Cum să descărcați fotografii de pe un iPhoneCum să descărcați fotografii de pe un iPhone
  Cum de a distruge un hard diskCum de a distruge un hard disk
  Modul de editare a fotografiilor prezentate pe FacebookModul de editare a fotografiilor prezentate pe Facebook
  Cum să ștergeți albumul "Încărcări instant"Cum să ștergeți albumul "Încărcări instant"
  Cum să trimiteți fotografii de pe camera dvs. digitală în camera telefonului dvs.Cum să trimiteți fotografii de pe camera dvs. digitală în camera telefonului dvs.
  Cum să scanați fotografii cu un smartphoneCum să scanați fotografii cu un smartphone
  Cum să solicitați aprobarea de a fi etichetat în fotografiile InstagramCum să solicitați aprobarea de a fi etichetat în fotografiile Instagram
  Cum să faceți imagini geotagCum să faceți imagini geotag
  Cum să începeți un blog de fotografieCum să începeți un blog de fotografie
  » » Cum să vă organizați fotografiile digitale

  © 2011—2020 ertare.com