Cum să organizați un e-mail

În prezent, e-mailul este una dintre formele cele mai utilizate de comunicare, împreună cu mesajele text, apelurile telefonice și aplicațiile de mesagerie instantanee. Cu toate acestea, trimiterea de e-mailuri a devenit atât de comună încât mulți oameni au uitat cum să facă una corectă. Un e-mail bine realizat reflectă profesionalismul și sinceritatea mesajului pe care îl transmite, deci este foarte necesar ca toată lumea să știe cum să organizeze un mesaj de poștă electronică.

conținut

pași

Imaginea intitulată Formatați un e-mail Pasul 1
1
Scrieți subiectul mesajului dvs. de e-mail. Linia subiectului unui mesaj de poștă electronică servește ca un scurt rezumat pentru a ști care este mesajul. Linia subiectului dvs. ar trebui să fie simplă și concisă, astfel încât să puteți da destinatarului o idee despre subiectul mesajului de poștă electronică cu doar câteva cuvinte simple.
 • În exemplu, dacă scrieți la cineva despre o problemă, nu vă complicați cu prea multe detalii, cum ar fi "Îmi place mașina care conduce. Îmi place culoarea albastră și anvelopele sunt minunate. "
 • Indicați motivul în mod clar și direct în linia de subiect. În exemplul: "Cumparator interesat al sedanului tău albastru".
 • Imaginea intitulată Formatarea unui e-mail Pasul 2
  2
  Includeți salutările corespunzătoare. Nu începeți imediat e-mailul cu ceea ce aveți de spus. Include felicitări comune, cum ar fi "Bună ziua" sau "Bună dimineața". Nimeni nu îi place să apară o persoană și să vorbească imediat fără să spună salut, nu-i așa? Același lucru se întâmplă și în cazul e-mailurilor.
 • Pentru a vă face salutul mai personal, includeți în salut numele de familie al destinatarului.
 • Imaginea intitulată Formatați un e-mail Pasul 3
  3


  Scrieți corpul mesajului. Puteți scrie orice doriți, în funcție de tipul de mesaj pe care îl scrieți și de cine îl veți trimite.
 • Dacă scrieți la cineva apropiat de dvs., puteți face ca mesajul dvs. e-mail să fie personal. Cu toate acestea, dacă scrieți o scrisoare de afaceri, va trebui să păstrați e-mailul cât mai profesional posibil.
 • De asemenea, este necesar să luați în considerare formatul mesajului dvs. Nu utilizați dimensiuni, formate sau stiluri de fonturi greu de citit și evitați scrierea cu majuscule. Marile litere din lumea digitală seamănă cu țipetele.
 • Imaginea intitulată Format un e-mail Pasul 4
  4
  Aceasta include o închidere finală. Nu terminați-vă e-mailurile când finalizați mesajul. Scrieți cuvinte de încheiere cum ar fi "Cu stimă", "Salutări cordiale" sau orice cuvânt pe care credeți că este potrivit pentru e-mailul pe care îl scrieți.
 • Cuvintele de încheiere ar trebui să fie cu siguranță potrivite pentru e-mailul dvs. De ce? Pentru că dacă scrieți un mesaj de afaceri, nu veți dori să scrieți "cu dragoste" ca cuvintele de încheiere. Ar fi nepotrivit.
 • Imaginea intitulată Formatarea unui e-mail Pasul 5
  5
  Adăugați o semnătură Deși adresa dvs. de e-mail include deja numele dvs. în fiecare e-mail pe care îl trimiteți, este totuși recomandat să includeți o semnătură în fiecare mesaj pe care îl introduceți. Semnătura poate fi pur și simplu un text simplu sau, dacă vrei să fii creativă, poți pune imagini (cum ar fi logo-uri, mărci, etc.).
 • Utilizați opțiunea Semnătură a oricărei aplicații webmail sau client de e-mail pentru a vă crea propria semnătură.
 • sfaturi

  • În plus față de formatarea mesajelor de e-mail, trebuie să utilizați și numele adecvate în adresele de e-mail. Este în regulă dacă trimiteți un mesaj prietenului dvs. din copilărie dintr-un e-mail precum "[email protected]", dar nu este o idee bună atunci când vine vorba de un e-mail despre afacerea pentru șeful tău.
  • Utilizați maniere bune pe Internet atunci când creați mesaje de e-mail. Nu trimiteți mesaje spam sau mesaje către contacte necunoscute.
  • Verificați întotdeauna e-mailul înainte de al trimite, pentru a nu trimite mai multe mesaje unui destinatar. Dacă faceți acest lucru, mesajele pot fi marcate ca mesaj GARBAGE MAIL.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să acționați după ce ați trimis din greșeală un mesaj de pe FacebookCum să acționați după ce ați trimis din greșeală un mesaj de pe Facebook
  Cum să atașați fotografii și videoclipuri la un e-mail de pe un iPhone sau iPadCum să atașați fotografii și videoclipuri la un e-mail de pe un iPhone sau iPad
  Cum să blocați o adresă de e-mail pe un iPhoneCum să blocați o adresă de e-mail pe un iPhone
  Cum să vă schimbați parola de pe Facebook dacă ați uitatCum să vă schimbați parola de pe Facebook dacă ați uitat
  Cum puteți reduce cantitatea de e-mailuri primiteCum puteți reduce cantitatea de e-mailuri primite
  Cum să ștergeți un mesaj direct pe TwitterCum să ștergeți un mesaj direct pe Twitter
  Cum să găsiți e-mailuri arhivate în GmailCum să găsiți e-mailuri arhivate în Gmail
  Cum se trimite fișiere video mari prin e-mailCum se trimite fișiere video mari prin e-mail
  Cum se trimite un e-mail anonimCum se trimite un e-mail anonim
  Cum să trimiteți un mesaj text prin e-mailCum să trimiteți un mesaj text prin e-mail
  » » Cum să organizați un e-mail

  © 2011—2020 ertare.com