Cum să vă organizați colecția de benzi desenate cu Excel

Colecția de benzi desenate este un hobby amuzant, dar când ați acumulat o bibliotecă semnificativă, este greu să le urmăriți. Știi că vrei să le împărtășești cu prietenii, se referă la o anumită problemă sau chiar să le scoate atunci când sunteți gata să-și vândă, dar cum să găsiți ceea ce vrei atunci când doriți? Există multe opțiuni, cum ar fi ComicBase, un program excelent și complet creat doar pentru colecționari de benzi desenate. Dar, probabil, cel mai simplu mod este de a crea o foaie de calcul în Excel, astfel încât este ceea ce vom încerca în acest articol.

pași

1
Alphabetize fiecare casetă de benzi desenate separat. În loc să le păstrați în cutii cu o scrisoare pentru a ordona colecția (de exemplu, toate A în căsuțele 1 și 2 și toate B în caseta 3, etc.), transformați fiecare cutie în propriul domeniu. Orice benzi desenate aveți într-o cutie alfabetizată în cutia aia. Nu le amestecați, pentru că ce se va întâmpla dacă aveți prea multe B în caseta 3 și și aveți C în căsuța 4? Faceți o cutie de 3,5 pentru B suplimentar? Este mult mai greu să păstrezi o colecție în acest fel.
 • 2
  Afișați fiecare cutie din față, nu în partea de sus. Nu contează cât de mulți ai sau ce este înăuntru, pentru că vei folosi foaia de calcul pentru a afla mai târziu care casetă are ce cărți înăuntru.
 • Imaginea intitulată Organizați colecția dvs. de benzi desenate cu Excel Pasul 3
  3
  Creați foaia de calcul Veți avea nevoie de 4 coloane: Titlu, Număr #, Cutie #, Comentarii. În captura de ecran există, de asemenea, una pentru Numărul de copii. Creați un rând pentru antet și utilizați opțiunea Panouri înghețare pentru a vă asigura că nu o pierdeți din vedere atunci când derulați în jos. Astfel, antetul va rămâne vizibil și veți putea afla unde vă aflați în orice moment. Este vorba despre facilitarea și accelerarea procesului.
 • Imaginea intitulată Organizați colecția dvs. de benzi desenate cu Excel Pasul 4
  4
  Numărați casetele și le transferați la informațiile din foaia de calcul. Acest lucru este direct. Bifați fiecare casetă și înregistrați informațiile din foaia de calcul. Acesta va fi util să se utilizeze o singură foaie pentru numărarea manuală a cutiei prima (excepția cazului în care se poate pune toate casetele de lângă calculator), apoi se transferă aceste informații la foaia de calcul. Asigurați-vă că pentru a păstra benzi desenate în ordine alfabetică (în Box- nu vă faceți griji cu privire la ordinea în care introduceți în foaia de calcul, ca Excel le va ordona mai târziu).


 • 5
  Accesați informațiile. De aici, puteți să sortați rapid colecția în funcție de ceea ce doriți și puteți să le sortați după titlu, număr căsuță sau număr de ediție. Aceasta este cea mai bună metodă, nu veți dori să faceți ordinea normală a A-Z cu un program ca acesta.

 • Selectați coloana titlului, apoi selectați Date din bara de instrumente de mai sus, apoi Sortați.
  Imaginea intitulată Organizează colecția ta de benzi desenate cu Excel Pasul 5Bullet1
 • Excel vă va spune că lângă selecție există date care nu vor fi sortate și vă va întreba ce vreți să faceți? alege extindeți selecția, apoi faceți clic din nou pe Sort.
  Imaginea intitulată Organizați-vă colecția de benzi desenate cu Excel Pasul 5Bullet2
 • Apoi vă va întreba ce doriți să faceți. Veți vedea o fereastră care spune Sortați după, cu un câmp cu un meniu vertical care afișează numele coloanelor. alege Titlu ca principal criteriu, după Numărul # și apoi Caseta #, în celelalte două meniuri pop-up. ordinea trebuie marcată în ascendent în toate cazurile. Dacă ați creat un rând de antet într-unul dintre pașii anteriori, asigurați-vă că ați bifat caseta care spune Datele mele au anteturi - sau debifați dacă nu aveți un rând antet.
  Imaginea intitulată Organizați-vă colecția de benzi desenate cu Excel Step5Bullet3
 • După prima dată, va apărea întotdeauna în același mod. Acum puteți apăsa pe OK. Toate comicile dvs. vor fi aranjate în ordine alfabetică în foaia de calcul și programul vă va spune unde să le puneți. Este o soluție economică, atât din punct de vedere al banilor (pentru că majoritatea oamenilor au deja Excel), cât și din punct de vedere al timpului, deoarece cine vrea să înceapă mișcarea de benzi desenate în căsuța 7 pentru a face loc în căsuța 2 ?
  Imaginea intitulată Organizează colecția dvs. de benzi desenate cu Excel Pasul 5Bullet4
 • sfaturi

  • Păstrați o copie pe o unitate flash, o unitate flash sau oriunde.
  • Nu strângeți prea mult comicurile, va fi mai greu să le scoateți mai târziu. De asemenea, nu puneți cărțile voastre prea apropiate, deoarece acestea pot fi deteriorate ca atare.
  • Faceți o copie de rezervă gratuită folosind foile de calcul Google.
  • Adăugați coloane pentru prețul plătit și valoarea estimată pentru asigurător.
  • Acest lucru funcționează și cu alte colecții, nu doar cu benzi desenate.
  • Dacă alegeți să utilizați ComicBase sau alt software pentru colecționari de benzi desenate, puteți să vă organizați comicurile de la A la Z în fiecare casetă, în loc să încercați să acoperiți întreaga colecție cu un sistem de clasificare alfabetică. Acest lucru vă economisește mult timp, deoarece nu va trebui să reordonați colecția pe măsură ce crește. Cele mai multe programe dedicate au (A) un câmp pentru a specifica locația sau (B) oferă un câmp personalizabil pe care îl puteți utiliza în acest scop. Doar asigurați-vă că ați introdus în ce casetă se află desenul animat, introducând-o în software-ul respectiv, pentru a merge direct la colecție, pentru a găsi caseta corespunzătoare și apoi pentru a găsi cartea prin trecerea prin desene animate din cutie.
  • Utilizează funcția de auto-umplere a Excel. Dacă introduceți comicurile consecutiv, fără a sări peste rânduri, Excel va recunoaște elementele introduse anterior din caracterele lor inițiale. De exemplu, dacă scrieți SUP, celula ar trebui să fie umplută cu "SUPERMAN" dacă ați fi intrat anterior. Aceasta reduce considerabil timpul de introducere a textului.
  • Înainte de a activa filtrul automat, dați domeniului un nume. Selectați anteturi, toate celulele cu date și câteva rânduri goale la sfârșit pentru intrări noi, apoi faceți clic pe caseta Nume și introduceți un titlu. Acest lucru va facilita ordonarea.
  • Nu deranjează numărarea până când cutia este plină. Doar să le comandați pe măsură ce le adăugați și când aveți tot ce doriți acolo, spuneți-le.
  • Odată ce ați numărat o cutie de benzi desenate, imprimați o copie a foii de calcul și atașați-o la cutie. Dacă alegeți funcția de auto-filtrare, veți vedea câteva săgeți îndreptate în jos, ca în captura de ecran. Acum puteți selecta orice titlu din lista derulantă și puteți afla în ce casetă se află fiecare ediție. Sau faceți clic pe săgeata de lângă numărul casetei și apoi alegeți caseta pe care tocmai ați introdus-o. Acesta vă va afișa doar informațiile din caseta respectivă, astfel încât să puteți crea o impresie care vă va ajuta să căutați rapid fără a fi nevoie să bifați fiecare casetă.

  avertismente

  • Întotdeauna asigurați-vă că ați comandat utilizând funcția Date. În caz contrar, consecințele vor fi mortale și nerecuperabile! Dacă o ruinați și o ordonați A-Z, nu atingeți nimic. Doar faceți clic pe Editați - Anulați. Dacă este prea târziu și ați făcut deja clic pe ceva și nu vă lasă să vă anulați, nu vă faceți griji. Închideți fișierul Excel fără salvați-l și redeschideți-l. Dacă ați făcut modificări, va trebui să le faceți din nou. Este întotdeauna o idee bună să vă asigurați că păstrați copiile de rezervă și să aveți o copie a fișierului în altă parte.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Desigur, un computer. Una în condiții adecvate este cea mai potrivită.
  • Software pentru foi de calcul, la alegere (OpenOffice.org Calc, Microsoft Excel, ...)
  • Timpul. Nu prea mult. Depinde de abilitatea ta de a scrie și de a număra.
  • Un marcator mare pentru a scrie numărul pe partea frontală a fiecărei cutii.
  • Și, evident, benzi desenate
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează deviația medie și standard cu Excel 2007Cum se calculează deviația medie și standard cu Excel 2007
  Cum se creează o histogramă în ExcelCum se creează o histogramă în Excel
  Cum se face o foaie de calcul ExcelCum se face o foaie de calcul Excel
  Cum se imprimă foi de calcul în Excel cu linii de rețeaCum se imprimă foi de calcul în Excel cu linii de rețea
  Cum să păstrați o înregistrare a colecției de discuri utilizând Microsoft AccessCum să păstrați o înregistrare a colecției de discuri utilizând Microsoft Access
  Cum de a desena caractere simple de benzi desenateCum de a desena caractere simple de benzi desenate
  Cum se fac marcaje de colțCum se fac marcaje de colț
  Cum sa faci un webcomicCum sa faci un webcomic
  Cum sa faci o chitara folosind o cutie de tesuturi si benzi elasticeCum sa faci o chitara folosind o cutie de tesuturi si benzi elastice
  Cum sa faci tocuri inalte cu desene de carte de benzi desenateCum sa faci tocuri inalte cu desene de carte de benzi desenate
  » » Cum să vă organizați colecția de benzi desenate cu Excel

  © 2011—2020 ertare.com