Cum să organizați cărți Pokémon

Dacă jucați jocul de cărți Pokemon și urmați sloganul "Prindeți-i!", Probabil că aveți multe dintre aceste cărți! Dacă vă organizați cărțile Pokémon, vă va fi mai ușor să le găsiți. Având o colecție organizată de scrisori vă va permite, de asemenea, să păstrați o evidență a acestora, astfel încât să nu cumpărați în mod accidental o scrisoare pe care o aveți deja. Tot ce aveți nevoie pentru a vă ordona cărțile dvs. Pokémon este să alegeți un mediu de stocare adecvat, să alegeți o metodă organizațională și să aveți puțin timp.

pași

Metoda 1
Alegeți metoda de organizare

Imaginea intitulată
1
Sortați cărțile cu casete de punți. Acest sistem funcționează bine dacă continuați să vă asamblați colecția și să colectați majoritatea cardurilor în punți. Pur și simplu plasați cardurile într-o cutie goală și puneți-le într-un loc convenabil, cum ar fi un raft sau dulapul.
 • Deoarece probabil ați început să schimbați punțile pentru a avea cărți mai puternice în timpul jocului, este posibil să fie necesar să scrieți numele punților pe cutii sau să le etichetați astfel încât să știți exact ce conține fiecare. De exemplu, puteți plasa o bucată de bandă pe o cutie și scrie pe ea "Deck of pokemones psihic".
 • Imaginea intitulată
  2
  Utilizați un dosar Există mai multe jocuri de cărți de colecție asemănătoare cu jocul de cărți de colecție Pokemon (JCC). Jucătorii acestor jocuri folosesc adesea foldere, deci poate această metodă de organizare este potrivită pentru dvs. Acest format vă va permite să aveți o viziune clară asupra literelor și să le accesați cu ușurință. De asemenea, le va proteja astfel încât să nu se deterioreze, deoarece acestea ar putea să se îndoaie sau să se muie.
 • Aceste foldere grafice interschimbabile conțin adesea folii transparente din plastic cu buzunare pentru plasarea cărților. Puteți cumpăra acest tip de foaie de plastic la o masă locală sau la un magazin de hobby.
 • Poate că puteți utiliza și etichete de separare pentru a căuta cu ușurință literele din dosar. Puteți cumpăra etichete de separare pentru foldere în majoritatea magazinelor de birou.
 • Puteți face propriile etichete de separare prin fixarea unei bucăți de bandă adezivă pe partea din față și din spate a foliei de plastic și lăsând o porțiune din ea să iasă din dosar. Apoi scrieți titlul pe eticheta de separare. De exemplu, puteți introduce "Tip: plantă".
 • Imaginea intitulată
  3
  Trimiteți cardurile într-un catalog de carduri. Această metodă este cea mai recomandată pentru colecționarii de scrisori grave care trebuie să păstreze o înregistrare de mii de litere. Un catalog de chips-uri este, de obicei, o bucată mare de mobilier din lemn umplut cu cutii înguste în care puteți plasa cărți. Puteți găsi cataloage de cipuri în piețele de purici, vânzări de garaj, site-uri de licitații online (cum ar fi eBay), site-uri cu anunțuri clasificate (cum ar fi Craigslist) și magazine de antichități. Cu toate acestea, rețineți că cataloagele vechi pot fi foarte scumpe.
 • Dacă intenționați să cumpărați un catalog de carduri utilizate, ar trebui să îl examinați cu atenție. Multe dintre ele sunt vechi, deci este posibil să trebuiască să investești ceva timp și bani în restaurarea catalogului de cărți, astfel încât să puteți salva cardurile în el în siguranță.
 • Imaginea intitulată
  4
  Separați cardurile din cutiile de depozitare. Puteți cumpăra casete pentru toci, destinate depozitării cardurilor la un magazin de jocuri sau hobby, un magazin de birouri sau pe Internet. Există și cutii mai mari, concepute special pentru a stoca cărți interschimbabile, pe care le puteți utiliza pentru a stoca mai ușor cărțile Pokémon. După ce ați organizat cardurile, puteți să salvați colecția în aceste casete și să etichetați fiecare în funcție de sistemul de organizare pe care l-ați ales. De exemplu, puteți marca o casetă cu titlul "Tip de luptă" și un altul cu titlul "Pokémones cu PS (puncte de sănătate) ridicate".
 • Metoda 2
  Sortați literele după colecție

  Imaginea intitulată
  1
  Localizați simbolul. Cele mai multe cărți Pokémon au un simbol sub colțul din dreapta jos al imaginii Pokémon. Acest simbol identifică colecția. Câteva exemple ale simbolurilor colecțiilor sunt o floare (colecția Jungle, # 2), o stea goală (colecția Neo Genesis, nr. 8) și litera "R" (Colecția Team Rocket, # 5). de patru ori pe an.
  • Dacă cumpărați cărți Pokémon International sau aveți carduri din această serie, informațiile despre colecție vor apărea în colțul din dreapta jos al cartelei. Aveți grijă, deoarece aceste simboluri sunt mici și pot trece cu ușurință neobservate!
 • Imaginea intitulată
  2
  Separați cardurile după simbol și numărul colecției. Va fi ușor să grupați toate cărțile cu același simbol. Cu toate acestea, pentru a le organiza mai bine, trebuie să le sortați după numărul colecției. Fiecare colecție are un număr de litere desemnate și fiecare dintre ele este numerotată în colecția sa. În acest fel, puteți organiza scrisorile într-un mod mult mai precis.
 • Probabil că trebuie să utilizați un director grafic online pentru a determina poziția fiecărui card într-o colecție. Multe dintre directoarele online vă vor cere mai întâi să alegeți categoria colecției (cum ar fi Base, Aquapolis și Jungle) înainte de a se referi la directorul numărului de litere.
 • Primele litere care aparțin colecției de bază care a intrat în vânzare în limba engleză nu au un număr. Ar trebui probabil să grupați aceste cărți împreună și să le sortați în funcție de PS (puncte de sănătate) sau ordine alfabetică.
 • Imaginea intitulată
  3
  Căutați literele marcate cu "litere rare rare". În cadrul colecțiilor, uneori există litere speciale care au un număr mai mare decât numărul care apare în directorul colecții. Acestea sunt "scrisori secrete rare". De exemplu, probabil veți vedea o literă cu numărul 63/62. Nu este o eroare. Aceasta înseamnă că aveți o scrisoare specială.
 • Imaginea intitulă Organizați cărțile Pokemon Step 8
  4
  Strângeți împreună literele promoționale. Veți observa că unele dintre cartelele dvs. au doar numărul de scrisoare, dar nu și numărul de colecție. Aceasta indică faptul că este o scrisoare promoțională, cunoscută și sub numele de "promo". În general, jucătorii primesc acest card ca un avantaj suplimentar atunci când cumpără un pachet de cărți.
 • Deși literele promoționale nu au un număr de colecție, le puteți organiza în funcție de numărul scrisorii sau data de lansare pe piață. Ar trebui să căutați aceste informații online, deoarece există multe litere promoționale și fiecare are un număr diferit și data de lansare.
 • De asemenea, trebuie să fiți atent cu "literele promoționale ale stelelor negre". Acestea sunt cărți speciale suplimentare care sunt produse în special pentru evenimente promoționale.
 • Imaginea intitulă Organizați cărțile Pokemon Pasul 9
  5
  Plasați cardurile într-un mediu de stocare. În funcție de metoda de stocare pe care ați ales-o, acest mediu de stocare poate fi un dosar, o cutie de tip sheath sau chiar un catalog de jetoane. Când ați organizat cardurile prin colecție, le puteți plasa pe suportul de stocare pentru a le finaliza organizarea.
 • Dacă intenționați să utilizați un dosar, asigurați-vă că spațiile sunt suficient de mari pentru cărțile Pokémon. Unele foldere sunt create pentru cărți mai mici și dacă încercați să potriviți cărțile Pokémon în ele, ele pot fi îndoite sau deformate.
 • Când organizați cărțile prin colecție, aveți încredere în simbolurile și numerele colecției, chiar dacă pokemonul de pe card pare a fi același. Pokemon Charizard din colecția Dragon Frontiers și colecția Power Keepers au numere, imagini și abilități diferite.
 • Metoda 3
  Sortați literele după evoluție

  Imaginea intitulată
  1
  Colectați fiecare evoluție în grămezi separate. Cele mai multe Pokémon evoluează într-o formă mai puternică atunci când ajung la un anumit nivel sau folosesc un element special. Verificați cărțile Pokémon și alegeți toate Pokémon-urile care se află în aceeași serie evolutivă. Începeți cu cel mai puțin evoluat pokemon și plasați toate Pokemon-urile care se află în etape mai avansate de evoluție de lângă el. În acest fel, veți obține mai multe stive de cărți, în funcție de volumul colecției dvs.
  • Deși unele Pokémon evoluează, alții nu. Puteți grupa toate Pokemon-ul cu o singură evoluție împreună.
 • Imaginea intitulă Organizați cărțile Pokemon Pasul 11
  2
  Organizați grupurile evolutive. După ce ați separat cărțile de evoluția lor, trebuie să vă gândiți cum să organizați aceste grupuri. Probabil ar trebui să organizați evoluțiile în ordine alfabetică sau să le grupați în funcție de tipul lor, ținând împreună toate tipurile de evoluție similare.
 • Chiar dacă împărțiți evoluțiile în categorii de tip similar, ar putea fi dificil pentru dvs. să găsiți cu ușurință evoluțiile din cadrul tipului de grup. Pentru a organiza mai bine colecții de tipuri similare, va trebui să sortați în ordine alfabetică toate evoluțiile din colecțiile de tipuri similare.
 • Imaginea intitulă Organizați cărțile Pokemon Pasul 12
  3
  Așezați literele într-un director, într-o cutie sau într-un catalog. Plasați cardurile în interiorul unui dosar, al unei casete de tip cutie sau al unui catalog în funcție de modul în care organizați evoluțiile. Pentru a vă asigura că aveți acces ușor la carduri, ar trebui să creați secțiuni în dosar, să utilizați casete individuale sau să folosiți sertare pentru fiecare categorie în care ați organizat evoluțiile.
 • De exemplu, dacă doriți să utilizați cutii tip shell, ar trebui să păstrați toate evoluțiile focului împreună și să etichetați caseta cu titlul "Tipuri de foc". Dacă ați ales un dosar, puteți crea separatoare de secțiuni pentru a păstra tipurile separate cu etichete de separare.


 • Metoda 4
  Sortați literele după numărul național Pokédex

  Imaginea intitulată
  1
  Găsiți numărul Pokédex național. Chiar dacă nu sunteți un fan al seriilor animate sau al jocurilor video Pokémon, probabil că știți că în universul Pokémon antrenorii au un dispozitiv special denumit Pokédex. Pokédex este un tip de dicționar Pokemon care conține lista de Pokémon ordonată după număr. Puteți utiliza această numerotare pentru a vă organiza Pokémon.
  • În jocul de cărți de colecție Pokemon, uneori puteți găsi numărul Pokédex național în informațiile găsite în partea de jos a imaginii cardului Pokémon sau în colțul din dreapta jos al cartelei. Unele carduri nu au scris numărul național Pokédex.
 • Imaginea intitulată Organizați cărțile Pokemon Step 14
  2
  Dacă este necesar, găsiți numărul online Pokédex pe Internet. Există un Pokédex online, precum și aplicații pe calculator sau telefoane mobile pe care le puteți utiliza pentru a găsi numerele Pokédex ale Pokémonului pe care urmează să le comandați. Probabil că puteți accelera procesul de clasificare prin scrierea numărului fiecărui card Pokémon pe care îl aveți, căutându-l și scriându-l aproape de numele Pokémonului.
 • Imaginea intitulă Organizați cărțile Pokemon Pasul 15
  3
  Separați cardurile de numărul Pokédex național. Organizarea cărților de către numărul Pokédex este utilă în special dacă sunteți un colector de carduri. Numerele se referă la colecția dvs. într-un mod simplu și direct. Cu toate acestea, pentru jucătorii activi ai jocului de cărți de colecție Pokemon, aceasta probabil nu este cea mai bună opțiune de a construi un pachet și de a juca.
 • Imaginea intitulată
  4
  Salvați cardurile prin numărul național de Pokémon. Când cardurile sunt organizate de numărul Pokédex, tot ce trebuie să faceți este să le puneți în ordine într-un container sau într-un dosar. Puteți grupa cărțile repetate împreună sau dacă doriți să utilizați un dosar, le puteți plasa în același buzunar al foii de plastic.
 • Trebuie să rețineți că plasarea mai multor litere în același buzunar din plastic al dosarului le-ar putea deteriora. Dacă aveți grijă să păstrați scrisorile în stare bună, nu puneți niciodată mai mult de o literă pe buzunarul de plastic în dosar.
 • Probabil ar trebui să lăsați spațiu în mediul de stocare pentru cardurile lipsă. În acest fel, veți putea adăuga noile scrisori pe care le obțineți mai ușor.
 • Metoda 5
  Sortați literele după tip

  Imaginea intitulă Organizați cărțile Pokemon Pasul 17
  1
  Identificați literele după tip. Tipurile elementare de Pokémon sunt următoarele: bug, sinistru, dragon, electric, zână, luptă, foc, zboară, fantomă, plante, pământ, gheață, otrăvire, psihic, rocă, oțel și apă. Cu toate acestea, există și tipuri speciale de Pokémon, cum ar fi hibrizii, zboară sau gheață. Colectați toate tipurile de Pokémon într-o secțiune individuală.
  • Organizarea de Pokemon după tip este una dintre formele cele mai populare folosite de jucătorii activi ai jocului de cărți de poker colecționați Pokémon pentru a-și organiza cărțile. Acest lucru se datorează faptului că, în acest fel, puteți căuta cu ușurință colecția dvs. pentru a obține tipuri de combinații utile.
 • Imaginea intitulată
  2
  Organizați cărțile cu ajutorul tipurilor de pokemon. Dacă aveți multe litere, chiar și după ce le separați după tip, veți avea dificultăți în găsirea de grupuri după tip dacă nu utilizați o strategie suplimentară de organizare. Trebuie să creați o subcategorie în cadrul grupurilor de tip. Unele opțiuni pe care le puteți utiliza sunt organizarea literelor în ordine alfabetică sau prin numărul național Pokédex.
 • Imaginea intitulată
  3
  Trimiteți literele într-un mediu de stocare. Trebuie să decideți ordinea în care veți păstra tipurile de Pokémon pe care le-ați clasificat. Ar trebui probabil să o faceți alfabetic, începând cu bug-ul de tip Pokémon, apoi cu sinistru, dragon etc. Dacă sunteți un jucător activ, ar trebui să plasați mai întâi cel mai folosit tip de pokemon, apoi cel de-al doilea cel mai folosit tip de pokemon, etc.
 • Metoda 6
  Sortați literele după raritate

  Imaginea intitulată
  1
  Grupați cardurile în funcție de raritate. Aranjarea cărților prin raritate este o altă metodă bună pe care colecționarii o pot folosi, deoarece le permite să organizeze cărțile pentru valoarea lor financiară relativă. Această metodă vă va face să estimați valoarea colecției de carduri într-un mod mai ușor. Colectați toate cărțile de raritate similare în grupuri.
  • Simbolurile găsite în colțul din dreapta jos al literei indică raritatea sa. Literele comune sunt reprezentate de un cerc, cele neobișnuite de un diamant și cele rare de o stea.
 • Imaginea intitulă Organizați cărțile Pokemon Pasul 21
  2
  Organizați grupurile rare de cărți. Dacă puteți, sortați grupurile rare de cărți utilizând un sistem de organizare în ordine alfabetică, în funcție de numărul Pokédex național sau PS (punctele de sănătate). Dacă sunteți un jucător și un colector, probabil că veți fi mult mai util să separați grupurile de carduri rare de tip și apoi să ordonați tipurile după număr sau ordine alfabetică.
 • Imaginea intitulă Organizați cărțile Pokemon Pasul 22
  3
  Împachetați cartelele. Probabil ar trebui să aveți foldere, cutii sau sertare individuale pentru a păstra separat diferite grupuri de Pokémon rare. O altă opțiune este să salvați cardurile în mediul de stocare pe care l-ați ales și să creați secțiuni pentru diferitele tipuri de carduri rare folosind etichetele de separare.
 • Chiar dacă intenționați să utilizați cutii tip shell, probabil că ar trebui să păstrați cărțile rare, astfel încât să le puteți arăta prietenilor și colecționarilor. Pentru a păstra cărțile rare într-un loc vizibil, le puteți plasa într-un dosar care are folii de plastic cu buzunare pentru carduri.
 • Pentru a proteja în continuare cartonașele rare, este posibil să fie necesar să plasați fiecare dintre ele într-un manșon special din plastic pentru a le păstra imaculat. Dimensiunile acestor protectori ar trebui să fie de 62 x 90 mm (2,5 x 3,5 inci) și le puteți cumpăra la un magazin hobby local.
 • sfaturi

  • Dacă aveți două sau mai multe cărți identice, le puteți vinde sau le puteți schimba pentru altele noi. Competițiile în magazinele de hobby sau în site-urile de schimb de scrisori sunt locuri bune pentru a face acest lucru.

  avertismente

  • Fiți atent atunci când cumpărați scrisori online. Unele dintre ele sunt vândute la prețuri excesive, în timp ce altele sunt probabil falsuri.
  • Cardurile holografice își pot pierde culoarea sau pot fi ușor deteriorate dacă jucați regulat cu ele. Luați în considerare utilizarea unui protector sau a unui capac din plastic pentru a vă păstra cartile holografice în stare bună.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cărți Pokémon
  • un mediu de stocare (cum ar fi un dosar, o cutie sau un catalog)
  • folii de plastic pentru a organiza litere în foldere (65 x 90 mm sau 2,5 x 3,5 inci)
  • huse individuale pentru carduri (opțional)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a prinde Nosepass în Pokemon EmeraldCum de a prinde Nosepass în Pokemon Emerald
  Cum să capturați Mew în Pokemon Sapphire folosind trucuriCum să capturați Mew în Pokemon Sapphire folosind trucuri
  Cum de a clona Pokémon în Pokemon EmeraldCum de a clona Pokémon în Pokemon Emerald
  Cum de a crea un joc Pokemon aleatorCum de a crea un joc Pokemon aleator
  Cum să ajungi pe Kabuto pe PokemonCum să ajungi pe Kabuto pe Pokemon
  Cum să obțineți orice Pokemon în Pokemon HeartgoldCum să obțineți orice Pokemon în Pokemon Heartgold
  Cum să obțineți gratuit jocul Pokemon Black pentru Nintendo DSCum să obțineți gratuit jocul Pokemon Black pentru Nintendo DS
  Cum se obține un Steelix în PokémonCum se obține un Steelix în Pokémon
  Cum să obțineți o bicicletă în Red PokémonCum să obțineți o bicicletă în Red Pokémon
  Cum sa gasesti Latias in Pokemon EmeraldCum sa gasesti Latias in Pokemon Emerald
  » » Cum să organizați cărți Pokémon

  © 2011—2020 ertare.com