Cum să sortați celulele în alfabet în Excel

Excel este o foaie de calcul puternică utilizată pentru stocarea și gestionarea datelor numerice și text. Organizarea acestor informații în ordine alfabetică este unul din multele instrumente pe care le aveți la utilizarea programului Excel. Sortarea celulelor în ordine alfabetică vă va permite să accesați rapid datele și să le referiți la acestea. Aveți posibilitatea să alfabeți celulele în Excel în două moduri.

pași

Metoda 1
Sortați în ordine alfabetică cu două clicuri

Imagine intitulată Alphabetize Cells in Excel Pasul 1
1
Scrieți datele pe care doriți să le sortați în ordine alfabetică în celulele unei coloane.
 • Imagine intitulată Alphabetize Cells in Excel Pasul 2
  2
  Selectați celulele pe care doriți să le sortați în ordine alfabetică. Pentru a le selecta, faceți clic pe prima celulă și trageți cursorul în ultima celulă pe care doriți să o sortați în ordine alfabetică. Puteți evidenția o coloană completă făcând clic pe antetul coloanei cu litere.
 • Imagine intitulată Alphabetize Cells in Excel Pasul 3
  3
  Căutați pictograma "Sortează de la A la Z" sau "Sortează de la Z la A" găsite în bara de instrumente standard, în fila Date. Faceți clic pe pictograma "Sortează de la A la Z" pentru a organiza datele în ordine alfabetică ascendentă. Faceți clic pe pictograma "Sortează de la Z la A" pentru a organiza datele în ordine descrescătoare în ordine alfabetică. În acest fel, celulele evidențiate vor fi sortate.
 • Dacă nu găsiți pictograma "Sortează de la A la Z" puteți adăuga bara de instrumente standard, deschizând meniul" vedere" în bara de meniu, selectând "Bare de instrumente" și apoi faceți clic pe "standard ". Acum puteți vizualiza bara de instrumente standard care va include pictograma "Sortează de la A la Z".
 • Imagine intitulată Alphabetize Cells in Excel Pasul 4
  4
  A terminat.
 • Metoda 2
  Sortați în ordine alfabetică cu opțiunea Sortare

  Imagine intitulată Alphabetize Cells in Excel Pasul 5
  1
  Scrieți datele pe care doriți să le alfabeți în celule.
 • Imagine intitulată Alphabetize Cells in Excel Pasul 6


  2
  Selectați întreaga foaie. Pentru aceasta puteți utiliza tastele de comandă rapidă "CTRL + A". De asemenea, puteți să selectați totul făcând clic pe caseta goală aflată în mijlocul antetelor rândului și pe coloanele din partea stângă sus.
 • Imaginea intitulată Alphabetize Cells in Excel Pasul 7
  3
  Deschideți meniul "date" în bara de instrumente, faceți clic pe opțiune "comandă". Va apărea opțiunea "comandă". Dacă plasați anteturi în coloane, selectați opțiunea "dacă" de mai jos "Intervalul de date are un rând antet". Dacă nu ați introdus un antet în coloane, selectați opțiunea "nu".
 • Imagine intitulată Alphabetize Cells in Excel Pasul 8
  4
  Selectați coloana pe care doriți să o alfabeți în opțiune "Sortați după". Dacă ați selectat opțiunea selectată "dacă" în "Intervalul de date are un rând antet", opțiunile din "Sortați după" vor fi rubricile pe care le puneți în fiecare coloană. Dacă ați selectat "nu" opțiunile vor fi literele din fiecare coloană în care ați localizat datele.
 • Imagine intitulată Alphabetize Cells in Excel Pasul 9
  5
  selecta "în sus" pentru a ordona coloana aleasă în ordine ascendentă. Sau selectați "cădere" pentru a ordona coloana aleasă în ordine descrescătoare.
 • Imagine intitulată Alphabetize Cells in Excel Pasul 10
  6
  Faceți clic pe "accepta". Acum, celulele vor fi sortate în ordine alfabetică.
 • sfaturi

  • Puteți să alfabeți toate coloanele, indiferent de locul în care se află pe pagină.

  avertismente

  • Dacă sortați celulele în ordine alfabetică cu pictograma "Sortează de la A la Z" puteți comanda numai coloana pe care ați selectat-o. Datele din coloanele următoare vor rămâne stabile și nu vor fi sortate cu coloana selectată pentru sortare. Dacă comandați în ordine alfabetică opțiunea "comandă" din meniu "date" Puteți sorta coloana selectată și păstrați datele corespunzătoare fiecărei linii în celelalte coloane.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează ziua săptămânii cu ExcelCum se calculează ziua săptămânii cu Excel
  Cum se calculează valoarea unui bonus cu ExcelCum se calculează valoarea unui bonus cu Excel
  Cum se combină celulele în ExcelCum se combină celulele în Excel
  Cum se compară datele în ExcelCum se compară datele în Excel
  Cum se consolidează datele în ExcelCum se consolidează datele în Excel
  Cum se creează o listă drop-down în ExcelCum se creează o listă drop-down în Excel
  Cum se împarte ExcelCum se împarte Excel
  Cum să ștergeți duplicate în ExcelCum să ștergeți duplicate în Excel
  Cum se generează o foaie de calcul Excel dintr-un fișier PDFCum se generează o foaie de calcul Excel dintr-un fișier PDF
  Cum se face o foaie de calcul ExcelCum se face o foaie de calcul Excel
  » » Cum să sortați celulele în alfabet în Excel

  © 2011—2020 ertare.com