Cum să utilizați o placă turnantă

Redarea melodiilor înregistrate prin plasarea unui ac în canelurile unui cilindru sau a unui disc rotativ este ceva care a fost prezent timp de aproximativ 100 de ani. Platoul turnat în forma sa modernă a fost folosit pentru a juca înregistrări de vinil pentru o jumătate de secol. Înregistrările de vinil au reapărut în secolul 21, ceea ce a dus la creșterea posesiei de jucători înregistrați. Aceste playtable-uri necesită o interacțiune și o îngrijire mai mult decât mp3-ul sau playerele de CD-uri pentru a funcționa, dar în general procesul este destul de direct. Pașii de mai jos vă vor arăta cum să utilizați o placă turnantă pe propriul sistem stereo de acasă.

pași

Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 1
1
Ridicați capacul de praf al plăcii grafice. Turntable-urile sunt, de obicei, echipate cu protecŃie din plastic pentru a păstra componentele curate atunci când nu sunt utilizate. Dacă aveți un capac de praf cu balamale, puteți ridica protectorul și apoi închideți-l cu atenție odată ce piesa este redată. Dacă protectorul dvs. nu are balamale, ar trebui să lăsați-l la o parte până când nu terminați să utilizați platanul.
 • Imaginea intitulată
  2
  Așezați discul în platan. Platoul turn este platforma rotundă pe care se încarcă înregistrarea de vinil în timp ce este redată. Ținând discul de margini, plasați șurubul în centrul plăcii prin decalajul discului. Coborâți-l până când este aliniat cu placa turnantă.
 • Placa turnantă a majorității platanelor este fabricată din metal, dar trebuie acoperită cu spumă sau cauciuc, care protejează înregistrarea în timp ce este utilizată, astfel încât să nu porniți o tabletă fără tapițerie.
 • Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 3
  3
  Operați masa rotativă. Structura comenzilor variază între plăci grafice, dar majoritatea au un comutator care vă permite să conectați sau să deconectați comanda care mută placa turnantă.
 • În unele cazuri, acest comutator este integrat cu selectorul de viteză - de exemplu, cele trei poziții ale comutatorului pot fi "oprite", "33 rpm" și "45 rpm". În alte cazuri, poate fi necesar să selectați viteza utilizând un întrerupător separat sau să repoziționați manual cureaua de transmisie.
 • Pe o placă turnantă automată, placa turnantă poate fi proiectată să înceapă rotirea atunci când brațul este ridicat către platan. În acest caz, nu va trebui să utilizați singură platanul.
 • Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 4
  4
  Ridicați sau poziționați brațul. Multe platane au o funcție de poziționare care vă permite să declanșați un întrerupător care ridică automat brațul din locul său. Acest proces se numește "poziționare". Dacă nu aveți un comutator de poziționare, ridicați cu grijă brațul din locul său, ținând degetele mânerului capsulei cu degetele.


 • Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 5
  5
  Poziționați brațul peste începutul discului. Trebuie să așezați acul brațului direct pe brazdele cel mai îndepărtate de centrul discului. Ar trebui să puteți vedea câteva caneluri cu o distanță mare între acestea în perimetrul exterior care indică zona înainte de începerea discului.
 • Dacă turnul dvs. are o funcție de poziționare, puteți poziționa brațul prin împingerea ușoară cu degetele. Acest lucru va rămâne pe disc până când dezactivați comutatorul de poziționare.
 • Dacă placa turnantă nu are un comutator de poziționare, deplasați brațul peste disc utilizând mânerul capsulei.
 • Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 6
  6
  Coborâți acul și puneți-l pe disc. Ar trebui să coborâți cu grijă brațul peste brazdele cel mai îndepărtate de centrul înregistrării de vinil. Acul ar trebui să se potrivească în caneluri cu cât mai puține clicuri posibil și discul ar trebui să înceapă să sune la puțin timp după ce acul este coborât.
 • Pentru a coborî brațul folosind un întrerupător de poziționare, opriți pur și simplu comutatorul. Brațul se va micșora ușor de la sine și acul se va potrivi în canelurile discului.
 • Dacă nu aveți un comutator de poziționare, coborâți brațul pe disc manual. Fă-o cât mai încet și mai ferm posibil. Coborârea forțată a brațului poate deteriora atât acul, cât și discul.
 • Imaginea intitulată Operați o masă turnantă Pasul 7
  7
  Puneți brațul înapoi când discul se termină. După ce ați terminat de ascultat înregistrarea, trebuie să ridicați brațul discului și să-l puneți înapoi în locul său.
 • Puteți ridica brațul activând comutatorul de poziționare sau ridicându-l cu atenție de pe suprafața discului cu mâinile. În unele platane care sunt complet automate, brațul se va întoarce la locul său de la sine atunci când discul a terminat.
 • Pentru a asculta cealaltă parte a discului, răsturnați-l și repetați procesul menționat mai sus. După ce ați terminat utilizarea plăcii grafice, nu uitați să înlocuiți capacul pentru praf.
 • sfaturi

  • Turntable-urile trebuie poziționate pe o suprafață cât mai plană. Acest lucru asigură o uzură uniformă a discului, a motorului și a acului și asigură că brațul este reglat așa cum doriți.
  • Rețineți că înregistrările de vinil care sunt proiectate să fie redate la 78 rpm au fost realizate dintr-un material ceros numit șelac, în loc de vinil. Aveți nevoie de o tabletă specială pentru a reda aceste discuri. Dacă încercați să le reproduceți cu un ac de diamant modern, veți deteriora discul.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Înregistrați playerul
  • Înregistrare de vinil
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se construiește o placă de bazăCum se construiește o placă de bază
  Cum să dezactivați grafica integrată și să instalați o nouă placă grafică în Pavilionul 6630Cum să dezactivați grafica integrată și să instalați o nouă placă grafică în Pavilionul 6630
  Cum se înregistrează sunetul produs de placa dvs. de sunetCum se înregistrează sunetul produs de placa dvs. de sunet
  Cum să înregistrați muzică pe un CD audioCum să înregistrați muzică pe un CD audio
  Cum să faci un jucător record în MinecraftCum să faci un jucător record în Minecraft
  Cum se instalează un sunet pe un sistem Windows XPCum se instalează un sunet pe un sistem Windows XP
  Cum se instalează o placă PCICum se instalează o placă PCI
  Cum se instalează o placă grafică PCI Express 2.0 16XCum se instalează o placă grafică PCI Express 2.0 16X
  Cum să remediați o înregistrare deformată de vinilCum să remediați o înregistrare deformată de vinil
  Cum sa faci bowls de inregistrari de vinilCum sa faci bowls de inregistrari de vinil
  » » Cum să utilizați o placă turnantă

  © 2011—2020 ertare.com