Cum să ascundeți un dosar sau un fișier

Ascunderea unui fișier sau a unui dosar este o modalitate simplă de a adăuga un pic de securitate fișierelor dvs. și este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a curăța gunoiul pe care îl aveți în browserul de fișiere. Urmați acest ghid pentru a ascunde fișierele din orice sistem de operare.

pași

Metoda 1
ferestre

1
Accesați setările folderului. Pentru a vă asigura că fișierele / directoarele ascunse nu apar, trebuie să reglați Opțiuni folder.
 • În Windows XP, faceți clic pe Instrumente > Dosare opțiuni, în Windows Explorer. Faceți clic pe fila "Vizualizare" și apoi pe "Setări avansate", asigurați-vă că selectați "Nu se afișează fișiere sau dosare ascunse".
 • În Windows Vista și Windows 7, faceți clic pe "Organize" în Windows Explorer, apoi pe Folder și Opțiuni de căutare. Faceți clic pe fila Vizualizare și apoi pe "Setări avansate" și asigurați-vă că nu este selectată opțiunea "Nu se afișează fișiere sau dosare ascunse".
 • În Windows 8, faceți clic pe meniul Opțiuni din colțul din dreapta sus al ferestrei și selectați "Modificați dosarul și opțiunile de căutare". Faceți clic pe fila "Vizualizare" și în "Setări avansate" selectați "Nu se afișează fișierele, folderele sau unitățile ascunse".
 • 2
  Răsfoiți fișierul sau dosarul. Faceți clic dreapta pe fișier / dosar și selectați meniul Proprietăți. În fila "General", bifați butonul "Ascuns". Faceți clic pe Aplicați și pe OK.
 • 3
  Afișați fișierele și folderele. Deschideți Opțiuni folder și selectați "Afișați fișierele și folderele ascunse". Răsfoiți fișierul sau folderul ascuns. Acesta va apărea în gri pentru a indica faptul că este ascuns. Faceți clic dreapta pe el și debifați opțiunea Ascuns în fereastra Proprietăți.
 • Metoda 2
  Mac OS X  1
  Deschideți Terminalul. Introduceți "chflags ascunse" apoi glisați fișierul sau folderul pe care doriți să îl ascundeți la terminal. Locația fișierului va fi introdusă după comanda pe care o introduceți. Apăsați Enter pentru a ascunde fișierul.
 • 2
  Afișați fișierul ascuns. Pentru a afișa din nou fișierul ascuns, tastați "chflags unhidden - În Terminal. Trebuie să specificați locația fișierului, precum și numele și extensia. Dacă fișierele sunt ascunse, acestea sunt configurate pentru a fi vizibile, apoi glisați fișierul ca în primul pas.
 • 3
  Afișați fișierele ascunse. Pentru a vedea fișierele ascunse în Finder, deschideți terminalul și tastați "default write com.apple.Finder AppleShowAllFiles TRUE". Acest lucru va face vizibile toate fișierele. Pentru a ascunde fișierele din nou, tastați "implicit scrie com.apple.Finder AppleShowAllFiles FALSE".
 • Puteți crea un fișier sau un dosar invizibil pe Mac sau Linux prin adăugarea unui "." În partea din față a numelui. În terminal, tastați "mv sample.txt .sample.txt". Aceasta va schimba numele fișierului astfel încât să nu poată fi văzut.
 • Metoda 3
  MS-DOS

  1
  Găsiți fișierul sau dosarul pe care doriți să îl ascundeți. Va trebui să tastați adresa completă a fișierului când îl ascundeți.
 • 2
  Schimbați atributul. Tastați "attrib + h c: example sample.txt". Aceasta va ascunde fișierul. Pentru a afișa fișierul ascuns, tastați "attrib -h c: example sample.txt".
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se accesează opțiunea Computer din Windows 8Cum se accesează opțiunea Computer din Windows 8
  Modificarea fundalului unui folder în Windows ExplorerModificarea fundalului unui folder în Windows Explorer
  Modificarea permisiunilor de fișiere în Windows 7Modificarea permisiunilor de fișiere în Windows 7
  Cum se partajează fișierele fără firCum se partajează fișierele fără fir
  Cum se conectează un computer Windows cu un Mac pentru a partaja fișiere și imprimanteCum se conectează un computer Windows cu un Mac pentru a partaja fișiere și imprimante
  Cum se repară HTTP `Eroare interzisă 403` în Internet ExplorerCum se repară HTTP `Eroare interzisă 403` în Internet Explorer
  Cum se dezactivează extensiile de fișiere ascunse în Windows XPCum se dezactivează extensiile de fișiere ascunse în Windows XP
  Cum se editează un fișier DATCum se editează un fișier DAT
  Cum se șterg fișierele temporare și prefetch de pe computerCum se șterg fișierele temporare și prefetch de pe computer
  Cum se elimină virusul newfolder.exeCum se elimină virusul newfolder.exe
  » » Cum să ascundeți un dosar sau un fișier

  © 2011—2020 ertare.com