Cum navigați în siguranță pe Internet

Internetul este ceva fundamental în viața de zi cu zi a multor oameni. Este un loc excelent plin de informații minunate, dar este, de asemenea, plin de multe pericole. Prețul de gestionare a conturilor dvs. bancare, cumpărarea și interacțiunea online ar putea fi informațiile dvs. personale. Pentru a vă menține în siguranță, utilizați următoarele strategii.

pași

Partea 1
Protejați-vă identitatea

Imaginea intitulată Fii sigur în Internet Pasul 1
1
Alegeți parole bune Acestea sunt cheia conturilor dvs., numai persoana cu cheia are acces. Când alegeți una, trebuie să vă asigurați că alegeți unul care este unic, dificil și care nu este ușor ghicit de străini sau chiar de cunoscuți. Alegeți una care utilizează litere, numere, majuscule, litere mici și caractere.
 • alege parola sau 1234 este pentru bastoane și sunt ușor de ghicit. Alege ziua de nastere a familiei (sau a ta) nu este foarte sigura. Cu cât este mai mult, cu atât este mai greu să ghicești. Încercați, de asemenea, cu litere sau înlocuirea numerelor cu litere.
 • Parolele de test care fac referiri la fraze sau lucruri care inseamna ceva doar pentru tine. De exemplu, dacă numele peștilor dvs. preferați din copilărie a fost Lordul Bubbles, eliminați unele litere și numere de loc și puteți ajunge cu o parolă bună, cum ar fi care doar tu intelegi.
 • Asigurați-vă că alegeți parole care sunt ușor de memorat sau le puteți scrie. Dacă le scrieți, nu le puteți lăsa la vedere. Nu le țineți pe computer sau pe birou.
 • Nu folosiți niciodată aceeași parolă pentru conturi diferite. Dacă nu doriți să vă amintiți zeci de parole, inventați o bază (de exemplu, s1rburb735) și a pus un modificator logic pentru fiecare cont. De exemplu, pe Amazon puteți folosi amzn1rburb735- în Gmail puteți folosi gmails1rburb735 sau pe Twitter twitts1rburb735.
 • Este o practică bună să o schimbați atât de des.
 • Imaginea intitulată Fii sigur pe internet Pasul 2
  2
  Acordați atenție atunci când instalați programe sau sunteți de acord cu termenii. Când vă înscrieți pentru buletine de știri, instalați programe sau acceptați ceva, citiți amprenta fină. Dacă nu doriți să primiți mesaje nedorite sau să fiți plasate într-o listă de telemarketing, citiți caseta mică din partea de jos a paginii care vă întreabă dacă doriți să primiți informații și oferte de la alte companii. Cele mai bune locuri vor avea o declarație care să ateste că nu vă vor vinde numele altor companii (deși ar putea să vă trimită e-mailuri oricum).
 • Multe dintre aceste site-uri web pot adăuga promoții pe computerul dvs. care vă urmăresc mișcările și obiceiurile de căutare. Aveți grijă când ajungeți la astfel de site-uri web.
 • Unele site-uri solicită să furnizați toate informațiile pentru a obține produsul. Completați câmpurile cu un asterisc. Dacă caseta de informații nu are un asterisc, este opțională și o puteți lăsa necompletată.
 • Imaginea intitulată Fii sigur în Internet Pasul 3
  3
  Nu dați detalii personale străinilor. Nu dați numele dvs. complet, adresa sau numărul de telefon nimănui online pe care nu aveți încredere sau nu îl știți. Acest lucru este deosebit de important în camerele de chat, atunci când negociați locuri de muncă sau oferte sau când faceți planuri pe site-uri pentru a vă întâlni cu alți oameni.
 • Fii atent când faci prieteni pe internet. Multe prietenii bune pot fi cultivate online, dar există mulți oameni care pretind că sunt ceva ce nu sunt.
 • Aveți grijă când efectuați întâlniri online. Utilizați numai numele dvs. și nu oferiți niciodată detalii specifice, indiferent de cât de bun ar părea o altă persoană. Nu dați bani persoanelor pe care le-ați întâlnit online. Când decideți în cele din urmă să întâlniți o altă persoană, întâlniți întotdeauna în locuri publice, cum ar fi restaurante sau cafenele. Lăsați alți oameni să vadă ce faceți și să nu le permiteți niciodată să vă ia sau să vă ducă acasă.
 • Oferirea de detalii personale străinilor vă compromite nu numai conturile și identitatea, ci și securitatea fizică. Deși mulți oameni de pe internet pot fi buni și prietenoși, trebuie să fiți conștienți de posibilitatea ca alții să utilizeze camere de chat, rețele sociale și alte site-uri pentru a colecta informații care ar putea duce la un risc fizic la locul de muncă sau în casa ta
 • Verificați întotdeauna legitimitatea site-urilor pe care le cumpărați. Dacă site-ul are un design oribil sau ferestre pop-up, este posibil să nu fie legitim. Aveți grijă de site-uri care nu vă permit să plătiți prin PayPal sau cu un card de credit. Când cumperi în locuri cum ar fi Craigslist, fii atent
 • Imaginea intitulată Fii sigur în Internet Pasul 4
  4
  Nu cădea prada fraudei. Adresele de e-mail de tip phishing sunt mesaje care par a fi legitime, cum ar fi de la banca sau magazinele unde le-ați achiziționat, care oferă legături către site-uri false și solicită informații personale.
 • Rețineți întotdeauna adresa de e-mail. Mulți expeditori falsi de e-mail nu vor avea o adresă care să se potrivească cu numele companiei pe care pretind că o reprezintă. Sau adresa va fi ușor modificată pentru a fi ignorată de oamenii ocupați.
 • Feriți-vă de escrocherii de e-mail care pretind că provin de la eBay, PayPal, o bancă sau o companie în care aveți încredere că vă solicită informații personale sau sensibile. E-mailul v-ar putea informa despre o problemă cu contul sau parola. Ar putea exista o legătură înăuntru. Dacă primiți un e-mail de la acestea, nu faceți clic pe link. Accesați direct site-ul web introducând adresa URL în browser.
 • Deplasați mouse-ul peste link-urile suspecte. În partea de jos a ecranului, veți vedea adresa URL adevărată a site-ului. Multe site-uri înșelătoare vor afișa un alt site web în partea de jos a ecranului sau lângă mouse când parcurgeți legătura.
 • Transmiteți orice e-mail suspect companiei reale. Ei vor confirma dacă e-mailul este real sau nu.
 • Programe de mail cum ar fi Yahoo !, MSN, Hotmail și Gmail niciodată ei vor cere parola. Nu cădeți în acel joc.
 • Imaginea intitulată Fii sigur pe internet Pasul 5
  5
  Ține-ți ochii deschiși. Înșelătorii online ele sunt peste tot. Aceste înșelătorii vin în e-mailuri, tweet-uri, mesaje pe Facebook și multe alte locuri. Nu faceți clic pe linkuri pe care nu le știți dacă acestea sunt reale sau dacă conțin mai multe litere și caractere care arată ca nonsens.
 • Nu faceți niciodată clic pe ecrane pop-up sau e-mailuri care spun că ați făcut milioane de dolari. Acestea sunt escrocherii.
 • Nu fi o pradă pentru e-mailurile care vă invită să jucați loterii străine. De asemenea, fiți atenți la e-mailurile care vă cer să ajutați pe cineva să transfere sumele mari de bani sau moșteniri din țara dvs. după ce vă oferă o poveste foarte tristă.
 • Imaginea intitulată Fiți sigură pe internet Pasul 6
  6
  Limitați informațiile pe care le distribuiți pe rețelele sociale. Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn și alte medii sociale fac parte din viața de zi cu zi a multor persoane. Pe Facebook, mulți oameni își pun numele, părinții, zilele de naștere, copiii lor, locul de reședință, adresa, casa și numărul de telefon, precum și alte informații personale. Aceste informații dau oricui esențialul despre dvs. Limitați ceea ce distribuiți online pentru a vă proteja confidențialitatea și identitatea.
 • Distribuiți multe detalii despre mass-media sociale vă poate pune în pericol fizic. Permițând internetul să știe unde locuiești și când nu vei fi acasă ar putea duce pe cineva să intre în casa ta, mai ales când văd toate fotografiile noului tău televizor, calculatoare și bijuterii. Prea multe detalii personale, cum ar fi adresa dvs. de domiciliu, numărul de telefon și detaliile și obiceiurile zilnice, oferă harșarilor o mulțime de informații pe care le pot folosi împotriva dvs.
 • Multe site-uri sigure, cum ar fi băncile, asigurările, împrumuturile și site-urile universitare, necesită întrebări de securitate. Acestea includ: "Care este numele iubirii mamei tale?". "Care este numele bunicului sau bunicii dvs. paterne?". "Unde ai crescut?", sau "Când este ziua de naștere a tatălui tău?" Aceste persoane pot fi găsite cu ușurință pe anumite pagini Facebook.
 • Împărtășirea acestui tip de informații poate avea loc furtul de identitate.
 • Atunci când alegeți întrebări privind siguranța, nu alegeți cele care pot fi ușor descoperite pe social media. Alegeți mai multe întrebări dificile, dintre care doar cunoașteți răspunsurile.
 • Imaginea intitulată Fii sigur în Internet Pasul 7
  7
  Au mai multe conturi de e-mail. Este mai bine să ai trei. Acest lucru poate ajuta la separarea diferitelor aspecte ale vieții dvs., vă va oferi adrese oficiale și neoficiale și vă poate ajuta să eliminați mesajele nedorite și problemele de securitate.
 • Aveți un e-mail de afaceri pentru a utiliza în corespondența legată de locul de muncă. De multe ori acestea sunt date de compania pentru care lucrați.
 • Aveți un e-mail personal Puteți să-l utilizați pentru bănci, căutare de locuri de muncă, asigurare și alte corespondențe oficiale și personale. Puteți da și asta prietenilor și familiei apropiate.
 • Au un e-mail pentru junk mail. Aceasta poate fi cea pe care o utilizați pentru a vă înscrie pentru lucruri pe internet sau în magazine, restaurante sau în alte locuri unde nu doriți să primiți informații în adresa personală. Puteți să-l utilizați în rețelele sociale. Dacă spamul ajunge la acest e-mail, acesta nu va afecta e-mailurile personale sau de afaceri.


 • Partea 2
  Protejați-vă conexiunea

  Imaginea intitulată Fii sigur în Internet Pasul 8
  1
  Utilizați un program antivirus sau anti-spyware și un firewall. Navigarea pe internet fără aceste programe este nesigură și vă invită să introduceți poștă electronică, hackeri și viruși în computer. A avea aceste salvatori va va proteja de lucruri pe care nici nu le imaginati ca sunt o amenintare. Asigurați-vă că le țineți actualizate.
  • Troieni, spyware, malware și viruși nu numai că vă pot proteja de furtul de identitate și de invazia intimității, dar pot, de asemenea, să vă distrugă calculatorul și să încetinească procesorul. Antivirus și anti-spyware vă protejează computerul de viruși, menținând sistemul sănătos. Există diferite programe disponibile pentru cumpărare, dar există, de asemenea, mai multe gratuite.
  • Un firewall este un program care creează o barieră între rețeaua dvs. și lumea exterioară cibernetică, permițând trecerea numai a anumitor date. Puteți utiliza fie un paravan de protecție care vine de la sistemul de operare, fie de la o terță parte care vă place.
 • Imaginea intitulată Fii sigur în Internet Pasul 9
  2
  Asigurați-vă router-ul wireless Multe case au rețele fără fir care se conectează la computere, dispozitive mobile, tablete și sisteme de jocuri video. Ai a rețea securizată Este convenabil, dar, de asemenea, încalcă electronice și informații.
 • Schimbați numele routerului care este deja implicit. Acest nume trebuie să fie unic și să nu fie ușor ghicit de alții.
 • Alegeți o parolă dificilă pentru ruterul dvs., ceea ce nu este ușor de ghicit. Utilizați același ghid pentru al alege.
 • Alegeți opțiunea de securitate WPA2 sau WPA pentru ruterul dvs. Sunt mai sigure decât WEP.
 • Dezactivați autentificarea clienților dacă router-ul are unul. Dacă doriți ca prietenii dvs. să vă folosească wi-fi-ul, dar nu vreți să le dați parola, inventați-vă o siguranță.
 • Imaginea intitulată Fii sigur în Internet Pasul 10
  3
  Dezactivați partajarea de fișiere și căutarea în rețea atunci când utilizați o rețea publică. Acestea riscă fișierele și sistemul dvs., deoarece pot fi deschise de oricine din rețea, nu doar de hackeri. Dacă vă aflați în raza unei rețele publice, dar nu trebuie să vă conectați online, dezactivați conexiunea Wi-Fi.
 • În Windows, aceste opțiuni pot fi găsite în "Panou de comandă" > "Rețea și internet" > "Rețea și centru de compartimentare".
 • În Mac OS X, este în "Preferințele sistemului" > "acțiune".
 • În unele dispozitive, există opțiunea de a dezactiva sau de a activa Wi-Fi, în altele trebuie să o configurați singur (de exemplu, pe un Mac, faceți clic pe pictograma Wi-Fi și dezactivați AirPort).
 • Imaginea intitulată Fii sigur în Internet Pasul 11
  4
  Verificați întotdeauna securitatea din informațiile despre tranzacție. Cele mai bune companii vor avea multe sisteme de securitate. Ați putut vedea o blocare de aur în partea de jos a ecranului, care indică faptul că este o pagină sigură. Când oferiți detalii bancare sau alte informații, asigurați-vă că este o conexiune sigură.
 • Un URL securizat începe cu https: // în loc de http: //. Aceasta înseamnă că informațiile sunt criptate de pe server.
 • Chiar dacă conexiunea este sigură, aveți grijă cu site-urile pe care le utilizați. Nu toate site-urile care au HTTP sau acceptă plăți sunt de încredere, chiar dacă conexiunea este. Dacă nu știți nimic despre site, investigați mai întâi.
 • Imaginea intitulată Fiți sigură pe internet Pasul 12
  5
  Descărcați fișiere din surse fiabile. Când faceți acest lucru, descărcați numai de la site-uri care sunt calificate de către surse de încredere. Alegeți resursele care arată prețul și calificările acestora și numărați descărcările (de ex. Download.cnet.com).
 • Aveți grijă de descărcările suplimentare. Uneori, când descărcați programe gratuite, cum ar fi un joc, o aplicație sau chiar un motor de căutare, linkul de descărcare conține bare de activități și alte anunțuri nedorite. Când descărcați un program gratuit, alegeți întotdeauna instalarea personalizată. Acest lucru vă va permite să dezactivați opțiunea de a instala programe suplimentare, cum ar fi barele de activități și reclamele. Dezactivați tot ce nu doriți să fie instalat.
 • Atunci când aveți îndoieli, numele Google sau descărcați împreună cu cuvântul "înșelătorie" pentru a vedea dacă există informații despre acest lucru.
 • Nu descărcați material protejat ilegal fără să fiți plătit pentru el.
 • Imaginea intitulată Fiți sigură pe internet Pasul 13
  6
  Nu deschideți atașamentele. Dacă nu știți care prieten v-a trimis un fișier .doc, .pdf sau alt fișier, nu îl deschideți. Unele e-mailuri de tip spam conțin viruși sau programe spion care pot deteriora computerul. Aceste e-mailuri pot fi marcate automat ca "spam-" sau "gunoi" dar unele care conțin viruși pot scăpa.
 • Evitați e-mailurile cu atașamente cu extensie ".exe".
 • Dacă utilizați un mail ca Outlook sau Thunderbird, puteți dezactiva previzualizarea atașamentelor. Acestea elimină posibilitatea de a decide dacă să deschideți un atașament sau nu. Vedeți acest lucru în configurația programului dvs. și dezactivați opțiunea care spune "Afișați previzualizarea atașamentului". "Afișați atașamentul", etc.
 • sfaturi

  • Nu partajați niciodată parola.
  • Există câteva site-uri în care trebuie să furnizați informații exacte, cum ar fi serviciile bancare online sau companiile de asigurări. Există alte site-uri care într-adevăr nu trebuie să ceară vârsta sau adresa ta. Puteți crea un alias cu o altă zi de naștere decât al dvs. și o adresă falsă. Dacă este o farsă, informațiile vor fi gunoi.
  • Nu faceți niciodată clic pe ferestrele pop-up, unii vă pot fura identitatea și informațiile dvs. prin această metodă sau pot instala reclame sau viruși.
  • Utilizați indicii cu parole bune și întrebări de securitate pe care numai dvs. le cunoașteți.

  avertismente

  • În cazul în care calculatorul dvs. a fost compromis, atunci toate informațiile dvs. sunt expuse riscului. Actualizați protecția antivirus și ștergeți-le. Dacă documente sau informații importante au fost furate sau sunt expuse riscului, informați-vă banca sau locul de muncă. Raportați la poliție orice crimă.
  • Nu există confidențialitate online. Dacă doriți ca ceva să fie păstrat privat, nu îl postați.
  • Păstrați o recepție de e-mailuri importante și documente pe o unitate flash, imprimate sau ambele.
  • Ștergeți contul dacă sunteți în pericol după ce ați făcut o copie. Informați imediat banca, locul de muncă și celelalte despre aceste modificări. Probabil că va trebui să schimbați parolele și numerele de cont imediat dacă acestea erau în poștă. Raportați problema la furnizorul de servicii de e-mail.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să accesați o rețea fără fir care are o protecție cu parolăCum să accesați o rețea fără fir care are o protecție cu parolă
  Modificarea parolei skypeModificarea parolei skype
  Modificarea parolei GmailModificarea parolei Gmail
  Modificarea parolei în Yahoo! poștăModificarea parolei în Yahoo! poștă
  Modificarea parolei GoogleModificarea parolei Google
  Cum să modificați o parolă PayPalCum să modificați o parolă PayPal
  Cum se configurează o rețea securizată cu Modemul Gateway Hitron CDE 30364 de la RogersCum se configurează o rețea securizată cu Modemul Gateway Hitron CDE 30364 de la Rogers
  Cum de a crea o parolă pe care o puteți amintiCum de a crea o parolă pe care o puteți aminti
  Cum să dezactivați cerința de complexitate în parola Windows Server 2008Cum să dezactivați cerința de complexitate în parola Windows Server 2008
  Cum se scrie majuscule și litere mici în cod binarCum se scrie majuscule și litere mici în cod binar
  » » Cum navigați în siguranță pe Internet

  © 2011—2020 ertare.com