Cum se asamblează un computer puternic și silențios

Ați putea face computerul mai silențios prin eliminarea alimentării. Dar, practic, renunțați la o parte din echipamentul dvs. pentru a elimina zgomotul. Și în loc să deranjeze zgomotul în timp ce echipamentul funcționează, calculatorul te-ar deranja să te ia mai mult decât înainte. Aici vă arăt cum să construiți un calculator foarte silențios și foarte puternic, în același timp.

pași

Imaginea intitulată Construiește un computer silențios puternic Pasul 1
1
Unele principii de răcire pe calculator.
 • Piesele în mișcare sunt cele mai zgomotoase și zgomotul crește pe măsură ce se mișcă mai repede. Doi mari ventilatoare lente vor fi mai silențioase și vor mișca cât mai mult aer ca un ventilator mare la viteză medie sau unul mai mic la o viteză mare.
 • Debiturile de aer se mișcă mai ușor în spații mari decât în ​​spații înguste. Un radiator cu aripioare foarte distanțate și un ventilator puternic este pentru performanțe maxime, pentru a se asigura că majoritatea moleculelor de aer se ciocnesc împotriva acestuia și elimină căldura. Un ventilator lent nu este mai bun, dar cu aripioare netede și subțiri moderat distanțate ca majoritatea radiatoarelor este de obicei o opțiune bună. O anumită cantitate de energie (și zgomot) va fi mai bine manipulată de un ventilator mare, decât de un număr mare de fani mici.
 • Căldura trebuie scoasă din diferitele componente ale computerului și ale cutiei. Evită zgomotele inutile și supraîncălzirea prin eliminarea cu un ventilator separat.
 • Nu aveți încredere în ventilatorul sursei de alimentare pentru a extrage cea mai mare parte a căldurii din interiorul computerului. De asemenea, alimentarea cu energie electrică trebuie menținută la rece. În cazul în care cea mai mare parte căldura calculatorului trebuie să curgă prin alimentarea cu energie electrică, durata va fi mai scurtă și ventilatorul, care nu este ușor de înlocuit și nu este în mod necesar foarte silențios, va accelera să nu se termina arderea în sine sursă.
 • Cele mai multe componente necesită un minim de răcire. Cel mai bun lucru este că există unul sau mai mulți fani în cazul computerului pentru a crea fluxuri de aer în locuri moarte. Dacă aveți mai multe carduri de expansiune și unele produc o mulțime de căldură (vedeți dacă au un radiator pe fiecare card sau dacă sunt doar fierbinți după o utilizare continuă), va trebui să îndreptați un ventilator direct pentru a le răci. Ca întotdeauna, ar trebui să optăm pentru un ventilator mare și silențios și de preferință amovibil.
 • Componentele mecanice, cum ar fi ventilatoarele și dispozitivele de hard disk, trebuie să fie asamblate corespunzător, astfel încât să nu vibreze restul ansamblului deoarece ar produce zgomot. Izolarea lor ar face atât vibrațiile cât și căldura produsă nesemnificativă.
 • Un ventilator aspiră aerul din interior printr-una din fețele sale și apoi îl expulzează pe celălalt sub forma unui flux. Prin urmare, este mai eficient să răciți ceva prin suflarea directă a aerului către el decât există o anumită distanță între ventilator și sursa de căldură. Dacă ventilatorul este direct împotriva unui element, cum ar fi un radiator, orientarea ventilatorului este importantă, deoarece ar trebui să ajute fluxul de aer al cutiei în general. Uneori fanii pot fi zgomotoși când una din fețe este înfundată. Contrapresiunea nedorită poate fi redusă prin grilajul de aerisire a firului în locul barelor.
 • Imaginea intitulată Construiește un computer silențios puternic Pasul 2
  2
  Alegeți o casetă. Cutia turn este cea mai bună deoarece poate merge sub birou, distanțând computerul de urechi, permite accesul facil la unitățile de disc amovibile și nu ocupă prea mult spațiu pe podea. Ar trebui să aibă următoarele caracteristici:
 • Deschideri mari în față (de obicei, găuri în jurul fețelor din plastic, cu o placă de oțel perforată în spatele lor) pentru a intra în aer cu un ventilator montat în față. Ventilatoarele mari de evacuare din spate nu vor fi foarte utile decât dacă aerul poate curge cu ușurință prin calculator înainte de al scoate.
 • Toți ventilatoarele de 120 mm ar trebui să poată fi montate. Acesta este standardul "mare" al ventilatorului. Ventilatoarele care sunt incluse în cutii pot fi suficient de silențioase, mai ales dacă viteza acestora este reglabilă. Dar nu conta pe asta.
 • Deschiderile ventilatorului trebuie să fie libere. Grilele cu găuri mici nu sunt bune. Cel mai bun lucru este că au perforări mari ca o plasă mare.
 • Cutie largă pentru a se potrivi unui ventilator mare pentru procesor astfel încât să iasă din placa de bază. Majoritatea turnurilor mijlocii și mari sunt suficient de mari.
 • Compatibilitate cu carduri grafice mari, de cel puțin 10,5 inci.
 • Dacă aveți de gând să utilizați cutii de hard disk, asigurați-vă că au multe găuri pentru 5,25 inci. În caz contrar, alegeți caseta cu 3,5 sloturi.
 • O intrare de ventilație cu un ventilator dedicat cardurilor de expansiune reci.
 • carcase din aluminiu au, în general mică din plastic (util pentru absorbția vibrațiilor), iar uneori transporta obiecte vrac inutile ca „huruit“ care produce zgomot (golurile tind să vibreze unul împotriva celuilalt, și pot fi atenuate prin aplicarea țesături sau materiale spongioasă). Cutiile din oțel sunt mai silențioase. Aproape toată răcirea computerelor se face de către ventilatoare și nu va fi transmisă la cutie, deci va rămâne și ea răcoroasă.
 • "Spuma acustică de amortizare" poate absorbi (nu numai etanșa) zgomotul interior produs de componentele echipamentului. Se aplică pe suprafețele interioare ale unui computer. Dacă decideți să o utilizați, verificați dacă nu interferează sau nu afectează componente precum matricea în care sunt situate hard disk-urile sau radiatorul.
 • Cutii Antec cu ventilatoare de 120mm sunt recomandate.
 • Imaginea intitulată Construiește un computer puternic silențios Pasul 3
  3
  Alegeți o placă de bază. Placa de bază Full ATX este cea mai bună pentru un PC liniștit, deoarece permite ca plăcile de extensie să fie bine separate unul de celălalt pentru o mai bună răcire. În plus, aceste plăci au, de asemenea, o serie de caracteristici care le fac bine.
 • Găsiți o placă de bază pentru a adăuga mai multe plăci grafice, cum ar fi AMD "Crossfire" sau nVidia "SLI" compatibile cu tipul de card pe care îl aveți dacă doriți să utilizați mai multe carduri simultan. Tehnologia SLI este mai restrictivă în ceea ce privește compatibilitatea.
 • Este de obicei mai ușor să montați radiatorul procesorului înainte de a îl instala pe placa de bază. În cazul în care chiuveta nu se potrivește bine cu procesorul în suportul, puteți utiliza șuruburi care se extind prin placa de bază (numai presat ferm, dar fără a rupe nimic), trebuie să aibă acces la partea din spate a plăcii de bază pentru a monta .
 • Imaginea intitulată Construiește un computer puternic silențios Pasul 4
  4
  Alegeți un radiator pentru procesor. Aceasta va fi, în general, o chiuvetă cu ventilator atașat. Căutați compatibilitate cu fanii de 120 mm. Oricum, un ventilator inclus într-un radiator poate fi tăcut, dar nu conta pe el. Într-o cutie de tip turn, disiparea căldurii este în general mai rapidă, verificați dacă cutia va fi suficient de largă pentru a se potrivi cu toate componentele ancorate pe placa de bază. În general, păstrează toate chiuveta de cupru, deoarece costul mult de răcire în comparație cu cupru și aluminiu, plus de cupru sunt atât de grele încât atunci când se deplasează computerul ar putea deteriora placa de bază.
 • Radiatorul procesorului are nevoie de suport compatibil cu propriul procesor. Multe vor fi compatibile, dar verificați-le în prealabil.
 • Aripioarele radiatorului procesorului sunt de obicei realizate din metal subțire cu muchii ascuțite. Aveți grijă să nu glisați degetele peste ele sau să le apăsați pe aripioare. Cel mai bun lucru ar fi să iei radiatorul cu o mănușă în cazul în care trebuie să-l forțezi în sistemul de ancorare să îl montezi (având grijă să nu spargi nimic). Radiatoarele cu aripioare foarte separate unul de celălalt cresc riscul de tăieturi.
 • Asigurați-vă că eliminați orice folie de plastic din procesor și radiator și aplicați pasta termică, cunoscută și sub denumirea de compus termic, la instalarea unui radiator. Procesoarele moderne au, în general, un metal de protecție și un emițător bun de căldură. Cantitatea recomandată de pastă termică este un mic punct în mijloc și, atunci când radiatorul este plasat, se va extinde pe suprafață cu presiune. Rețineți că procesorul real este un cip mic în procesor ca un obiect, astfel încât o acoperire perfectă margine pasta termică la margine nu este necesară și încercați să executați riscul de bule care apar și ar avea o problemă de mare severitate . În cazul în care baza de chiuveta are fisuri, cum ar fi conducte de căldură în jurul procesorului direct atinge, trebuie să fie umplut cu unsoare termică (ajutorul unui card de plastic pentru a extinde). Pasta care vine cu un radiator este, de obicei, bună, dar dacă doriți, căutați informații despre el.
 • Arctic Alumina este reparat. Nu este mai eficient decât alte paste bune, dar este relativ ușor de curățat și nu este conductiv, deci nu va provoca probleme.
 • Radiatorul la preț redus furnizat de producătorul procesorului poate fi eficient, dar cu unele excepții este zgomotos (căutați și unele informații dacă doriți). În general, radiatorul nu este utilizat în mod obișnuit. Nu trebuie să încercați acest radiator deoarece utilizează un tampon termic de unică folosință (în loc de unsoare termică) și este dificil de curățat când scoateți radiatorul.
 • Se recomandă congelatorul Sunbeam Core-Contact. Este eficient, ieftin și nu foarte greu, dar ancora atunci când asamblarea necesită o presiune considerabilă. Ventilatorul inclus este destul de silențios, iar radiatorul este o afacere chiar dacă se folosește un alt ventilator.
 • Unele radiatoare, cum ar fi Thermalrights, sunt disponibile pentru a se potrivi cu canalele de evacuare a aerului cald. Veți avea nevoie de un orificiu de ventilație direct în spatele radiatorului. Acest lucru ar putea fi un neajuns.
 • Imagine intitulată Construiți un computer silențios puternic Pasul 5
  5
  Alegeți fanii. Ventilatoarele cu viteză redusă de 120 mm sunt cele mai bune. Fanii mai mari și mai lenți sunt disponibili în magazine, dar nu există prea multă varietate. Lagărele au o durată lungă de viață, dar sunt zgomotoase. Lagărele de jurnal au o viață mai scurtă, în special în medii cu temperaturi ridicate (care nu ar trebui să fie o problemă în cazul în care ventilarea cu 120mm multiple). Dar rulmenții lichizi sunt silențioși și rezistenți, dar sunt puțin mai scumpi. Unii fanii au modele speciale de lame pentru a reduce zgomotul de turbulență, dar asta nu va fi o problemă cu ventilatoare lent oricum. Pe de altă parte, magazinele tind să aibă marje de profit ridicate pentru fanii și alte accesorii mici.
 • Este recomandat Scythe S-Flex 800 rpm, care are rulmenți cu lichid.
 • Verificați temperatura procesorului cu programe de monitorizare pentru a vă asigura că nu este ridicată. 60 de grade Celsius sau mai puțin, cu un volum de lucru prelungit vor fi suficiente (răcirea extremă nu este necesară decât în ​​cazurile de "overclocking").
 • Imaginea intitulată Construiește un computer silențios puternic Pasul 6
  6


  Montează și organizează fanii. Utilizați suporturi moi în loc de șuruburi. Poziționați ventilatoarele astfel încât aerul să curgă prin cutie într-o manieră ordonată. De exemplu, în partea frontală inferioară și prin cardurile de expansiune, prin radiatorul procesorului și în spate. Ar trebui să existe un ventilator de evacuare pe fiecare parte a ventilatorului sursei de alimentare, o conductă de evacuare a ventilatorului pentru procesor și o placă video cu radiator integrat.
 • Imaginea intitulată Construiește un computer silențios puternic Pasul 7
  7
  Alegeți placa grafică. Găsiți unul care are o fantă chiuvetă dublă (care are loc pentru un ventilator mult mai mare, lent și în cele din urmă tăcut), pentru a elimina aerul cald direct din cutie. Câteva carduri grafice, în general, sunt mai bune decât cele care au mai multe jetoane în aceeași carte deoarece distrug căldura mai bine. Găsiți un card curent cu un cost relativ scăzut, care are același tip de sistem de răcire ca cel cu cea mai puternică carte de la același producător. Acest lucru va fi în general suficient de bun, dar va consuma mai puțin, astfel încât ventilatorul nu va fi zgomotos. De asemenea, va fi cel mai bine să existe aproape același număr de unități de procesare paralelă, care funcționează la o viteză și o tensiune ușor mai mici.
 • Heatsinks dual-slot de altele decât modelul de producător tind să nu fie la fel de liniștit și mai eficace decât cele care sunt da, care sunt cele mai frecvente. Dar ele sunt, în general, mai bune decât cele ale unui singur slot.
 • Spre deosebire de procesoare, cardurile grafice nu sunt proiectate pentru o varietate de radiatoare. Cele de mâna a doua ocupă de obicei mai multe sloturi și sunt dificile și oarecum periculoase pentru instalare.
 • Dacă utilizați mai multe plăci grafice, încercați să le distanțați între ele. Încercați să evitați acoperirea orificiului de admisie a aerului al uneia dintre cartele cu unul adiacent.
 • Imaginea intitulată Construiește un computer silențios puternic Pasul 8
  8
  Alegeți unitățile hard disk. Un hard disk de stare solidă este extrem de rapid, nu se încălzește și este complet silențios, dar este foarte scump. Dacă aveți nevoie de o mulțime de capacitate de stocare, hard disk 5400 rpm sau ușor mai rapid hard disk-uri care poartă lichide (cele mai multe le au), ele sunt cea mai bună opțiune. Acestea sunt ieftine, aproape silențioase și doar puțin mai lente decât discurile de 7200 rpm. O abordare mai complexă ar fi de a utiliza 5400 rpm timp de unități de date și hard disk-uri de stat solid pentru programe în cazul în care accesul rapid, în orice moment este mare avantaj.
 • Puteți reduce latența unei unități hard disk de rotire mai lentă prin "mișcare scurtă" pentru a reduce timpul de căutare în detrimentul capacității hard disk-ului. Puteți face acest lucru cu un program special de configurare a unității, sau pur și simplu făcând o singură mică partiție de, probabil, 25% din capacitatea hard diskului. Această partiție trebuie să fie la "începutul" discului, alocată pe cele mai exterioare ale discului unde viteza liniară este mai mare, astfel încât rata de date va fi de asemenea mai mare. (O partiție foarte mică este o pierdere deoarece latența de rotație este constantă la o anumită viteză.)
 • La fel ca ventilatoarele, unitățile de hard disk trebuie montate corect pentru a preveni transmiterea vibrațiilor către cutie. Tipul de montare pentru un hard disk este diferit de cel al unui ventilator. Unele cutii Antec au suporturi moi. Acestea pot fi livrate și cu suporturi în suspensie, dar când se deplasează computerul, există riscul deteriorării grave a componentelor interioare.
 • Nu înfășurați hard-discurile cu materiale izolante. Cea mai bună modalitate de a reduce vibrațiile este să aveți o cutie de căptușeală cu părți speciale de transfer de căldură. Este recomandată "Drive-ul inteligent" al companiei Grow Up Japan.
 • Imaginea intitulată Construiește un computer silențios puternic Pasul 9
  9
  Alegeți sursa de alimentare. O sursă de alimentare convertește curentul rețelei electrice în curent la diferite tensiuni pe care le poate utiliza echipamentul. Sursele de alimentare variază în funcție de capacitate, eficiență (care afectează nivelul de zgomot deoarece energia suplimentară este transformată în căldura care trebuie eliminată de fluxul de aer), zgomotul și consistența puterii de ieșire. Acestea includ ventilatoare și radiatoare, care nu sunt ușor de schimbat. Cauti un brand sau internet model de renume aveți de gând achiziționarea, care are un ventilator de 120mm sau mai mult, conectori suficient pentru toate componentele (puteți adăuga conectori suplimentare care consumă puțină energie, cum ar fi unitățile de CD-uri) și raporturi bune de zgomot (dacă în descrierea articolului se spune "tăcut", nu-l ignorați). Ca regulă generală, alegeți una cu o capacitate nominală de aproximativ două ori mai mare decât consumul total maxim de energie al tuturor componentelor principale ale sistemului (procesor și plăci grafice) pentru o durată lungă de funcționare a sursei și silențioasă, pe lângă faptul că are o 80 Plus certificarea eficienței.
 • Nivelele de bronz, argint, aur, platină și titan din certificarea 80 Plus sunt, succesiv, niveluri mai mari de eficiență.
 • Ventilatoarele fără alimentare nu sunt bune pentru echipamentul de mare putere. Aceste surse au nevoie de răcire de la ventilatoarele externe, ceea ce ar fi mai puțin eficient și ar exista un flux de aer mai sonor.
 • Sursele de alimentare cu cabluri modulare pot da un aspect mai ordonat, dar adăugarea unui set de conexiuni la sursa de alimentare poate cauza probleme. Dacă îngrijorarea dvs. este doar absența zgomotului, grupați cât mai mult posibil excesul de cabluri pentru a reduce obstacolele din fluxul de aer.
 • Sunt recomandate surse de alimentare Antec (economice, dar bune), Enermax (capacitate mare) și Nexus (super silențios).
 • Imagine intitulată Construiți un intro puternic de computer silențios
  10
  Efectuat.
 • sfaturi

  • Dacă nu jucați jocuri actuale, procesați videoclipuri sau, de obicei, faceți câteva sarcini intense de calcul, este suficient un computer mai puțin puternic. În acest caz:
  • Luați în considerare opțiunea unei cutii bine ventilat, un procesor de putere mică (al cărui model este unul dintre producător de numărul unu din clasa sa (AMD și numele său se termină în „e“)), o placa de baza cu un bun cip grafic integrat (uita-te informație deoarece capacitățile acestora variază foarte mult, dar toate consumă puțină energie și produc foarte puțină căldură), un hard disk de 5400 rpm, o sursă de alimentare de înaltă calitate și o capacitate moderată cu un ventilator de 120 mm sau mai mare, Un cooler mare CPU cu un ventilator silențios de 120 mm și un alt ventilator de 120 mm în cutie.
  G4-turn-inside.jpg" class ="imagine lightbox">
  Sau, ia în considerare achiziționarea unui calculator low-end preasamblate de la un producător important: de multe ori au conducte de aer și surse de alimentare, chiuvete de căldură și selectate pentru a lucra suficient de fani pentru componentele individuale nu produce o mulțime de zgomot (un elegid tower style box, nu unul extra mic, deoarece ar putea avea fani mici și în cele din urmă zgomotoase). Aceste sisteme preasamblate sunt oarecum costisitoare, dacă vă decideți să îmbunătățească beneficiile standard, atunci când cumpără și nu sunt ușor de a îmbunătăți odată ce-l ai, asa ca alege cea a cărei configurație standard este potrivit pentru tine și speră să înlocuiți în câțiva ani.
 • Luați în considerare instalarea lichid de răcire radiator „multi-fan“, dacă este necesar pentru a avea un bine de mare putere răcit (cum ar avea un mare „overclocking“) sau un plin de piese care aerul nu circulă ușor de interior (de exemplu, cu mai multe carduri grafice). Un ventilator din carcasa calculatorului este util pentru a ajuta la răcirea componentelor secundare (care vor produce mai multă căldură dacă au "overclock"). Acest lucru ar fi foarte scump, deși poate nu în mod disproporționat față de un sistem care o impune. Veți avea nevoie și de mai multă întreținere.
 • Puteți, de asemenea, să faceți "Underclock" la sistem și au o mulțime de RAM în același timp. În acest fel, nu va fi prea cald în procesele lungi.
 • avertismente

  • Garanțiile procesorului, în general, nu acoperă problemele cauzate de componentele de răcire second-hand.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se repară un computer care se supraîncălzește datorită unui radiator blocatCum se repară un computer care se supraîncălzește datorită unui radiator blocat
  Cum să vă conectați fanii cabinetuluiCum să vă conectați fanii cabinetului
  Cum de a crea o alarmă iPhone care vibrează fără sonerieCum de a crea o alarmă iPhone care vibrează fără sonerie
  Cum să opriți sunetul de declanșare pe un Galaxy S3Cum să opriți sunetul de declanșare pe un Galaxy S3
  Cum se descarcă jocuri pe un calculator graficCum se descarcă jocuri pe un calculator grafic
  Cum să editați fotografii ca un profesionistCum să editați fotografii ca un profesionist
  Cum să eliminați zgomotul de fond cu AudacityCum să eliminați zgomotul de fond cu Audacity
  Cum se instalează un microprocesorCum se instalează un microprocesor
  Cum se instalează un ventilator pentru computerCum se instalează un ventilator pentru computer
  Cum se curata ventilatorul CPUCum se curata ventilatorul CPU
  » » Cum se asamblează un computer puternic și silențios

  © 2011—2020 ertare.com