Cum se monitorizează temperatura procesorului

Căldura intensă este unul dintre cei mai răi dușmani ai unui computer. Controlul căldurii este esențial pentru a menține calculatorul în stare bună. Dacă vă devine prea cald, este posibil să aveți erori, performanțe scăzute și opriri neașteptate. Una dintre componentele cele mai importante din PC este procesorul (CPU), deci trebuie să vă asigurați întotdeauna că funcționează la o temperatură potrivită. Urmați acest ghid pentru a vă menține controlul asupra temperaturii procesorului dvs.

pași

Partea 1
Utilizați BIOS-ul

Imaginea intitulată Monitorizarea temperaturii procesorului Pasul 1
1
Reporniți computerul. BIOS-ul este meniul care vă permite să reglați setările de bază ale computerului. Cele mai multe interfețe BIOS au un monitor încorporat care vă permite să verificați temperatura. Trebuie să accesați BIOS-ul când computerul pornește.
 • Dacă utilizați Windows 8, deschideți meniul "de pe" și țineți apăsată tasta Shift în timp ce faceți clic pe buton "repornire". Acest lucru va determina pornirea computerului în modul "Pornire avansată", unde puteți deschide setările plăcii dvs. de bază (UEFI) în meniu "Depanarea".
 • Imaginea intitulată Monitorizarea temperaturii procesorului Pasul 2
  2
  Apăsați tasta BIOS. Cheia poate varia în funcție de producătorul hardware-ului dvs. În general, aceste taste sunt F2, F10 și Del. Cheia corectă este afișată pe același ecran ca și logo-ul fabricantului.
 • Dacă nu apăsați această tastă la timp, computerul dvs. va porni în mod normal, așa că va trebui să încercați din nou.
 • Imaginea intitulată Monitorizarea temperaturii procesorului Pasul 3
  3
  Găsiți monitorul hardware. Diferitele programe BIOS vor avea secțiunile clasificate în moduri diferite. Unele dintre cele mai comune clasificări sunt "Monitorizați H / W". "stat". "Starea calculatorului ", etc.
 • Imaginea intitulată Monitorizarea temperaturii procesorului Pasul 4
  4
  Verificați temperatura procesorului. Limita de temperatură a procesorului dvs. va varia în funcție de model, dar, în general, temperatura trebuie să fie sub 75 ° C (167 ° F). Uită-te la documentația procesorului tău pentru a determina limita exactă a temperaturii.
 • Verificați celelalte temperaturi. În timpul verificării temperaturii procesorului, verificați și cât de fierbinte sunt celelalte componente ale sistemului. Cele mai multe monitoare hardware vă vor spune și temperatura plăcii de bază, a plăcii video și, eventual, a temperaturii camerei.
 • Partea 2
  Utilizați un program

  Imaginea intitulată Monitorizarea temperaturii procesorului Pasul 5
  1
  Instalați un program de monitorizare hardware. Cele mai multe plăci de bază au un program de monitorizare inclus în discul dvs. de instalare sau sunt disponibile pe site-ul lor. De asemenea, puteți descărca programe gratuite care vor analiza citirile de temperatură ale BIOS-ului dvs. și apoi le vor arăta. Cele mai populare programe includ următoarele:
  • Deschideți monitorul hardware
  • SpeedFan
  • Core Temp
  • HWMonitor
  • Real Temp
 • Imaginea intitulată Monitorizarea temperaturii procesorului Pasul 6


  2
  Executați programul. Odată ce ați descărcat sau instalat programul dorit, executați-l pentru a obține o citire a temperaturii calculatorului. Majoritatea programelor vor afișa toate citirile de temperatură, împreună cu măsurătorile vitezei și tensiunii ventilatorului. Comparați aceste rezultate cu nivelurile recomandate găsite în documentația dvs. de sistem.
 • Unele programe pot necesita acces special la setările computerului pentru a le rula și vă vor întreba dacă doriți să continuați înainte de a putea rula.
 • Partea 3
  Reduceți temperatura procesorului

  Clean the interior-of-a-calculator-Step-5.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 5
  1
  Lăsați-vă computerul să respire. Asigurați-vă că niciunul dintre ventilatoare sau ecrane nu este blocat. Deschideți computerul și îndepărtați praful folosind aer comprimat. Dacă aerul nu poate trece prin componentele computerului, căldura va începe să crească.
 • Aplica-termica-Paste-Pas-4-Version-2.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Aplicați pasta termică Pasul 4
  2
  Aplicați mai multă pastă termică. Pasta termică este ceea ce conduce căldura de la procesor la radiator. Odată cu trecerea timpului, pasta termică se degradează. Opiniile diferă în funcție de frecvența modificării pastă termică, dar dacă aveți temperaturi mai ridicate decât în ​​mod normal, acesta este cel mai ușor mod de a începe.
 • Nu utilizați o cantitate excesivă de pastă termică, deoarece o cantitate mare poate izola CPU-ul în loc să acționeze căldura. Cea mai eficientă modalitate de utilizare a acesteia este împrăștierea unei cantități mici în mod uniform pe întreaga CPU.
 • Instalați-un-CPU-Cooler-in-un-AMD-Plăci de-Step-4.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Instalați un cooler CPU într-o placă de bază AMD Pasul 4
  3
  Înlocuiște radiatorul. Dacă CPU funcționează regulat la temperaturi ridicate, chiuveta și ventilatoarele dvs. nu mai pot ajunge până la par. Găsiți un nou set de radiatoare și ventilator care se potrivește cu carcasa calculatorului dvs. și deplasează mai mult aer decât configurația dvs. curentă. Instalarea unui ventilator foarte mare poate genera mai mult zgomot ambiental.
 • Instalați-o-calculator-Fan-Pas-3-versiunea-2.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Instalați un ventilator pentru computer Pasul 3
  4
  Adăugați mai mulți fani. Dacă carcasa computerului nu are un flux de aer bun, este posibil să fie nevoie să instalați mai mulți ventilatoare pentru ca aerul să curgă corect. Aerul curat trebuie să provină din față și de sus și să se evacueze din spatele calculatorului.
 • Build-a-calculator-Pas-9-Version-2.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Construiți un computer Pasul 9
  5
  Înlocuiți hardware-ul Componentele vechi trebuie să se supraîncălzească după perioade lungi de utilizare și, uneori, nu există altă opțiune decât înlocuirea acestora. Dacă trebuie să înlocuiți placa de bază sau CPU, vă recomandăm să vă gândiți la reconstruirea completă a sistemului, deoarece va trebui să reinstalați totul din nou oricum.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se pornește de pe un hard disk externCum se pornește de pe un hard disk extern
  Cómo cambiar la configuración del BIOS de una computadoraCómo cambiar la configuración del BIOS de una computadora
  Cum să cumpărați calculatoare fără un sistem de operareCum să cumpărați calculatoare fără un sistem de operare
  Cum se creează o boot dual cu Windows XP și UbuntuCum se creează o boot dual cu Windows XP și Ubuntu
  Cum să dezactivați RAID-ul pe computerCum să dezactivați RAID-ul pe computer
  Cum se deblochează parola BIOSCum se deblochează parola BIOS
  Cómo deshabilitar las opciones de la memoria BIOSCómo deshabilitar las opciones de la memoria BIOS
  Cum să dezinstalați Deep FreezeCum să dezinstalați Deep Freeze
  Cum se dezinstalează Windows 8.1Cum se dezinstalează Windows 8.1
  Cum să introduceți ecranul BIOSCum să introduceți ecranul BIOS
  » » Cum se monitorizează temperatura procesorului

  © 2011—2020 ertare.com