Cum să îmbunătățiți viteza internetului

Sunt paginile web mai mult decât timpul de încărcat? Viteza de descărcare nu se potrivește cu ceea ce ar trebui să aveți? Când vine vorba de conexiunea dvs. la Internet, există mulți factori care intră în joc. Din fericire, există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți performanța, astfel încât să puteți vedea schimbările în câteva minute.

pași

Partea 1
Verificați hardware-ul, rețeaua și conexiunea

Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii dvs. la Internet Pasul 1
1
Efectuați un test de viteză. Înainte de a verifica hardware-ul și setările calculatorului, verificați tipul de viteză pe care îl aveți și comparați-l cu viteza anunțată de distribuitor. Există o mare varietate de site-uri pe care le puteți utiliza pentru a vă verifica viteza, căutați doar "testul de viteză" în Google și alegeți unul dintre primele rezultate.
 • Diferitele teste vă vor oferi rezultate diferite. Chiar vă va da un rezultat diferit de fiecare dată când o faceți. Acest lucru se datorează localizării serverelor de testare și numărului de persoane care vă împărtășesc conexiunea.
 • Efectuați mai multe teste și aflați viteza medie pe care o primiți.
 • Poate fi necesar să descărcați pluginuri pentru a efectua testele.
 • Dacă aveți opțiunea, alegeți serverul de testare cel mai aproape de locația dvs. fizică. Acest lucru vă va ajuta să obțineți rezultatele cele mai exacte.
 • Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii la Internet Pasul 2
  2
  Comparați viteza rezultată cu cea pe care o plătiți. Consultați furnizorul de servicii pentru a vedea viteza pe care ar trebui să o primiți. Rețineți că viteza anunțată în contractul de servicii apare "în condiții ideale" și că, în realitate, este posibil să nu puteți ajunge în mod regulat la această cifră.
 • Dacă nu v-ați îmbunătățit viteza de internet mult timp, este posibil să obțineți unul mai mare pentru mai puțini bani. În general, companiile nu vă îngrijorează să vă informeze despre cele mai bune oferte, așa că verificați dacă sunt disponibile mai multe servicii mai bune decât atunci când ați solicitat serviciul. Consultați-vă cu toți furnizorii din zona dvs.
 • Rețineți diferența dintre megabyte și megabit. Furnizorii de servicii de Internet (ISP) promovează viteza în megabiți, nu în megaocteți. Există 8 megabiți (Mb) într-un megabyte (MB), așa că, dacă plătiți pentru 25 de megabiți pe secundă (Mbps) înseamnă că, de fapt, face pentru un pic mai mult de 3 megabiți pe secundă (Mbps) de viteză maximă de transfer.
 • Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii dvs. la Internet Pasul 3
  3
  Reporniți-vă rețeaua Repornirea modemului și a routerului vă va ajuta să rezolvați multe dintre problemele legate de conectivitate. Dacă modemul sau routerul nu are comutatoare, puteți deconecta cablul, așteptați 30 de secunde și conectați-l din nou. citit acest ghid pentru mai multe detalii despre cum să reporniți rețeaua.
 • Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii dvs. la Internet Pasul 4
  4
  Verificați dacă semnalele nu sunt în conflict. Dacă utilizați un router fără fir, asigurați-vă că nu intră în conflict cu un telefon sau cameră wireless. Routerele wireless vin în mai multe soiuri - 802.11 b, g, și n (2.4 GHz) sau 802.11 a (5.8 GHz). Dacă utilizați un telefon fără fir de 2,4 GHz și un router fără fir de 2,4 GHz, conexiunea la rețea va fi lentă atunci când telefonul este în uz. Același lucru este valabil și pentru camerele de securitate wireless. Verificați frecvența telefonului și a camerei dvs. - dacă este de 900 MHz, este bine. În cazul în care se spune 2.4 GHz sau 5.8 GHz, atunci ar putea fi cauza de viteză scăzută în timp ce acestea sunt în uz.
 • Imaginea intitulată Maximizarea vitezei conexiunii dvs. la Internet Pasul 5
  5
  Verificați dacă ați atins limita de date a ISP-ului dvs. Mulți furnizori de servicii de Internet plasează o limită de date pentru clienții lor, ceea ce poate fi dificil de găsit. Conectați-vă la pagina contului dvs. sau contactați departamentul de asistență pentru clienți pentru a vedea dacă ați depășit limita lunară. Adesea, pedeapsa pentru depășirea limitei este o reducere a vitezei pentru restul perioadei de facturare.
 • Maximizați-the-viteza-a-ta-Internet-conexiune-Pas-6-versiunea-2.jpg" class ="imagine lightbox">Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii la Internet Pasul 6
  6
  Contactați serviciul de asistență tehnică al furnizorului dvs. Uneori, problema cu serviciul dvs. poate fi rezolvată numai din partea furnizorului dvs. În general, pot să vă spună dacă conexiunea dvs. este rea fără a trebui să trimiteți un tehnician în casa dvs. Este posibil să vi se solicite să reporniți din nou rețeaua.
 • Imaginea intitulată Maximizarea vitezei conexiunii dvs. la Internet Pasul 7
  7
  Verificați toate dispozitivele din rețea. Dacă altcineva din rețeaua dvs. desfășoară numeroase procese pe Internet, cum ar fi vizionarea de videoclipuri sau descărcarea de fișiere mari, este posibil să vă monopolizați lățimea de bandă.
 • Maximizați-the-viteza-a-ta-Internet-conexiune-Pas-8-Version-2.jpg" class ="imagine lightbox" title ="tcenter">Imaginea intitulată tcenter
  8
  Relocați routerul wireless sau computerul. Dacă vă conectați la Internet printr-un router Wi-Fi, semnalul rău poate determina reducerea vitezei și întreruperea conexiunii. Dacă este posibil, plasați router-ul mai aproape de computer sau mutați-l pe cel din urmă ca să vă apropiați de router. De asemenea, puteți amplasa ruterul deasupra unui dulap pentru a transmite un semnal mai bun.
 • Curățați praful routerului și al modemului cu o cutie de aer comprimat. Acest lucru va ajuta la reducerea căldurii și la creșterea fiabilității hardware.
 • Adecvat ventilați toate componentele electrice pentru a preveni supraîncălzirea acestora.
 • Imaginea intitulată Maximizarea vitezei conexiunii dvs. la Internet Pasul 9
  9
  Verificați filtrele dacă aveți o conexiune DSL. Când ați activat DSL-ul, ați conectat linia de la o mufă de telefon în partea laterală a unui filtru cutie dreptunghiulară. Pe de altă parte, există două linii care ies, una pentru telefonul dvs. și cealaltă pentru modemul dvs. Dacă utilizați o conexiune DSL pentru telefonul fix, asigurați-vă că aveți filtre de înaltă calitate pentru a obține o rată optimă a semnalului.
 • Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii dvs. la Internet Pasul 10
  10
  Verificați vremea. Dacă utilizați Internet prin satelit, conexiunea dvs. poate fi afectată de vânt, zăpadă, ploaie, fulgere, statică sau alte interferențe electrice.
 • Partea 2
  Optimizați-vă computerul și rețeaua

  Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii dvs. la Internet Pasul 11
  1
  Efectuează o scanare pentru viruși cel puțin o dată pe săptămână. Virușii vă pot reduce foarte mult viteza de conectare, în plus față de punerea în pericol a informațiilor și identității dvs. Păstrarea computerului fără viruși va crește viteza conexiunii.
  • Ar trebui să aveți întotdeauna un antivirus instalat și activat, mai ales dacă utilizați Internetul. Antivirusul este gratuit. Trebuie doar să instalați unul câte unul (altfel, acestea pot intra în conflict între ele).
 • Imaginea intitulată Maximizarea vitezei conexiunii dvs. la Internet Pasul 12
  2
  Rulați periodic o analiză pentru malware și adware. Majoritatea programelor antivirus nu caută programe adware sau spyware. Cu toate acestea, aceste programe sunt potențial periculoase și pot reduce foarte mult viteza conexiunii, deoarece se conectează permanent la alte servere. Îndepărtarea acestora poate fi dificilă, dar există o varietate de programe special concepute pentru a căuta și a elimina programele invazive. Spre deosebire de antivirus, puteți și ar trebui să aveți instalate mai multe programe anti-malware pe computer:
 • Malwarebytes Antimalware
 • Spybot Search & distruge
 • Adw Cleaner
 • HitMan Pro
 • Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii dvs. la Internet Pasul 13
  3
  Eliminați barele de instrumente în exces Numărul mare de bare de instrumente pentru browserul dvs. vă poate reduce semnificativ viteza de conectare. Îndepărtarea acestora vă poate ajuta să creșteți viteza browserului și, de asemenea, să vă protejați informațiile private.
 • Unele bare de instrumente pot fi dificil de eliminat și este posibil să fie necesar să utilizați unul dintre programele anti-malware menționate în pasul anterior.


 • Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii dvs. la Internet Pasul 14
  4
  Modificați browserul Dacă browserul dvs. vechi este infestat cu bare de instrumente greu de eliminat și totul pare să fie foarte lent, vă recomandăm să treceți la altul. Firefox, Chrome și Opera sunt considerate browsere mult mai rapide decât Internet Explorer.
 • Imaginea intitulată Maximizarea vitezei conexiunii dvs. la Internet Pasul 15
  5
  Curățați unitatea hard disk. Un hard disk optimizat slab poate reduce viteza calculatorului afectând tot ceea ce faceți, inclusiv navigarea pe internet. Păstrarea optimizată a hard diskului necesită doar câteva minute și poate îmbunătăți semnificativ experiența dvs. de navigare.
 • Asigurați-vă că defragmentați discul în mod regulat. Majoritatea versiunilor moderne de Windows o fac automat.
 • Rulați dispozitivul de eliberare a spațiului pe disc pentru a elimina fișierele care ar putea încetini browserul.
 • Încercați să păstrați cel puțin 15% spațiu liber pe hard disk. Dacă este prea plină, programele vor dura mai mult timp pentru a încărca și a efectua modificări, ceea ce poate încetini drastic browserul.
 • Imaginea intitulată Maximizarea vitezei conexiunii dvs. la Internet Pasul 16
  6
  Optimizați-vă memoria cache Browserele web stochează datele de pe site-urile pe care le vizitați, astfel încât să le puteți accesa mai rapid în viitor. Dar dacă memoria cache-ului devine prea mare, aceasta ar putea afecta negativ performanța.
 • citit acest ghid pentru instrucțiuni despre cum să vă curățați memoria cache în funcție de browserul pe care îl utilizați.
 • Imaginea intitulată Maximizarea vitezei conexiunii dvs. la Internet Pasul 17
  7
  Verificați ce programe vă monopolizează lățimea de bandă. Adesea, viteza de conectare este lentă, deoarece alte programe o utilizează. Pentru a verifica dacă alte programe, cum ar fi programele antivirus și alte actualizări, accesează Internetul fără știrea dvs., va trebui să deschideți Promptul de comandă. Apăsați "Win + R" pentru a deschide fereastra Run. Scrieți "cmd" și apăsați "Enter".
 • Scrie "netstat -b 5 > activity.txt "și apăsați" Enter ". Veți începe să vedeți o listă de programe care accesează Internetul. După aproximativ un minut, apăsați Ctrl + C pentru a finaliza analiza. A fost creat un fișier cu o listă a tuturor programelor care utilizează o conexiune la Internet.
 • Scrieți "activity.txt" și apăsați "Enter" pentru a deschide fișierul și pentru a vedea lista de programe.
 • Imaginea intitulată Maximizarea vitezei conexiunii dvs. la Internet Pasul 18
  8
  Închideți toate programele de care nu aveți nevoie. Apăsați "Ctrl + Alt + Delete" în același timp pentru a deschide Managerul de activități. Accesați meniul Processes (Procese) și închideți-le pe cele care vă pot monopoliza lățimea de bandă valoroasă. (NOTĂ: procesele de închidere cu nume de fișiere necunoscute pot determina funcționarea necorespunzătoare a programelor cunoscute).
 • Găsiți coloana "Utilizator" din fila "procese". Dacă această coloană prezintă numele "System", înseamnă că închiderea acesteia poate duce la eșecul unor programe, ceea ce va necesita reportarea computerului. Dacă procesul are numele dvs., închiderea acestuia nu va cauza, probabil, alte probleme decât acel program. Adesea, sistemul nu vă va permite să închideți (sau să redeschideți) programele necesare pentru funcționarea acestuia.
 • Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii la Internet Pasul 19
  9
  Dezinstalați programele care monopolizează lățimea de bandă. Dacă ați găsit programe care ocupă lățime de bandă și nu sunt necesare sau nu vă amintiți că le-ați instalat, dezinstalați-le pentru a îmbunătăți viteza cu care puteți accesa browserul.
 • citit acest ghid pentru a dezinstala programele Windows.
 • Citiți acest ghid pentru a dezinstala programele pe OS X.
 • Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii la Internet Pas 20
  10
  Schimbați canalul Wi-Fi Dacă în clădirea în care locuiți mulți oameni folosesc același canal, puteți să vă simțiți o scădere suplimentară a vitezei dvs. de internet. Utilizează un program precum inSSIDer pentru computer și KisMAC sau WiFi Scanner for Mac pentru a analiza canalele care nu sunt încărcate. Trecerea la unul dintre aceste canale va reduce interferențele și, eventual, va crește viteza.
 • Dacă vedeți mai multe canale deschise, treceți la unul dintre ele pentru a crește viteza internetului. Va trebui să consultați documentația sau să căutați site-ul de asistență tehnică al routerului dvs. pentru a afla cum să îl accesați și să schimbați canalul wireless.
 • Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii dvs. la Internet Pasul 21
  11
  Actualizați firmware-ul routerului. Verificați site-ul producătorului pentru a găsi descărcări de firmware pentru router. Comparați-o cu versiunea dvs. și actualizați-o, dacă este necesar. Majoritatea routerelor vor căuta actualizări de firmware atunci când deschideți paginile lor de configurare.
 • Partea 3
  Îmbunătățiți-vă hardware-ul

  Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii dvs. la Internet Pasul 22
  1
  Îmbunătățiți computerul În cazul în care calculatorul dvs. este lent, indiferent de viteza conexiunii la Internet, totul va părea lent. Puteți accesa Internetul numai la viteza la care vă permite computerul.
  • Una dintre cele mai rapide și mai ușoare îmbunătățiri pe care le puteți aduce pentru a crește performanța browserului dvs. web este să instalați mai mult sau mai bine RAM pe computer.
 • Imaginea intitulată Maximizarea vitezei conexiunii dvs. la Internet Pasul 23
  2
  Îmbunătățiți routerul. Dacă routerul este vechi, probabil că nu poate suporta traficul web modern. Vechile routere wireless au, de asemenea, o antenă slabă, care vă poate lăsa dispozitivele fără o conexiune solidă cu rețeaua. Toate aceste combinații de elemente pot determina viteza să fie redusă la navigarea pe web.
 • Căutați routere de la companii de încredere, cum ar fi Netgear, D-Link, Cisco și Belkin. Asigurați-vă că antena inclusă va fi suficient de puternică pentru a ajunge în orice loc de care aveți nevoie.
 • Dacă intenționați să acoperiți o zonă extinsă cu rețeaua dvs. wireless, este posibil să fie necesar să instalați un repetor. Acest lucru va retransmite semnalul dvs. wireless într-o altă zonă a casei sau biroului dvs. și va crește considerabil domeniul de acoperire al rețelei dvs.
 • Imaginea intitulată Maximizarea vitezei conexiunii dvs. la Internet Pasul 24
  3
  Înlocuiți vechiul cablu în modemul. Orice dispozitiv electronic se va degrada în timp datorită deteriorării căldurii acumulate. modemul de bandă largă va găsi din ce în ce mai greu să „se concentreze“, sau de a menține o conexiune bună ca trece timp (/ semnal zgomot va scădea, iar numărul de cereri înaintate aceluiași pachet va crește). Contrar modemurilor date de distribuitorul dvs. de internet, un modem de cablu va oferi, în general, o conexiune mai bună.
 • Asigurați-vă că orice modem de cablu fabricat de terțe părți pe care îl cumpărați va funcționa împreună cu furnizorul dvs. actual de servicii.
 • Imaginea intitulată Maximizați viteza conexiunii dvs. la Internet Pasul 25
  4
  Încercați să utilizați Ethernet în loc de Wi-Fi. Dacă este posibil, încercați să conectați toate dispozitivele prin cabluri pentru a accesa Internetul. Acest lucru vă va face să aveți o viteză mai mare pe aceste dispozitive, plus o interferență mai mică pentru dispozitivele wireless rămase, cum ar fi tabletele sau telefoanele.
 • sfaturi

  • Utilizați Google DNS. Configurați DNS-ul local la 8.8.8.8 ca server primar DNS și la 8.8.4.4 ca server secundar DNS.
  • Evaluați funcționarea propriului server DNS local din rețea. Unele routere noi pot include propriul nume de server. În caz contrar, uita-te pentru programul FastCache AnalogX.com deoarece servește bine la numele de domenii de magazin, care de obicei sunt de acord asupra „cache“, astfel încât să nu trebuie să caute adresele IP de fiecare dată când a condus la o nouă pagină
  • Nu vă așteptați să aveți un serviciu de conexiune prin dial-up sau cu viteză moderată. Internetul este orientat în principal către conexiunile prin lățime de bandă, care sunt în jur de 512 kbs sau mai mari. Uneori trebuie să aștepți un pic.
  • Descărcați programe care măresc viteza browserului dvs.:

  • Loband.org este un browser în interiorul altui browser care încarcă pagini web fără imagini.
  • Atât Firefox cât și Opera au opțiuni de dezactivare a imaginilor.
  • În Firefox, puteți utiliza extensii precum NoScript care vă permit să blocați scripturile și extensiile care altfel ar încetini foarte mult browserul.
  • Dacă utilizați Firefox, descărcați extensia Fasterfox și Firetune.

  avertismente

  • Feriți-vă de înșelătorii pe care le puteți găsi cu site-urile care pretind că vă pot verifica gratuit computerul sau Internetul pentru a vă informa dacă vă puteți mări viteza. Adesea ei sunt doar un tip de scaner pentru a raporta "problemele" care în mod normal nu ei aranjează până când (plătiți) înregistrați software-ul sau obțineți versiunea profesională a "promisiunii" promise.
  • Există momente când pur și simplu nu veți avea o viteză bună de descărcare, chiar dacă rețeaua și conexiunea funcționează perfect. Dacă descărcați de pe un server lent sau îndepărtat, va trebui probabil să așteptați.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crește viteza conexiunii la internet lentăCum de a crește viteza conexiunii la internet lentă
  Cum de a crește viteza InternetuluiCum de a crește viteza Internetului
  Cum se verifică latența (lag) unei rețele sau Internet în WindowsCum se verifică latența (lag) unei rețele sau Internet în Windows
  Cum să verificați limitarea lățimii de bandă a unui ISPCum să verificați limitarea lățimii de bandă a unui ISP
  Cum să verificați viteza de bandă largăCum să verificați viteza de bandă largă
  Cum să știți viteza internetului meuCum să știți viteza internetului meu
  Cum se descarcă mai repedeCum se descarcă mai repede
  Cum să găsiți viteza de încărcare și descărcare a PC-uluiCum să găsiți viteza de încărcare și descărcare a PC-ului
  Cum de a alege un router wirelessCum de a alege un router wireless
  Cum de a crește viteza jocurilor fără a înlocui placa videoCum de a crește viteza jocurilor fără a înlocui placa video
  » » Cum să îmbunătățiți viteza internetului

  © 2011—2020 ertare.com