Cum să îmbunătățiți calitatea unei imagini JPEG

JPEG-urile (numite și JPG-uri) sunt imagini care au fost comprimate pentru a crea fișiere mai mici. Ele sunt formatul ideal pentru a partaja sau publica imagini online. Dezavantajul acestui format este că atunci când încercați să măriți sau reutilizați un fișier JPEG, imaginea poate fi granulată sau pixilată. Puteți îmbunătăți calitatea fișierelor JPEG ajustând aspectul imaginii, culorilor și contrastului cu un editor de fotografii. Dacă aveți experiență utilizând acest tip de software, puteți instala Topaz DeJPEG, un excelent add-on pe care îl puteți adăuga la programele de editare. Dacă începeți doar în lumea editării grafice, este mai bine să utilizați un program gratuit, cum ar fi Pixlr. Dacă sunteți deja familiarizat cu Photoshop, accesați instrumentele puternice menționate aici pentru a vă îmbunătăți fișierul imagine!

pași

Metoda 1
Utilizați Pixlr

Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 1
1
Descărcați sau deschideți Pixlr online. Pixlr este un instrument puternic de editare a imaginilor utilizat pe scară largă de către profesioniștii și iubitorii de editare fotografică. Pixlr oferă, pe lângă aplicația de bază pentru computere desktop și dispozitive mobile, un editor online gratuit. De asemenea, vă permite să actualizați versiunea de bază a produsului la o versiune mai avansată, achitând un abonament lunar.
 • Pixlr este aplicația desktop a companiei de dezvoltare. Puteți descărca o versiune gratuită de încercare din pagină https://pixlr.com/desktop. Versiunea completă costă 1,99 USD pe lună sau 14,99 USD pe an.
 • Editorul Pixlr este aplicația web a companiei. Pentru a deschide Editorul Pixlr, accesați această pagină: https://pixlr.com/editor/.
 • Pixlr Express este aplicația pentru web, iOS și Android a companiei. Puteți să o descărcați gratuit din Magazin Google Play pe Android sau Apple App Store sau vizitând https://pixlr.com/express/.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 2
  2
  Deschideți imaginea pe care doriți să o editați. Calitatea produsului final, deja editat, va depinde de rezoluția (sau de numărul de pixeli) din imaginea originală. Pixlr recomandă utilizatorilor să înceapă întotdeauna un proiect cu versiunea imaginii care are cea mai mare rezoluție posibilă. Acest lucru este necesar în mod special dacă intenționați să măriți imaginea, deoarece deoarece măriți dimensiunea unei imagini cu rezoluție scăzută, spațiul dintre pixeli crește și acest lucru determină distorsionarea imaginii. Pentru a încărca o imagine cu:
 • Pixlr, selectați Fișier > Deschideți. Apoi alegeți imaginea dintr-o bibliotecă sau dintr-o bază de date. Dacă intenționați să utilizați Mac, puteți apăsa comanda rapidă de la tastatură Comandă+0. Dacă intenționați să utilizați Windows, apăsați ^ Ctrl+O.
 • Editorul Pixlr, faceți clic pe butonul "examina", selectați un fișier JPEG, faceți clic pe "accepta" sau căutați o imagine pe Web făcând clic pe buton "Deschideți URL-ul imaginii".
 • Pixlr Express, faceți clic pe butonul "fotografii" și alegeți o imagine din galeria telefonului sau a tabletei. De asemenea, poți să iei o fotografie nouă și să o editezi atingând butonul pentru cameră.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 3
  3
  Modificați dimensiunea imaginii. Dimensiunea imaginii depinde de numărul de pixeli: cu cât mai mulți pixeli există, cu atât fișierul va fi mai mare. Trimiterea, încărcarea și descărcarea fișierelor JPEG mari este un proces care necesită timp. Prin schimbarea imaginii la un număr mai mic de pixeli, puteți partaja imaginile mai rapid.
 • Pentru a modifica dimensiunea imaginii utilizând Pixlr, selectați Imagine > Dimensiunea imaginii Setați dimensiunile pixelului la dimensiunea dorită, păstrați "Aspect Ratio" blocat și dați clic pe "Aplicați".
 • Pentru a modifica dimensiunea utilizând Editorul Pixlr, selectați Setări > Dimensiune. Schimbați dimensiunile pixelilor cu dimensiunea dorită, mențineți "Aspect" și faceți clic pe "aplica".
 • Pentru a modifica dimensiunea utilizând Pixlr Express, faceți clic pe "făcut" și selectați "Schimbați dimensiunea". După ce plasați dimensiunile pixelului la dimensiunea dorită, păstrați-l blocat. "Aspect" și faceți clic pe "aplica".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 4
  4
  Decupați imaginea Acest lucru vă va permite să eliminați ușor părțile nedorite ale unei fotografii. Tăierea unei imagini vă va permite, de asemenea, să reduceți dimensiunea unui fișier.
 • Pentru a decupa imaginea utilizând Pixlr, selectați Imagine > Taie-te Modificați manual dimensiunile conturului sau introduceți dimensiunile în pixeli. Faceți clic pe "Aplicați".
 • Pentru a decupa imaginea utilizând Editorul Pixlr, selectați Setări > Taie-te Modificați manual lățimea și lungimea conturului. Faceți clic pe partea externă a imaginii. Dacă sunteți de acord cu noile dimensiuni, faceți clic pe "Da" în caseta de dialog care apare.
 • Pentru a decupa imaginea utilizând Pixlr Express, selectați Tools (Instrumente) > Taie-te Introduceți dimensiunile în pixeli pe care doriți să le aibă imaginea dvs. sau selectați una dintre opțiunile presetate din meniul derulant.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 5
  5
  Reduceți zgomotul imaginii. Acest filtru este disponibil gratuit numai cu Pixlr Editor sau cu un abonament la Pixlr. Selectați Filtrare > Scoateți sunetul Cuvântul "Eliminare sunet" va clipi deasupra fotografiei pentru a indica faptul că zgomotul imaginii sau distorsiunea vizuală au fost reduse. Continuați să reduceți zgomotul până când atingeți rezultatele dorite.
 • Nu puteți controla cantitatea de zgomot pe care o reduceți în același timp.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Step 6
  6
  Utilizați instrumentul perie pentru a reduce zgomotul. Peria este disponibilă gratuit numai cu Pixlr Editor sau cu un abonament la Pixlr. Puteți reduce aspectul pixelării atunci când pictați peste pixeli decolorați. Reservați acest instrument pentru a corecta zonele care nu au multe detalii fine.
 • Măriți până când puteți vedea în mod clar pixelii individuali. Selectați opțiunea Vizualizare > Măriți imaginea
 • Selectați dropperul din cutia de instrumente, care este situat chiar deasupra pictogramei de mână. Utilizați dropperul pentru a selecta o culoare aproape de blocul pe care doriți să îl pictați.
 • Selectați peria, care este situată direct deasupra pictogramei cutiei de vopsea. Faceți clic pe numărul de lângă cuvântul "Perie" pentru a extinde configurația instrumentului. Reduce opacitatea pensulei la 40% și stabilește rigiditatea la 10 $ ¿%. Selectați forma și diametrul pensulei care se potrivește nevoilor dumneavoastră.
 • Aplicați peria atenți asupra pixelilor pentru a amesteca culorile. Utilizați un singur clic pentru a aplica vopseaua pe imagine. Utilizați dropperul pentru a schimba culoarea după cum este necesar.
 • Pentru a reduce buzz-ul sau distorsiunea care are loc de-a lungul marginilor obiectelor, trebuie să aplicați culorile obiectului și a împrejurimilor acestuia. Reducerea dimensiunii și opacității periei vă va oferi un control mai mare asupra aplicației.
 • Măriți și micșorați periodic imaginea pentru a vă evalua munca.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 7
  7
  Retușați zonele cu detalii fine folosite de tamponul pentru clone. Această caracteristică este disponibilă gratuit numai cu Pixlr Editor sau cu un abonament la Pixlr. Tamponul pentru clone vă permite să capturați și să reproduceți părțile unei imagini. Cu acest instrument, puteți copia și lipi pixeli individuali sau obiecte complete. Deoarece tamponul poate capta și reproduce mai multe culori, acest instrument este ideal pentru eliminarea sau reducerea buzelor în zone cu detalii fine.
 • Măriți până când puteți vedea pixelii individuali. Selectați Vizualizare > Măriți imaginea
 • În Pixlr, tamponul este aplicat cu o perie. Selectați peria și ajustați setările. Alegeți o perie moale de la rândul doi și reduceți opacitatea. Muchiile moi și opacitatea scăzută vă permit să amestecați culorile.
 • Selectați tamponul de clonare. Această opțiune este situată direct sub pictograma cutiei de vopsea. Mutați cursorul în locația exactă pe care doriți să o capturați și să o jucați. Pentru a activa tamponul pentru clone, mulți utilizatori Windows trebuie să țină apăsată tasta ⎇ Alt în timp ce utilizatorii de Mac ar trebui să apese Comandă. Ținând cheia, faceți clic pe zona respectivă. Eliberați cheia și mouse-ul.
 • Pentru a aplica tamponul, deplasați cursorul în zona pe care doriți să o atingeți și faceți clic pe. Repetați după cum este necesar.
 • Pe tot parcursul procesului, măriți și micșorați pentru a vă evalua munca.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Step 8
  8
  Corectează culoarea și contrastul imaginii. Pixlr oferă diferite moduri de a schimba și de a îmbunătăți o imagine. Puteți utiliza instrumentul "control" pentru a regla nuanța, saturația, luminozitatea și culoarea imaginii. Dacă imaginea este subexpusă sau supraexpusă, puteți modifica contrastul sau luminozitatea utilizând instrumentul "contrast".
 • Pentru a accesa aceste instrumente în Pixlr, selectați Rafinare > Culoare sau Rafinare > Contrast.
 • Pentru a accesa aceste instrumente în Editorul Pixlr, selectați Setări > Culoare sau ajustări > Contrast.
 • Pentru a accesa aceste instrumente în Pixlr Express, selectați Instrumente > setări > Culoare sau instrumente > setări > Contrast.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 9
  9
  Corectați detaliile imaginii utilizând diferite instrumente. Pixlr este echipat cu unelte similare cu periile și filtrele care vă permit să ștergeți imperfecțiunile mici sau să schimbați întreaga imagine. Printre aceste instrumente se numără:
 • Instrumentul de ascuțire: această unealtă servește pentru a oferi mai multă definiție marginilor moi.
 • Instrument de înfundare: utilizați acest instrument pentru a netezi muchiile prea ascuțite.
 • Instrumentul Spot: utilizați acest instrument pentru a amesteca pixelii.
 • Instrumentul pentru burete: utilizați acest instrument pentru "absorbi" sau "satura" culoarea
 • Instrument de strălucire: utilizați acest instrument pentru a mări luminozitatea imaginii.
 • Instrument pentru întuneric: utilizați acest instrument pentru a adăuga umbre sau pentru a contrast cu imaginea dvs.
 • Instrumentul de reparare: utilizați acest instrument pentru a elimina defectele și zgârieturile.
 • Instrument de umflare: utilizați acest instrument pentru a crea un efect concav.
 • Instrument de aspirație: utilizați acest instrument pentru a produce un efect convex.
 • Instrumentul pentru ochi roșii: utilizați acest instrument pentru a corecta ochii roșii.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 10
  10
  Aplicați un efect imaginii. Cu ajutorul pachetului de efecte Pixlr, puteți transforma fiecare pixel al imaginii. Toate instrumentele de efecte utilizează matematica pentru a schimba aspectul fiecărui pixel individual. Pixlr oferă nouă efecte diferite. Fiecare efect are și alte opțiuni de efecte. Categoriile sunt:
 • "atomic". "creator". "predeterminată". "moale". "subtil". "vechi". "unicolor" și "de epocă".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 11
  11
  Salvați imaginea și ajustați dimensiunea și calitatea. După ce ați terminat editarea imaginii, selectați Fișier > Salvați ca, faceți clic pe buton "salva" sau selectați "Salvați imaginea". Dacă intenționați să utilizați Pixlr sau Pixlr Editor, pe ecran va apărea o casetă de dialog. În Pixlr vi se va oferi posibilitatea de a schimba numele imaginii, alegeți "Tipul fișierului" (alegeți JPEG) și alegeți locul în care doriți să salvați imaginea. Când ați terminat, faceți clic pe "salva". În Editorul Pixlr, puteți schimba și numele fișierului. Înainte de a salva imaginea, programul vă va cere să selectați "Calitatea imaginii".
 • Imaginile de înaltă calitate nu comprimă prea mult (pixeli salvează mai multe informații). Ca rezultat, fișierul va fi mai mare și imaginea mai clară.
 • Imaginile de o calitate scăzută sunt comprimate mult mai mult (pixeli economisesc mai puține date). Fișierul va fi mai mic și va pierde claritatea, ceea ce înseamnă că imaginea va arăta mai pixelată.
 • Metoda 2
  Utilizați Topaz DeJPEG

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Step 12
  1
  Asigurați-vă că Topaz DeJPEG este compatibil cu programul dvs. de editare foto. Topaz DeJPEG este o completare pentru îmbunătățirea imaginilor JPEG instalate în programele de editare foto. Versiunea de încercare gratuită a acestui add-on poate fi folosită în Adobe Photoshop (Windows și Mac), Paintshop Pro (Windows), Photo Impact (Windows) și Irfanview (Windows).
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Step 13
  2
  Descărcați și instalați programul de completare. Pentru a descărca versiunea gratuită de încercare, vizitați topazlabs.com/download în browserul dvs. web. Introduceți adresa dvs. de e-mail și alegeți o parolă pentru contul dvs. Apoi faceți clic pe "Descărcați acum" (descărcați acum). Derulați în jos până când ajungeți la opțiune "Topaz DeJPEG" și alegeți sistemul de operare (Windows sau Mac). Apoi, descărcarea va începe și vă va trimite o cheie de licență la adresa de e-mail.
 • Închideți Photoshop Dacă intenționați să utilizați add-on-ul în Adobe Photoshop, va trebui să închideți programul înainte de a rula programul de instalare DeJPEG. Dacă intenționați să utilizați un alt program, puteți trece peste acest pas.
 • Rulați programul de instalare. Faceți dublu clic pe fișierul de instalare pe care l-ați descărcat pentru a începe să utilizați versiunea de încercare. Introduceți cheia licenței de încercare (cea pe care ați primit-o prin e-mail) atunci când vi se cere, apoi faceți clic pe "instala" (instalare) pentru a începe instalarea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 14
  3
  Importați DeJPEG în programul dvs. de editare foto. Pentru a începe să utilizați extensia, este necesar să adăugați folderul de filtre DeJPEG în programul dvs. Calea completă a dosarului add-in DeJPEG este Fișiere de program >> Topaz Labs >> Topaz DeJPEG 4.
 • Photoshop: dacă intenționați să utilizați Photoshop, puteți trece peste acest pas și continuați cu cel care urmează, deoarece DeJPEG va instala automat folderul de programe Photoshop.
 • Paintshop Pro: din meniu "arhivă", selectați "preferinţe" și apoi "Locațiile fișierelor" în partea stângă a ecranului. Apoi faceți clic pe butonul "adăuga". Navigați la dosarul Plug-in DeJPEG și faceți clic pe "accepta".
 • Impact foto: deschideți programul și apăsați F6 pe tastatură. alege "complemente" din listă, apoi faceți clic pe butonul ... de la sfârșitul primului dosar de add-on gol din listă. Apoi selectați dosarul Plugin DeJPEG din lista de directoare și faceți clic pe "accepta". Reporniți Photo Impact înainte de a încerca să utilizați filtrele pentru prima dată.
 • IrfanView: deschideți programul și extindeți meniul "imagine". Faceți clic pe "efecte" și selectați "Adobe 8BF Filtre". alege "Adăugați filtre 8FB" din meniu. Acum mergeți la locația folderului de aditivi DeJPEG și dați clic pe "accepta".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 15
  4


  Deschide filtrul. Mai întâi, deschideți imaginea JPEG în programul de editare foto pe care îl utilizați în mod regulat, apoi deschideți instrumentul DeJPEG.
 • Photoshop: din meniu "filtre", alege "Topaz Labs" și apoi "DeJPEG 4".
 • Paintshop Pro: din meniu "efecte" alege "complemente", apoi selectați "Topaz DeJPEG".
 • Impact foto: deschideți meniul "efecte" și selectați "Topaz DeJPEG".
 • IrfanView: deschideți meniul "imagine", faceți clic pe "efecte" apoi selectați "Adobe 8BF Filtre". alege "Topaz DeJPEG" în lista de filtre.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 16
  5
  Faceți o abordare a problemei. Faceți clic pe lupă (+) pentru a mări partea din imagine în care sunt vizibile defectele de compresie.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 17
  6
  Testați fiecare dintre efectele prestabilite. Efectele prestabilite ale DeJPEG sunt situate în partea stângă a ecranului. Faceți clic pe fiecare efect implicit pentru a aplica setările fiecăruia în previzualizarea imaginii. Vedeți cum diferite efecte îmbunătățesc (sau agravează) imaginea. Alegeți efectul implicit care corectează cel mai bine defectele imaginii JPEG. Nu contează dacă nu este perfect, puteți aplica în continuare alte setări suplimentare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 18
  7
  Reglați glisoarele de moduri "iluminat". selecta "iluminat" de mai jos "Modul de previzualizare". Acum faceți clic pe "principal" pentru a vedea diferitele opțiuni care vă vor permite să corectați detaliile pe care nu le puteți rezolva cu efectele prestabilite.
 • Reduceți artefactele: deplasați mai întâi glisorul spre capătul din stânga. Apoi, deplasați treptat cursorul spre dreapta pe măsură ce urmăriți schimbarea detaliilor în panoul de examinare. Pe măsură ce mutați glisorul spre dreapta, marginile se vor înmuia, dar zgomotul și grila vor dispărea. Continuați să vă deplasați spre dreapta până când găsiți echilibrul corect.
 • ascuți: acest glisor este folosit pentru a vă ajuta să redefiniți marginile netezite de efect "Reduceți artefactele". Pe măsură ce glisorul se apropie de capătul drept, marginile sunt mai bine definite.
 • Ascultați radioul: Acest cursor trebuie utilizat împreună cu scula "ascuți". Încercați să mutați acest cursor spre dreapta și spre stânga până când marginile sunt clare, iar defectele de compresie nu mai sunt vizibile.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 19
  8
  Reglați opțiunile de culoare. Dacă culorile imaginii dvs. sunt afectate de instrumentele anterioare, comutați la modul "culoare" selectare "culoare" de mai jos "Modul de previzualizare".
 • Culoare netedă: mutați acest cursor spre dreapta și spre stânga până când sunteți mulțumit de aspectul imaginii din panoul de previzualizare.
 • Definiți raza marginii: Dacă doriți să ajustați detaliile culorilor pe margini, faceți clic pe "Opțiuni avansate" și mutați cursorul "Definiți raza marginii". Utilizați acest instrument împreună cu cursorul "Limita de margine" și ajustați-o până când vă simțiți mulțumiți de aspectul imaginii dvs.
 • Ajustați saturația: Dacă culorile sunt oprite, deplasați cursorul "saturație" pentru a crește nivelul de culoare.
 • Se adaugă granulat: încercați să folosiți cursorul "Adăugați granule" pentru a face imaginea să arate mai naturală. Deplasați cursorul spre dreapta pentru a mări efectul de boabe.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 20
  9
  Micșorați pentru a vedea modificările. Înainte de a salva imaginea, faceți clic pe butonul de lupă (-) până când puteți vedea imaginea completă în panoul de examinare. Dacă nu sunteți mulțumit de rezultate, continuați să testați efectele implicite și setările de iluminare și culoare până când vă place cum arată întreaga imagine.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 21
  10
  Faceți clic pe "accepta" pentru a procesa imaginea. Este posibil să trebuiască să așteptați câteva momente în timp ce efectul este aplicat.
 • Metoda 3
  Utilizați Adobe Photoshop

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 22
  1
  Aceasta determină cât de bună trebuie să fie calitatea imaginii. Corectarea detaliilor unei imagini JPEG comprimate și de calitate scăzută necesită mult timp și dedicație.
  • Dacă nu aveți prea mult timp sau nu aveți Photoshop, citiți Metoda Topaz DeJPEG.
  • Dacă doriți să îmbunătățiți imaginile pentru a fi utilizate într-o aplicație cum ar fi Facebook sau Instagram, această metodă nu va fi la fel de utilă ca utilizarea unei aplicații cu filtre. Pixlr oferă filtre gratuite care vă pot ajuta să ascundeți imperfecțiunile unei imagini JPEG. Dacă doriți să remediați rapid fotografiile și nu vă deranjează pierderea calității compresiei, încercați Pixlr.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 23
  2
  Măriți-vă pentru a privi atent imaginea. Deschideți JPEG-ul în Photoshop, apoi măriți-l făcând clic pe pictograma lupă (+) din colțul din stânga sus al barei de instrumente. Continuați să faceți clic pe acest buton până când procentajul din colțul din stânga jos al ecranului indică "300% ". Observați blocurile și decolorarea care se văd în imagine prin comprimarea cu acest nivel de zoom.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 24
  3
  Căutați filtrul "Reduceți zgomotul". Deschideți meniul "filtru", selectați "zgomot" și apoi "Reduceți zgomotul".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 25
  4
  Reglați opțiunile pentru reducerea zgomotului. Mai întâi, așezați un semnal de bifare în caseta care spune "previzualizarea" pentru a vedea modificările în timp real.
 • intensitatea: Acest număr permite stabilirea gradului dorit de reducere a zgomotului. Dacă calitatea imaginii JPEG este scăzută, trebuie să selectați un număr mare. Trageți glisorul spre dreapta pentru a vedea efectul care apare la creșterea intensității.
 • Păstrați detalii: Dacă alegeți un procent redus, imaginea va arăta mai netedă și mai neclară, dar veți reduce și mai mult zgomot.
 • Detaliile focusului: este mai bine să compensați o valoare mică în "Păstrați detalii" stabilirea unei valori mai mari în "Direcționați detaliile". Aceasta va face ca marginile imaginii să fie mai clare. Asigurați-vă că bifați caseta de lângă "Eliminați defectul JPEG".
 • Odată ce sunteți mulțumit de previzualizarea imaginii, faceți clic pe "accepta" pentru a salva noua versiune a imaginii.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 26
  5
  Minimizați "țânțari" și blocuri de culoare în zonele mari ale imaginii care nu au prea multe detalii. Obiectivul principal este de a face diferite tranziții de culoare în imagine, astfel încât să pară cât mai netedă posibil. Lăsați detalii importante despre anumite obiecte (de exemplu, ochi și urechi) pentru instrument "Tampon de clonare", care este explicat mai târziu.
 • Măriți imaginea până când vedeți în mod clar blocurile colorate (pătrate mici de culoare) în zona în care veți lucra.
 • Utilizați instrumentul "setter" pentru a selecta o culoare apropiată de culorile pe care doriți să le eliminați din imagine.
 • Selectați instrumentul "perie". Acum, ceea ce trebuie să faceți este să pictați în mod esențial blocurile de culori. Setați duritatea periei cu 10%, opacitatea cu 40% și debitul cu 100%.
 • Faceți clicuri simple "apăsați puțin" cu peria de pe blocurile colorate. Nu țineți apăsat butonul mouse-ului în timp ce pictați pentru că va arăta nefiresc. Nu ezitați să schimbați liber culorile pentru a se potrivi cu culorile, umbrele și luminile imaginii originale.
 • Reduce opacitatea pensulei la 10% pentru a înmuia zonele de tranziție, de exemplu, în cazul în care sprâncenele întâlnesc pielea. Trebuie să alegeți culorile atât a pielii, cât și a sprâncenelor pentru a picta acele spații de tranziție. Datorită opacității scăzute, toate modificările pe care le faceți vor fi graduale și, prin urmare, vor părea naturale, așa că nu vă fie frică de "loc" marginea sprâncenelor cu culoarea pielii și invers.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 27
  6
  Utilizați instrumentul "Tampon de clonare" pentru a corecta zone care au multe detalii fine (de exemplu, ochi, dinți sau aripi de insecte). Deoarece este dificil să alegeți o culoare potrivită pentru a picta acele zone cu peria, puteți să depășiți această dificultate prin utilizarea plăcuței de cauciuc pentru a obține combinația exactă de culori. Clonare vă permite să selectați o zonă de imagine pentru literalmente clona și reproduce în altă parte în imagine.
 • Faceți clic pe ștampila de cauciuc în timp ce apăsați tasta ⎇ Alt până când cursorul devine o cruce. Selectați o zonă care este destul de aproape de un bloc de culoare (sau alte defecte de compresie), dar nu atinge blocul de culoare: nu doresc să clona comprimarea implicită
 • Schimbați dimensiunea periei de unul potrivit pentru a corecta defectul de compresie (este probabil mai bine să stați într-un interval de 1 până la 10 px). Schimbați duritatea periei cu o valoare între 10% și 30%, iar opacitatea cu 30%. Utilizați aceeași metodă de a face doar câteva clicuri simple pentru a picta blocurile care au o culoare greșită. Din când în când, selectați din nou zona care urmează să fie clonată (ținând apăsată tasta ⎇ Alt) pe măsură ce vă mișcați în jurul imaginii.
 • Reduce opacitatea în zonele de tranziție. Blocurile de culoare incorecte interferă uneori cu forma imaginii (vedeți cum unele părți ale irisului nu sunt atât de netede și rotunjite, dar au linii proeminente). Poate ar trebui să utilizați perii pentru a desena marginile care au fost deteriorate din nou de blocuri de alte culori.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imaginii Jpeg Pasul 28
  7
  Utilizați aceste instrumente din nou până când sunteți mulțumiți de rezultate. Din când în când, măriți până la 100% pentru a vedea rezultatele în imaginea completă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți calitatea imaginii Jpeg Pasul 29
  8
  Salvați imaginea ca fișier JPEG sau PNG de înaltă calitate (această opțiune permite mai multe culori). Nu doriți să vă pierdeți efortul de a comprima imaginea din nou când o salvați.
 • În Photoshop, mergeți la arhivă >> Salvați pentru web și dispozitive.
 • În meniul derulant, alegeți "JPEG" și stabilește o valoare între 80 și 100 pentru calitate. Rețineți că o calitate superioară înseamnă un fișier mai mare.
 • Ca alternativă, puteți selecta "PNG-24" pentru a salva fișierul ca PNG. În mod normal, fișierele PNG sunt mai mari decât JPEG-urile, dar nu comprimă la fel de mult.
 • sfaturi

  • Istoricul Photoshop salvează numai un anumit număr de clicuri și veți face multe clicuri pentru a corecta imaginea. Se poate întâmpla să se întoarcă zoom-ul și îți dai seama că fișierul nu a fost deloc bine și clicurile care au fost salvate nu vă permit să preluați o versiune a imaginii arata bine. Pentru a împiedica acest lucru, salvați în mod regulat instantanee ale imaginii, astfel încât să vă puteți întoarce la diferite stări ale imaginii dacă nu vă place schimbarea pe care ați făcut-o. Butonul de captare este situat în partea de jos a panoului pentru poveste. Derulați în partea de sus a panoului dacă doriți să vedeți toate capturile.
  • Nu vă fie teamă să jucați cu setările periei și tamponului de clone. Mai ales dacă nu aveți prea multă experiență cu Photoshop. Dacă nu vă place cum au afectat imaginile periile de perie, puteți schimba setările.
  • Dacă intenționați să lucrați cu o fotografie, acordați o atenție deosebită diferitelor culori pe care le aveți. O floare albastră poate avea nuanțe de nuanțe diferite de albastru, albastru, verde, purpuriu, scorțișoară etc. în funcție de umbre și de reflexiile care o afectează. Faceți tot posibilul pentru a încorpora aceste culori, pe cât posibil, folosind instrumentul perie cu opacitate scăzută. Dacă o mică parte a imaginii are prea multe combinații de culori, poate fi mai bine să utilizați tamponul de clonare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se compară fișierele mariCum se compară fișierele mari
  Cum se convertesc fișierele PDF în fișiere imagineCum se convertesc fișierele PDF în fișiere imagine
  Cum se convertesc MP3 la WAVCum se convertesc MP3 la WAV
  Cum se convertesc imaginile în format JPEG sau în alte extensii ale unui fișier imagineCum se convertesc imaginile în format JPEG sau în alte extensii ale unui fișier imagine
  Cum se convertește un fișier PDF în Word, Excel, PowerPoint, JPG sau HTMLCum se convertește un fișier PDF în Word, Excel, PowerPoint, JPG sau HTML
  Cum se creează fundaluri transparente utilizând PixlrCum se creează fundaluri transparente utilizând Pixlr
  Cum se creează icoaneCum se creează icoane
  Cum se creează miniaturiCum se creează miniaturi
  Cum se creează un fișier PDFCum se creează un fișier PDF
  Cum se creează un efect de halfton în Adobe Photoshop 7Cum se creează un efect de halfton în Adobe Photoshop 7
  » » Cum să îmbunătățiți calitatea unei imagini JPEG

  © 2011—2020 ertare.com