Cum să îmbunătățiți calitatea imprimării într-o imprimantă laser

Există o varietate de moduri în care puteți îmbunătăți în mod semnificativ calitatea documentelor produse de o imprimantă laser. Anumiți factori, cum ar fi calitatea originală a imaginii, setările rezoluției de imprimare, densitatea culorii, calitatea hârtiei, viteza de imprimare, căldura, apa și umiditatea pot avea un efect măsurabil asupra proiectelor tipărite de la o imprimantă laser. Acest articol descrie mai multe metode diferite pentru a îmbunătăți calitatea imprimării documentelor și imaginilor de pe o imprimantă laser.

pași

Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imprimării pe o imprimantă laser Pasul 1
1
Curățați și întrețineți frecvent imprimanta pentru a proteja componentele dispozitivului de praf și de resturi. Particulele mici se pot acumula în cartușele de toner și alte componente, care pot interfera considerabil cu calitatea imprimării unei imprimante laser.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imprimării pe o imprimantă laser Pasul 2
  2
  Depozitați cartușele de toner de înlocuire în ambalajul original într-un spațiu curat și sigur. Cartușele de toner sunt ușor deteriorate și trebuie să rămână mereu la același nivel. Manipulați cartușele conform instrucțiunilor producătorului și cât mai puțin posibil pentru a asigura o calitate optimă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității de imprimare a unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 3
  3
  Utilizați fișierul grafic cu cea mai mare rezoluție posibilă pentru a îmbunătăți calitatea imaginii fotografiilor sau a graficelor imprimate de la imprimanta laser. Cu cât este mai mare rezoluția sau "puncte per inch" (ppp) din fișierul original, cu atât este mai bună calitatea produsului final.
 • Evitați utilizarea imaginilor sau a imaginilor grafice reduse în funcție de problemele de stocare a fișierelor.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți calitatea imprimării pe o imprimantă laser Pasul 4
  4
  Reglați setările aplicațiilor și ale imprimantei la cea mai înaltă rezoluție posibilă. Ambele funcții pot fi accesate în mod normal din meniul din "imprimare". Setările dpi pot varia între 72 și 2400 dpi. Alegeți cele mai înalte setări DPI disponibile pentru cele mai bune rezultate când utilizați o imprimantă laser.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți calitatea imprimării pe o imprimantă laser Pasul 5
  5


  Utilizați produsele de hârtie recomandate de producător. Consultați documentația produsului pentru a determina grosimea recomandată a hârtiei. Imprimantele laser sunt pre-calibrate pentru a utiliza o grosime specifică și tipul de hârtie. Folosirea unui tip greșit de hârtie poate afecta saturația culorilor și poate reduce calitatea imprimării proiectelor.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imprimării pe o imprimantă laser Pasul 6
  6
  Reglează viteza de imprimare a imprimantei laser pentru a îmbunătăți calitatea acesteia. Setarea vitezei imprimantei poate avea un impact semnificativ asupra saturației culorii. Viteza de imprimare variază în general între 5 și 20 de pagini pe minut (ppm).
 • Ridicați setarea vitezei de imprimare pe o imprimantă laser atunci când saturația culorii este prea mare și reduceți-o puțin atunci când imaginile sau documentele apar mai puțin saturate sau decolorate.
  Imaginea intitulată Îmbunătățiți calitatea imprimării pe o imprimantă laser Pasul 6Bullet1
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți calitatea imprimării pe o imprimantă laser Pasul 7
  7
  Protejează imprimanta laser de sursele excesive de căldură. Presiunea termică poate reduce calitatea documentelor și imaginilor imprimate pe o imprimantă laser.
 • Asigurați-vă că imprimanta nu este instalată în apropierea turnurilor de calculatoare, a monitoarelor CRT și a altor dispozitive care pot emite căldură și pot afecta calitatea imprimării.
  Imaginea intitulată Îmbunătățiți calitatea imprimării pe o imprimantă laser Step 7Bullet1
 • Îmbunătățirea-the-Print-Quality-on-a-laser-imprimantă-Pas-8.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imprimării pe o imprimantă laser Pasul 8
  8
  Protejează imprimanta laser de apă și umiditate excesivă. Așezați imprimanta într-un loc răcoros și uscat. Asigurați-vă că este amplasat departe de ferestre sau de alte surse posibile de vapori de apă și umiditate.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imprimării pe o imprimantă laser Pasul 9
  9
  Confirmați că imprimanta laser utilizează cele mai recente versiuni disponibile ale driverelor dispozitivului și ale firmware-ului producătorului. Versiunile firmware și versiunile de drivere pot afecta de asemenea calitatea proiectelor imprimate de la o imprimantă laser.
 • Accesați paginile de asistență și descărcări ale producătorului pentru a descărca și instala cele mai recente actualizări de driver și firmware disponibile pentru imprimanta dvs.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aliniați imprimanta HPCum să aliniați imprimanta HP
  Cum să verificați dacă imprimanta nu are cernealăCum să verificați dacă imprimanta nu are cerneală
  Cum se conectează o imprimantă HP Deskjet 5525 la rețeaua de domiciliuCum se conectează o imprimantă HP Deskjet 5525 la rețeaua de domiciliu
  Cum să deblocați un blocaj de hârtieCum să deblocați un blocaj de hârtie
  Cum să alegeți o imprimantăCum să alegeți o imprimantă
  Cum să eliminați un blocaj de hârtie într-o imprimantă laser EpsonCum să eliminați un blocaj de hârtie într-o imprimantă laser Epson
  Cum să înțelegeți avantajele imprimantelor laserCum să înțelegeți avantajele imprimantelor laser
  Cum se trimite un fax cu un aparat Canon MX410Cum se trimite un fax cu un aparat Canon MX410
  Modul de imprimare alb-negru cu o imprimantă EpsonModul de imprimare alb-negru cu o imprimantă Epson
  Cum se imprimă dintr-o notă Galaxy 3Cum se imprimă dintr-o notă Galaxy 3
  » » Cum să îmbunătățiți calitatea imprimării într-o imprimantă laser

  © 2011—2020 ertare.com