Cum să îmbunătățiți calitatea imprimării într-o imprimantă cu jet de cerneală

Există o mare varietate de factori care pot afecta negativ calitatea unei imprimante cu jet de cerneală. Este destul de obișnuit să aveți probleme din cauza unei defecțiuni software sau hardware, precum și a cartușelor defecte sau deteriorate. Alte dezavantaje care afectează calitatea imprimării imprimantelor cu jet de cerneală pot apărea datorită vitezei incorecte de imprimare, a saturației de culoare sau a setărilor de rezoluție. Acest articol oferă informații despre îmbunătățirea calității imprimării unei imprimante cu jet de cerneală.

pași

Metoda 1
Reglați setările imprimantei pentru a îmbunătăți calitatea imprimării

Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității de imprimare a unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 1
1
Setați viteza imprimantei la opțiunea care oferă cea mai înaltă calitate posibilă. Valorile medii ale vitezei de imprimare variază între 5 și 20 de pagini pe minut (ppm). Viteza pentru o calitate optimă se găsește de obicei printre opțiunile de viteză din meniul de control al setărilor imprimantei.
 • Creșteți viteza imprimantei pentru a reduce saturația culorilor atunci când imaginile și graficele sunt împrăștiate și deformate prin suprasaturație. Reduceți viteza de imprimare pentru a crește saturația culorilor atunci când culorile sunt estompate sau spălate.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității de imprimare a unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 2
  2
  Utilizați cele mai înalte setări de rezoluție posibile atât în ​​imprimantă, cât și în aplicația pe care o veți utiliza. Această configurație poate fi, de obicei, ajustată în meniu "imprimare" sau pe panoul de control al imprimantei.
 • Selectați setarea care are cele mai multe puncte pe inch (dpi). În funcție de specificațiile dispozitivului, setarea dpi poate varia între 72 și 2400 dpi. Setările dpi vor avea un efect considerabil asupra calității rezoluției imprimantei dvs. cu jet de cerneală.
 • Metoda 2
  Implementați bune practici generale pentru a îmbunătăți calitatea imprimării

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității de imprimare a unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 3
  1
  Utilizați fișierele care au cea mai bună rezoluție grafică posibilă pentru a îmbunătăți calitatea imaginii fotografiilor sau graficelor pe care le imprimați cu imprimanta cu jet de cerneală. Cu cât este mai mare rezoluția sau "puncte per inch" (dpi) din fișierul original, cu atât este mai bună calitatea produsului final.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității de imprimare a unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 4
  2
  Opriți imprimanta atunci când dispozitivul nu este utilizat. Dacă lăsați imprimanta pornită, capul de imprimare este lăsat neprotejat de praf și murdărie, ceea ce poate reduce semnificativ calitatea imprimării.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți calitatea imprimării unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 5
  3
  Evitați utilizarea altor produse din hârtie, altele decât cele recomandate de producător. Imprimantele cu jet de cerneală sunt calibrate pentru a lucra cu anumite tipuri de hârtie. Dacă utilizați hârtie greșită, este posibil să aveți probleme legate de saturația culorilor. Utilizați specificațiile de hârtie recomandate de producător pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți calitatea imprimării unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 6


  4
  Rezervați cartușele de cerneală foto de înaltă calitate pentru a imprima imagini și grafice și utilizați cartușe de cerneală standard pentru a imprima documentele obișnuite. O cauză foarte frecventă a problemelor legate de calitatea imprimării este obstrucția sau blocarea duzele din capul de imprimare.
 • Protejați-vă cartușele de cerneală de praf și alte deteriorări, stocându-le într-un loc curat și sigur.
 • Urmați programul de întreținere recomandat al imprimantei pentru a îmbunătăți calitatea imprimării.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității de imprimare a unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 7
  5
  Realizați întreținerea recomandată pentru imprimanta cu jet de cerneală, conform instrucțiunilor producătorului. duzele înfundate și capetele blocate sunt o cauza frecventa a problemelor în imprimante cu jet de cerneală și pot compromite semnificativ calitatea imprimării.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității de imprimare a unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 8
  6
  Efectuează curățarea capului în mod regulat. Toate imprimantele cu jet de cerneală au o funcție de curățare automată a capului, pe care de obicei le puteți accesa de la panoul de control al imprimantei.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți calitatea imprimării unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 9
  7
  Efectuați o aliniere a cartușelor sau a capurilor de imprimare. Această caracteristică este, de asemenea, automatizată în majoritatea imprimantelor cu jet de cerneală și este de obicei disponibilă pe panoul de control al imprimantei.
 • Consultați manualul de utilizare al imprimantei sau contactați serviciul de asistență pentru clienți pentru instrucțiuni suplimentare cu privire la modul în care puteți efectua corect întreținerea programată.
 • Metoda 3
  Efectuează actualizări software și hardware pentru a îmbunătăți calitatea imprimantei

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității imprimării unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 10
  1
  Verificați dacă imprimanta are cea mai recentă versiune de firmware și că actualizările sunt disponibile pentru driverele sale. Dacă imprimanta dvs. este depășită sau dacă driverele nu sunt instalate corect, calitatea imprimantei dvs. cu jet de cerneală poate scădea.
  • Vizitați site-ul producătorului pentru a vedea informații despre descărcări, cele mai recente versiuni de firmware și actualizările disponibile pentru dispozitiv.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea calității de imprimare a unei imprimante cu jet de cerneală Pasul 11
  2
  Luați în considerare adăugarea mai multor memorii în dispozitiv. Memoria RAM a unei imprimante cu jet de cerneală are un impact asupra calității imprimării. Multe imprimante de acest tip sunt fabricate cu memorie încorporată care poate fi extinsă.
 • Consultați manualul de utilizare sau contactați serviciul de asistență pentru clienți pentru a afla dacă este posibilă creșterea capacității de memorie a imprimantei dvs. cu jet de cerneală pentru a îmbunătăți calitatea acesteia.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aliniați imprimanta HPCum să aliniați imprimanta HP
  Cum să vă asigurați lucrările de imprimare cu o tastă numerică (PIN)Cum să vă asigurați lucrările de imprimare cu o tastă numerică (PIN)
  Cum să verificați dacă imprimanta nu are cernealăCum să verificați dacă imprimanta nu are cerneală
  Cum se configurează o imprimantă într-o rețea cu Windows 7Cum se configurează o imprimantă într-o rețea cu Windows 7
  Cum să deblocați un blocaj de hârtieCum să deblocați un blocaj de hârtie
  Cum să alegeți o imprimantăCum să alegeți o imprimantă
  Cum să înțelegeți avantajele imprimantelor laserCum să înțelegeți avantajele imprimantelor laser
  Modul de imprimare alb-negru cu o imprimantă EpsonModul de imprimare alb-negru cu o imprimantă Epson
  Cum se imprimă față-verso cu WordCum se imprimă față-verso cu Word
  Cum se imprimă de pe AndroidCum se imprimă de pe Android
  » » Cum să îmbunătățiți calitatea imprimării într-o imprimantă cu jet de cerneală

  © 2011—2020 ertare.com