Cum se măsoară impedanța unui difuzor

Impedanța unui difuzor este măsurarea rezistenței sale la curent alternativ. Este posibil să aveți nevoie să cunoașteți aceste informații când difuzorul nu este etichetat și doriți să îl conectați la un amplificator sau la un sistem audio necunoscut. Dacă nu cunoașteți rezistența difuzorului, aveți riscul de a vă deteriora. Acest ghid pas cu pas oferă o prezentare generală a modului în care puteți măsura impedanța unui difuzor.

pași

Imaginea intitulată Măsurați impedanța difuzoarelor Pasul 1
1
Obțineți un multimetru. Un multimetru este o unealtă folosită pentru a testa tensiunea, curentul și rezistența. Dacă este posibil, încercați să obțineți un multimetru digital, deoarece acestea sunt de obicei mai exacte.
 • Înainte de a utiliza măsurătorile, activați multimetrul pentru a vă asigura că funcționează. Opriți-l și continuați.
 • Imaginea intitulată Măsurați impedanța difuzoarelor Pasul 2
  2
  Conectați sondele. Sondele sunt cablurile care vin cu multimetrul și sunt de obicei roșii și negre. Conectați firul roșu la intrarea pozitivă și cablul negru la intrarea negativă de pe partea frontală a unității.
 • Imaginea intitulată Măsurați impedanța difuzoarelor Pasul 3
  3
  Rotiți butonul multimetrului în eticheta "Ohms" pentru a citi rezistența. În general, pe partea frontală există un buton care oferă utilizatorului posibilitatea de a schimba diferite funcții.
 • Imaginea intitulată Măsurați impedanța difuzoarelor Pasul 4
  4
  Scoateți difuzorul din dulapul dvs. sau deschideți partea din spate a dulapului. Dacă lucrați cu un difuzor liber, fără conexiuni sau care nu intră într-o cutie, atunci nu este necesar să urmați acest pas.
 • Imaginea intitulată Măsurați impedanța difuzorului Pasul 5
  5


  Localizați firele și bornele difuzorului.
 • Există două fire care vin din partea de jos a difuzorului. Acestea sunt conectate la același con de difuzor. Aceste cabluri de plumb sunt conectate la un terminal.
 • Terminalul acționează ca un punct de conducere care conectează amplificatorul cu difuzorul. Există de obicei două fire care se conectează la o priză de intrare care se află pe partea din spate a dulapului difuzorului.
 • Imaginea intitulată Măsurarea impedanței difuzorului Pasul 6
  6
  Scoateți orice cablu conectat la terminal. Nu îndepărtați cablurile conectate la conul. Scoateți doar cele 2 fire care vin de la mufa de intrare.
 • Dacă nu puteți scoate cablurile deoarece sunt lipite, asigurați-vă că sursa de alimentare a difuzoarelor este oprită. Nu puteți avea alimentarea cu energie atunci când încercați să măsurați rezistența difuzoarelor.
 • Imaginea intitulată Măsurați impedanța difuzoarelor Pasul 7
  7
  Citiți rezistența pe care o are difuzorul.
 • Priviți cu atenție terminalele și stabiliți ce este pozitiv și care este negativ. Deseori există un semn "+" și un semn ";" indicând care este care.
 • Dacă nu există indicații, această tehnică poate funcționa în continuare pentru dvs. Cu multimetrul setat la rezistență și sondele dvs. în mână, conectați sonda roșie pe partea pozitivă și negrul pe partea negativă.
 • Imaginea intitulată Măsurați impedanța difuzoarelor Pasul 8
  8
  Determinați impedanța.
 • Imaginea intitulată Măsurați impedanța difuzoarelor Pasul 9
  9
  Marea majoritate a difuzoarelor sunt difuzoare de 4 ohmi, 8 ohmi sau 16 ohmi. Un număr ar trebui să apară pe afișajul multimetrului care este aproape de unul dintre aceste numere. De exemplu, un difuzor de 8 ohmi va afișa o măsurătoare de aproximativ 6,2 pe multimetru. Acest lucru este absolut normal.
 • Imaginea intitulată Măsurați impedanța difuzorului Pasul 10
  10
  Difuzoarele de 4 și 16 ohmi vor afișa un număr mai mic. Totuși, acest număr trebuie să fie suficient de apropiat, astfel încât acesta să fie luat în considerare atunci când se stabilește dacă este posibilă conectarea sigură a difuzorului la un amplificator.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să conectați bara de sunet (difuzoare) la PCCum să conectați bara de sunet (difuzoare) la PC
  Cum se conectează o PlayStation 4 la un difuzorCum se conectează o PlayStation 4 la un difuzor
  Cum se conectează un crossoverCum se conectează un crossover
  Cum se conectează un televizor prin cablu la un proiector de dateCum se conectează un televizor prin cablu la un proiector de date
  Cum se conectează un laptop la un difuzor BluetoothCum se conectează un laptop la un difuzor Bluetooth
  Cum se conectează două difuzoare cu un amplificator cu un singur canalCum se conectează două difuzoare cu un amplificator cu un singur canal
  Cum se instalează difuzoareleCum se instalează difuzoarele
  Cum se instalează subwoofereleCum se instalează subwooferele
  Cum să citiți un multimetruCum să citiți un multimetru
  Cum să înregistrați muzică de pe o casetă pe un CDCum să înregistrați muzică de pe o casetă pe un CD
  » » Cum se măsoară impedanța unui difuzor

  © 2011—2020 ertare.com