Cum să stăpânești audio

Mastering audio-ul poate fi un proces complex. Inginerii profesioniști petrec ani de tehnici de perfecționare și lanțuri de efecte. Puteți obține rezultate impresionante, oferindu-vă un traseu masterat de pe o pistă bruta dacă aveți o mulțime de exerciții și o ureche rafinată. Mulți oameni folosesc software pentru a stăpâni sunetul și este mai ușor să lucrați cu software decât cu echipamente analogice, mai ales dacă tocmai începeți. Iată câțiva pași pentru a începe mastering audio.

conținut

pași

Imaginea intitulată Master Audio Step 1
1
Cumpărați un set de difuzoare sau căști de înaltă calitate. Pentru a stăpâni sunetul trebuie să puteți asculta cu exactitate ceea ce se joacă. Monitoarele sau căștile de studio sunt instrumente scumpe, dar esențiale.
 • Imaginea intitulată Master Audio Step 2
  2
  Se amestecă o sesiune cu o singură piesă stereo. Trebuie să luați toate piesele pe care le-ați înregistrat și să le exportați sau să le amestecați într-o singură piesă stereo.
 • Este mai bine să aplicați efecte pe o singură piesă stereo în loc să utilizați colectorul principal într-o întreagă sesiune. "master collector" este canalul principal de volum pentru toate melodiile pe care le înregistrați. Unii ingineri preferă să aplice efecte de mastering acestui canal, dar nu este recomandat pentru începători.
 • Imaginea intitulată Master Audio Step 3
  3
  Păstrați rata de biți cea mai mare posibilă. Dacă ați înregistrat la rata de 32 de biți recomandată, păstrați acea calitate. Puteți converti fișierul la rata obișnuită a CD-ului pe 16 biți după ce ați aplicat efectele și ați fost mulțumit de piesă.
 • Imaginea intitulată Master Audio Step 4
  4
  Normalizează pista. La normalizare, cea mai mare amplitudine este adusă la volumul maxim pe care l-ați setat. Mulți oameni stabilesc vârful la -0,2 dB, ceea ce înseamnă că valul va crește la maximum 0,2 decibeli sub zero.
 • Imaginea intitulată Master Audio Step 5
  5
  Aplică o egalizare de bază. În funcție de calitatea amestecului inițial, este posibil să nu doriți să faceți multe schimbări drastice aici. Experimentați până când ajungeți la sunetul dorit.
 • Adăugați mai multe bass și mai multe frecvențe joase în intervalul de mijloc pentru a crea corpul. Ridicați armonicile superioare pentru a produce mai multă claritate. De exemplu, dacă tăiați frecvențele la 250 Hz, se va adăuga mai multă claritate sunetului - iar în jur de 1 kHz se vor auzi cele mai prezente voci.
 • Imaginea intitulată Master Audio Step 6
  6


  Aplică compresia pentru a obține controlul asupra domeniului dinamic al piesei audio. Intervalul dinamic este variația cântecului dintre cel mai mic și cel mai mare volum.
 • Începeți cu un raport de 2: 1 și setați câștigul după 0. Efectuați mici modificări până când atingeți efectul dorit. Veți vedea că piesele mai silențioase ale piesei vor suna mai puternice și mai clare, în timp ce părțile mai puternice nu vor suna atât de mult.
 • Nu creșteți prea mult relația sau veți avea un sunet foarte zdrobit. Un sunet zdrobit face ca sunetul să nu fie sunet deschis, iar subtilitățile piesei sunt pierdute deoarece toate instrumentele ajung să sune cu un sunet similar.
 • Imaginea intitulată Master Audio Step 7
  7
  Aplicați egalizarea. Trebuie să se facă după compresie în lanț și ajută la modelarea tonului. Probabil că nu aveți nevoie de o mulțime de egalizări, dar le puteți da modificări minore sunetului după aplicarea efectelor dinamice ale compresiei.
 • Imaginea intitulată Master Audio Step 8
  8
  Aplică reverberarea la piesă. Reverb modelează spațiul și oferă sunetului prelucrat o senzație de sunet live. Reverb-ul adaugă adâncimea la piesa stereo și atinge un sunet mai cald și mai plin. Adăugați multe sau puțin, în funcție de efectul pe care îl căutați.
 • Imaginea intitulată Master Audio Step 9
  9
  Aplicați un limitator. Limitați sunetul la un anumit nivel de dB pentru a vă oferi un volum mai mare. Începeți prin a seta limitatorul la -0,2 dB. Veți observa o creștere semnificativă a volumului. Pentru a evita sunetele artificiale sau neplăcute, nu creșteți prea mult câștigul.
 • Imaginea intitulată Master Audio Step 10
  10
  Conversia fișierului stereo la 16 biți și la 44,1 kHz. Puteți să o faceți cu programul de mastering pe care îl utilizați, consultați instrucțiunile de software.
 • Imaginea intitulată Master Audio Step 11
  11
  Înregistrați melodia pe un CD. Când înregistrați piesa audio masterată pe un CD, setați viteza de înregistrare cât mai mică posibil pentru a vă asigura că calitatea audio este cât mai mare posibil. Mulți ingineri înregistrează la 1x sau 2x. Apoi, puteți duplica discul înregistrat și asigurați-vă că va fi reprodusă calitatea sunetului.
 • sfaturi

  • Există multe resurse online și au fost scrise multe cărți care explică în detaliu tehnicile de procesare audio. Procesul de mastering este complex, vă va ajuta mult să continuați să învățați.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să conectați un mixer DJ la computerul dvs. MacCum să conectați un mixer DJ la computerul dvs. Mac
  Cum să împărțiți piese cu AudacityCum să împărțiți piese cu Audacity
  Cum se editează audioCum se editează audio
  Cum de a alege stereo dreapta pentru masina taCum de a alege stereo dreapta pentru masina ta
  Cum să eliminați zgomotul de fond cu AudacityCum să eliminați zgomotul de fond cu Audacity
  Cum setează piesa audio implicită în VLCCum setează piesa audio implicită în VLC
  Cum să exportați audio în AudacityCum să exportați audio în Audacity
  Cum să filtrați zgomotul vuvuzelaselorCum să filtrați zgomotul vuvuzelaselor
  Cum să înregistrați audio pe un computerCum să înregistrați audio pe un computer
  Cum se înregistrează sunetul produs de placa dvs. de sunetCum se înregistrează sunetul produs de placa dvs. de sunet
  » » Cum să stăpânești audio

  © 2011—2020 ertare.com