Cum să vă mențineți confidențialitatea atunci când navigați pe web

După ce a fost dezvăluită cantitatea de informații cu caracter personal la care a accesat guvernul american, protejarea confidențialității dvs. atunci când navigați pe web este foarte importantă. Dacă nu vă protejați, tot ceea ce faceți atunci când sunteți online pot fi urmărite de corporații și de guvern și pot crea un profil pentru toate activitățile dvs. Luați câteva minute pentru a citi acest articol și asigurați-vă că activitățile dvs. online sunt cât mai private cu putință.

pași

Partea 1
Protejați-vă confidențialitatea atunci când utilizați rețele sociale

Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 1
1
Configurați controalele de securitate Cele mai multe rețele sociale vă permit să configurați controalele de securitate și confidențialitate. Aici puteți configura cine poate căuta numele dvs. și ce informații sunt vizibile pentru public. Cele mai multe rețele sociale au o configurație implicită care permite o mulțime de informații să fie partajate și vizibile, deci trebuie să configurați aceste controale pentru a vă spori confidențialitatea.
 • Pe Facebook, faceți clic pe pictograma roată din partea dreaptă sus a paginii și selectați Setări. Aici puteți configura cine poate vedea comentariile dvs., cum pot căuta alții profilul dvs. și dacă doriți ca motoarele de căutare pe Internet să vă afișeze profilul. Dacă doriți ca profilul dvs. să fie cât mai privat posibil, faceți totul vizibil numai prietenilor dvs. și ștergeți prietenii care nu doresc să vă împărtășească informațiile.
 • Pe Twitter, mesajele dvs. tweets sunt publice în mod implicit și toată lumea le poate vedea. Puteți să vă protejați mesajele tweet, în care numai persoanele pe care le autorizați să le poată citi mesajele tweet. Mesajele protejate nu pot fi retumate și nu vor fi vizibile în căutările Google.
 • În Google+, controalele de securitate sunt identice cu cele ale tuturor conturilor dvs. Google. Pentru a le configura, faceți clic pe fotografia dvs. în colțul din dreapta sus și selectați Cont. În meniul din stânga din pagina Cont, selectați Confidențialitate. Aici puteți ajusta cine observă ce informații. Orice opțiune care este marcată ca Public poate fi văzută de oricine vă căută. Puteți schimba setările astfel încât persoanele pe care le alegeți să vadă anumite informații.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 2
  2
  Evitați utilizarea rețelelor publice fără fir pentru a evita crearea unui spațiu prin care să poată fi accesate informațiile dvs., deoarece Wi-Fi-ul public serveste adesea ca agent pentru hackeri.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 3
  3
  Verificați-vă profilul ca și cum ați fi fost vizitator. Deconectați-vă din contul dvs. de rețea socială și căutați profilul dvs. pe site-ul respectiv. Răsfoiți profilul dvs. și asigurați-vă că nu există informații pe care nu doriți să le accesați publicului. Dacă găsiți informații pe care doriți să le ascundeți, reveniți la profilul dvs. și ștergeți-l sau ascundeți-l.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 4
  4
  Căutați numele dvs. pe internet. Utilizați un motor de căutare pe Internet pentru a vă găsi propriul nume. Luați notă de rezultatele care apar și faceți tot ce puteți pentru a șterge aceste informații. De exemplu, dacă un motor de căutare afișează profilul dvs. pentru o întâlnire la liceu, contactați persoana responsabilă cu site-ul web pentru a șterge informațiile dvs.
 • Dacă aveți conturi nefolosite pe site-uri vechi, returnați-le și ștergeți-le pentru a elimina informațiile din baza de date de pe această pagină.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 5
  5
  Limitați cantitatea de informații pe care le distribuiți altor persoane. Chiar și atunci când vă configurați toate informațiile private, companiile responsabile de aceste rețele sociale au acces la toate informațiile dvs. Dacă limitați cantitatea de informații pe care le distribuiți, limitați ceea ce știu companiile despre dvs.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 6
  6
  Dezactivați opțiunea de locație. Multe rețele sociale, cum ar fi Facebook, vă permit să includeți locația dvs. când publicați ceva. Această locație este apoi stocată într-o bază de date. Evitați partajarea locației dvs. cu excepția cazului în care este esențial să postați unde vă aflați.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 7
  7
  Trebuie să înțelegeți că rețelele sociale câștigă bani prin publicitate. Prin înregistrarea pe o pagină de social media, v-ați compromis deja viața privată, chiar dacă nu publicați nimic. Facebook vă poate urmări prin sistemul "asemănător", iar Google face același lucru cu sistemul său +1. Chiar dacă ați setat totul pentru a fi privat, aceste companii pot folosi informațiile dvs. pentru a încerca să vă vândă produsele lor.
 • Partea 2
  Protejați-vă confidențialitatea în timpul navigării în rețea

  Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 8
  1
  Utilizați un browser Web mai sigur. Internet Explorer este inclus în toate versiunile de Windows, dar acest browser este mai vulnerabil la atacuri decât Firefox sau Chrome. Aceste browsere sunt gratuite, deci ține cont de schimbarea browserului pentru a vă proteja de viruși sau programe malware.
  • Ca alternativă și mai sigură, instalați pachetul de browser TOR. Acest browser utilizează o versiune modificată a Firefox și vă menține anonim, conectându-vă la rețeaua TOR. Deși viteza browserului dvs. va fi redusă, activitățile dvs. sunt practic imposibil de urmărit.
  • Cum se face: [instalarea TOR în Linux | Install TOR in Linux].
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 9
  2
  Trimiteți o solicitare de a nu urmări. Paginile pot decide dacă vor accepta solicitarea dvs., dar, în general, va reduce numărul de pagini care vă urmăresc activitatea online. Puteți activa această opțiune în majoritatea browserelor din opțiunile avansate din meniul de configurare.
 • Nu presupune că prin selectarea acestei opțiuni nimeni nu te mai poate urmări. Multe site-uri web vor putea să vă colecteze informațiile.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 10
  3


  Instalați un add-on anti-tracking. Aceste programe de completare sunt mai eficiente decât activarea opțiunii fără opțiune și pot fi instalate gratuit. Unul dintre cele mai populare add-on-uri este DoNotTrackMe de la Abine.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 11
  4
  Evitați cele mai multe servicii web. Programe precum Skype și servicii web precum motoarele de căutare Google au fost compromise de supravegherea electronică a guvernului SUA. Pentru a vă proteja atunci când navigați în rețea și trimiteți mesaje, utilizați programe care nu sunt localizate în SUA, astfel încât să nu se încadreze în jurisdicția acestei țări. De asemenea, asigurați-vă că aceste programe și servicii nu vă urmăresc activitățile în rețea.
 • Printre alternativele populare de căutare sunt: ​​Startpage, DuckDuckGo și Ixquick.
 • Printre alternativele de servicii populare de mesagerie instant sunt: ​​bitmessage, Jitsi, Pidgin și Adium.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 12
  5
  Furnizați numai informațiile dvs. personale pe paginile web protejate de HTTPS. Aceasta este forma sigură a adresei HTTP standard și toate informațiile transferate între paginile HTTPS sunt criptate. Cele mai multe pagini web securizate încarcă versiunea HTTPS a paginii dvs. când le vizitați, dar o puteți forța pe toate paginile permise cu un plug-in de browser numit HTTPS Everywhere for Firefox sau Folosiți opțiunile HTTPS în Chrome.
 • Dacă o pagină nu permite utilizarea HTTPS, nu puteți face nimic pentru a forța o conexiune HTTPS. Evitați introducerea informațiilor dvs. personale pe aceste site-uri web.
 • Puteți afla dacă o pagină este sigură dacă vă uitați la indicatorul de securitate din browser. Indicatorul este oarecum diferit în fiecare browser, dar de obicei apare ca o pictogramă de lacăt lângă adresa paginii pe care o vizitați. De asemenea, veți vedea "https" la începutul adresei.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 13
  6
  Conectați-vă la un server proxy. Un proxy este un fel de intermediar între internet și tine. Calculatorul trimite o solicitare proxy-ului, iar proxy-ul trimite o altă solicitare la internet. Rezultatele se întorc în direcția opusă. Acest lucru are ca efect ascunderea computerului, deoarece paginile web pe care le vizitați vor crede că serverul proxy este cel care solicită informațiile. Dacă vă conectați la proxy printr-o rețea virtuală privată (VPN), toate informațiile trimise între aparat și proxy vor fi criptate.
 • Partea 3
  Protejați-vă confidențialitatea în timp ce comunicați cu alte persoane

  Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 14
  1
  Criptați-vă e-mailul Puteți utiliza GPG (o soluție gratuită de criptare) pentru a schimba e-mailurile criptate. GPG este un software de criptare end-to-end și necesită ca atât destinatarul, cât și expeditorul să fi creat și să-și schimbe codurile publice GPG. Pentru o explicație mai detaliată și un articol despre cum se face:
  • Schimbați e-mailurile criptate în Windows cu GPG4Win și Thunderbird.
  • Figura în Linux cu KGpg
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 15
  2
  Criptați sesiunile de chat. Poți folosi limba engleză stricată cu OTR (Off-the-Record Messaging), printre alte instrumente pe care le puteți utiliza pentru a vă menține confidențialitatea atunci când discutați.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 16
  3
  Criptați videoconferințele. Poți folosi Jitsi printre alte instrumente pentru menținerea videoconferințelor private.
 • Partea 4
  Protejați-vă confidențialitatea prin controlul și ștergerea informațiilor pe care alte persoane le au deja despre dvs.

  Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 17
  1
  Găsiți o listă de pagini web care colectează informațiile dvs. Există multe companii online care există doar pentru a vă colecta informațiile și pentru a le vinde comercianților. Aceste pagini colectează informații din registrele dvs. publice, rețelele sociale, browserele de internet și multe altele pentru a crea un profil despre dvs. pe care îl pot vinde. Ieșirea din aceste liste este foarte dificilă și durează mult.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 18
  2
  Ieșiți din aceste liste. Mai multe site-uri web au liste de companii care colectează informațiile dvs., plus vă învață cum să ieșiți din ele. De obicei, aceasta înseamnă trimiterea unui e-mail și apelarea companiei până când găsiți pe cineva care vă poate șterge. Poate fi un proces frustrant și consumator de timp, deoarece multe companii fac ca informațiile dvs. să fie foarte complicate.
 • Imaginea intitulată Menținerea confidențialității online Pasul 19
  3
  Puteți plăti bani pentru ca informațiile dvs. să fie șterse automat. Există multe servicii care vă vor șterge informațiile din înregistrările acestor pagini. Aceste servicii fac practic același lucru pe care îl puteți face gratuit, dar ele se ocupă, astfel încât să nu pierdeți timpul încercând să localizați aceste pagini și să discutați cu angajații lor.
 • Aceste servicii sunt, de obicei, abonament. Acest lucru se datorează faptului că, chiar dacă ștergeți aceste liste, de multe ori vă adaugă înapoi în câteva luni. Aceste servicii repetă procesul de ștergere după câteva luni, pentru a vă asigura că nu vă aflați în afara acestor liste.
 • sfaturi

  Pentru mai multe informații, vizitați următoarele pagini:

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați site-urile de socializare pe FacebookCum să adăugați site-urile de socializare pe Facebook
  Cum să vă conectați rețelele sociale la ElanceCum să vă conectați rețelele sociale la Elance
  Cum se conectează la o rețea fără fir pe iPhoneCum se conectează la o rețea fără fir pe iPhone
  Cum se configurează o rețea securizată cu Modemul Gateway Hitron CDE 30364 de la RogersCum se configurează o rețea securizată cu Modemul Gateway Hitron CDE 30364 de la Rogers
  Cum se creează o politică de confidențialitate a site-uluiCum se creează o politică de confidențialitate a site-ului
  Cum se creează o rețea privată virtuală cu WindowsCum se creează o rețea privată virtuală cu Windows
  Cum să vă protejați atunci când vă conectați la o rețea WIFICum să vă protejați atunci când vă conectați la o rețea WIFI
  Cum să fii protejat în paginile de rețele socialeCum să fii protejat în paginile de rețele sociale
  Cum să fii în siguranță și să navighezi inteligent pe InternetCum să fii în siguranță și să navighezi inteligent pe Internet
  Cum să împiedicați Windows să se conecteze la rețele fără fir negarantateCum să împiedicați Windows să se conecteze la rețele fără fir negarantate
  » » Cum să vă mențineți confidențialitatea atunci când navigați pe web

  © 2011—2020 ertare.com