Cum să vă păstrați computerul fără praf

Există multe măsuri care trebuie luate pentru a evita acumularea de praf în turnul computerului, ceea ce poate dăuna răcirii și performanței. Dacă schimbați poziția calculatorului și păstrați mediul înconjurător curat, puteți face minuni pentru a preveni acumularea prafului. Cu toate acestea, chiar și în cele mai curate medii, va trebui să curățați frecvent interiorul calculatorului. Dacă nu vă deranjează să vă murdăriți mâinile, puteți reconfigura fanii computerului pentru a menține praful departe.

pași

Partea 1
Evitați acumularea de praf

Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 1
1
Ridicați computerul deasupra podelei. Dacă țineți computerul la o înălțime mică lângă sau deasupra solului, acest lucru va crește semnificativ cantitatea de praf acumulată. Dacă ridicați computerul la o distanță de numai 15 cm deasupra solului, acest lucru va reduce scăparea prafului cu până la 80%. Plasați turnul pe birou sau ridicați-l deasupra solului într-un fel.
 • Multe birouri de calculatoare au o muchie de turn care va fi ridicată deasupra solului pentru a încuraja fluxul de aer.
 • Puteți folosi aproape orice pentru a ridica turnul calculatorului, atâta timp cât acesta este stabil.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 2
  2
  Curățați frecvent podelele. Aspirați covoarele și curățați frecvent pardoselile dure pentru a preveni acumularea prafului. Dacă păstrați podele curat, acest lucru va ajuta la prevenirea introducerii prafului în computer.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 3
  3
  Rafturile curățate și vitrinele din apropiere. La fel ca păstrarea podelelor curată, dacă vă asigurați că toate rafturile și ferestrele (și alte colțuri) sunt curate, acest lucru va împiedica pătrunderea prafului în computer. Frecvența cu care va trebui să curățați depinde într-o mare măsură de mediul dvs.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 4
  4
  Îndepărtați computerul de uși și ferestre. Ușile și ferestrele adesea îi atrag praful, ceea ce le poate determina să intre în computer dacă este pe drum. Windows poate avea acest efect chiar dacă nu este deschis, mai ales dacă este insuficient izolat. Încercați să plasați turnul calculatorului de la ferestre și uși.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 5
  5
  Instalați un filtru de aer. Dacă puneți un filtru de aer în camera computerului, acesta poate fi un mod foarte ieftin de a evita acumularea de praf. Puteți lua măsuri mai complexe prin plasarea unui sistem de filtrare pentru întreaga dvs. casă, dar trebuie să observați rezultate pozitive atunci când utilizați un filtru într-o singură cameră.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 6
  6
  Țineți animalele de companie departe de computer. Dacă este posibil, păstrați computerul într-o cameră pe care animalele de companie nu o introduc. Răpirea animalelor este unul dintre factorii principali care contribuie la praf și praful se acumulează rapid dacă animalul se duce frecvent în aceeași cameră.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 7
  7
  Nu fumați în interiorul casei. Cenușa va crește acumularea de praf și un exces de fum poate deteriora componentele calculatorului. Nu fumați în interiorul casei, astfel veți evita această acumulare.
 • Partea 2
  Efectuați o curățare periodică

  Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 8
  1
  Adună-ți utilajul de curățat. Există câteva aplicații pe care va trebui să le curățați. Pentru a efectua o treabă rapidă, veți avea nevoie doar de aer comprimat. Trebuie să realizați următoarele:
  • aer comprimat
  • 99% alcool izopropilic
  • periuță de dinți moale peri noi
  • star șurubelniță
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 9
  2
  Opriți calculatorul Înainte de a curăța interiorul computerului, asigurați-vă că acesta este complet oprit.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 10
  3
  Deconectați toate cablurile. Veți lua computerul într-un alt loc pentru al curăța, deoarece nu va trebui să curățați praful în același loc în care părăsiți computerul.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 11
  4
  Luați calculatorul într-un loc bine ventilat. Chiar și un pic de praf de pe computerul dvs. va obține mult în afară atunci când îl curățați cu aer comprimat, deci luați turnul computerului într-un loc cu o bună ventilație și nu vă deranjează să se murdărească. O masă în aer liber sau un garaj va fi cea mai bună opțiune.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 12
  5


  Conectați cablul de alimentare, dar nu îl porniți. Pentru a avea o protecție suplimentară împotriva descărcării electrostatice, conectați cablul de alimentare la computer, dar păstrați-l. Acest lucru vă va întemeia calculatorul și, prin urmare, atunci când îl atingeți.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 13
  6
  Scoateți panoul din carcasă. Cele mai multe turnuri de calculator au șuruburi de reglare manuală pe spate, care vă permit să îndepărtați panoul lateral. Dacă șuruburile sunt prea strânse, le puteți scoate cu o șurubelniță Phillips. Cele mai multe panouri de carcase se deschid spre o parte sau se glisa înapoi și se îndepărtează.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 14
  7
  Scoateți pulberea cu aer comprimat. Utilizați recipientul de aer comprimat pentru a elimina praful din carcasă. Mai întâi se concentrează asupra acumulărilor mari. Țineți containerul în poziție verticală și aplicați bursturi scurte pentru a împiedica apariția prea rece.
 • Nu aplicați aerul direct pe componentele carcasei prea mult timp. În cazul în care pulberea este caked, va trebui să-l scoateți cu peria și alcool.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 15
  8
  Scoateți pulberea caked cu periuța de dinți și alcool. Îndepărtați peria în alcool și folosiți-o pentru a îndepărta cu grijă praful din componente și lamele ventilatorului. Curățați peria între fiecare utilizare, pentru a nu împrăștia pulberea.
 • Periuța de dinți trebuie să fie nouă, deci nu veți introduce contaminanți în componente.
 • Țineți metalul expus al carcasei în timpul curățării, astfel încât să rămâneți împământat.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 16
  9
  Lăsați alcoolul să se usuce complet. După curățarea componentelor, așteptați un timp pentru ca alcoolul să se evaporeze complet. Dacă ați utilizat 99% alcool, acest lucru nu va dura mult timp. Va trebui să așteptați mai mult dacă ați consumat alcool la 70%.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 17
  10
  Scoateți componentele pentru o curățare mai profundă (opțional). Dacă sistemul dvs. este foarte murdar, va trebui probabil să eliminați toate componentele și să le curățați unul câte unul. Acest lucru ar putea necesita mult efort, mai ales dacă nu ați curățat niciodată interiorul unui computer. Verificați articolul "Cum se construiește un calculator"Pentru instrucțiuni detaliate despre modul de lucru cu aceste componente.
 • Pentru componente cum ar fi unitățile de hard disk, este posibil să fie nevoie să scoateți ambele părți ale carcasei.
 • Dacă scoateți radiatorul procesorului, va trebui să reaplicați o pastă termică înainte de ao reconecta. Verificați articolul "Cum se aplică pasta termică"Pentru a primi sfaturi.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 18
  11
  Repetați acești pași la intervale de câteva luni. Dacă locuiți într-un mediu cu puțin praf, va fi suficient să vă curățați interiorul calculatorului doar o dată sau de două ori pe an. Dacă locuiți într-un mediu cu mult praf, casă, murdărie sau alte particule, va trebui probabil să curățați mult mai des.
 • Partea 3
  Configurați fanii computerului

  Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 19
  1
  Deschideți carcasa. Ventilatoarele calculatorului dvs. ar putea cauza unele probleme cu praful. Poate vă puteți reconfigura astfel încât să vă ajute să împiedicați acumularea de praf. Urmați pașii din secțiunea anterioară pentru a deschide carcasa calculatorului.
  • Este posibil să aveți nevoie de o șurubelniță Phillips pentru a deconecta carcasa de la ventilatoarele casetei.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 20
  2
  Găsiți fanii care sunt în prezent instalate. Este posibil ca turnul să aibă instalat unul sau mai mulți fani. Pentru ca această metodă să fie eficientă, veți avea nevoie de minim 3 fani. Fanii sunt de obicei găsiți în spatele lor, pe față, pe laturi și pe partea superioară a computerului.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din calculator Pasul 21
  3
  Găsiți săgeata din partea de sus a casetei ventilatorului. Această săgeată este imprimată de obicei pe partea superioară a cutiei de plastic a ventilatorului și indică direcția în care ventilatorul emite aer. În funcție de modul în care este instalat ventilatorul, poate fi necesar să îl eliminați pentru a găsi săgeata.
 • Dacă nu puteți găsi săgeata de pe ventilator, acesta va emite aproape întotdeauna aer din lateral cu eticheta.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 22
  4
  Plasați mai mulți fani de admisie decât de evacuare. Acest lucru va crea o presiune pozitivă în carcasă, chiar și o ușoară, care va fi mai mare decât camera în care vă aflați. Acest lucru va face praful să iasă în mediul înconjurător cu o presiune mai mică, în afara carcasei.
 • De exemplu, dacă aveți 3 fani, veți avea nevoie de 2 care să îndrepte spre interiorul casetei și una spre exterior.
 • Fanii de evacuare funcționează mai bine pe spate și pe laturi. Fanii de intrare funcționează cel mai bine în partea de sus și înainte.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 23
  5
  Instalați filtre la fanii de alimentare. Puteți cumpăra filtre de praf care se încadrează în găurile de șurub ale ventilatoarelor calculatorului. Acestea ar trebui să fie plasate pe toți fanii de admisie pentru a prinde cea mai mare parte a prafului pe care îl introduc. Ar trebui să obțineți filtrele potrivite pentru fanii dvs. și ar trebui să le curățați frecvent.
 • Imaginea intitulată Păstrați praful afară din computer Pasul 24
  6
  Închideți carcasa. După poziționarea corectă a ventilatoarelor, puteți închide carcasa și o puteți reconecta. Ar trebui să puteți petrece mai mult timp fără a fi nevoie să curățați interiorul calculatorului dacă fanii dvs. lucrează când îl utilizați.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mențineți un calculatorCum să mențineți un calculator
  Cum să împiedicați computerul să se prăbușeascăCum să împiedicați computerul să se prăbușească
  Cum de a face pământul să evite distrugerea unui calculator cu descărcare electrostaticăCum de a face pământul să evite distrugerea unui calculator cu descărcare electrostatică
  Cum să porniți computerul în modul sigurCum să porniți computerul în modul sigur
  Cum se instalează hardware-ul calculatoruluiCum se instalează hardware-ul calculatorului
  Cum se instalează un hard disk SATA pe o cartelă veche care are numai porturi IDECum se instalează un hard disk SATA pe o cartelă veche care are numai porturi IDE
  Cum se instalează o placă de sunetCum se instalează o placă de sunet
  Cum se instalează o placă PCICum se instalează o placă PCI
  Cum să curățați un computer (computer)Cum să curățați un computer (computer)
  Cum să cureți un computerCum să cureți un computer
  » » Cum să vă păstrați computerul fără praf

  © 2011—2020 ertare.com