Cum să vă păstrați computerul în siguranță

Deci tocmai ați cumpărat un calculator personal pentru casa dvs. și doriți să îl asigurați. Confidențialitatea face parte din securitate, dar este un subiect prea extins și ar trebui să fie acoperit separat. Acest articol presupune că doriți să utilizați rețeaua (cum ar fi internetul) pentru a partaja fișierele din unitățile de stocare și că PC-ul dvs. poate fi accesat fizic de alte persoane. Dacă nici una dintre aceste caracteristici nu se aplică situației dvs. atunci majoritatea acestor pași vor fi redundante, deoarece PC-ul dvs. este suficient de sigur.

pași

Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 1
1
Alegeți un sistem de operare bazat pe securitatea și vulnerabilitatea acestuia (Linux nu are virus și OpenBSD se concentrează pe securitate). Aflați dacă utilizați conturi de utilizatori limitate, permisiuni de fișiere și actualizați în mod regulat. Asigurați-vă că actualizați sistemul de operare cu toate actualizările de securitate.
 • Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 2
  2
  Alegeți un browser de Internet bazat pe securitate și vulnerabilitatea acestuia, deoarece majoritatea virușilor vor intra prin browserul de Internet. Dezactivați scripturile Google Chrome este cel mai sigur și are o funcție "sandbox", astfel încât va fi mai dificil să compromiteți sistemul și să răspândiți infecția.
 • Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 3
  3
  Când configurați computerul, utilizați parole dificile în conturile dvs.
 • Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 4
  4
  Utilizați numai surse de încredere. Când descărcați software-ul, obțineți-l dintr-o "sursă de încredere" (softpedia, download, snapfiles, tucows, fileplanet, betanews, sourceforge) sau din depozit dacă folosiți Linux.
 • Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 5
  5
  Instalați un antivirus bun. Acest software este conceput pentru a face față malware-ului, inclusiv viruși, troieni, viermi etc. Aflați dacă scanează în timp real și dacă este euristic. Avast și AVG sunt foarte bune opțiuni gratuite. Alegeți unul, descărcați-l, instalați-l și scanați sistemul în mod regulat.
 • Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 6
  6
  Descărcați și instalați software care se ocupă de spyware, cum ar fi Spybot Search and Destroy, HijackThis sau Ad-aware și scanează în mod regulat.


 • Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 7
  7
  Descărcați și instalați paravanul de protecție. Fie ZoneAlarm sau Comodo Firewall Dacă utilizați un router, acesta oferă un strat suplimentar de securitate care acționează ca un firewall extern.
 • Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 8
  8
  Închideți toate porturile (Ubuntu Linux are toate porturile închise în mod implicit).
 • Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 9
  9
  Efectuați un test de penetrare. Începeți cu un Ping și apoi executați o scanare nmap simplă.
 • Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 10
  10
  Luați în considerare rularea unui software de detectare a intruziunilor (HIDS), cum ar fi ossec, tripwire sau rkhunter.
 • Imaginea intitulată Secure your PC Pasul 11
  11
  Nu uitați să vă gândiți în ceea ce privește securitatea fizică. Ar trebui să luați în considerare ceva asemănător unei blocări Kensington (în caz de furt). De asemenea, configurează o parolă pentru BIOS pentru a împiedica accesul la aparat sau la orice dispozitiv amovibil. Nu utilizați un disc extern cu date importante, aceasta reprezintă o altă vulnerabilitate, deoarece este mai ușor de pierdut sau de furat.
 • Criptarea datelor poate fi eficientă împotriva furtului. Criptați cel puțin întregul cont în loc de doar câteva fișiere. Poate afecta performanța, dar merită. TrueCrypt funcționează pe Windows, OS X și Linux, FreeOTFE funcționează pe Windows și Linux.
 • sfaturi

  • Există un podcast extrem de popular denumit Security Now.
  • amintiți-vă Actualizați-vă în mod regulat programul antivirus.
  • Luați în considerare siguranța prin întuneric sau siguranța prin design.
  • Anumite viruși interceptează apeluri din sistemele de operare pentru a împiedica accesul programelor antivirus la fișierele infectate. În aceste cazuri, veți avea nevoie de ajutorul unui profesionist.
  • În multe cazuri, cel mai periculos lucru pentru un computer este utilizatorul. Calculatorul dvs. depinde de dvs. - deci, dacă nu reușiți să instalați un sistem de securitate sau dacă rulați un anumit software infectat, vă veți deteriora sistemul.

  avertismente

  • Dacă informațiile dvs. ar trebui distruse pentru a împiedica accesul neautorizat, multe copii ale acestor informații sunt imprudente.
  • Dacă vă imaginați informațiile, asigurați-vă că nu uitați parola. Dacă nu te pierde, vei pierde toate informațiile.
  • Antivirusurile nu sunt întotdeauna foarte eficiente în combaterea virușilor. Nu instalați-l și nu-l utilizați din nou, asigurați-vă că efectuați scanări săptămânale.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să actualizați orice driver de dispozitivCum să actualizați orice driver de dispozitiv
  Cum se blochează spyware-ulCum se blochează spyware-ul
  Modificarea permisiunilor de fișiere în Windows 7Modificarea permisiunilor de fișiere în Windows 7
  Cum se conectează Xbox 360 la computerCum se conectează Xbox 360 la computer
  Cum se conectează un PSP la InternetCum se conectează un PSP la Internet
  Cum se conectează un computer Windows cu un Mac pentru a partaja fișiere și imprimanteCum se conectează un computer Windows cu un Mac pentru a partaja fișiere și imprimante
  Cum se dezactivează Centrul de securitate în Windows XPCum se dezactivează Centrul de securitate în Windows XP
  Cum se șterg fișierele temporare și prefetch de pe computerCum se șterg fișierele temporare și prefetch de pe computer
  Cum se elimină spyware-ulCum se elimină spyware-ul
  Cum se elimină programul Rogue Security ToolCum se elimină programul Rogue Security Tool
  » » Cum să vă păstrați computerul în siguranță

  © 2011—2020 ertare.com