Cum să păstrați bateriile cu litiu

păstrați bateriile cu litiu În prezent, bateriile cu litiu sunt frecvent utilizate în telefoane mobile, laptopuri, camere digitale și alte dispozitive electrice. Învățați cum să aveți grijă de bateria cu litiu poate fi benefică nu numai pentru că vă prelungiți durata de viață a bateriei, dar și pentru că vă protejați dispozitivul de deteriorare.

conținut

pași

Image cu titlul Mențineți bateria cu litiu Pasul 1
1
Nu îl încărcați mai mult de 12 ore prima dată. Când cumpărăm dispozitive electronice alimentate de baterii, vânzătorii ne spun în general că timpul de încărcare al bateriei cu litiu ar trebui să fie mai mare de 12 ore pentru prima dată. De fapt, această informație este greșită. Spre deosebire de bateriile Ni-CD sau Ni-MH, bateriile litiu-ion au fost activate înainte de a părăsi fabrica, cu alte cuvinte sunt puțin încărcate, deci nu este necesar să le încărcați pentru o perioadă lungă de timp. lung prima dată. Bateria cu litiu-ion este gata după reîncărcare și va ajunge la cea mai bună stare după 3 sau 5 cicluri.
 • Imaginea intitulată Mențineți bateria cu litiu Pasul 2
  2
  Nu utilizați un încărcător necalificat. Mulți prieteni se ocupă foarte mult de dispozitivele lor electronice, dar de cele mai multe ori nu cunosc efectele pe care le poate avea bateria litiu-ion din cauza unui încărcător inadecvat. Când selectați încărcătorul, încărcătorul original este prima opțiune, a doua opțiune este un încărcător hi gh, care vine cu funcția de protecție a descărcării sau cu marca. Încărcătoarele de baterii de calitate slabă conduc la cicluri mai scurte și pot provoca chiar și incendii.
 • Imaginea cu titlul Mențineți bateria cu litiu Pasul 3
  3
  Evitați încărcarea frecventă. Dacă lăsați mult timp să încărcați bateria, veți provoca un nivel ridicat al temperaturii bateriei interne, care poate fi dăunător bateriei litiu-ion și încărcătorului. Prin urmare, trebuie să încărcați complet acumulatorul și în timpul estimat, să nu exagerați timpul de reîncărcare sau bateria cu litiu să devină o mică pompă dacă nu are funcția de supraîncărcare.
 • Imaginea cu titlul Mențineți bateria cu litiu Pasul 4
  4


  Evitați contactul cu metalul. Acumulatorul cu ioni de litiu va intra în contact cu dvs. atunci când va fi curățat sau când îl țineți, este acolo și în orice caz trebuie să împiedicați bateria să intre în contact cu metalul deoarece poate duce la scurtcircuit sau la deteriorarea șicului.
 • Imaginea cu titlul Mențineți bateria cu litiu Pasul 5
  5
  Încercați să nu folosiți frecvent bateria în medii cu temperaturi ridicate sau scăzute. Bateria are o temperatură de lucru și de depozitare proprie, dacă o folosiți într-un mediu cu temperaturi ridicate sau joase pentru o perioadă lungă de timp, aceasta poate afecta durata de viață utilă.
 • Imagine cu titlul Mențineți bateria cu litiu Pasul 6
  6
  Evitați să petreceți mult timp fără să o utilizați sau să o reîncărcați. Din motive incerte, este preferabil ca dispozitivele electronice personale sau bateria litiu-ion să nu fie utilizate mai mult de 3 luni, deci trebuie să reîncărcați bateria în mod regulat pentru a avea un anumit volum de electricitate, apoi puteți economisi (volumul electric al reîncărcării este de 30-70% din capacitate, depinde și de timpul de stocare și de capacitatea bateriei).
 • Imaginea cu titlul Mențineți bateria cu litiu Pasul 7
  7
  Ar trebui să evitați să folosiți bateria cu ioni de litiu doar pentru încărcarea completă, deoarece temperatura va fi foarte ridicată. Dacă îl utilizați imediat, temperatura internă a dispozitivului electronic va crește în curând, afectând o componentă electronică mare.
 • sfaturi

  • Durata corectă de încărcare și un încărcător de baterii calificați sunt cei doi factori fundamentali care mențin și maximizează durata de viață a bateriei litiu-ion.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să încărcați un iPad fără încărcătorCum să încărcați un iPad fără încărcător
  Cum să încărcați o baterie MophieCum să încărcați o baterie Mophie
  Cum să încărcați o baterie fără încărcătorCum să încărcați o baterie fără încărcător
  Cum să cumpărați o baterie de rezervă pentru un telefon mobilCum să cumpărați o baterie de rezervă pentru un telefon mobil
  Cum să cumpărați o baterie pentru MacBook ProCum să cumpărați o baterie pentru MacBook Pro
  Cum se prelungește durata de viață a unei baterii de laptopCum se prelungește durata de viață a unei baterii de laptop
  Cum se prelungește durata de viață a bateriei unui laptopCum se prelungește durata de viață a bateriei unui laptop
  Cum să scoateți bateria de pe o tabletă Samsung GalaxyCum să scoateți bateria de pe o tabletă Samsung Galaxy
  Cum să curățați scurgeri sau scurgeri de la bateriiCum să curățați scurgeri sau scurgeri de la baterii
  Cum puteți face bateria telefonului mobil să dureze mai multCum puteți face bateria telefonului mobil să dureze mai mult
  » » Cum să păstrați bateriile cu litiu

  © 2011—2020 ertare.com