Cum se manipulează lanțurile în Java

Corzile sunt secvențe de caractere. De exemplu, "Buna ziua!" este un șir dat, compus din caracterele "¡", "H", "o", "l", "a" și "!". În Java, șirurile sunt obiecte, ceea ce înseamnă că există o clasă "șir" care are câmpuri și metode. Putem folosi metodele clasei "șir" să manipuleze lanțurile.

pași

Metoda 1
Creați un lanț

Imaginea intitulată 3016567 1
1
Creați un șir folosind constructorul de clasă "șir".
 • Imaginea intitulată 3016567 2
  2
  Creați un lanț prin efectuarea unei alocări directe.
 • Imaginea intitulată 3016567 3
  3
  Iată un program de probă care arată două modalități diferite de a crea un lanț.
 • Metoda 2
  Găsiți lungimea unui șir

  Imaginea intitulată 3016567 4
  1
  Trebuie să înțelegeți ce înseamnă să găsiți lungimea unui lanț. Lungimea unui șir este numărul de caractere care conține șirul. De exemplu, lungimea lanțului "Buna ziua!" Este 6, deoarece are 6 caractere.
 • Imaginea intitulată 3016567 5
  2
  Invocă metoda lungime () în obiect "șir" și stochează rezultatul într-o variabilă de tip întreg.
 • Imaginea intitulată 3016567 6
  3
  Iată un program de probă care arată două modalități diferite de a crea un lanț.
 • Metoda 3
  Inversați un lanț

  1
  Trebuie să înțelegeți ce înseamnă să investiți un lanț. Reversarea unui lanț înseamnă schimbarea ordinii caracterelor care o fac. De exemplu, lanțul "Buna ziua!" este inversat "! aloH¡". Există mai multe moduri de a investi un șir în Java.
 • Imaginea intitulată 3016567 8
  2
  Utilizați metoda "inversa" din clasă "StringBuffer". Creați un obiect "StringBuffer" Luați lanțul pe care doriți să îl investiți ca parametru. Utilizați metoda invers () de "StringBuffer" și apoi obțineți noul șir inversat prin metoda toString ().
 • Imaginea intitulată 3016567 9
  3
  Itera prin personajele unui șir inversat, atașând aceste caractere la a "StringBuffer" în fiecare iterație. Creați un obiect nou "StringBuffer" Inițializați cu lungimea șirului pe care doriți să îl inversați ca parametru. Apoi folosiți o buclă pentru pentru a itera prin șir, începând de la ultimul caracter al șirului și terminând cu primul. În fiecare iterație, anexată la "StringBuffer" caracterul găsit în index. Returnați noul șir inversat prin metoda toString ().
 • Imaginea intitulată 3016567 10
  4


  Scrieți o funcție recursivă pentru a inversa șirul. În funcția recursivă, cazul de bază sau condiția este dacă șirul este nul sau dacă lungimea șirului este mai mică sau egală cu zero. În caz contrar, metoda este chemată din nou invers () cu șirul inițial minus primul caracter, iar primul caracter este la sfârșit. Deci, dacă am făcut-o cu lanțul "Buna ziua!" după primul apel către invers (), am avea parametrul "Buna ziua!" (fără semn de exclamare de deschidere).
 • Imagine cu denumirea 3016567 11
  5
  Transformează șirul într-o serie de caractere și apoi schimbă primul cu ultimul, cel de-al doilea cu penultimul și așa mai departe. Mai întâi, convertiți șirul într-o serie de caractere utilizând metoda toCharArray () pe lanț. Obțineți indicele ultimului caracter al matricei, care este egal cu lungimea matricei minus unul. Apoi iterați prin matrice schimbând Al doilea caracter cu Al doilea caracter al lui indexOfLastChar în fiecare iterație. În cele din urmă, convertește din nou matricea de caractere într-un șir.
 • Image cu titlul 3016567 12
  6
  Iată rezultatul pe care îl produce aplicația, oricare dintre aceste metode pentru a inversa un șir.
 • Metoda 4
  Tăiați semnele unui șir

  1
  Trebuie să înțelegeți ce înseamnă să tăiați coarda unui șir. Tăierea unui șir în Java înseamnă a elimina semnalele de conducere și de sfârșit ale șirului. De exemplu, dacă aveți șirul " Bună, lume! " și vrei să spui "Bună, lume!" Fără spațiul gol la început și la sfârșit, puteți tăia acel șir. Clasa "șir" oferă o metodă de tăiere, trim (), care returnează o copie a șirului cu spațiile goale de la începutul și sfârșitul eliminat sau șirul original în cazul în care nu există spații goale la început și la sfârșit.
 • Imaginea intitulată 3016567 14
  2
  Utilizați metoda trim () din clasă "șir" pe un obiect "șir" să taie martorul. Rețineți că metoda trim () va arunca o excepție dacă șirul este nul. Metoda trim () Nu va schimba conținutul șirului original, deoarece lanțurile din Java sunt imuabile, ceea ce înseamnă că starea șirului nu poate fi modificată după crearea sa. Metoda trim (), mai degrabă va reveni un nou șir cu golurile eliminate.
 • Imaginea intitulată 3016567 15
  3
  Iată un exemplu de program care taie spațiul alb al unui șir:
 • Metoda 5
  Împărțiți un lanț

  1
  Trebuie să înțelegeți ce înseamnă să împărțiți un lanț. Împărțirea unui șir în Java înseamnă separarea unui șir dintr-un anumit delimiter într-o matrice de subrețele. De exemplu, dacă separați șirul "roșu, albastru, verde, galben, roz" având în vedere virgula ca delimiter, veți obține remedia {"roșu"."albastru"."verde"."galben"."roz"}. Aici aveți trei moduri diferite de a împărți un șir.
 • Imaginea intitulată 3016567 17
  2
  utilizări StringTokenizer individualizarea lanțului. chestiuni java.util.StringTokenizer. Apoi creați o nouă instanță a "StringTokenizer", folosind ca parametri șirul pe care îl veți individualiza și delimitatorul. Dacă nu introduceți delimitatorul ca parametru, în mod automat și implicit, spațiul gol va fi considerat drept delimitator. Odată ce ai StringTokenizer puteți utiliza metoda nextToken () pentru a obține fiecare lanț individual.
 • Înainte de Java 1.4, clasa StringTokenizer a fost folosit pentru a împărți lanțurile în Java. În prezent, nu se recomandă utilizarea StringTokenizer și se recomandă utilizarea metodei split () din clasă "șir" sau pachetul java.util.regex.
 • Imaginea intitulată 3016567 18
  3
  Utilizați metoda split () din clasă "șir". Metoda split () va lua delimitatorul ca parametru și va reveni la o serie de substringuri care vor fi aceleași ca și componentele individuale ale lui StringTokenizer.
 • Imaginea intitulată 3016567 19
  4
  Utilizați expresia regulată pentru a împărți șirul. chestiuni java.util.regex.Pattern. Utilizați metoda compile () din clasă model pentru a seta delimitatorul și apoi a da metoda split () lanțul pe care doriți să îl împărțiți. model va returna o serie de substringuri.
 • Imaginea intitulată 3016567 20
  5
  Aici este ieșirea care produce aplicarea oricăreia dintre aceste metode pentru a diviza șiruri de caractere.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se închide o fereastră Java în SwingCum se închide o fereastră Java în Swing
  Cum se codifică în Base64 cu JavaCum se codifică în Base64 cu Java
  Cum se compară caracterele de caractere din JavaCum se compară caracterele de caractere din Java
  Cum se creează primul program Java în Ubuntu LinuxCum se creează primul program Java în Ubuntu Linux
  Cum se creează un applet JavaCum se creează un applet Java
  Cum să dezactivați cerința de complexitate în parola Windows Server 2008Cum să dezactivați cerința de complexitate în parola Windows Server 2008
  Cum să înțelegeți programarea orientată pe obiecteCum să înțelegeți programarea orientată pe obiecte
  Cum se scrie un program Java cu două clase folosind EclipseCum se scrie un program Java cu două clase folosind Eclipse
  Cum se scrie un program în Java pentru a calcula mediaCum se scrie un program în Java pentru a calcula media
  Cum se face un joc de piatră, hârtie și foarfece în JavaCum se face un joc de piatră, hârtie și foarfece în Java
  » » Cum se manipulează lanțurile în Java

  © 2011—2020 ertare.com