Cum puteți face bateria telefonului mobil să dureze mai mult

În timp ce mulți dintre noi folosesc acum telefoane mobile în loc de telefoane fixe în casele noastre, aceste telefoane mobile vin cu baterii de litiu care necesită o întreținere, atâta timp cât sunt în funcțiune.

pași

Metoda 1
Măriți timpul dintre încărcări

Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 1
1
Opriți telefonul mobil Aceasta este probabil cea mai simplă și cea mai sigură metodă de economisire a energiei. De ce? Vă ajută să economisiți energie și, de asemenea, să încărcați telefonul mobil. Dacă nu răspundeți la telefonul mobil în timp ce dormiți sau când programul dvs. de lucru nu se termină, opriți-l. Este atât de simplu. De asemenea, este recomandat să o opriți dacă vă aflați într-o zonă fără semnal (cum ar fi metroul sau o locație la distanță), deoarece căutarea de servicii epuizează rapid încărcarea bateriei.
 • Unele echipamente au o funcție de închidere automată atunci când nu există semnal, dar este nevoie de 30 de minute fără service pentru a-l activa, până atunci veți fi folosit o mulțime de energie. Dacă nu este necesar să efectuați sau să primiți apeluri, dar veți folosi telefonul ca un smartphone, acesta dezactivează funcționalitatea celulară (modul avion).
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 2
  2
  Nu mai cauta un semnal Dacă vă aflați într-o zonă fără semnal sau unde semnalul este slab, telefonul mobil va căuta definitiv o conexiune mai bună și va epuiza rapid sarcina. Asta se întâmplă în timpul unui zbor, dacă uitați să îl opriți. Cea mai sigură modalitate de a obține o viață îndelungată este să aveți un semnal bun unde utilizați de obicei telefonul mobil. Dacă nu aveți un semnal perfect, trebuie să instalați un repetor care amplifică semnalul, astfel încât veți primi o recepție aproape perfectă peste tot.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 3
  3
  Nu urmați metoda de încărcare și descărcare completă. Împiedicați descărcarea completă a bateriei telefonului mobil. Spre deosebire de bateriile pe bază de nichel (cum ar fi bateriile reîncărcabile NiCd sau NiMH AA vândute în majoritatea supermarketurilor), bateriile pe bază de litiu sunt proiectate să fie încărcate rapid și adesea, le-ați lăsat să devină prea deversați că le puteți deteriora. În cazul bateriilor cu litiu, descărcările de suprafață și încărcările frecvente vor prelungi durata.
 • Imagine intitulată Asigurați-vă bateria telefonului mobil mai lungă Pasul 4
  4
  Opriți funcția de vibrații și utilizați numai semnalul sonor. Vibrația petrece multă energie. Asigurați-vă că sunetul melodiei este cât mai scăzut posibil.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 5
  5
  Opriți iluminarea de pe ecran. Această funcție vă permite să vedeți ecranul și tastatura în lumină intensă sau în aer liber, dar consumă și energie. Dacă o puteți săriți, bateria va dura mai mult. Cu toate acestea, dacă trebuie să utilizați lumina de fundal, rețineți că multe telefoane vă vor permite să setați durata luminii. Antonces își scurtează durata: 1 - 2 secunde este suficient. Unele telefoane mobile au un cenzor de iluminare ambientală, astfel încât opresc iluminarea ecranului în locuri bine luminate și acționează în locuri întunecate.
 • Imaginea intitulă Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 6
  6
  Evitați utilizarea opțiunilor inutile. Dacă știți că va fi un moment bun înainte de a reîncărca bateria, nu utilizați camera sau conexiunea la Internet. Blițul imaginii poate scurge rapid încărcarea bateriei.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 7
  7
  Asigurați-vă că apelurile dvs. sunt scurte. Acest lucru este evident, dar adesea auzim "cred că nu mai am baterii", pentru cei care vor mai vorbi timp de câteva minute. Uneori, aceasta este pur și simplu o scuză pentru a întrerupe comunicarea (și este o scuză bună), dar dacă într-adevăr trebuie să conservați încărcarea bateriei, scurtează durata fiecărui apel.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 8
  8
  Opriți Bluetooth Această funcție scurge bateria.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 9
  9
  Același lucru este valabil pentru WiFi, GPS și capacitatea de infraroșu. Păstrați-le, cu excepția cazului în care aveți nevoie de ele.
 • Imagine intitulată Asigurați-vă bateria telefonului mobil mai lungă Pasul 10
  10
  Mențineți luminozitatea ecranului la cel mai mic nivel posibil.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria telefonului dvs. mobil mai lungă Pasul 11
  11
  Ajustați setările de rețea ori de câte ori este posibil. Utilizați 3G (HSPA, HSPA +, UMTS) sau 2G (GSM) în loc de 4G (LTE). Utilizarea telefonului în 4G va scurge bateria mai repede decât dacă utilizați numai 2G sau 3G. Dezactivați semnalul 4G (LTE) atunci când acesta este slab sau nu este în zona dvs. Când utilizați semnalul 4G, radiourile pentru cele 3G și 4G sunt activate, ceea ce va consuma multă energie. De asemenea, puteți dezactiva semnalul 3G și utilizați 2G dacă primul este slab.


 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 12
  12
  Pentru telefoanele inteligente, evitați să utilizați fotografii sau videoclipuri în mișcare sau animație ca tapet. Imaginile de fundal vii epuizează rapid bateria.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 13
  13
  De preferință folosește un fundal negru. Afișajele AMOLED utilizează mult mai puțină energie atunci când fundalul este negru și nu alb. Când navigați pe Internet, utilizați site-uri precum blackl Acesta arată un tapet negru Google în loc de alb.
 • Metoda 2
  Extindeți durata de viață a bateriei

  Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 14
  1
  Porniți noua baterie. Bateriile noi trebuie să fie încărcate complet înainte de prima utilizare, pentru a obține o capacitate maximă. Bateriile cu nichel ar trebui încărcate inițial timp de 16 ore și trec de la 2 la 4 cicluri complete de încărcare și descărcare, în timp ce bateriile litiu-ion ar trebui să fie încărcate timp de 5 până la 6 ore. Nu acordați atenție dacă celula indică faptul că acumulatorul este încărcat complet: este normal, dar nu este corect dacă bateria nu a fost inițializată.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 15
  2
  Evitați descărcarea completă a unei baterii litiu-ion! Spre deosebire de bateriile Ni-Cd, durata de viață a bateriilor litiu-ion este scurtată de fiecare dată când sunt descărcate complet. Cel mai bine este să încărcați bateria atunci când contorul de încărcare are încă o linie. Bateriile cu litiu, ca cele mai multe baterii reîncărcabile, au un număr prestabilit de încărcări posibile.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 16
  3
  Păstrați bateria răcoroasă. Puneți bateria în congelator sau în frigider. Bateria va dura mai mult dacă este utilizată la temperatura camerei. Nimic nu scurtează atât durata de viață utilă, cât și permanența la temperaturi ridicate. Evitați să lăsați telefonul mobil expus la soare sau într-o mașină supraîncălzită. Nu o purtați în buzunar, unde veți primi căldură corporală. Controlează temperatura când este încărcată: dacă este excesivă, încărcătorul poate funcționa defectuos.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria telefonului dvs. mobil mai lungă Pasul 17
  4
  Încărcați bateria corect, în funcție de tip. Cele mai multe telefoane mobile noi au baterii cu litiu, în timp ce cele mai vechi au baterii cu nichel. Pentru a afla ce tip de baterie este, uita-te la eticheta de pe spatele bateriei sau în manualul telefonului mobil.
 • Bateriile cu nichel (fie NiCd, fie NiMH) nu suferă de obicei de fenomenul cunoscut ca "efect de memorie". Așa cum sa explicat în Wikipedia și în alte surse de specialitate, "efectul de memorie" a fost interpretat greșit și aplicat tuturor formelor de deteriorare a bateriilor NiCd (și chiar a altor baterii chimice) care au scurtat durata de viață utilă a bateriilor lor prin descărcarea excesivă în scopul "recondiționării" lor.
 • Anterior, această secțiune conținea următorul text: dacă încărcați parțial bateria de câteva ori, în timp, bateria "uită" că poate fi complet încărcată. Bateria nichel care suferă efectul de memorie poate fi recondiționată complet descărcând-o și încărcând-o complet (poate fi necesar să repetați procesul de mai multe ori). Timpul potrivit între fiecare recondiționare este variabil. O regulă bună este să o descărcați complet la fiecare 2 sau 3 săptămâni și numai atunci când încărcătorul este disponibil.
 • Bateriile de litiu pot fi păstrate prin încărcarea cu atenție și evitarea depozitării cu încărcare completă. Ele nu necesită "recondiționarea".
 • Indiferent de tipul bateriei, utilizați numai încărcătorul pentru o putere corectă. Nu utilizați un încărcător care cauzează încălzirea excesivă a bateriei.
 • Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria telefonului dvs. mobil mai lungă Pasul 18
  5
  Păstrați corect bateriile. Dacă nu utilizați bateria pentru o perioadă de timp, deconectați-o de la telefonul mobil și păstrați-o într-un loc rece și uscat, dar nu la loc de congelare (într-un recipient etanș la frigider, dar nu în congelator). Nu puneți-l cu obiecte metalice care ar putea mișca și tăia circuitele terminale. Bateriile cu litiu nu funcționează la temperaturi de refrigerare, astfel încât acestea trebuie lăsate afară din frigider timp de cel puțin o oră înainte de a fi utilizate. Aceste baterii se oxidează mai puțin când sunt depozitate cu 40% din încărcătura lor. Nu depozitați niciodată o baterie de litiu cu tensiune scăzută. Reîncărcați bateriile după depozitare.
 • Imagine intitulată Asigurați-vă bateria telefonului mobil mai lungă Pasul 19
  6
  Curățați contactele bateriei, bateriei și telefonului mobil. În timp, contactele se murdăresc, ceea ce reduce eficiența transferului de energie. Ștergeți-le cu un tampon de bumbac înmuiat în alcool. Dacă contactele sunt realizate din două metale diferite, cum ar fi aurul și staniu, are loc o coroziune accelerată cunoscută sub numele de "galvanic" sau "bimetal". Pentru a elimina această coroziune din contacte, este nevoie de un solvent cum ar fi îndepărtarea acetonului sau a lustruitului. Trebuie să fii atent, deoarece acești solvenți dizolvă plasticul, deci ar trebui să folosiți un tampon mic pentru a evita deteriorarea bateriei sau slotului telefonului mobil.
 • Metoda 3
  Indicatori de defectare a bateriei

  Imagine cu titlul Asigurați-vă bateria dvs. de telefon mobil mai lungă Pasul 20
  1
  Aflați cum să evitați defecțiunile bateriei.
  • Timpul de utilizare este scurtat după reîncărcare.
  • În timpul reîncărcării, acumulatorul se supraîncălzește.
  • Bateria se supraîncălzește în timpul utilizării telefonului mobil.
  • Cazul bateriei se umflă. Aceasta se verifică observând și atingând fața interioară a carcasei bateriei. De asemenea, dacă puneți această față pe o suprafață plană, bateria se va mișca sau se poate roti pe ea însăși. Cutia unei baterii în stare bună este netedă și nu se poate roti.
  • Acumulatorul prezintă un loc greu. Pentru ao detecta, împingeți ușor partea interioară cu degetele.

  sfaturi

  • Nu este necesar să opriți telefonul mobil pentru al încărca. Cele mai multe încărcătoare oferă suficientă putere pentru a menține telefonul mobil pornit și încărcați-l simultan. Procedând astfel, timpul de reîncărcare nu este extins și puteți controla contorul de încărcare, ceea ce vă permite să îl deconectați atunci când încărcarea a fost încheiată.
  • Dacă telefonul dvs. mobil este conectat la e-mail, asigurați-vă că nu este programat să vă verificați contul la fiecare 15 minute sau o jumătate de oră, deoarece de fiecare dată când vă verificați contul, bateria este redusă puțin. Programați-l astfel încât să nu vă verificați automat contul de e-mail și veți economisi o mulțime de energie.
  • Vedeți dacă telefonul dvs. mobil are opțiunea de "Economisire a bateriei". Utilizați-l pentru a prelungi durata de viață a bateriei.
  • Porniți economizorul de energie și încărcați telefonul mobil cât timp este pornit. De asemenea, aveți grijă să nu încărcați telefonul mobil prea mult, dar durata de viață a bateriei poate fi redusă și va trebui să cumpărați unul nou.
  • "MAh" este abrevierea pentru ora de milli ampere, care este unitatea de încărcare electrică. Valorile mai ridicate pentru bateriile de aceeași tensiune indică faptul că bateria are o capacitate mai mare și vă poate alimenta celulele mai mult timp fără reîncărcare.
  • Bateriile cu hidruri de nichel-metal (NiMH) devin de obicei destul de cald când sunt reîncărcate, cu excepția cazului în care folosiți un "încărcător lent". Dacă telefonul dvs. mobil utilizează baterii NiHM, nu vă faceți griji cu privire la căldura generată în timpul încărcării, cu excepția cazului în care este atât de fierbinte încât este incomod să o atingeți.
  • Dacă utilizați un încărcător de baterii în mașină, nu îl încărcați atunci când temperatura din interior este ridicată. Așteptați până se răcește pentru a conecta telefonul mobil.
  • Atunci când încărcați telefonul mobil, faceți-o pe o suprafață care nu absoarbe căldură, cum ar fi o masă din lemn, un raft de plastic, o carte, mesele metalice sunt cele mai eficiente (deoarece sunt conducătoare de căldură, poate apărea orice încălzire de către baterie).
  • Când urmează să reporniți telefonul mobil pentru orice funcționare defectuoasă a rețelei de internet, încercați mai întâi să schimbați funcția de zbor de la pornire la oprire, în loc să reporniți telefonul mobil, deoarece repornirea consumă mai multă baterie.
  • Atât de mult ca tu ai grijă de baterie, la un moment dat se va epuiza. Când se întâmplă, o puteți recondiționa trimițând-o la producător sau luând-o la vânzător. Dacă nu se poate recondiționa sau doriți să o schimbați, asigurați-vă reciclați-l, Revenind la producător, la vânzător sau la livrarea la un centru de reciclare. Cele mai multe companii de electronice au casete de depozitare pentru reciclarea bateriilor și a telefoanelor mobile.

  avertismente

  • Evitați să lăsați telefonul mobil expus la soare. Contactul direct prelungit între razele solare și telefonul mobil poate afecta performanța bateriei, astfel încât să nu-l țineți la îndemâna razele soarelui.
  • Nu depozitați o baterie de litiu cu o încărcare foarte mică pentru o perioadă lungă de timp, deoarece contorul de sarcină va folosi un curent mic care ar putea produce o "descărcare profundă" care ar deteriora bateria.
  • Trebuie doar să opriți telefonul mobil când îl utilizați pentru a trimite mesaje text și dacă nu aveți multe contacte pe telefonul dvs. mobil. Dacă o utilizați permanent, nu o dezactivați, decât dacă este necesar, deoarece oamenii vor încerca să vă sune atunci când sunteți departe de casă și nu vă vor putea contacta, iar aceste apeluri pot fi ceva important.
  • Nu aruncați niciodată baterii vechi în coșul de gunoi. Acestea conțin metale toxice, deci deșeurile cu baterii și alte componente electronice au devenit o problemă serioasă de mediu. În multe locuri, eliminarea necorespunzătoare a bateriilor toxice este ilegală.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să blochezi un telefon mobil furatCum să blochezi un telefon mobil furat
  Cum să încărcați o baterie fără încărcătorCum să încărcați o baterie fără încărcător
  Cum să cumperi telefonul mobil potrivitCum să cumperi telefonul mobil potrivit
  Cum să cumpărați o baterie de rezervă pentru un telefon mobilCum să cumpărați o baterie de rezervă pentru un telefon mobil
  Cum să cumpărați un telefon mobil fără acces la InternetCum să cumpărați un telefon mobil fără acces la Internet
  Cum se conectează computerul la Internet cu telefonul mobil (pentru Windows)Cum se conectează computerul la Internet cu telefonul mobil (pentru Windows)
  Cum se conectează la UConnectCum se conectează la UConnect
  Cum să redirecționați apelurile către telefonul mobil către telefonul mobilCum să redirecționați apelurile către telefonul mobil către telefonul mobil
  Cum să eliminați tarifele lunare de la un telefon mobil chiar și cu planul de dateCum să eliminați tarifele lunare de la un telefon mobil chiar și cu planul de date
  Cum să găsiți numărul de serie al telefonului mobil fără a îl dezarmaCum să găsiți numărul de serie al telefonului mobil fără a îl dezarma
  » » Cum puteți face bateria telefonului mobil să dureze mai mult

  © 2011—2020 ertare.com