Cum se apelează o metodă în Java

Când începeți program în Java

, Există multe lucruri pe care trebuie să le învățați. Tu ai clase, metodele, excepțiile, constructorii, variabilele și multe altele. Toate acestea pot fi un pic de natură să intimideze, astfel încât este mai bine să învățați puțin câte puțin. Acest articol vă va arăta cum puteți învăța să apelați o metodă în Java.

pași

Imaginea intitulată Apelați o metodă în Java Pasul 1
1
O metodă este echivalentul unei funcții în limbi precum C, care ajută la reutilizarea codului. Un grup de instrucțiuni este o metodă și o metodă poate fi invocată de orice altă declarație. Când se numește o metodă în Java, vor fi executate toate propozițiile din cadrul metodei. De exemplu, uitați-vă la această metodă. "metoda public void staticExemplu () {}". Nu conține cod, dar există trei cuvinte cheie înainte de numele metodei. Acestea sunt: public, static, și vid.
 • Imaginea intitulată Apelați o metodă în Java Pasul 2
  2
  Cuvântul public înainte de metoda înseamnă că metoda poate fi apelată de oriunde, inclusiv alte clase și chiar fișiere diferite în timp ce clasa este importată. Există și alte cuvinte care pot înlocui public. Acestea sunt, protejat și privat. Dacă este o metodă protejat, atunci ea poate fi folosită numai în clasa și subclasele ei (adică, clasele care sunt create din ea). Dacă este o metodă privat, atunci acesta poate fi folosit numai în cadrul clasei. Ultimul cuvânt nu există într-adevăr și este setat în mod prestabilit atunci când nu utilizați nici unul dintre celelalte două și va împiedica apelul de la altă locație decât clasa.
 • Imaginea intitulată Apelați o metodă în Java Pasul 3
  3
  Cel de-al doilea cuvânt cheie este static ceea ce înseamnă că metoda aparține unei clase și nu unei instanțe a clasei (obiect). Trebuie să fie numite metode statice folosind numele clasei: "ExempluClass.methodExample ()". Cu toate acestea, în cazul în care cuvântul static nu este acolo, atunci metoda poate fi invocată doar printr-un obiect. De exemplu, dacă a fost denumită clasa ExampleObject și a avut un constructor (cei care fac obiecte), atunci putem face un obiect nou scriind ExempluObject obj = new ExampleObject () -, și apelați metoda cu"obj.metodExample () -".
 • Imaginea intitulată Apelați o metodă în Java Pasul 4
  4
  Ultimul cuvânt din metoda este vid. Cuvântul vid înseamnă că metoda nu returnează nimic (adică nu returnează nimic atunci când metoda rulează). Dacă doriți o metodă de returnare a ceva, înlocuiți cuvântul vid cu un tip de informații despre obiectul pe care doriți să îl returnați. Apoi, adăugați întoarcere plus un obiect de tipul căutat la sfârșitul codului din metodă.


 • Imaginea intitulată Apelați o metodă în Java Pasul 5
  5
  Când apelați o metodă care returnează ceva, puteți folosi ceea ce se întoarce. De exemplu, dacă o metodă someMethod () returnează un număr întreg, atunci puteți atribui această valoare la ceea ce se întoarce ca în exemplul următor: "int a = someMethod () -"
 • Imaginea intitulată Apelați o metodă în Java Pasul 6
  6
  Unele metode necesită un parametru. Metoda care necesită un parametru de tip întreg ar arăta astfel: someMethod (int a) Când utilizați o metodă în acest fel, scrieți metoda și apoi întregul în paranteze: someMethod (5) sau someMethod (n) dacă n Este un număr întreg.
 • Imaginea intitulată Apelați o metodă în Java Pasul 7
  7
  Metodele pot avea mai mulți parametri separați prin virgule. În cazul în care metoda SomeMethod necesită doi parametri, int a și Obiect obiect, Ar arata astfel: "someMethod (int, Object obj)". Pentru a utiliza această nouă metodă, utilizați numele metodei urmate de un întreg și un obiect în paranteze: someMethod (4, lucru) unde lucru Este a obiect.
 • sfaturi

  • Când apelați o metodă care returnează o valoare, puteți apela o altă metodă în funcție de ce se întoarce o altă metodă. De exemplu, să presupunem că avem o metodă getObject () care returnează un obiect. În clasăobiect, există o metodă non-statică numită toString care returnează obiect sub forma unui lanț (șir). Deci, dacă ceea ce doriți să obțineți este un lanț (șir) a obiectului (obiect) pe care îl utilizați getObject () să o întoarceți, să scrieți ".Stringul str = getObject (). ToString () -".

  avertismente

  • Fii atent cu metodele și clasele abstracte. Dacă o metodă este abstractă, ea nu poate fi utilizată decât dacă este implementată de o altă clasă. Aceasta deoarece metoda nu are niciun cod în primul rând. Clasele abstracte sunt folosite ca un fel de cadru de referință sau de lucru.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează procentul în JavaCum se calculează procentul în Java
  Cum se închide o fereastră Java în SwingCum se închide o fereastră Java în Swing
  Cum se codifică în Base64 cu JavaCum se codifică în Base64 cu Java
  Cum se configurează calea dvs. Java_Home în UbuntuCum se configurează calea dvs. Java_Home în Ubuntu
  Cum se creează primul program Java în Ubuntu LinuxCum se creează primul program Java în Ubuntu Linux
  Cum se creează un applet JavaCum se creează un applet Java
  Cum să dezactivați JavaCum să dezactivați Java
  Cum se descarcă Java în Internet ExplorerCum se descarcă Java în Internet Explorer
  Cum se execută un fișier java jarCum se execută un fișier java jar
  Cómo encontrar la suma de dos números en JavaCómo encontrar la suma de dos números en Java
  » » Cum se apelează o metodă în Java

  © 2011—2020 ertare.com