Cum să curățați o imprimantă

Curățarea unei imprimante este o alternativă mai ieftină pentru a cumpăra una nouă. Întreținerea regulată a imprimantei vă va prelungi viața și, în același timp, veți asigura imprimări de calitate. Știind cum să curățați o imprimantă poate părea dificilă, însă procesul în sine este foarte simplu și durează doar câteva minute.

pași

Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 1
1
Diferite tipuri de imprimante au nevoie de metode diferite de curățare. Dacă puteți obține informații despre instrucțiunile de curățare a mărcii și modelul imprimantei pe care o utilizați, asigurați-vă că le respectați cu strictețe. Din nefericire, mulți producători dau acces doar la acest tip de informații tehnicienilor certificați.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 2
  2
  Deconectați aparatul. Deoarece veți lucra în interiorul echipamentului electric, este mai bine să deconectați mai întâi imprimanta. Eliminați riscul unui șoc electric luând această precauție. Așteptați câteva minute pentru a permite imprimantei să se răcească înainte de a lucra la ea.
 • Metoda 1
  Pași generali pentru a curăța imprimantele cu jet de cerneală

  Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 3
  1
  Scoateți praful. Cumpărați o cutie de aer la magazinul local de aprovizionare de birouri sau la magazinul general de mărfuri. Aplicați-l continuu în interiorul și în jurul imprimantei pentru a scăpa de praful nou și pentru a preveni acumularea acestuia.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 4
  2
  Curățați interiorul delicat. Utilizați o cârpă moale și un detergent de alcool sau de sticlă pentru a curăța ecranul interior. Alți agenți de curățare pot face zgârieturi sau pete pe părțile lor. O soluție de oțet și apă în părți egale este un alt tip de curățare acceptabilă. Din motive de siguranță, nu aplicați lichidul direct pe mașină. Puneți-o mai întâi pe cârpă. Utilizați de asemenea o cârpă moale pentru a curăța lamelele de cauciuc de pe cartușele de cerneală.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei imprimante Pasul 5
  3
  Curățați exteriorul imprimantei. Utilizați o cârpă moale moale pentru a curăța și exteriorul imprimantei.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 6
  4
  Curățați capul de imprimare. Capul de imprimare aplică cerneala pe hârtie. Acest lucru este curățat prin selectarea unui program de pe computer. Accesați Panoul de control și apoi Preferințe de imprimare. Odată ce ați selectat imprimanta, computerul vă va ghida în procesul de curățare a capului de imprimare. Imprimanta va imprima o pagină de test pentru ao compara cu imaginea de pe ecran. Este posibil să fie necesară curățarea de mai multe ori pentru a curăța complet capul dacă este foarte murdar.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 7
  5
  Dacă imprimanta are o opțiune de curățare automată din meniu, selectați-o și lăsați-o să ruleze cursul. De cele mai multe ori, această curățare va fi de ajuns. Încercați să obțineți un cartuș de curățare pentru o imprimantă cu jet de cerneală pentru a curăța duzele de injecție care sunt înfundate. Există foi de curățare speciale pentru curățarea rolelor imprimantei.
 • Metoda 2
  Curățarea rolelor

  Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 8
  1
  Este vital să curățați rolele imprimantei dacă doriți ca imprimanta să funcționeze optim în orice moment. Acest lucru va ajuta la eliminarea problemelor, cum ar fi atunci când hârtia nu este preluată sau când există blocaje de hârtie. Urmați instrucțiunile de mai jos:
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 9
  2
  Deconectați cablul de alimentare de la sursa principală de alimentare.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 10
  3


  Deschideți capacul imprimantei și desfaceți rolele.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 11
  4
  Scoateți hârtia din tavă, dacă există.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 12
  5
  Utilizați o mână pentru a pune o cârpă umedă pe cilindru, iar cealaltă pentru a roti cilindrul pentru ao curăța. Realizați acest lucru în mod repetat până când sunteți sigur că rola este curată.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 13
  6
  Puneți hârtia înapoi în tavă. Înlocuiți capacul imprimantei și reconectați imprimanta. Înainte de a începe să imprimați din nou, faceți câteva imprimante de probă pentru a vă asigura că rolele sunt curate. Dacă rolele nu pot ridica hârtia, este un semn că rolele nu sunt încă curate.
 • Metoda 3
  Pași generali pentru a curăța imprimantele laser

  Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 14
  1
  Scoateți tăvile de hârtie.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 15
  2
  Scoateți cartușul de toner al imprimantei și puneți-l pe partea superioară a unei bucăți de hârtie radiantă, în cazul în care se scurge puțin.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 16
  3
  Curățați interiorul mașinii în care puneți tonerul cu o cârpă moale.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 17
  4
  Curăță resturile de hârtie sau toner.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 18
  5
  Curățați toate rolele, cu excepția rolelor de transfer, pe care le veți recunoaște prin aspectul lor spongios.
 • Imaginea intitulată Curățați o imprimantă Pasul 19
  6
  Dacă aveți o perie de imprimantă, curățați oglinda internă. În caz contrar, lăsați oglinda ca atare. Reintroduceți cartușul de toner în locul său.
 • sfaturi

  • În primul rând, există câteva sfaturi de bază care pot fi aplicate dispozitivelor mecanice pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de curățarea imprimantei.
  • Asigurați-vă că imprimanta este oprită și că cablul de alimentare a fost îndepărtat înainte de a începe procesul.
  • Nu aplicați niciodată nici un fel de lichid, chiar apă sau lichid de curățare direct la imprimantă. În schimb, umeziți o cârpă și folosiți-o pentru ao curăța.

  avertismente

  • Există anumite tipuri de toner care pot dăuna sănătății dumneavoastră, în special tonerul colorat. Asigurați-vă că utilizați o suflantă care conține un filtru micro-toner.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se adaugă o imprimantăCum se adaugă o imprimantă
  Cum se adaugă o imprimantă în Windows 8Cum se adaugă o imprimantă în Windows 8
  Cum să aliniați imprimanta HPCum să aliniați imprimanta HP
  Cum să verificați dacă imprimanta nu are cernealăCum să verificați dacă imprimanta nu are cerneală
  Cum se conectează o imprimantă HP Deskjet 3050 la un router fără firCum se conectează o imprimantă HP Deskjet 3050 la un router fără fir
  Cum se conectează un Macbook Pro la o imprimantăCum se conectează un Macbook Pro la o imprimantă
  Cum se configurează o imprimantă într-o rețea cu Windows 7Cum se configurează o imprimantă într-o rețea cu Windows 7
  Cum să deblocați un blocaj de hârtieCum să deblocați un blocaj de hârtie
  Cum să eliminați un blocaj de hârtie într-o imprimantă laser EpsonCum să eliminați un blocaj de hârtie într-o imprimantă laser Epson
  Cum să trimiteți direct un document scanat prin e-mail cu un HP Deskjet 5525Cum să trimiteți direct un document scanat prin e-mail cu un HP Deskjet 5525
  » » Cum să curățați o imprimantă

  © 2011—2020 ertare.com