Cum să cureți un calculator lent

Mulți oameni cred că atunci când computerele încep să încetinească timpul să cumpere unul nou. Are laptopul sau calculatorul dvs. o perioadă lungă de timp pentru a procesa ceva? Este prea lent pentru a încărca fișiere sau aplicații și este nevoie de mult timp pentru a începe? Chiar dacă sunteți foarte atent și nu descărcați niciodată conținut discutabil, în timp, veți acumula înregistrări de registry, erori și alte gunoi. Este important să vă curățați computerul și să îl redați din nou în mod normal.

pași

Imaginea intitulată Curățarea unui computer cu performanțe reduse Pasul 1
1
Actualizați antivirusul și executați o analiză. Antivirusul vă va ajuta să vă protejați de viruși și alte fișiere suspecte care s-ar putea răspândi prin deschiderea unui e-mail. Antivirusul efectuează controale regulate ale sistemului și detectează fișiere ciudate care încearcă să se infiltreze în computer.
 • Norton și Kaspersky sunt două branduri foarte bune și le puteți obține pentru aproximativ 20 de dolari.
 • Nu utilizați programe pentru a îmbunătăți registrul sau cele numite cleaners pentru registri. Cele mai multe dintre ele provoacă mai mult rău decât bine pe termen lung.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui computer cu performanțe reduse Pasul 2
  2
  Curățați spațiul de pe hard disk. Ștergerea fișierelor inutile pe computer este o modalitate ușoară și rapidă de a elibera memoria și de a îmbunătăți performanța memoriei. Pentru a face acest lucru, accesați Disk Cleaner în Windows și eliminați fișiere temporare pe Mac.
 • În Windows XP, 7 și Vista. Faceți clic pe inițiere > Toate programele > accesorii > Instrumente de sistem > Disc Cleaner. Dacă există mai multe unități, vi se va cere să specificați unitatea pe care doriți să o curățați:
  Imaginea intitulată Curățarea unui computer cu performanțe reduse Pasul 2Bullet1
 • Pentru Mac: du-te la aplicații > Utilități > terminal. În Terminal, scrie "sudo rm -fr / tmp / *" și apăsați Enter. Fișierele temporare rămase pe computer vor fi șterse.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui computer cu performanțe reduse Pasul 3
  3
  Dezinstalați programele inutile sau neutilizate. Acestea pot include jocuri sau fișiere multimedia pe care dvs. sau copiii dvs. nu le folosiți niciodată, precum și programe învechite.
 • În Windows: mergeți la inițiere > setări > Panou de control. Pe ecran, faceți clic pe Instalați / dezinstalați programele și dezinstalați programele pe care nu mai aveți nevoie.
  Imaginea intitulată Curățați un computer cu performanțe reduse Pasul 3Bullet1
 • Pe Mac: eliminați toate programele pe care nu le doriți, lăsându-le în Coșul de reciclare.
 • Amintiți-vă să goliți Coșul dvs. de reciclare după ștergerea fișierelor, dacă acestea nu continuă să ocupe spațiu pe unitatea hard disk - faceți clic dreapta pe pictograma coșului de gunoi și apoi pe "Goliți coșul de gunoi".
  Imaginea intitulată Curățați un computer cu performanțe slabe Step 3Bullet3
 • Imaginea intitulată Curățarea unui computer cu performanțe reduse Pasul 4


  4
  Descărcați și instalați un program de eliminare a programelor spyware. Spyware este un program rău intenționat care este instalat pe computere și monitorizează informațiile fără cunoștințele utilizatorului. Din motive de confidențialitate și sănătate a computerului dvs., este mai bine să eliminați spyware-ul și alte "programe malware".
 • Puteți descărca gratuit un antispyware. Odată ce îl descărcați, instalați programul și executați-l. Dacă nu știți cum să îl utilizați, urmați instrucțiunile.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui computer cu performanțe reduse Pasul 5
  5
  Defragați hard diskul. Practic, fragmentarea are loc atunci când fișierele computerului devin dezorganizate, afectând capacitatea computerului de a plasa informații în ordine. Defragmentarea corectează această problemă.
 • Pentru Windows: faceți clic pe PC-ul meu > proprietăţi > Unelte. În această filă, faceți clic pe defragmenta și executați programul. Puteți avea computerul să înceapă defragmentarea la intervale.
  Imaginea intitulată Curățați un computer cu performanțe reduse Pasul 5Bullet1
 • Pentru Mac: în acest sistem de operare este rareori necesar să faceți acest lucru.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui computer cu performanțe reduse Pasul 6
  6
  Verificați memoria RAM. RAM reprezintă Random Access Memory (memorie cu acces aleator). Acestea sunt cipurile de memorie care se ocupă de stocarea informațiilor de pe computer. Dacă nu este suficientă memorie RAM pe computerul dvs., acesta va începe să utilizeze unitatea hard disk pentru a stoca rezultatele intermediare, dar este un proces mult mai lent. Dacă se întâmplă acest lucru, calculatorul va apărea lent când scrieți și citiți fișierele de pe hard disk. Puteți să-l auziți și să-l vedeți deoarece lumina LED-ului de pe hard disk-ul calculatorului se va aprinde.
 • Faceți clic dreapta pe PC-ul meu, apoi în Proprietăți și citiți ce este indicat în fila "Generalități". În Windows XP, ar trebui să fie 256 MB sau mai mult. Dacă este mai mică de 1024 MB, atunci avem o problemă.
  Imaginea intitulată Curățarea unui computer cu performanțe reduse Pasul 6Bullet1
 • Dacă problema RAM este, calculatorul va fi mai lent când deschideți o nouă aplicație. În cazul în care computerul dvs. este lente când îl porniți sau îl porniți, este mai probabil să fie o altă problemă.
 • Înainte de a cumpăra mai multă memorie RAM, asigurați-vă că știți exact ce tip este compatibil cu calculatorul dvs. și verificați dacă aveți în continuare sloturi goale (în interiorul computerului) unde puteți introduce memoria RAM.
 • Pentru majoritatea oamenilor, este mai bine să luați computerul într-un magazin specializat.
 • sfaturi

  • Aveți grijă cu ceea ce instalați, deoarece majoritatea descărcărilor gratuite ale unor site-uri web pot conține un tip de spyware, malware sau gri, sau, eventual, un virus. Doar descărcați fișiere de pe un site de încredere și folosiți Google pentru a solicita recomandări.
  • Nu instalați niciodată software pe care nu îl veți folosi în mod regulat.
  • Întotdeauna efectuați o scanare de virus și spyware pe computer săptămânal dacă descărcați programe sporadic. Dacă descărcați mai multe programe pe săptămână, analizați-vă calculatorul zilnic.
  • Efectuați un efort pentru defragarea calculatorului dvs. lunar. Defragmentarea prea des a computerului va reduce treptat durata de viață a unității de disc datorită procesului de scriere, ștergere și suprascriere a "fișierelor". Dacă hard diskul este "ars", nu există nicio modalitate de a recupera informațiile salvate, deci aveți grijă de acestea.
  • Pentru a vă asigura securitatea lățimii de bandă, instalați un Firewall (Microsoft include unul pe toate computerele dvs.) sau cumpărați un Firewall extern pentru router.
  • Utilizați CCleaner.

  avertismente

  • Când dezinstalați programele, asigurați-vă că nu aveți nevoie de ele, deoarece unele dintre ele sunt necesare pentru funcționarea computerului.
  • Când utilizați un program pentru a elimina programele spion, asigurați-vă că urmați corect instrucțiunile. Din moment ce acest program schimbă registrul calculatorului, s-ar putea să-l pierdeți. Dacă nu știți prea multe despre computere, curățați doar fișierele care apar în rețea sau consultați cu cineva care cunoaște computerele.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se convertește un PC pe MacCum se convertește un PC pe Mac
  Cum să dezactivați porturile USBCum să dezactivați porturile USB
  Cum să scapi de spyware fără software antivirus plătitCum să scapi de spyware fără software antivirus plătit
  Cum de a scăpa de Disk Antivirus ProfessionalCum de a scăpa de Disk Antivirus Professional
  Cum să scapi de ramsonwareCum să scapi de ramsonware
  Cum se dezinstalează Norton Internet SecurityCum se dezinstalează Norton Internet Security
  Cum să dezinstalați programul Norton AntivirusCum să dezinstalați programul Norton Antivirus
  Cum se detectează accesul de la distanță la PC-ul meuCum se detectează accesul de la distanță la PC-ul meu
  Cum să eliminați PageSet de pe computerCum să eliminați PageSet de pe computer
  Cum se elimină spyware-ulCum se elimină spyware-ul
  » » Cum să cureți un calculator lent

  © 2011—2020 ertare.com