Cum să cureți un computer

Praful și resturile sunt cei mai răi dușmani ai computerului. Odată cu creșterea cantității de praf, care acoperă ventilatoarele și componentele, computerul dvs. găsește din ce în ce mai greu să respire și să rămână la o temperatură confortabilă. Acest lucru implică un efort mare pentru hardware-ul dvs. și determină o reducere a duratei de viață. Curățarea în mod regulat poate extinde în mod semnificativ durata de viață a calculatorului dvs. și, dacă cunoașteți bine procesul, acest lucru va dura doar câteva minute de fiecare dată când îl faceți. Citiți pasul 1 de mai jos pentru a începe.

pași

Partea 1
Curățați dulapul sau turnul

Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 1
1
Pregătiți o zonă în care puteți sufla praful. Veți folosi aer comprimat și un aspirator pentru a îndepărta cea mai mare parte a prafului din interiorul computerului, astfel încât ar trebui să vă pregătiți o zonă în care să puteți arunca praful fără să vă faceți griji în legătură cu alte lucruri. O bună alternativă ar putea fi un garaj sau o masă de lucru. De asemenea, puteți ieși afară dacă nu plouă.
 • Încercați să pregătiți o masă pentru a putea accesa cu ușurință calculatorul, fără a trebui să vă îndoiți sau să lăsați-o pe podea.
 • Imaginea intitulată Curățați un PC Pasul 2
  2
  Adunați consumabilele. Veți avea nevoie de o șurubelniță Phillips, de aer comprimat (puteți utiliza aer conservat sau un compresor), un vid mic care poate fi introdus în cavități înguste, periuță de dinți și alcool izopropilic de 99%.
 • Nu utilizați un vid vechi cu vârf de metal, deoarece de obicei nu au o bună împământare și ar putea deteriora componentele. Cea mai bună opțiune este un vid nou de mână cu un furtun de plastic extensibil.
 • Periuța de dinți ar trebui să fie nouă și să aibă peri moi.
 • Imaginea intitulată Curățați un PC Pasul 3
  3
  Opriți calculatorul și deconectați toate perifericele. Opriți calculatorul și deconectați toate cablurile din spate. Asigurați-vă că monitorul, toate cablurile USB, cablurile Ethernet, cablurile difuzoarelor și orice altceva sunt deconectate. Acționați comutatorul de alimentare și scoateți și cablul de alimentare.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 4
  4
  Puneți computerul pe o parte. Sprijinați computerul de partea sa, deasupra biroului sau a spațiului de lucru. Asigurați-vă că conectorii de pe spate sunt amplasați cât mai aproape de suprafață. Aceste conectori sunt conectate la placa de bază și vă pot ajuta să confirmați că panoul lateral pe care doriți să-l eliminați este corect.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 5
  5
  Scoateți panoul lateral. Scoateți șuruburile care fixează panoul lateral în poziție. Puteți găsi aceste șuruburi de-a lungul spatelui calculatorului. Cele mai moderne dulapuri sau turnuri au șuruburi fluture și le puteți înlătura fără să folosiți unelte. Cu toate acestea, dacă este vechi sau dacă șuruburile sunt prea strânse, veți avea nevoie de o șurubelniță.
 • Lăsați șuruburile separat pentru a evita pierderea acestora.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 6
  6
  Luați puțin praf pentru a începe. În funcție de cât timp a trecut și de mediul în care ai fost, te-ai putea găsi cu o imagine drăguță. Praful tinde să îngroape și să acopere componentele, astfel încât interiorul ar putea fi acoperit de un strat subțire de gri. Utilizați vidul pentru a face o trecere prin interior, suge mari acumulări de praf care sunt pe componente și în cavități.
 • Când intenționați să mutați vacuumul în interior, aveți grijă să nu atingeți niciunul dintre componente cu vârful. Multe dintre componentele interioare sunt foarte fragile și dacă îndoiți oricare dintre pinii sau conectorii, puteți dezactiva hardware-ul.
 • Imaginea intitulată Curățați un PC Pasul 7
  7
  Utilizați aerul comprimat pentru a sufla praful și a-l scoate din cavități. Luați recipientul de aer comprimat sau compresorul de aer și suflați cavitățile greu accesibile. Utilizați aspiratorul pentru a reduce cantitatea de praf care se dispersează sub forma unui nor.
 • Evitați respirațiile lungi și susținute. Dacă o faceți, recipientul va fi prea frig și nu veți putea să îl țineți.
 • Nu introduceți aer comprimat în ventilatoare. Dacă suflați în fani, le-ați putea face să se rotească mai repede decât viteza pentru care au fost proiectate și ați putea ajunge să le deteriorați.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 8
  8
  Curățați ventilatoarele cu aspiratorul și cu alcoolul. Utilizați aspiratorul pentru a îndepărta cantități mari de praf din lamele ventilatorului. Îndepărtați periuța de dinți în alcool și periați pulberea care este încă atașată la lame.
 • Ați putea accesa fanii mai ușor dacă le eliminați mai întâi. Va trebui să scoateți șuruburile care susțin ventilatorul pe carcasă și apoi să deconectați cablul care leagă ventilatorul de placa de bază. Asigurați-vă că observați unde a fost conectat ventilatorul, astfel încât să îl puteți reconecta cu ușurință după ce ați terminat curățarea.
 • Asigurați-vă că ați reconectat ventilatorul în aceeași direcție în care a fost instalat inițial. Ventilatoarele se rotesc într-o direcție, iar dacă inversați, acestea ar putea avea un impact direct asupra răcirii calculatorului. Majoritatea fanilor au o săgeată tipărită pe partea superioară a carcasei, ceea ce indică direcția în care se rotesc.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 9
  9
  Scoateți componentele pentru a efectua o curățare profundă. Deși aspirarea și praful sunt de obicei suficiente pentru a face o curățare de bază, ar fi mai bine să eliminați componentele individuale pentru a le face să strălucească din nou. Asigurați-vă că aveți o conexiune la pământ înainte de a atinge orice componentă internă. Când scoateți componentele, puneți-le pe o suprafață antistatică, cum ar fi lemnul sau cauciucul.
 • Puteți scoate placa grafică prin scoaterea șuruburilor care o țin în carcasă, slăbind clapeta sub ea și trăgând-o direct cu mare grijă. Poate fi necesar să deconectați cablurile de alimentare pentru a putea să le eliminați complet. Lăsați placa grafică pe suprafața de curățare și utilizați peria cu alcool pentru a elimina praful care este dificil de curățat.
 • Dacă scoateți unitatea hard disk și unitățile optice, este posibil să fie mai ușor să le curățați, deoarece acestea se blochează adesea în tăvi greu accesibile. În mod normal, pentru a elimina aceste unități, trebuie să deschideți ambele părți ale dulapului sau turnului, astfel încât să puteți ajunge la șuruburile care țin două laturi. Majoritatea unităților optice pot fi îndepărtate prin tragerea lor din partea frontală a carcasei după scoaterea șuruburilor.
 • Scoaterea ventilatorului procesorului (CPU) vă va permite să curățați fisurile radiatorului și să periați praful în el. Chiuvetele de căldură pot fi fixate în moduri diferite, așa că citiți manualul înainte de a încerca să le scoateți. Unele solicită să eliminați un suport care este situat pe partea din spate a plăcii de bază. Dacă eliminați ventilatorul de procesor, ar trebui Aplicați un nou strat de pastă termică în CPU înainte de al înlocui.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 10
  10
  Curățați praful de pe grătare. În funcție de dulapul sau turnul pe care îl aveți, pot exista grile pentru ventilatoare și pentru a permite curgerea aerului. Utilizați aerul comprimat pentru a sufla din interiorul dulapului spre exterior și apoi utilizați un detergent pentru a curăța exteriorul grătarului.
 • Partea 2
  Curățați tastatura

  Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 11
  1
  Deconectați tastatura. Chiar dacă intenționați să vacuumați tastatura, este probabil o idee bună să-l deconectați mai întâi. Acest lucru va ajuta la reducerea probabilității de descărcare electrostatică.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 12
  2
  Folosiți aspiratorul. Puteți efectua o curățare rapidă pe tastatură prin trecerea vârfului vidului peste chei. Apăsați tastele spre interior pentru a ajunge la toate cavitățile.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 13
  3


  Agitați tastatura ținând-o cu capul în jos. Țineți tastatura activată pe o suprafață ușor de curățat sau că nu vă deranjează să vă murdăriți (de exemplu, în exterior). Rulați mâna peste chei în timp ce țineți tastatura cu capul în jos și în timp ce o faceți, scuturați-o. Ar trebui să vedeți cum reziduurile mici provin din interior.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 14
  4
  Scoateți cheile. Dacă doriți să efectuați o curățare profundă pe tastatură, va trebui să eliminați fiecare dintre taste pentru a le curăța și a accesa părțile interne ale tastaturii. Scoaterea cheilor este o sarcină dificilă, dar vă veți salva de la înlocuirea tastaturii dacă aceasta nu mai funcționează.
 • Pentru a elimina o cheie, trebuie să apăsați tasta care se află în fața acesteia. Introduceți un obiect plat, cum ar fi o cheie pentru mașină sau o șurubelniță cu plată, sub cheia pe care o eliminați. Îndepărtați cu atenție cheia prin împingerea acesteia până când se stinge. Repetați acest proces până când eliminați toate cheile.
 • Spacer barele pot fi dificil de îndepărtat, deci poate fi convenabil să-l lăsa așa cum este.
 • Luați o imagine a tastaturii înainte de a scoate cheile, astfel încât să aveți o referință pentru a realiza cu ușurință unde trebuie să meargă fiecare.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 15
  5
  Dezactivați tastatura. După ce ați scos toate cheile, puteți muta carcasa tastaturii departe. Puneți tastatura cu capul în jos și slăbiți toate șuruburile care o țin împreună. Separați diferitele părți observând bine unde este conectat totul.
 • Tastaturile pot fi dezarmate în moduri diferite, iar altele nu pot fi dezarmate direct.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 16
  6
  Spălați componentele. Odată ce ați dezarmat tastatura, puteți începe să spălați majoritatea componentelor. Orice material plastic poate intra în mașina de spălat vase sau poate fi spălat manual. Cheile pot fi spălate individual cu mâna sau le puteți plasa într-un coș închis în interiorul mașinii de spălat vase.
 • Cele mai multe tastaturi au un contact din cauciuc care funcționează ca un primăver. Acest contact nu este electric și îl puteți pune în mașina de spălat vase sau curățați-l cu apă caldă și săpun.
 • Nu spălați nimic care are un circuit sau o placă logică și nu spălați niciun cablu. Puteți curăța cu mâna în jurul lor folosind alcool și o perie.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 17
  7
  Răsturnați tastatura. Odată ce ați spălat totul și l-ați lăsat să se usuce mult timp, puteți pune totul împreună. Armați din nou tastatura asigurându-vă că ați pus toate componentele în același mod în care au fost înainte de a le separa. Uită-te la imaginea pe care ai luat-o de la tastatură pentru a verifica ordinea tastelor.
 • Puteți repoziționa tastele apăsând-le direct în locul corespunzător de pe tastatură.
 • Înainte de a pune totul în loc, asigurați-vă că totul este complet uscat și rece. O umiditate mică ar putea ruina tastatura atunci când o conectați din nou.
 • Partea 3
  Curățați mouse-ul

  Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 18
  1
  Deconectați mouse-ul. Înainte de a începe să curățați mouse-ul, asigurați-vă că îl deconectați de la computer. Acest lucru vă va ajuta să evitați deteriorarea acestuia în timpul procesului de curățare.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 19
  2
  Curățați butoanele. Utilizați o cârpă sau o perie umezită cu alcool pentru a freca butoanele. Utilizați o scobitoare pentru a trece prin spațiul dintre butoane și pentru a îndepărta resturile de acolo. Curăță toate suprafețele care ating sau mătură mouse-ul în timpul utilizării.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pas 20
  3
  Curățați obiectivul Întoarceți mouse-ul peste și uita-te la obiectivul de mai jos. Vârtej de deșeuri excedentar cu aer comprimat și apoi trece tampon de tampon în jurul obiectivului pentru a îndepărta murdăria aderentă.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 21
  4
  Curățați dopurile de cauciuc. Cele mai multe șoareci au dopuri mici în partea de jos. Acestea permit mouse-ului să alunece peste pad-ul mouse-ului. Utilizați o cârpă umezită cu alcool pentru a curăța tot praful și resturile lipite de dopuri. Curățați, de asemenea, baza mouse-ului.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 22
  5
  Curățați tamponul mouse-ului. În funcție de tampon, este posibil să aveți un strat subțire de praf și resturi pe suprafața sa. Cele mai multe tampoane pot fi spălate în mașina de spălat vase, dar puteți, de asemenea, să le spălați manual.
 • Partea 4
  Curățați monitorul

  Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 23
  1
  Opriți monitorul. Asigurați-vă că monitorul este deconectat de la computer. În acest fel puteți evita generarea de statice.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 24
  2
  Ștergeți praful cu o cârpă uscată. Utilizați o cârpă din microfibră sau alt material moale pentru ao trece cu atenție pe ecran. Nu îl tăiați nicăieri și nu încercați să curățați murdăria. Pur și simplu rulați cârpa înainte și înapoi pe ecran pentru a colecta praful.
 • Nu utilizați prosoape de hârtie, hârtie igienică sau prosoape de față, deoarece acestea sunt de obicei dure și pot deteriora ecranul.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui PC Pasul 25
  3
  Pregătiți o soluție de curățare. Puteți cumpăra soluții specializate de curățare, dar, de asemenea, vă puteți pregăti-te repede și fără a cheltui prea multi bani prin amestecarea cu apă distilată și oțet alb într-un raport de 50 la 50. umeziți cârpa sau spray cu soluție și să treacă cu atenție pe ecran.
 • Nu pulverizați niciodată soluția de curățare direct pe ecran, deoarece aceasta ar putea curge spre interior și ar putea deteriora componentele.
 • Evitați utilizarea soluțiilor de curățare cu amoniac, cum ar fi Windex sau alcool etilic.
 • sfaturi

  • Curățați computerul în mod regulat pentru ao menține într-o stare optimă. Dacă curat la fiecare șase luni va funcționa în continuare bine, dar ar trebui să-l curățați mai des dacă sunteți fumător sau aveți animale de companie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mențineți un calculatorCum să mențineți un calculator
  Cum să împiedicați computerul să se prăbușeascăCum să împiedicați computerul să se prăbușească
  Cum sa faci tastatura sa arate si sa miroase bineCum sa faci tastatura sa arate si sa miroase bine
  Cum se instalează hardware-ul calculatoruluiCum se instalează hardware-ul calculatorului
  Cum se instalează o placă PCICum se instalează o placă PCI
  Cum se curata ventilatorul CPUCum se curata ventilatorul CPU
  Cum să curățați un computer (computer)Cum să curățați un computer (computer)
  Cum să cureți cu atenție un laptopCum să cureți cu atenție un laptop
  Cum să curăț un Macbook sau un computer Macbook ProCum să curăț un Macbook sau un computer Macbook Pro
  Cum de a curăța un computer să-l vândăCum de a curăța un computer să-l vândă
  » » Cum să cureți un computer

  © 2011—2020 ertare.com