Cum să curățați un CD player

Un player CD murdar poate duce la o calitate slabă a sunetului sau la erori de citire. Încercați mai multe discuri înainte de a vă asigura că problema este CD player-ul și nu un CD deteriorat. Dacă computerul dvs. Windows nu poate citi CD-urile, este foarte probabil că problema este în software și nu prin faptul că unitatea CD este murdară.

pași

Metoda 1
Curățați CD player-ul

Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 1
1
Confirmați că în player nu există un CD. Dacă există un CD în tava unității CD, deschideți tava și deconectați cablul de alimentare fără să îl opriți. Astfel, tava va rămâne deschisă și veți avea acces la ea.
 • Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 2
  2
  Utilizați un bec cu aer pentru a curăța unitatea. Puteți cumpăra aceste becuri în magazine care vând aparate de fotografiat sau bijuterii. Apăsați ușor bulbul pentru a sufla aer în tavă.
 • Utilizarea unei cutii de aer comprimat este mai riscantă. Folosiți-l încetul cu încetul pentru a evita suflarea aerului cu forță mare și verificați dacă aerul este complet uscat. Anumite mărci pulverizează puțin lichid împreună cu aerul, ceea ce poate distruge complet unitatea.
 • Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 3
  3
  Scoateți capacul obiectivului. Presupunând că becul nu a corectat problema, este timpul să accesați obiectivul. Dacă nu aveți un player portabil pe care îl puteți îndepărta pentru ao deschide, aveți nevoie de o șurubelniță pentru a scoate unitatea din cochilia exterioară. Odată ce aveți acces la tava în care sunt amplasate CD-urile, căutați niște dispozitive de fixare mici sau șuruburi care țin capacele de plastic peste lentilă. Scoateți șuruburile sau dispozitivele de fixare cu o mică șurubelniță. Veți vedea un mic cilindru circular pe o parte a arborelui, cu aceeași dimensiune ca și obiectivul camerei de pe telefon.
 • Este foarte probabil că veți anula garanția făcând acest lucru.
 • Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 4
  4
  Utilizați o cârpă fără scame. Cea mai bună opțiune este o microfibră. Puteți găsi aceste cârpe în magazine care vând dispozitive electronice sau lentile. De asemenea, funcționează bumbacul special pentru curățarea dispozitivelor electronice.
 • Utilizați bile de bumbac numai ca o ultimă soluție. Deși acestea nu funcționează, este posibil să riscați să zgâriați lentila când le folosiți.
 • Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 5
  5
  Aplicați o mică cantitate de alcool izopropilic de înaltă rezistență la lentilă. Folosește alcool izopropilic de cel puțin 91% concentrație (și, de preferință, un grad de reacție de 99,9%). Dacă utilizați alcool mai diluat, acesta poate lăsa un strat mic de ceață pe obiectiv. Umezește cârpa cu alcool, fără să picură. Îndepărtați cu atenție cârpa peste lentilă. Continuați curățarea până când centrul obiectivului este luminos și are un ton albastru. Un mic strat de ceață în jurul perimetrului nu este o problemă.
 • Puteți utiliza o soluție specială pentru curățarea lentilelor în loc de alcool. În unele cazuri foarte extreme, poate fi necesar să utilizați apă deionizată pentru a elimina reziduurile de zahăr.
 • De zgârieturi foarte profunde pe lentilă îl va lăsa inutilizabil. Dacă raza este aproape vizibilă, probabil că nu există nici o problemă.
 • Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 6
  6
  Lăsați lentila să se usuce înainte de a înlocui capacul. Așteptați câteva minute pentru a evita capturarea alcoolului în interiorul mecanismului. În timp ce așteptați, puteți folosi din nou becul pentru a curăța praful care se află în interiorul mecanismului.
 • Evitați strângerea șuruburilor prea mult, deoarece acest lucru poate sparge capacul din plastic.
 • Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 7


  7
  Încercați să utilizați un disc pentru a curăța obiectivul. Aceste discuri curate curăță ușor unitatea CD, eliminând praful. În majoritatea cazurilor, un disc de curățare este mai puțin eficient decât metodele anterioare și un disc de calitate scăzută poate provoca mai multe pagube. Utilizați această metodă dacă cele de mai sus nu au funcționat sau continuați în pasul următor, dacă doriți să încercați o metodă de reparare mai complexă. Curățarea discurilor funcționează automat atunci când le inserați, dar mai întâi revizuiți instrucțiunile produsului.
 • Nu utilizați un disc de curățare pe un CD și un DVD player. Discurile de curățare create pentru CD playere pot zgâria DVD-ul.
 • Verificați eticheta produsului pentru a vedea dacă există vreo avertizare înainte de ao cumpăra. Unele discuri nu sunt compatibile cu unele dispozitive.
 • Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 8
  8
  Luați în considerare reparațiile care implică mai multe acțiuni. Dacă CD player-ul încă nu funcționează, puteți să demontați totul și să examinați mai multe părți. Acest lucru este mult mai dificil și probabil că veți avea nevoie de manualul dispozitivului. Dacă aveți răbdare și sunteți bine la aceste lucruri, încercați următoarele:
 • Învârtiți încet unitatea cu fața în jos în timp ce priviți obiectivul. Obiectivul trebuie să se miște ușor în sus și în jos, fără a fi blocat sau fără îndoire. Dacă nu faceți acest lucru, probabil că trebuie să înlocuiți întreaga unitate (sau să obțineți un nou player CD).
 • Îndepărtați cu atenție componentele din jurul obiectivului, dacă este posibil. Dacă puteți accesa oglinda (o bucată mică de sticlă), curățați-o în același mod în care ați curățat obiectivul.
 • Găsiți o unelte din plastic care este atașată la mecanismul laser. Porniți încet această piesă cu o bilă de bumbac și priviți piesele în mișcare. Dacă vreuna dintre aceste părți pare murdară sau blocată, curățați-le cu alcool, apoi aplicați un strat mic de lubrifiant proiectat special pentru dispozitivele electronice.
 • Metoda 2
  Depanarea problemelor cu o unitate CD în Windows

  Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 9
  1
  Actualizați firmware-ul unității. Este posibil să fie necesar să actualizați firmware-ul pentru a corecta orice eroare sau pentru ca computerul să redea alte tipuri de discuri. Dacă cunoașteți producătorul unității, vizitați site-ul producătorului și descărcați cele mai recente actualizări. Dacă nu cunoașteți producătorul unității, utilizați una dintre următoarele metode:
  • Găsiți numele imprimat pe partea frontală a unității.
  • căutați codul numeric în unitate, apoi căutați codul respectiv în Baza de date FCC.
  • Deschideți "Manager dispozitive" și faceți dublu clic pe intrările din secțiunea "DVD sau CD-ROM".
 • Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 10
  2
  Utilizați rezolvarea problemelor în Windows. În Windows 7, puteți avea computerul să încerce să corecteze automat aceste probleme:
 • Deschideți "Panou de comandă".
 • scrie "rezolvarea problemelor" în bara de căutare din fereastra Panoul de control. Faceți clic pe opțiune "Depanarea" când apare în rezultate.
 • Căutați în secțiunea din "Hardware și sunet" și faceți clic pe "Configurați un dispozitiv". Selectați unitatea CD și urmați instrucțiunile de pe ecran.
 • Imaginea intitulată Curățați un CD Player Pasul 11
  3
  Reinstalați unitatea. Deschideți "Manager dispozitive" și uită-te la intrarea lui "DVD sau CD-ROM". Faceți clic dreapta pe numele dispozitivului și selectați "dezinstalare". Reporniți computerul pentru ao reinstala. Este posibil ca problema să fie rezolvată dacă numele are a "X" sau un semn de exclamare pe o parte.
 • Dacă nu apare nici o unitate în lista respectivă, este probabil că este deconectat sau dacă unitatea nu funcționează și trebuie să o înlocuiți.
 • sfaturi

  • Dacă intenționați să utilizați o minge de bumbac, rotiți-o bine folosind mănuși. În acest fel, pe obiectiv nu va rămâne reziduuri de bumbac.
  • Dacă jucătorul dvs. nu funcționează, duceți-l la un magazin specializat pentru reparații sau cumpărați un înlocuitor. Nu încercați să reparați sistemul electric dacă nu știți ce faceți.

  avertismente

  • Nu puneți niciodată mâinile pe ceva care este conectat la o sursă de energie! Chiar și specialiștii tehnici nu o fac dacă reușesc să o evite.
  • Reziduurile de fum pot scurta semnificativ durata de viață a unității CD. Dacă este posibil, nu fumați în aceeași cameră ca unitatea.
  • Există o mică șansă ca funcționarea defectuoasă a unității să poată activa laserul unității în timp ce este deschis și că acest laser poate să vă îndrepte ochii spre rău. (Chiar și în acest caz, este puțin probabil să fiți prea aproape de laser sau să îl urmăriți mult timp). Dacă doriți să fiți sigur, țineți o foaie de hârtie chiar pe lentilă într-o cameră întunecată. Dacă laserul este pornit, veți vedea un punct roșu în care indică.

  Lucruri de care ai nevoie

  • o șurubelniță pentru bijuterii sau orice altă șurubelniță care este foarte mică
  • izopropil alcool 91% sau mai mult
  • un microfibră specială sau o cârpă de bumbac pentru curățarea dispozitivelor electronice
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se actualizează Adobe Flash Player în Linux MintCum se actualizează Adobe Flash Player în Linux Mint
  Cum se conectează un DVD la un televizor fără intrare AVCum se conectează un DVD la un televizor fără intrare AV
  Cum se configurează un player Blu-rayCum se configurează un player Blu-ray
  Cum se convertesc CDA la MP3Cum se convertesc CDA la MP3
  Cum se convertește video la MP3 cu playerul media VLCCum se convertește video la MP3 cu playerul media VLC
  Cum să copiați muzică pe un computer utilizând Windows Media PlayerCum să copiați muzică pe un computer utilizând Windows Media Player
  Cum să copiați sau să scrieți un CD utilizând Windows Media PlayerCum să copiați sau să scrieți un CD utilizând Windows Media Player
  Cum să dezinstalați Windows Media Player 12Cum să dezinstalați Windows Media Player 12
  Cómo desinstalar completamente el plugin de adobe flash player 11Cómo desinstalar completamente el plugin de adobe flash player 11
  Cum să dezinstalați Windows Media Player 11Cum să dezinstalați Windows Media Player 11
  » » Cum să curățați un CD player

  © 2011—2020 ertare.com