Cum să cureți cu atenție un laptop

Știm cu toții cât de delicat este un computer portabil, cum ar fi laptopul, indiferent de marca pe care o reprezintă. Și cel mai rău dintre toate, cât de dificil este să păstrați curat nu numai ecranul, ci și componentele sale interne și alte accesorii. Și dacă laptopul este întunecat ca negru sau gri închis, problema este complicată, deoarece praful va fi observat mai mult decât într-un laptop de culoare gri deschis sau alb, oferindu-i un aspect murdar. În plus, trebuie să ne amintim că un laptop murdar poate afecta în mod direct performanța și poate pune în pericol placa de bază și procesorul datorită supraîncălzirii datorită fluxului intern inferior de aer. Prin urmare, ne vom concentra asupra aspectului estetic al laptopului și asupra ventilației sale interne.

pași

Metoda 1
Pregătirea și curățarea exterioară

Imaginea intitulată 2 3
1
Utilizați un vid puternic de motor pentru a îndepărta toate particulele de praf acumulate. În caz contrar, puteți utiliza un aspirator pentru uz comun, practic și cu conectivitate USB. Nu uitați întotdeauna să luați un set de șurubelnițe cu tine, deoarece va trebui să deschideți echipamentul portabil, până când ajungeți la componentele sale interne. Aveți de asemenea o conexiune la îndemână, pentru a conecta vidul motorului.
 • Efectuați curățarea într-un loc deschis și clar, deoarece particulele de praf zboară și pot murdări ceea ce este în apropiere.
4-1.jpg" class ="imagine lightbox">
Imaginea intitulată 4 1
 • Imaginea intitulată CompressedAir Pasul 4 1
  2
  Continuați să îndepărtați praful. Scoateți orice praf care poate exista în interiorul tastaturii laptopului cu aspiratorul cu aer sub presiune. Nu uitați să treceți prin toate găurile posibile ale fiecărei chei. Nu uitați să curățați touchpadul și cele două butoane, deoarece acumulă praful în timp.
 • Ca alternativă utilă, puteți cumpăra o cutie de aer comprimat pe care o puteți găsi în magazinele de aprovizionare de birouri sau în magazinele de amenajări interioare.
 • Imaginea intitulată Salvați un laptop de la deteriorarea lichidului Pasul 1
  3
  Opriți laptopul, deconectați-l de la rețeaua electrică și scoateți bateria încorporată. Bateria este amplasată sub tastatură, după cum se arată în imaginea următoare. Pentru ao elimina, glisați pur și simplu cele două încuietori care o țin în mod normal. Este un moment bun pentru a profita de curățarea cu aer de presiune înaltă a componentei bateriei și a intrărilor unde transmite energia.
 • 6-1.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată 6 1
  4
  Curățați carcasa și marginile ecranului, încercând să nu atingeți ecranul. Utilizați siliconi pentru a fi utilizați în curățarea echipamentelor informatice, fie sub formă lichidă, fie prin pastă.
 • Odată ce ați aplicat un strat subțire de silicon, lăsați-l să se usuce timp de aproximativ zece minute. Cu o cârpă moale, frecați zonele în care ați aplicat siliconul, sub formă de cercuri și continuați curățarea ecranului urmând procedura recomandată în Cum să curăț ecranul unui laptop cu unelte de casă.

  Imaginea intitulată CleanScreeen Pasul 11 ​​1
 • 5
  Închideți laptopul pentru a continua curățarea exteriorului, adică partea în care sunt amplasate porturile, unitatea CD / DVD, sloturile de memorie și sloturile de ventilație. Treceți de fiecare dată de două ori pentru a vă asigura că particulele de praf au fost îndepărtate cu succes.
 • Metoda 2
  Curățarea interioară

  9-1.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată 9 1
  1
  Îndepărtează praful acumulat în zona RAM și în sloturile sale. Notă: aveți grijă cu acești pași, deoarece interiorul unui laptop este delicat. Dacă este mai bine să cereți ajutorul unei persoane cu experiență dacă nu ați făcut-o înainte. În mod normal, veți găsi o pictogramă minusculă, precum și în imaginea caseta roșie și, de asemenea, șurubul implicat pe care trebuie să-l dezasamblați pentru a curăța zona RAM.
  • Ridicați grilajul și, de preferință, nu faceți contact fizic cu amintirile. Odată ce zona este curățată, călcați-o și continuați cu pasul următor.
 • Imaginea intitulată 10.JPG
  2
  Curăță praful de pe hard disk. În mod normal, veți găsi o pictogramă minusculă, precum și în imagine caseta roșie și, de asemenea, șuruburile implicate pe care trebuie să le dezasamblați pentru a curăța zona hard diskului. Ridicați grila, scoateți hard diskul și continuați să curățați. În cele din urmă, procesul invers.
 • sfaturi

  • Dacă doriți să curățați zona tastaturii laptopului cu siliconi sub formă lichidă, turnați-l peste burete și așteptați câteva secunde până când buretele absoarbe lichidul și apoi se aplică tastaturii și a zonelor înconjurătoare.
  • Este foarte recomandat și chiar obligatoriu să utilizați siliconii în pastă pentru zona tastaturii și alte zone în care există pericolul accesului la lichid în camera interioară a laptopului, unde placa de bază, hard diskul, memoria sunt localizate și alte contacte sensibile. Utilizați silicon ușor și într-un strat foarte subțire, pentru a preveni acumularea acestuia în sloturi și alte intersecții articulate ale echipamentelor portabile.
  • Utilizați o cârpă absorbantă și moale pentru a curăța ecranul laptopului.
  • Utilizați o cârpă sau un flanel foarte moale pentru a lustrui laptopul.

  avertismente

  • Dacă utilizați silicon de tip lichid în zona tastaturii, nu îl turnați niciodată, deoarece acesta ar putea trece prin membrana subțire și delicată, va ajunge la contactele electrice și ar putea scurtcircuita sau va declanșa corodarea contactelor.
  • Verificați întotdeauna că nu este nimic umed pe calculatorul dvs. laptop, înainte de a-l conecta la rețeaua electrică, conectați-l sau porniți-l.
  • Nu dezarmați niciodată cheile unui laptop - lăsați această acțiune personalului calificat.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Bec din cauciuc pentru uz medical pentru suflarea aerului sub presiune
  • 2 "perie
  • flanel
  • siliconi în pastă sau lichid sau ambele
  • o cârpă moale
  • șaibă de șters
  • detergent de piele (opțional)
  • alcool izopropilic
  • apă
  • buretele de tipul "pentru igiena personală"
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se actualizează memoria RAM a laptopuluiCum se actualizează memoria RAM a laptopului
  Cum se repară un computer care se supraîncălzește datorită unui radiator blocatCum se repară un computer care se supraîncălzește datorită unui radiator blocat
  Cum să plasați un laptop într-o stație de andocareCum să plasați un laptop într-o stație de andocare
  Cum se construiește un laptopCum se construiește un laptop
  Cum să aveți grijă de laptopul dvs.Cum să aveți grijă de laptopul dvs.
  Cum să împachetați și să trimiteți un laptopCum să împachetați și să trimiteți un laptop
  Cum se găsește numărul de model al unui laptop HPCum se găsește numărul de model al unui laptop HP
  Cum să setați o parolă BIOS pe laptopCum să setați o parolă BIOS pe laptop
  Cum să preveniți supraîncălzirea laptopuluiCum să preveniți supraîncălzirea laptopului
  Cum se prelungește durata de viață a bateriei unui laptopCum se prelungește durata de viață a bateriei unui laptop
  » » Cum să cureți cu atenție un laptop

  © 2011—2020 ertare.com