Cum să curățați un computer (computer)

Computerul dvs. face zgomot? Există praf acumulat pe suprafața exterioară a ventilatorului? Ați petrecut mai mult de două luni fără să vă curățați interiorul? Praful din interiorul calculatorului poate provoca defecțiuni ale componentelor și ventilatoarelor și, mai presus de toate, poate provoca o performanță mai scăzută. Continuați să lucrați eficient, pur și simplu, luând timpul pentru a vă curăța interiorul. Nu așteptați ca ventilatorul dvs. să eșueze și să provoace o reîncălzire!

pași

Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 1
1
Obțineți instrumentele necesare.Veți avea nevoie de o cutie de aer comprimat sau de un mic compresor, în plus față de o șurubelniță în cazul în care este necesar să scoateți șuruburile pentru a deschide mașina. De asemenea, un vid mic pentru a curăța orice mizerie făcută la deschiderea computerului (nu o utilizați pentru a vă curăța interiorul). Purtarea unei măști de praf este opțională, dar este recomandată dacă doriți să evitați strănutul ocazional.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 2
  2
  Opriți calculatorul Opriți calculatorul și orice dispozitive de protecție împotriva supratensiunii sau surse alternative de alimentare în cazul în care acestea pot fi conectate. Cele mai multe computere au un comutator principal în spate. Deși majoritatea oamenilor părăsesc acest comutator în poziția pornit, cel mai bine este să îl opriți din motive de siguranță.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 3
  3
  Deconectați toate accesoriile. După ce ați oprit calculatorul, deconectați toate cablurile care se deplasează la componente externe și surse de alimentare. Asigurați-vă că nu lăsați cablurile conectate în timpul curățării calculatorului, în special cablul de alimentare și cablul video.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 4
  4
  Lucrați în zona potrivită. Dacă a trecut mult timp de când ați curățat ultima dată sau, mai degrabă, nu ați curățat calculatorul, va fi bine dacă vă aflați într-o zonă de lucru adecvată pentru a efectua curățarea. Deși este posibilă curățarea calculatorului exact acolo unde este, nu este ideal. În ciuda a ceea ce cred oamenii, curățarea unui computer poate fi foarte murdară, deci este recomandat să lucrați într-o zonă bine ventilată, unde este ușor să scăpați de praful pe care îl vom curăța.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 5
  5
  Deschideți dispozitivul Odată ce ați decis cu privire la locul potrivit de lucru, deschideți computerul. Acest lucru poate varia în funcție de aparat. Dacă aveți un manual de utilizare, va fi o idee bună să o consultați. Cele mai multe computere au șuruburi care dețin un panou lateral, după scoaterea acestor șuruburi, îl puteți deschide.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 6
  6
  Pregătiți-vă să o curățați. După deschiderea computerului, va trebui să utilizați fie aerul din conservă, fie compresorul de aer. După cum sa menționat mai devreme, se recomandă utilizarea unei măști de praf în timpul acestei etape. Nu atingeți niciodată interiorul computerului decât dacă este complet necesar, deoarece poate provoca un șoc electric care poate deteriora componentele interne ale aparatului. Pentru a evita acest lucru, atingeți orice altă suprafață metalică pentru a evacua orice energie statică care poate fi acumulată în interiorul dvs.
 • 7
  Începeți curățarea. Utilizați aerul comprimat pentru a îndepărta praful care se află în interiorul mașinii. Este mai bine să porniți de sus și să continuați spre partea inferioară, astfel încât să fie mai ușor să curățați praful acumulat în partea inferioară a mașinii. Asigurați-vă că fanii nu vin rotund, deoarece în ele unele gloanțe care pot ajunge decalibrate cauzând posibile disfuncționalități în viitor, în afară de faptul că, dacă sunteți de curățare rotația ventilatorului sursă de tensiune va genera electricitate sunt. Fiți atenți dar, în același timp, aveți grijă să nu deteriorați cablurile sau componentele. De asemenea, păstrați fluxul de aer la o distanță rezonabilă, pentru a nu distruge componentele sensibile.
 • NOTĂ: Aveți grijă când utilizați aer comprimat, asigurați-vă că țineți recipientul într-un unghi vertical. Dacă este inversat, ar putea provoca evacuarea aerului comprimat sub formă lichidă, ceea ce poate provoca o deteriorare gravă a calculatorului.

  Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Step 7Bullet1
 • Aerul comprimat este foarte frig când iese din cutie, ceea ce poate cauza îngheț asupra componentelor mașinii, încercați să o evitați.
  Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Step 7Bullet2
 • Va fi mult praf în timp ce curățați mașina, încercați să nu o respirați. Dacă PC-ul este foarte plin de praf, va fi mai bine să îl curățați în aer liber.
  Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Step 7Bullet3
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 8
  8
  Asigurați-vă că ventilatorul radiatorului este curat. Aceasta se află direct pe procesor și dacă ventilatorul nu reușește, poate provoca supraîncălzirea care ar putea ruina procesorul.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 9
  9
  Verificați interiorul și exteriorul calculatorului, asigurați-vă că ați curățat tot praful și atunci când sunteți sigur (a) că nu mai există, din nou arma de calculator, doar asigurați-vă că nu pentru a forța panourile atunci când faci.
 • 10
  Curățați zona de lucru. În funcție de zona dvs. de lucru, este posibil să aveți nevoie de un aspirator mic pentru a curăța spațiul din jurul computerului. Nu uitați să nu folosiți acest vid pentru a curăța interiorul calculatorului. Luați în considerare părăsirea utilajului neacoperit până când praful din aer se stinge, apoi curățați aparatul a doua oară pentru a vă face cât mai curat posibil.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unui computer Pasul 11
  11
  Închideți mașina După finalizarea curățării, așezați din nou panourile și răsuciți șuruburile pe care le-ați scos. După închidere, întoarceți computerul la loc și conectați orice cablu pe care l-ați deconectat. Va fi bine să curățați zona în care păstrați computerul pentru a scăpa de materiale care pot contribui la excesul de praf. Dacă ați oprit întrerupătorul principal, asigurați-vă că îl porniți din nou, deoarece aparatul nu pornește dacă nu îl porniți. Un computer curat va funcționa mult mai repede decât un computer plin de praf și murdărie.
 • video

  sfaturi

  • Utilizați o mască de praf pentru a evita strănutul și iritarea, mai ales dacă aveți probleme de respirație.
  • Curățarea mașinii în aer liber vă poate economisi efortul de a curăța zona de lucru. Un garaj deschis și o masă de lucru curată ar fi zona ideală pentru curățenie. Asigurați-vă că nu există nicio coș de gunoi sau resturi care intră în mașină, deoarece ar putea să o deterioreze grav. Puteți, de asemenea, să cumpărați filtre pentru ventilatoarele de podea, acestea ajută la păstrarea prafului din mașină.

  avertismente

  • Nu folosiți niciodată praf de praf sau orice tip de pânză de curățare, deoarece acestea pot crea o electricitate statică care poate deteriora componentele electrice. Alte modalități de a evita șocurile electrice ar fi să poarte mănuși de latex și să nu lucreze la covoare sau covoare.
  • Nu este recomandat să sufli în interiorul computerului, deoarece nu dă multe rezultate, făcând astfel riscul de a scuipa componentele electrice.
  • Nu atingeți componentele interne ale computerului, nu este necesar. Cu cât aveți mai puțin contact cu aceste componente, cu atât mai bine.
  • Deși procesul explicat mai sus este foarte sigur, curățarea poate provoca probleme neașteptate. Dacă o particulă ar cădea în locul greșit, ar putea provoca probleme. Cu toate acestea, beneficiile echipamentelor de curățare depășesc riscul. De asemenea, eșecul de a curăța computerul poate cauza defecțiuni, ceea ce va cauza supraîncălzirea și, eventual, defectarea totală a sistemului.
  • Țineți întotdeauna recipientul de aer comprimat corect, după cum sa menționat mai devreme - o cutie inversată poate scoate lichid în loc de aer.
  • Avertisment: în funcție de producător, deschiderea echipamentului poate anula garanția.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cană de aer comprimat sau un mic compresor.
  • O zonă de lucru adecvată și bine ventilată pentru a scăpa ușor de praf.
  • O șurubelniță sau orice alt instrument necesar pentru a deschide calculatorul. Acest lucru depinde de echipamentul pe care îl aveți, unele mașini pot fi deschise fără o unealtă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă conectați fanii cabinetuluiCum să vă conectați fanii cabinetului
  Cum să mențineți un calculatorCum să mențineți un calculator
  Cum să dezasamblați un PS3 pentru al curățaCum să dezasamblați un PS3 pentru al curăța
  Cum se instalează o placă de sunetCum se instalează o placă de sunet
  Cum se curata ventilatorul CPUCum se curata ventilatorul CPU
  Cum să curățați camera și obiectivul de 35 mmCum să curățați camera și obiectivul de 35 mm
  Cum să curăț un Macbook sau un computer Macbook ProCum să curăț un Macbook sau un computer Macbook Pro
  Cum să cureți un computerCum să cureți un computer
  Cum de a curăța un computer să-l vândăCum de a curăța un computer să-l vândă
  Cum de a curăța o consolă Playstation 4Cum de a curăța o consolă Playstation 4
  » » Cum să curățați un computer (computer)

  © 2011—2020 ertare.com