Cum să curățați complet un hard disk extern

Unitățile hard disk externe sunt alcătuite dintr-o unitate de hard disk din interiorul unei tavă robustă și, de obicei, sunt conectate la computer printr-un cablu USB sau Firewire. Aceste dispozitive oferă o modalitate excelentă de a vă salva informațiile pe computer, de a transfera fișiere de pe un computer în altul sau de a stoca doar fișiere suplimentare care nu se potrivesc pe unitatea hard disk a computerului. Există mai multe motive pentru care doriți să curățați complet un disc extern (într-un proces numit "formatare"). Poate doriți să scăpați de fișiere pentru a începe de la zero sau puteți să ștergeți informațiile personale înainte de a le vinde. Formatarea unui hard disk vă va ajuta, de asemenea, să modificați sistemul de fișiere utilizat de unitate pentru a organiza informații. Învățați cum să curățați complet un hard disk extern vă va ajuta să vă îndepliniți cu ușurință aceste sarcini.

pași

Imaginea intitulată Ștergeți un hard disk extern Ștergeți 1
1
Înlocuiți informații importante pe unitatea hard disk. Dacă există informații pe discul pe care trebuie să îl păstrați, asigurați-vă că îl salvați în altă parte (de exemplu, pe hard disk-ul computerului) înainte de a formata hard disk-ul.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un hard disk extern Ștergeți 2
  2
  Formatați unitatea hard disk. Formatarea unei unități șterge toate informațiile într-un proces conceput pentru a pregăti unitatea care să fie utilizată cu un anumit sistem de operare și sistem de fișiere. Procesul este simplu.
 • Pe un computer care are Windows, faceți clic dreapta pe pictograma unității și selectați "Format" din meniu. Reglați setările dorite, apoi faceți clic pe "Start" și apoi pe "OK". Când unitatea termină formatul, faceți clic pe "OK".
 • Pe un Mac, deschideți aplicația "Disk Utility" făcând clic pe pictograma sa din dosarul Aplicații. Selectați unitatea hard disk externă în panoul din stânga și apoi faceți clic pe butonul "Ștergeți" din panoul din dreapta (în fila "Ștergere"). Faceți clic pe "OK" pentru a formata discul.
 • Rețineți că reformatarea hard diskului extern nu oferă o protecție absolută pentru fișierele personale. Cineva cu cunoștințe avansate de computere ar putea recupera aceste informații chiar și după reformatare. Dacă sunteți preocupat de siguranță, asigurați-vă că luați alte măsuri pentru curățarea unității.


 • Imaginea intitulată Ștergeți un hard disk extern Ștergeți 3
  3
  Rulați o aplicație de curățare a discului pe unitatea hard disk externă. Dacă doriți o modalitate mai sigură de reformare a discului, puteți rula un utilitar de curățare a discului. Aceste programe funcționează scriind informații nesemnificative pe hard disk, rescriind efectiv informațiile vechi pentru a face loc unor noi informații. Două dintre cele mai populare utilitare sunt Drive Cleanser de Acronis și Boot și Nuke de Dadrik.
 • Pentru a curăța discul extern utilizând aceste aplicații, instalați programul și deschideți-l. Selectați unitatea hard disk externă din interfața programului și ștergeți conținutul (acest proces durează, de obicei, mult timp). Aveți grijă să nu ștergeți informații de pe unitatea hard disk a computerului.
 • Imaginea intitulată Ștergeți un hard disk extern Ștergeți 4
  4
  Distrugeți fizic unitatea hard disk. Dacă vă pasă cu adevărat de securitatea dvs. și nu intenționați să utilizați din nou hard disk-ul, îl puteți distruge. Cele mai multe unități de hard disk pot fi dezasamblate cu o șurubelniță. Componentele interioare sunt delicate și pot fi ușor distruse prin acoperirea cu un prosop și baterea cu un ciocan. Înainte de a utiliza această metodă, luați în considerare donarea hard diskului sau reciclarea acestuia într-un centru de reciclare electronică.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Un hard disk extern
  • Un program de curățare a discurilor
  • Prosoape (opțional)
  • Ciocan (opțional)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se pornește de pe un hard disk externCum se pornește de pe un hard disk extern
  Cum de a schimba un hard disk al unui computerCum de a schimba un hard disk al unui computer
  Cum se conectează o unitate de hard disk externă la un Macbook ProCum se conectează o unitate de hard disk externă la un Macbook Pro
  Cum se convertește un sistem de fișiere FAT32 la NTFS în Windows XPCum se convertește un sistem de fișiere FAT32 la NTFS în Windows XP
  Cum se copiază fișierele pe un hard disk externCum se copiază fișierele pe un hard disk extern
  Cum se creează un hard disk virtual în Windows 8Cum se creează un hard disk virtual în Windows 8
  Cum de a distruge un hard diskCum de a distruge un hard disk
  Modul de editare a stării S.M.A.R.T a unui hard diskModul de editare a stării S.M.A.R.T a unui hard disk
  Cum să ștergeți definitiv fișierele de pe hard diskCum să ștergeți definitiv fișierele de pe hard disk
  Cum se scrie pe o unitate hard disk externă în Mac OS XCum se scrie pe o unitate hard disk externă în Mac OS X
  » » Cum să curățați complet un hard disk extern

  © 2011—2020 ertare.com